Razocarenje za 3,2,1...

Post Reply
madner

#1151 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by madner »

MuaDib wrote:
korisnik101 wrote:HDZ je antidrzavno i antibosanski nastrojen od svog postojana.
Zasto bi probosanske snage otvoreno pomagale da takvi ljudi dobiju fotelju u predsjednistvu ?
Sta oni dobijaju time ?

HDZ mora pogledati realnosti u oci i shvatiti da nece nikad biti u predsjednistvu.
Jednostavno nece biti. Shvatite, Prihvatite.
Izvini, bez HDZ nikad BiH ne bi imala zakonski izglasanu podlogu za nezavisnost.
Bila bi, no brojke bi bile malo nategnute.
Samo HDZ je bio vise za nezavinost od bilo koje druge opcije u BiH.
dede merdzane

#1152 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by dede merdzane »

Nije lajo cuko zbog sela...
biske

#1153 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by biske »

travnik wrote:
moa wrote:da li je komsic manje hrvat od covica i kako se to mjeri koliko si hrvat.. tako sto si clan neke stranke (hdza). znaci mozes biti hrvat samo ako si iz hdza, ovo je morbidno i ako je ovo demokratija jebat je.
Kada se uključiš u neku temu, a da ne izgleda da ti koeficijent inteligencije manji od broja cipela, prvo se općenito malo informiraš o toj oblasti, a onda i pročitaš barem dio komentara. Da si išta od toga uradio, barem površno, znao bi (jedino ako dio moje prve rečenice nije točan), da nitko nikada nije tražio, govorio i pisao da H član PBiH mora biti iz neke stranke. To je bolesno. Uvijek se govorilo, tražilo i pisalo da to bude onaj koji ima H podršku. Zašto? Zato što slučaj i kod druga dva naroda, a jedino je kod H moguće na član PBiH može, da samo nema podrške, već da nema niti jednog jedinog (čak ni svog) glasa naroda ispred kojeg je u PBiH.
dobro jutro, nastavljamo u istom ritmu. ovu pjesmu svi znamo, idemoooooo! :zekzek:
Hafis

#1154 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Hafis »

Sutra u Briselu nastavak pregovora.
Nešto su mi previše učestali.
Možda nose prijedlog koji su napravili ''ekspertni timovi'' :)
Sinapsa

#1155 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Sinapsa »

HAFIZ

Kliknem Klix, pogledam na teme
i vidim tebe, Hafi Ze
Hafi Ze, reci nam, de
sta to tvoje ruke rade

Udarnicki pisu, burazere
da bude sranja za sve
sve u sklopu akcije
zastite nase nacije

Hafi Ze, reci nam, de
otkud za to finansije
dva´est posto njihove plate
niko od nas nije rekao ne

Hafi Ze, reci nam, de
hoce l´ tvoj mali skupljat´ stare novine
jok, moj burazere
bice vlasnik trznice

Hafi Ze, reci nam, de
ima l' tu manipulacije
Sarajevo, najmiliji grade
u tebi me mnogi rade

Hafi Ze, reci nam, de
hoce l' biti gore za godinu, dvije
Sarajevo, najmiliji grade,
jebemo te od Olimpijade

UBIIIIIJJJJJJ GAAAAA
UBIIIIIJJJJJJ GAAAAA
UBIIIIIJJJJJJ GAAAAA
UBIIIIIJJJJJJ GAAAAA

Covjek hoce nesto da te pita
samo da treci amputiram, jarane
ej, covjek hoce nesto
da te pita, bolan

by Zabranjeno Gušenje

:D :D

Evo i adekvatna melodija uz text
http://www.youtube.com/watch?v=Avv9LtLZsTg
Havatar

#1156 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Havatar »

Hafis wrote:Sutra u Briselu nastavak pregovora.
Samo vas levate kao i medjunarodnu zajednicu a od toga cemu se vi nadate nema nista
moa

#1157 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by moa »

