Znachi hrvati majoriziraju "Ostale".Hafis wrote: Sve su to stvari za koje treba dosta vremena, dobre volje, da se na koncu vide rezultati. A zato je potrebno povjerenje. a njega nema.
Nevolja je što je ovo (S-F alias hrvatsko pitanje) u stvari jedan test povjerenja. Kako ovo riješiti?
Razocarenje za 3,2,1...
- BHCluster
#2026 Re: Razocarenje za 3,2,1...
-
glockov kolac
#2027 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Jel se meni cini ili je ova tema Hafis vs. the World?!
-
Hafis
#2028 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Rođo je klasični predstavnik vrstemadner wrote:Kojih prijedloga? Ono sto je bitno za vlast je izbor za Dom Naroda i nacin odlucivanja. Sto je puno krupnije pitanje od izbora u predsjednistvo ali takodje dio SF.palermo wrote:pa prihvatanjem ovih prijedloga eto ih opet na budžetu. Nije ti baš dobra teorijamadner wrote:Ne problem je malo dublji za HDZ. Skinuti su sa najbitnijih budzeta, te im prijeti marginalizacija.
Kakva fajda ako se zakuca medju Hrvatima ako nisu potrebni za koaliciju.
Ljepi strah.
Zajebi tu priču rođo. Ovo sve kad nalegne na rudu, neće im više na pamet pasti ponoviti onaj šlager kao što je bio s Budimirom.
- Skijaš
#2029 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Nećemo tako Dino. Prvo ojačati utjecaj HDZ-a pa se onda nadati da će Čović podržati suživot, ne ide to. HDZ je opterećen sudskom presudom o udruženom zločinačkom poduhvatu, HDZ treba poslati poruku da više ne stoji iza te ideje podjele naroda. Osim toga, i SDP i SDA su imale svoje dogovore sa HDZ-om o modelu izbora članova Predsjedništva a Čović još nije rekao kako je pogrešno Hrvate ograničavati samo na komad BiH. Gdje je Čovićeva dobra volja ? Šta će mu biti ako kaže da je politika razdvajanja naroda pogrešna ?Hafis wrote:Sve su to stvari za koje treba dosta vremena, dobre volje, da se na koncu vide rezultati. A zato je potrebno povjerenje. a njega nema.Skijaš wrote:
Nema potrebe da se vrtimo oko toga šta je starije, kokoš ili jaje, hajde da se dogovorimo oko toga šta podržavamo. Podržavaš li veću zastupljenost Hrvata i Srba u javnoj upravi Sarajeva ? Brisanje monoetničkog identiteta kantona 10 ? Veću podršku Hrvatima Vareša, Srbima Drvara i Bošnjacima Stoca ? Možemo li se složiti oko toga da je uz reformu kojom se rješava pitanje izbora članova Predsjedništva, potreban i novi, reintegrirajući, kurs HDZ-a kojim bi se bosanskohercegovačke Hrvate vezalo za čitavu BIH a ne za zamišljeni, samo hrvatski entitet ? Možemo li, tražeći pravdu, tražiti pravdu za sve ?
Nevolja je što je ovo (S-F alias hrvatsko pitanje) u stvari jedan test povjerenja. Kako ovo riješiti?
-
Hafis
#2030 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Ne to. nisam to rekao. Nisam spominjao netrpeljivost.Alfons Kauders wrote:
aha, i dakle svi su oni isli vani zato jer sarajevo nije bilo dovoljno sekularno... ili mozda zato sto je 1996 imalo haman pola predratnih stanovnika i 1% predratne perspektive?
jel fakat vjerujes da su svi koji su napustili sarajevo nakon rata odlazili radi netrpeljivosti, ili pak neimastine?
Većina je otišla zbog neimaštine, tj. trbuhom za kruhom...samo pitanje je što se više nisu vratili.
Uostalom, off smo.
Otvori tu temu i razvalit ću te argumentima na njoj, (ime po ime), k'o bugarsku skupštinu
- Alfons Kauders
#2031 Re: Razocarenje za 3,2,1...
ja sam te juce pito za budimira - odnosno za mehanizam otklanjanja opstrukcija... dakle, ako se ide na reforme, da li se slazes da se ujedno uvedu mehanizmi koji bi sprijecili bilo koju stranku da paralizira drzavu kad im se digne kita?Hafis wrote: Rođo je klasični predstavnik vrste. Sve, sve, ali opet na kraju konta kako prejebati ortaka, i to za sitne pare, bez obzira što će obojica zbog toga izgubiti silnu lovu.