travnik wrote:
moa wrote:da li je komsic manje hrvat od covica i kako se to mjeri koliko si hrvat.. tako sto si clan neke stranke (hdza). znaci mozes biti hrvat samo ako si iz hdza, ovo je morbidno i ako je ovo demokratija jebat je.
Kada se uključiš u neku temu, a da ne izgleda da ti koeficijent inteligencije manji od broja cipela, prvo se općenito malo informiraš o toj oblasti, a onda i pročitaš barem dio komentara. Da si išta od toga uradio, barem površno, znao bi (jedino ako dio moje prve rečenice nije točan), da nitko nikada nije tražio, govorio i pisao da H član PBiH mora biti iz neke stranke. To je bolesno. Uvijek se govorilo, tražilo i pisalo da to bude onaj koji ima H podršku. Zašto? Zato što slučaj i kod druga dva naroda, a jedino je kod H moguće na član PBiH može, da samo nema podrške, već da nema niti jednog jedinog (čak ni svog) glasa naroda ispred kojeg je u PBiH.
Pa razmisli malo dublje a ne samo povrsinski da ti koeficijent inteligencije ne izgleda kao broj cipela nekog novorodjenca...Ako se komsic izjasnjava kao hrvat, kako onda da hrvati nisu glasali za njega i odakle ti to znas da hrvati nisu glasali za njega. Opet se vracamo na isto, hrvat je samo onaj koji je izabran ispred stranke HDZa ili bilo koje stranke koja ima predznak H, analogno tome znaci hrvati moraju glasati samo za stranke sa H predznakom.sta je mjerilo ko je veci H. Demokratski je da ja mogu birati i stranku, SDA/SDS/SDP/SNSD jer je to moja volja, zelja, demkratsko pravo, ljudsko pravo kako god hoces izaberi sta hoces od ovoga (ili mi se svidja program neke stranke). Moras sebi priznati da je ovo istina i da je to politika koju HDZ vodi citavo vrijeme a to je da je hrvat samo za koga oni kazu da je hrvat. Na kraju krajeva ovo je trebalo da bude pitanje Sejdic-Finci koje se opet svodi na gradjanska prava gdje svako moze birati svakoga sto i jeste presuda na koju se odnosi ovo pitanje....BiH je poslije ove presude trebala da postane gradjanska drzava prema uredjenju svih demokratskih drzava ali eto HDZ se naso pametan pa kao to nije bitno bitno je samo da HDZ, HDZ, HDZ, HDZ.....
Hafis

#1158 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Hafis »

Havatar wrote:
Samo vas levate kao i medjunarodnu zajednicu a od toga cemu se vi nadate nema nista
Ne znam kume. Možda i levate, samo vidim da su se dobro uzmučili. Malo, malo, pa gore na ribanje.
Hafis

#1159 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Hafis »

Sinapsa wrote:HAFIZ

i vidim tebe, Hafi Ze
Hafi Ze, reci nam, de
sta to tvoje ruke rade

Udarnicki pisu, burazere
da bude sranja za sve
sve u sklopu akcije
zastite nase nacije

Hafi Ze, reci nam, de
otkud za to finansije

Hafi Ze, reci nam, de
jok, moj burazere
bice vlasnik trznice

Hafi Ze, reci nam, de
ima l' tu manipulacije
u tebi me mnogi rade

Hafi Ze, reci nam, de
jebemo te od Olimpijade

UBIIIIIJJJJJJ GAAAAA
UBIIIIIJJJJJJ GAAAAA
UBIIIIIJJJJJJ GAAAAA
UBIIIIIJJJJJJ GAAAAA

ej, covjek hoce nesto
da te pita, bolan

by Zabranjeno Gušenje

Dirnut sam 8-) Nije to mala stvar.
Nego, kume ja ti pišem o onome što me interesira.
Sad bi valjda i ja trebao mlatiti pravi li ili ne pravi Iran nuklearno oružje i tko je koga danas više izbombardirao u Alepu.
Da mi prvo pometemo ispred svojih vrata, pa ćemo onda gledati što nam je raditi na međunarodnom planu. Jel' pošteno?
Hafis

#1160 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Hafis »

moa wrote: Ako se komsic izjasnjava kao hrvat, kako onda da hrvati nisu glasali za njega i odakle ti to znas da hrvati nisu glasali za njega.....bla
Pa ne treba baš biti ni doktor znanosti da se iz podatka da je u Širokom Brijegu koji ima oko 26-27 000 stanovnika (99,99999% Hrvata) dotični kandidat dobio ukupno 105 glasova, dok je recimo u Kalesiji (gdje živi po zadnjem popisu nekih tridesetak Hrvata) isti kandidat dobio 7033 glasova. (uz činjenicu da su Borjana Krišto i Martin Raguž podijelili onih simptomatičnih tridesetak glasova). Što je s ostalih 7 000 glasova. Uostalom samo sam za primjer uzeo Kalesiju, slična je situacija u svim takvim primjerima.
I ne znam o čemu dalje uopće pričaš , kada padaš na prvoj stanici.
Last edited by Hafis on 07/11/2013 11:40, edited 1 time in total.
Sinapsa

#1161 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Sinapsa »

Hafis wrote:
Sinapsa wrote:HAFIZ

i vidim tebe, Hafi Ze
Hafi Ze, reci nam, de
sta to tvoje ruke rade

Udarnicki pisu, burazere
da bude sranja za sve
sve u sklopu akcije
zastite nase nacije

Hafi Ze, reci nam, de
otkud za to finansije

Hafi Ze, reci nam, de
jok, moj burazere
bice vlasnik trznice

Hafi Ze, reci nam, de
ima l' tu manipulacije
u tebi me mnogi rade

Hafi Ze, reci nam, de
jebemo te od Olimpijade

UBIIIIIJJJJJJ GAAAAA
UBIIIIIJJJJJJ GAAAAA
UBIIIIIJJJJJJ GAAAAA
UBIIIIIJJJJJJ GAAAAA

ej, covjek hoce nesto
da te pita, bolan

by Zabranjeno Gušenje

Dirnut sam 8-) Nije to mala stvar.
Znam, :D ne posvecuju se svakom stihovi...Ja licno samo poklanjam stihove ljudima do kojih mi je stalo. Ti kao istaknuti forumski, bosanski Hrvat si jedan od njih...Sarkazam je tu samo da bi ti predocio da si u sustini nepravedan. Da ti je do pravde, sa vecinom svojih sunarodnjaka bi brzo nasao zajednicku.
Last edited by Sinapsa on 07/11/2013 11:50, edited 1 time in total.
Hafis

#1162 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Hafis »

Sinapsa wrote: Znam, :D ne posvjecuju se svakom stihovi...Ja licno samo poklanjam stihove ljudima do kojih mi je stalo. Ti kao istaknuti forumski, bosanski Hrvat si jedan od njih...Sarkazam je tu samo da bi ti predocio da si u sustini nepravedan.
Drago mi je. Uzgred jedna blaga distinkcija. Ja mogu biti samo bosanskohercegovački Hrvat (kao što je reprezentacija, zastava, himna, moneta, pasoš i sl.) a nikako ''bosanski''.
Da ti je do pravde, sa vecinom svojih sunarodnjaka bi brzo nasao zajednicku.
Ovo ti baš nisam najbolje razumio. Itekako mi je do pravde.
travnik

#1163 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by travnik »

moa wrote:
travnik wrote:
Pa razmisli malo dublje a ne samo povrsinski da ti koeficijent inteligencije ne izgleda kao broj cipela nekog novorodjenca...Ako se komsic izjasnjava kao hrvat, kako onda da hrvati nisu glasali za njega i odakle ti to znas da hrvati nisu glasali za njega. Opet se vracamo na isto, hrvat je samo onaj koji je izabran ispred stranke HDZa ili bilo koje stranke koja ima predznak H, analogno tome znaci hrvati moraju glasati samo za stranke sa H predznakom.sta je mjerilo ko je veci H. Demokratski je da ja mogu birati i stranku, SDA/SDS/SDP/SNSD jer je to moja volja, zelja, demkratsko pravo, ljudsko pravo kako god hoces izaberi sta hoces od ovoga (ili mi se svidja program neke stranke). Moras sebi priznati da je ovo istina i da je to politika koju HDZ vodi citavo vrijeme a to je da je hrvat samo za koga oni kazu da je hrvat. Na kraju krajeva ovo je trebalo da bude pitanje Sejdic-Finci koje se opet svodi na gradjanska prava gdje svako moze birati svakoga sto i jeste presuda na koju se odnosi ovo pitanje....BiH je poslije ove presude trebala da postane gradjanska drzava prema uredjenju svih demokratskih drzava ali eto HDZ se naso pametan pa kao to nije bitno bitno je samo da HDZ, HDZ, HDZ, HDZ.....
Komšić je Hrvat i imao je h glasova, ali i najvećim budalama je jasno da je to mizerno, jer nema naroda, nema Hrvata. Ispalo bi da H ima k'o Kineza.

Ne radi se o jeb.... HDZ-u, već o principu da u etničkom konceptu biranja, se ispoštuje volje, ne dva, već tri naroda. Zbog čega je ovakav način i zašto tri, a ne 2 ili 8 članova?

Već sam sto puta pisao, da bi član PBiH iz reda B naroda bio izabran mora imati veliki broj glasova B, da bi član PBiH iz reda S naroda bio izabran mora imati veliki broj S glasova, član PBiH iz H naroda ne mora imati niti jedan jedini glas, pa čak ni svoj, da bi bio izabran. Da bude gore, moguće je da niti jedan od trojice glavonja nemaju niti jedan H glas, a to nije moguće u slučaju dva naroda. Dakle, kako očekivati da se to može podupirati? Prema tome, nije riječ ni o kakvoj stranci, već o principu koji već uživaju ostala dva naroda.