Zajebi tu priču rođo. Ovo sve kad nalegne na rudu, neće im više na pamet pasti ponoviti onaj šlager kao što je bio s Budimirom.
budimir nikad ne bi ni bio na toj poziciji da je hdz pristao da udje u vlast i da se nije odlucio na blokadu... koja je bila alternativa blokadi ziv bio?
dakle ako hrvati hoce odredjene mehanizme zastite "izbornog legitimiteta", bio bi red da pristanu i na ove zastitne mehanizme... sto kazes, ipak je rijec o povjerenju - zasto dati covicu jos vise moci da blokira federaciju i drzavu, ako zauzvrat nije spreman prihvatiti odredjena ogranicenja?
i onda se vracamo na cilj... ako je cilj osigurati da hrvatski glasovi ne budu baceni, eto par modela koji funkcionisu... i mehanizama koji bi oktlonili mogucnost blokade koju smo imali 2010... svi sretni... ali nije to cilj, jel tako?
- Alfons Kauders
#2032 Re: Razocarenje za 3,2,1...
aaa dakle otisli su radi neimastine, u vrijeme kada su tenzije bile strasne... a sada se ko biva ne mogu vratiti jer je gore...Hafis wrote:Ne to. nisam to rekao. Nisam spominjao netrpeljivost.Alfons Kauders wrote:
aha, i dakle svi su oni isli vani zato jer sarajevo nije bilo dovoljno sekularno... ili mozda zato sto je 1996 imalo haman pola predratnih stanovnika i 1% predratne perspektive?
jel fakat vjerujes da su svi koji su napustili sarajevo nakon rata odlazili radi netrpeljivosti, ili pak neimastine?
Većina je otišla zbog neimaštine, tj. trbuhom za kruhom...samo pitanje je što se više nisu vratili.
Uostalom, off smo.
Otvori tu temu i razvalit ću te argumentima na njoj, (ime po ime), k'o bugarsku skupštinu
sta je ono rekoh o vjerovanju u vlastitu propagandu?
-
velikonja
#2033 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Hafis wrote:ima li linkmadner wrote:Tacno, nema ravnatelja. Ima direktora.
Evo link:
http://ossesta.edu.ba/obavijesti/uprava ... saradnici/
- Danguba
#2034 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Ovaj cirkus zvani S-F je samo pocetak sta nas sve ceka ako zelimo u EU.
Ako se bude svaki problem ovako razvodnjavao, od EU nema nista i nikada. Ovaj put Dodik&co. igraju za Covica a vec slijedecu utakmicu igra se za Dodika i tako sve u krug dok BiH ne razjebu.
Sa ovakvim Ustavom mi ne mozemo nikuda a kamo li u EU jer svako ima polugu za blokade i opstrukciju. Sve dok se ne rijesi glavni problem a to je da NIKO ne moze i ne smije blokirati drzavu na putu ka EU integracijama, ovo je samo gubljenje vremena i to EU zvanicnicima treba jasno reci. Hoce li to biti nametanjem nekog novog Dejtona ili nekako drugacije, sasvim je nebitno jer se ovi ne mogu ni oko cega dogovoriti.
Nismo jos oformili ni koordinaciono tijelo (koje ce Dodik zatezati maksimalno) a ovamo imamo nerealne zahtjeve Hrvata. Najbolje je na pocetku reci da se ovako ne moze naprijed ili veoma sporo i odustati od svega.
Ko me odgovara ovakvo stanje, uzivat ce u njemu a kome ne, trpjet ce a mislim da ne odgovara nikome.
Ako se bude svaki problem ovako razvodnjavao, od EU nema nista i nikada. Ovaj put Dodik&co. igraju za Covica a vec slijedecu utakmicu igra se za Dodika i tako sve u krug dok BiH ne razjebu.
Sa ovakvim Ustavom mi ne mozemo nikuda a kamo li u EU jer svako ima polugu za blokade i opstrukciju. Sve dok se ne rijesi glavni problem a to je da NIKO ne moze i ne smije blokirati drzavu na putu ka EU integracijama, ovo je samo gubljenje vremena i to EU zvanicnicima treba jasno reci. Hoce li to biti nametanjem nekog novog Dejtona ili nekako drugacije, sasvim je nebitno jer se ovi ne mogu ni oko cega dogovoriti.