Što je rješenje? Omogućiti to i H (indirektni izbor i sl.) ili ukinuti H člana PBiH. Većina H bi 100% više voljela da nema mogućnosti da se H uopće i kandidira nego da ih predstavlja Komšić, a sutra nek SDA Hrvat. Međutim, to neće Bošnjaci. Trebaju im podobni, ikebane, da ih vucaju strancima pred očima.
Havatar

#1164 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Havatar »

Hafis wrote:
Havatar wrote:
Ne znam kume. Možda i levate, samo vidim da su se dobro uzmučili. Malo, malo, pa gore na ribanje.
Kad te neko levati najgore sto moze da ti se dogodi je da pomislis da mu zadajes neke probleme posto onda ide jos lakse i po tebe bude jos gore
Sinapsa

#1165 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Sinapsa »

Hafis wrote:
Sinapsa wrote: Znam, :D ne posvecuju se svakom stihovi...Ja licno samo poklanjam stihove ljudima do kojih mi je stalo. Ti kao istaknuti forumski, bosanski Hrvat si jedan od njih...Sarkazam je tu samo da bi ti predocio da si u sustini nepravedan.
Drago mi je. Uzgred jedna blaga distinkcija. Ja mogu biti samo bosanskohercegovački Hrvat (kao što je reprezentacija, zastava, himna, moneta, pasoš i sl.) a nikako ''bosanski''.
Oprosti, naravno da si bosanskohercegovacki Hrvat....Al´znas kako je, navika te vodi lapsusu....
Hafis wrote:
Sinapsa wrote:Da ti je do pravde, sa vecinom svojih sunarodnjaka bi brzo nasao zajednicku.
Zbog cega ti je onda tako tesko da sa svojom vizijom dokucis @Alfonsa, @Skijasa...itd
Evo recimo, meni je forumas @Skijas simbol pravednosti...On kao bosanskohercegovacki Hrvat, kada bi rekao sta ostalim Hrvatima u BiH fali i da tu i tu vrstu politicke moci trebaju, ja bih to kao Bosnjak/Bosanac vjerovatno bez mnogo prigovora (vjerovatno bez ijednog) potpisao jer osjecam da je pravedan i da mu je stalo do toga da niko ne bude ostecen. Kada si vodjen pravdom onda to i tvom sunarodnjaku nije tesko prepoznati. Medjutim, u tvom slucaju, imam osjecaj da ti tezis podjelama i dodatnim mogucnostima blokiranja drzave, tako da ne mogu da se otmem utisku da bi ti nekog najradije zajebo u svoju korist i da si odredjen prije svega animozitetima. Tebi nije do ravnopravnosti bosanskih Hrvata, nego do povlastenosti.....takav utisak ostavljas.
Hafis

#1166 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Hafis »

Sinapsa wrote:
Hafis wrote:
Sinapsa wrote: Znam, :D ne posvecuju se svakom stihovi...Ja licno samo poklanjam stihove ljudima do kojih mi je stalo. Ti kao istaknuti forumski, bosanski Hrvat si jedan od njih...Sarkazam je tu samo da bi ti predocio da si u sustini nepravedan.
Oprosti, naravno da si bosanskohercegovacki Hrvat....Al´znas kako je, navika te vodi lapsusu....
Hafis wrote:
Sinapsa wrote:Da ti je do pravde, sa vecinom svojih sunarodnjaka bi brzo nasao zajednicku.
Zbog cega ti je onda tako tesko da sa svojom vizijom dokucis @Alfonsa, @Skijasa...itd
Evo recimo, meni je forumas @Skijas simbol pravednosti...On kao bosanskohercegovacki Hrvat, kada bi rekao sta ostalim Hrvatima u BiH fali i da tu i tu vrstu politicke moci trebaju, ja bih to kao Bosnjak/Bosanac vjerovatno bez mnogo prigovora (vjerovatno bez ijednog) potpisao jer osjecam da je pravedan i da mu je stalo do toga da niko ne bude ostecen. Kada si vodjen pravdom onda to i tvom sunarodnjaku nije tesko prepoznati. Medjutim, u tvom slucaju, imam osjecaj da ti tezis podjelama i dodatnim mogucnostima blokiranja drzave, tako da ne mogu da se otmem utisku da bi ti nekog najradije zajebo u svoju korist i da si odredjen prije svega animozitetima. Tebi nije do ravnopravnosti bosanskih Hrvata, nego do povlastenosti.....takav utisak ostavljas.
Pa vidiš, kada si već uzeo skijaša za primjer. Nisam uopće razmišljao o njegovoj etničkoj pripadnosti, tako da i ova sadašnja spoznaja neće promijeniti moj stav prema njemu.
Otprilike znam njegov stav: multietnične poruke koje treba poslati HDZ Sarajevu, o potrebi tješnje suradnje sa Sarajevom u borbi protiv Dodika, o borbi za jednakopravnost sviju na cijeloj teritoriji BiH i sl. Manje-više irealne zamisli koje se praktički i ne mogu ispuniti, jer ne navodi kako trebaju izgledati ti pomaci u praksi, u stvarnom životu.
Drugo je pitanje žele li političke elite uopće takvu suradnju? Gdje je ta pružena ruka pomirenja? Ja je ne vidim stvarno.

Inače, normalno je da njega npr. doživljavaš drugačije od mene. To je prirodno, znaš i sam. Lako je biti Hrvat u Širokom Brijegu ili zapadnom Mostaru. I ne samo Hrvat, nego bilo koji drugi pripadnik naroda u ''svojoj većinskoj'' sredini. I normalno da su tada razmišljanja pojedinca, htio-ne htio, u određenoj mjeri obojena utjecajem sredine u kojoj živi. Neću reći da sredina može utjecati na prosječno inteligentnog čovjeka u smislu radikaliziranja njegovih stavova, ali mu daje neku ''komotnost'', daje mu jednostavno na silu nekakav ''čoporski'' mentalitet, da ne kažem ''drčnost'', što opet možeš vidjeti po mnogobrojnim likovima na forumu s tzv. ''oštrijim stavom'', koji se ne libe ni vrijeđati drugačije od sebe, pisati gluposti, preuveličavati....
S druge strane, tzv. ''manjinski'' pripadnici etničkih skupina, da ne kažem oni koji su htjeli-ne htjeli posljedicom ovih dugogodišnjih sranja ostali izolirani od svojih ''matica'', prirodno teže k ublažavanju postojećih razlika i većoj povezanosti ovog etnički rascjepanog društva, upravo zbog sebe samih, što ja iznimno poštujem.
Znaš, ne bih dalje o čovjeku kojeg stvarno ne poznajem... ali sam ti barem htio pokazati zašto je on po tvom mišljenju ''umjeren'' , a ja...hajdemo reći ''radikalan''. Jednostavno, gledamo istu situaciju, samo iz dva potpuno različita kuta.
Mister Yes

#1167 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Mister Yes »

Mister Yes wrote:Evo ga pojednostavljen prijedlog 5+5:

-Prvi član predsjedništva je kandidat koji je dobio najviše glasova u RS-u
-Drugi član predsjedništva je kandidat koji je dobio najviše glasova u Federaciji
-Treći član predsjedništva je sljedeći kandidat koji je dobio najviše glasova u Federaciji uz uvjet da je dobio više glasova u ZHK nego u USK

Kako jednostavno i efikasno :D
Ili još jednostavnije:

-Prvi član predsjedništva je kandidat koji je dobio najviše glasova u RS-u
-Drugi član predsjedništva je kandidat koji je dobio najviše glasova u Federaciji
-Treći član predsjedništva je sljedeći kandidat koji je dobio najviše glasova u Federaciji uz uvjet da je u ZHK dobio bar 10% glasova.

:thumbup:
motorola01

#1168 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by motorola01 »

travnik wrote:
moa wrote:
travnik wrote:da li je komsic manje hrvat od covica i kako se to mjeri koliko si hrvat.. tako sto si clan neke stranke (hdza). znaci mozes biti hrvat samo ako si iz hdza, ovo je morbidno i ako je ovo demokratija jebat je.

Komšić je Hrvat i imao je h glasova, ali i najvećim budalama je jasno da je to mizerno, jer nema naroda, nema Hrvata. Ispalo bi da H ima k'o Kineza.

Ne radi se o jeb.... HDZ-u, već o principu da u etničkom konceptu biranja, se ispoštuje volje, ne dva, već tri naroda. Zbog čega je ovakav način i zašto tri, a ne 2 ili 8 članova?

Već sam sto puta pisao, da bi član PBiH iz reda B naroda bio izabran mora imati veliki broj glasova B, da bi član PBiH iz reda S naroda bio izabran mora imati veliki broj S glasova, član PBiH iz H naroda ne mora imati niti jedan jedini glas, pa čak ni svoj, da bi bio izabran. Da bude gore, moguće je da niti jedan od trojice glavonja nemaju niti jedan H glas, a to nije moguće u slučaju dva naroda. Dakle, kako očekivati da se to može podupirati? Prema tome, nije riječ ni o kakvoj stranci, već o principu koji već uživaju ostala dva naroda.

Što je rješenje? Omogućiti to i H (indirektni izbor i sl.) ili ukinuti H člana PBiH. Većina H bi 100% više voljela da nema mogućnosti da se H uopće i kandidira nego da ih predstavlja Komšić, a sutra nek SDA Hrvat. Međutim, to neće Bošnjaci. Trebaju im podobni, ikebane, da ih vucaju strancima pred očima.
Majke ti, kako ti vise ne dosadi valjati tolike gluposti? I tebi i Hafisu? Jel vi stvarno mislite da cete promijeniti misljenja ljudi o ovom "problemu"? Problem je ovdje sto nema problema.
moa

#1169 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by moa »