Nismo jos oformili ni koordinaciono tijelo (koje ce Dodik zatezati maksimalno) a ovamo imamo nerealne zahtjeve Hrvata. Najbolje je na pocetku reci da se ovako ne moze naprijed ili veoma sporo i odustati od svega.
Ko me odgovara ovakvo stanje, uzivat ce u njemu a kome ne, trpjet ce a mislim da ne odgovara nikome.
-
Hafis
#2035 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Pa dobro šta predlažeš?Skijaš wrote:[
Nećemo tako Dino. Prvo ojačati utjecaj HDZ-a pa se onda nadati da će Čović podržati suživot, ne ide to. HDZ je opterećen sudskom presudom o udruženom zločinačkom poduhvatu, HDZ treba poslati poruku da više ne stoji iza te ideje podjele naroda. Osim toga, i SDP i SDA su imale svoje dogovore sa HDZ-om o modelu izbora članova Predsjedništva a Čović još nije rekao kako je pogrešno Hrvate ograničavati samo na komad BiH. Gdje je Čovićeva dobra volja ? Šta će mu biti ako kaže da je politika razdvajanja naroda pogrešna ?
Hitno slanje podrške Srbima u Drvaru, Bošnjacima u Stocu i Hrvatima u Varešu, zapošljavanje Hrvata i Srba u javnoj upravi Sarajeva i jedan ubrzani reintegrirajući kurs za HDZ kojim bi se bosanskohercegovačke Hrvate vezalo za čitavu BIH?
Bogati, čitaš li ti sebe? Radi se o pregovorima koji su u tijeku, i pusti sad teoriju.
- madner
#2036 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Ma samo imam malo duze sjecanje. Nije da ne vjerujem Covi, no ne vidim razlog dati nesto za nista. Dakle kad bude nesto mogao ponuditi, neka se javi.Hafis wrote:Rođo je klasični predstavnik vrstemadner wrote:Kojih prijedloga? Ono sto je bitno za vlast je izbor za Dom Naroda i nacin odlucivanja. Sto je puno krupnije pitanje od izbora u predsjednistvo ali takodje dio SF.palermo wrote: pa prihvatanjem ovih prijedloga eto ih opet na budžetu. Nije ti baš dobra teorija
Ljepi strah.. Sve, sve, ali opet na kraju konta kako prejebati ortaka, i to za sitne pare, bez obzira što će obojica zbog toga izgubiti silnu lovu.
- Alfons Kauders
#2037 Re: Razocarenje za 3,2,1...
nece se ovo ponovitiDanguba wrote:Ovaj cirkus zvani S-F je samo pocetak sta nas sve ceka ako zelimo u EU.
jednostavno nece vise imati smisla... ako se ovo ne rijesi u narednih par sastanaka, onda nece ni do iza izbora, a i tad ko zna... dakle ili sad, ili nekad 2015 ili 2016... imajuci to u vidu, sasvim je suvisno nastavljati bilo kakve aktivnosti vezane za EU integraciju - cisto gubljenje vremena
treba se fokusirati na domace probleme i potpuno se povuci iz bilo kakvih pregovora koji bi se pokusali "razvodniti" na ovaj nacin... zapravo i ovu igranku je davno trebalo okoncati, samo reci ne mozemo postici dogovor, dajte nam te sankcije i cao
-
Hafis
#2038 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Vidi ga, prvi post pa u sriduvelikonja wrote:Evo link:Hafis wrote:ima li linkmadner wrote:Tacno, nema ravnatelja. Ima direktora.
http://ossesta.edu.ba/obavijesti/uprava ... saradnici/
Dobro, imamo jednu žensku ravnateljicu.
Nije zar da je to sve od onolikih škola? De to još malo proberi.