@travnik

Zar to nije isto ako si Hrvat koji nije iz neke od stranka sa H predznakom nisi H. Meni kao bosnjaku da kazu da je B samo onaj koji je u stranci SDA poslo bi ga u pm a samim time dolazimo do jednoumlja kod svakog naroda. Dugorocno gledano a vec sam to rekao zatvorit ce nas u torove i uzimati nam dusu do zadnjeg pfeninga dok ce samo podobnim biti manje vise ugodno a nekim i prekomotno. Na kraju krajeva treba ukinuti ovu trojicu postaviti jednog covjeka koji nece imati nikakvih ovlasti osim da landara po svijetu i da prica kako je u nasoj drzavi extra dobro ulagati lovu i da imamo najrazvijeniju infrastrukturu na svijetu i da imamo najpovoljnije banke na dunjaluku, da imamo poreze kakve nema niko, da ih skoro i nema i kao takav bi trebao da podnosi izvjestaje o svome radu. Ovlastenja svuci na premijera drzave sto je normalno u svim drzavama svijeta. Njegovo bi bilo da landara po svijetu i da potpisuje sto se dogovori u parlamentu BiH. Znaci nesto kao ambasador, predstavnik drzave i nista drugo, time bi se zapecatila prica o majorizaciji i ostalim budalastinama. Opet ponavljam da ce se ovo razvuci dok se ne dobiju tacni pokazatelji koliko nas ima i kojoj krvnoj grupi pripadamo jer drocu Europu zanimaju samo ekonomski pokazatelji i lova. Isto tako kao i ove nase jer im je cilj da nardnih 20 godina po ovom uredjenju mogu da nas muzu jer su pustili toliko korijenje da je to vise skoro pa nemogu sasjeci. Raduje me jedna cinjenica odredjene stranke u BiH su shvatile da su grijesile i sada su pustili SIPU na odredjene ljude koji su i previse zagrizili u kriminal. siguran sam da ce biti ciscenje stranka i da ce doci mladi ljudi koji ce se vrtiti onako kako se vrti i cijela zemaljska kugla. U narednom periodu od 5 godina ocekujem neke promjene do tada neka se zauzimaju pocetne pozicije pa ko bolju zauzme.
Hafis

#1170 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Hafis »

motorola01 wrote: Majke ti, kako ti vise ne dosadi valjati tolike gluposti? I tebi i Hafisu? Jel vi stvarno mislite da cete promijeniti misljenja ljudi o ovom "problemu"? Problem je ovdje sto nema problema.
Pa ovdje se nitko ne trudi promijeniti mišljenje ljudima. Ljudi samo iznose svoja mišljenja, i to je to. Još ako se to odvija bez uvrijeda, kud ćeš ljepše - to i jest smisao foruma.
Što se tiče ''problema'' kojim se bavi ova tema, očigledno je da itekako postoji. Jer da se radi o tehničkom, da ne kažem semantičkom ''problemu'', ne bi se taj proces ovoliko razvukao.
moa

#1171 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by moa »

Hafis wrote:
moa wrote: Ako se komsic izjasnjava kao hrvat, kako onda da hrvati nisu glasali za njega i odakle ti to znas da hrvati nisu glasali za njega.....bla
Pa ne treba baš biti ni doktor znanosti da se iz podatka da je u Širokom Brijegu koji ima oko 26-27 000 stanovnika (99,99999% Hrvata) dotični kandidat dobio ukupno 105 glasova, dok je recimo u Kalesiji (gdje živi po zadnjem popisu nekih tridesetak Hrvata) isti kandidat dobio 7033 glasova. (uz činjenicu da su Borjana Krišto i Martin Raguž podijelili onih simptomatičnih tridesetak glasova). Što je s ostalih 7 000 glasova. Uostalom samo sam za primjer uzeo Kalesiju, slična je situacija u svim takvim primjerima.
I ne znam o čemu dalje uopće pričaš , kada padaš na prvoj stanici.
cekaj po cemu ti to znas da se ja ne osjecam hrvatom ili odakle ti znas da je neko veci hrvat od mene ili od tebe. Sta je to mjerilo? Sto ne idem u crkvu, mozda ili mozda sto nisam clan HDZa? Procitaj citav post pa ces i sam skontat da sam upravu i samo ti sebi moras to priznati.
Mister Yes

#1172 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by Mister Yes »

Izetbegović: Imamo model prihvatljiv svima, osim HDZ-ovima koji traže previše

Kaže u intervjuu za Oslobođenje Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH. Govoreći o modelu rješavanja hrvatskog pitanja, jer očito Ostalih nema ni na mapi, Izetbegović kaže:

"Ima Ostalih na mapi. Po modelu koji smo skoro pa definisali svaki građanin Bosne i Hercegovine može biti kandidat za člana Predsjedništva BiH. To je dobar model koji izlazi u susret zahtjevima presude Suda za ljudska prava, kriterijima Venecijanske komisije, stavovima stranaka iz Republike Srpske, stavovima stranaka iz Federacije koje podržavaju bošnjački glasači, a, uvjeren sam i interesima HDZ-ova. Zapelo je na zahtjevima ovih stranaka za nekakvim "dodatnim mehanizmima" koji bi garantovali da neće biti nametanja izborne volje, odnosno da brojniji narodi neće izabirati predstavnike malobrojnijim. Nisam uvjeren da je moguće ponuditi takve mehanizme a da se ne uđe u prostor novih diskriminacija, i bojim se da ćemo, zbog pretvrdog stava dva HDZ-a, i ovaj put ostati nedovršenog posla", rekao je član Predsjedništva BiH.