- Alfons Kauders
#2039 Re: Razocarenje za 3,2,1...
pa sta hoces - jedna vise od HRHBHafis wrote:Vidi ga, prvi post pa u sriduvelikonja wrote:Evo link:Hafis wrote: ima li link
http://ossesta.edu.ba/obavijesti/uprava ... saradnici/![]()
-
velikonja
#2040 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Mozes i sam pogledati npr. dekane fakulteta UNSA, mozes da hoces ali ti se ne da.Hafis wrote: Vidi ga, prvi post pa u sridu![]()
Ajde ti nadji u Mostaru makar jednog muskog nehrvata, od onolikih skola i ostalih obrazvonih ustanova
Last edited by velikonja on 19/01/2014 20:52, edited 1 time in total.
-
Hafis
#2041 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Vidiš rođo kako ih deljem, k'o damjanova Zelenka, a još mi gosti sjede u kućiglockov kolac wrote:Jel se meni cini ili je ova tema Hafis vs. the World?!
-
Hafis
#2042 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Slušaj, ti bi prvo trebao odraditi 50-tak postova na drugim temama, pa onda ovdje doći i uzeti riječ.velikonja wrote:Mozes i sam pogledati npr. dekane fakulteta UNSA, mozes da hoces ali ti se ne da.Hafis wrote: Vidi ga, prvi post pa u sridu![]()
Ajde ti nadji u Mostaru makar jednog muskog nehrvata, od onolikih skola i ostalih obrazvonih ustanova
U tebe to k'o s ulice.
Ignore dok ne napuniš 100 postova
- Skijaš
#2043 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Da Čović kaže nešto u smislu :Hafis wrote:Pa dobro šta predlažeš?Skijaš wrote:[
Nećemo tako Dino. Prvo ojačati utjecaj HDZ-a pa se onda nadati da će Čović podržati suživot, ne ide to. HDZ je opterećen sudskom presudom o udruženom zločinačkom poduhvatu, HDZ treba poslati poruku da više ne stoji iza te ideje podjele naroda. Osim toga, i SDP i SDA su imale svoje dogovore sa HDZ-om o modelu izbora članova Predsjedništva a Čović još nije rekao kako je pogrešno Hrvate ograničavati samo na komad BiH. Gdje je Čovićeva dobra volja ? Šta će mu biti ako kaže da je politika razdvajanja naroda pogrešna ?
Teritorijalna podjela naših naroda je loš projekat jer ne može doći do dogovora oko toga šta je čije. Stolac je jednako bošnjački koliko i hrvatski, Tuzla je jednako hrvatska koliko i bošnjačka, manji entitet je jednako hrvatski koliko i srpski. Mi moramo raditi više na reintegraciji društva i osuditi one elemente u društvu koji rade na podjelama.
Ne može se pričati o pitanju izbora Komšića a da Čović ne daje ni takvu deklarativnu naznaku promjene kursa.
- Alfons Kauders
#2044 Re: Razocarenje za 3,2,1...
pa kakav si to domacinHafis wrote:Vidiš rođo kako ih deljem, k'o damjanova Zelenka, a još mi gosti sjede u kućiglockov kolac wrote:Jel se meni cini ili je ova tema Hafis vs. the World?!
- Danguba
#2045 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Upravo to zelim da kazem.Alfons Kauders wrote:nece se ovo ponovitiDanguba wrote:Ovaj cirkus zvani S-F je samo pocetak sta nas sve ceka ako zelimo u EU.
jednostavno nece vise imati smisla... ako se ovo ne rijesi u narednih par sastanaka, onda nece ni do iza izbora, a i tad ko zna... dakle ili sad, ili nekad 2015 ili 2016... imajuci to u vidu, sasvim je suvisno nastavljati bilo kakve aktivnosti vezane za EU integraciju - cisto gubljenje vremena
treba se fokusirati na domace probleme i potpuno se povuci iz bilo kakvih pregovora koji bi se pokusali "razvodniti" na ovaj nacin... zapravo i ovu igranku je davno trebalo okoncati, samo reci ne mozemo postici dogovor, dajte nam te sankcije i cao
Kada sve sagledam ispadne mi sve ovo samo gubljenje vremena ili rastakanje drzave. Zato to treba odmah na startu rijesiti da ne dodjemo do situacije gdje smo ''mnogo izgubili'' a oni traze jos.
Zar jedno ministarstvo na drzavno nivou moze da bude problem bilo kome? Svi znaju da samo takvo ministarstvo moze da povlaci fondove iz EU za poticaje...i mi se sada trebamo mjesecima i godinama natezati sa Cvijanovickom i Dodikom a poljoprivrednici muku muce sa mehanizacijom i proizvodima dok sredstva stoje ne povucena ili usmjerena na drugu stranu.