Na pitanje postoji li bilo kakav evropski prijedlog koji se često spominje, a kojeg Füle i Sorensen jednako demantiraju, Izetbegović kaže:

"Predstavnici EU su uložili ogromne napore da se iskristališe model svima prihvatljiv, i mislim da je taj model ustanovljen. Ali to nije njihov prijedlog, to je kompilacija, presjek onoga što smo mi kroz zajedničke sastanke sedmorke, pa petorke, pa kroz bilateralne razgovore stranačkih delegacija sa Füleom i njegovim saradnicima definisali. Kao što rekoh, model je prihvatljiv svima, uključujući i EU, osim HDZ-ovima koji, uvjeren sam, traže previše."
Zeko opet reko :D Model postoji i kompilacija je stavova. Problem dodatni zahtjev HDZ-ova to jest osigurač. Sve kako je zeko davno reko :D
motorola01

#1173 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by motorola01 »

Hafis wrote:
motorola01 wrote: Majke ti, kako ti vise ne dosadi valjati tolike gluposti? I tebi i Hafisu? Jel vi stvarno mislite da cete promijeniti misljenja ljudi o ovom "problemu"? Problem je ovdje sto nema problema.
Pa ovdje se nitko ne trudi promijeniti mišljenje ljudima. Ljudi samo iznose svoja mišljenja, i to je to. Još ako se to odvija bez uvrijeda, kud ćeš ljepše - to i jest smisao foruma.
Što se tiče ''problema'' kojim se bavi ova tema, očigledno je da itekako postoji. Jer da se radi o tehničkom, da ne kažem semantičkom ''problemu'', ne bi se taj proces ovoliko razvukao.
Ovdje se samo vrtite u krug nekih 40 stranica. Svima je jasno, osim vama dvojici da nema problema. Davno sam napisao da je ovdje samo problem sto bosnjaka toliko ima da mogu glasati na sve strane. Niko nije kriv sto su hrvati otisli u bolje i sad ih nema ovdje da glasaju za koga zele ovi hrvati sto su ostali. Mada imaju i tu mogucnost, ali je bas neiskoristavaju(mislim na ove sto su otisli trbuhom za kruhom u EU).

Problem su stvorili bosnjacki politicari sto su uopste uzeli u razmatranje "rjesavanje navodnog problema". Ocito je da ih se drzi na uzdi od strane ljudi koji vjerovatno puno znaju o njima i njihovim marifetlucima u privatnim zivotima i vrlo vjerovatno je da ce bosnjacki politicari udovoljiti svim zahtjevima HDZ-a. A realno govoreci, problema nema jer niko nije kriv sto hrvata ima veoma malo u ovoj drzavi, a bosnjaka, ocigledno jako puno. Takodjer je problem sto su bosnjaci i hrvati u jednom entitetu i sto su pristali bosnjacki politicari da se problem rjesava samo u jednom entitetu.
Rjesenje moze biti uvodjenje cetvrtog clana, uvodjenje 6 clanova(gdje bi HDZ sigurno imao jednog clana) itd itd. Ali nece gospoda tako. Rade sa Dodikom da ogranice sto vise bosnjake, odnosno na tome rade i ova trojica bosnjaka koja idu na te dogovore. Trebalo bi ih sve kompletno streljati i da krenemo ispocetka. Previse daju ove drzave bez ikakvog razloga za to. Jednostavno se natjecu koji ce vise guze dati i koji ce se bolje "pokazati" medjunarodnoj zajednici, jer idioti misle da ce ih neko postovati zbog toga. KOji nam beskicmenjaci vode politiku :run:
travnik