Kao sto rece, ''putuj Europo i ne cekaj na nas''.Amandmani usmjereni ka centralizaciji BIH
Međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović smatra da su nacrt rezolucije i amandmani koji su predloženi u Evropskom parlamentu o BiH usmjereni na dalju centralizaciju BiH.
"Za tako nešto nema spremnosti u okviru BiH. Kada je u pitanju Republika Srpska mi čvrsto stojimo na pozicijama da BiH mora ostati visoko decentralizovana zemlja, te da to nije nikakva prepreka evropskom kretanju BiH", istakla je Cvijanovićeva na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci.
Ona je rekla da su samo "pucanj u prazno" ideje koje su se tamo pojavile o prenosu nadležnosti u oblasti poljoprivrede i obrazovanja, kao i organizovanja "Dejtona dva".
"Možemo da razumijemo ako su takve ideje samo u funkciji predizborne kampanje koja će sada biti za Evropski parlament, ali ako takve sugestije sadrže i određene nagovještaje šta će biti neka buduća traženja od EU ukoliko i dođe do rješenja 'Sejdić-Finci', onda smo svi zajedno u velikom problemu i BiH će ostati dugo, a možda i vječno u blokadi kada je u pitanju evropski put", zaključila je Cvijanovićeva, koja je premijer Srpske.
-
velikonja
#2046 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Hafis wrote: Slušaj, ti bi prvo trebao odraditi 50-tak postova na drugim temama, pa onda ovdje doći i uzeti riječ.
U tebe to k'o s ulice.
Ignore dok ne napuniš 100 postova
A to postoji neka mjera izrazena u broju postova kako bi ti utvrdio kvalificiranost sugovornika.
Nego, pusti mene i broj postova. Trazio link, dobio link, evo ti i link UNSA: http://unsa.ba/s/index.php?option=com_c ... Itemid=257
Hajde ti sad, makar zamjenika direktora / ravnatelja. Pa valjda ima barem to kad tvrdis da je u BiH sve to u pet deka.
- Danguba
#2047 Re: Razocarenje za 3,2,1...
velikonja wrote:Mozes i sam pogledati npr. dekane fakulteta UNSA, mozes da hoces ali ti se ne da.Hafis wrote: Vidi ga, prvi post pa u sridu![]()
ili grado-nacelnika opcine...
-
glockov kolac
#2048 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Ti bas ono ko Lj.C. Rojs, covjek iz naroda. Da ti sjede kuci ne bi ti imao sta deljati...Hafis wrote:Vidiš rođo kako ih deljem, k'o damjanova Zelenka, a još mi gosti sjede u kućiglockov kolac wrote:Jel se meni cini ili je ova tema Hafis vs. the World?!
- JohnnyS
#2049 Re: Razocarenje za 3,2,1...
velikonja wrote:Mozes i sam pogledati npr. dekane fakulteta UNSA, mozes da hoces ali ti se ne da.Hafis wrote: Vidi ga, prvi post pa u sridu![]()
http://www.unmo.ba/
Preleti fakultete i pobroj dekan(ic)e, vidjet ćeš da ih je nehrvata ko u priči.
-
Hafis
#2050 Re: Razocarenje za 3,2,1...
Činim dobro djelo i skinut ću te privremeno s embarga.velikonja wrote: A to postoji neka mjera izrazena u broju postova kako bi ti utvrdio kvalificiranost sugovornika.
Nego, pusti mene i broj postova. Trazio link, dobio link, evo ti i link UNSA: http://unsa.ba/s/index.php?option=com_c ... Itemid=257
Hajde ti sad, makar zamjenika direktora / ravnatelja. Pa valjda ima barem to kad tvrdis da je u BiH sve to u pet deka.
Ti si nesebično ponudio pomoć i pronašao jednu nebošnjakinju (pretpostavljam da je) ravnateljicu u osnovnoj školi Ilidža. I više nisi našao primjera, ali si zato, mada je ovdje bila riječ o ŠKOLAMA (a i to je off teme) prebacio priče na dekane nehrvate u Mostaru.
Evo ti link i bit ćeš stvarno iznenađen njihovim brojem:
http://www.unmo.ba/