#1174 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by travnik »

moa wrote:@travnik

Zar to nije isto ako si Hrvat koji nije iz neke od stranka sa H predznakom nisi H. Meni kao bosnjaku da kazu da je B samo onaj koji je u stranci SDA poslo bi ga u pm a samim time dolazimo do jednoumlja kod svakog naroda. Dugorocno gledano a vec sam to rekao zatvorit ce nas u torove i uzimati nam dusu do zadnjeg pfeninga dok ce samo podobnim biti manje vise ugodno a nekim i prekomotno. Na kraju krajeva treba ukinuti ovu trojicu postaviti jednog covjeka koji nece imati nikakvih ovlasti osim da landara po svijetu i da prica kako je u nasoj drzavi extra dobro ulagati lovu i da imamo najrazvijeniju infrastrukturu na svijetu i da imamo najpovoljnije banke na dunjaluku, da imamo poreze kakve nema niko, da ih skoro i nema i kao takav bi trebao da podnosi izvjestaje o svome radu. Ovlastenja svuci na premijera drzave sto je normalno u svim drzavama svijeta. Njegovo bi bilo da landara po svijetu i da potpisuje sto se dogovori u parlamentu BiH. Znaci nesto kao ambasador, predstavnik drzave i nista drugo, time bi se zapecatila prica o majorizaciji i ostalim budalastinama. Opet ponavljam da ce se ovo razvuci dok se ne dobiju tacni pokazatelji koliko nas ima i kojoj krvnoj grupi pripadamo jer drocu Europu zanimaju samo ekonomski pokazatelji i lova. Isto tako kao i ove nase jer im je cilj da nardnih 20 godina po ovom uredjenju mogu da nas muzu jer su pustili toliko korijenje da je to vise skoro pa nemogu sasjeci. Raduje me jedna cinjenica odredjene stranke u BiH su shvatile da su grijesile i sada su pustili SIPU na odredjene ljude koji su i previse zagrizili u kriminal. siguran sam da ce biti ciscenje stranka i da ce doci mladi ljudi koji ce se vrtiti onako kako se vrti i cijela zemaljska kugla. U narednom periodu od 5 godina ocekujem neke promjene do tada neka se zauzimaju pocetne pozicije pa ko bolju zauzme.
1. Nije isto. Neće isti likovi i za pet godina, pojavit će se neki. U ovom modelu je teško postići, i zbog toga, po meni je najbolje slijedeće:
a) jedan predsjednik
b) 3 člana PBiH (indirektni izbor, elektori ili sl.)
c) 2 člana PBiH (2 entiteta, H je bolje i to, nego ova "konstitutivnost")
c) postojeći način

2. Shvati ti da se ja ne slažem sa HDZ stavovima i njihovom torovskom politikom (školstvo, treći entitet,tv i sl.), ali u slučaju PBiH, DN i sl. su ok. Jasno izigravanje volje samo jednog naroda i recenzija glasova nije dobro. Nisam glasova za HDZ kandidata. Ne sviđaju mi se. Niti za SDA. Ne sviđaju ti se. Koja razlika? Kod jednih, u slučaju većinskog izbora, je moguća recenzija, a kod drugih, ne. Traži se samo jednak princip. Ako nije moguć, imaš moć, već dokazano, ukini H člana PBiH i to je to. Neka bude jedan iz FBiH.

3. Komšić je u pet deka omiljen među Hrvatima k'o Dodikov Selman među Bošnjacima. Generalno, mizerna ili nikakva podrška, na isto ti se svodi. Neki je forumaš to i spominjao. Zamisli sada situaciji da imaš u PBiH Čovića, Radmanovića i Selmana. Kako bi većina Bošnjaka i ovih koji kao ne broje krvna zrnca reagirala?
travnik

#1175 Re: Razocarenje za 3,2,1...

Post by travnik »

motorola01 wrote:
Hafis wrote:
Ovdje se samo vrtite u krug nekih 40 stranica. Svima je jasno, osim vama dvojici da nema problema. Davno sam napisao da je ovdje samo problem sto bosnjaka toliko ima da mogu glasati na sve strane. Niko nije kriv sto su hrvati otisli u bolje i sad ih nema ovdje da glasaju za koga zele ovi hrvati sto su ostali. Mada imaju i tu mogucnost, ali je bas neiskoristavaju(mislim na ove sto su otisli trbuhom za kruhom u EU).

Problem su stvorili bosnjacki politicari sto su uopste uzeli u razmatranje "rjesavanje navodnog problema". Ocito je da ih se drzi na uzdi od strane ljudi koji vjerovatno puno znaju o njima i njihovim marifetlucima u privatnim zivotima i vrlo vjerovatno je da ce bosnjacki politicari udovoljiti svim zahtjevima HDZ-a. A realno govoreci, problema nema jer niko nije kriv sto hrvata ima veoma malo u ovoj drzavi, a bosnjaka, ocigledno jako puno. Takodjer je problem sto su bosnjaci i hrvati u jednom entitetu i sto su pristali bosnjacki politicari da se problem rjesava samo u jednom entitetu.
Rjesenje moze biti uvodjenje cetvrtog clana, uvodjenje 6 clanova(gdje bi HDZ sigurno imao jednog clana) itd itd. Ali nece gospoda tako. Rade sa Dodikom da ogranice sto vise bosnjake, odnosno na tome rade i ova trojica bosnjaka koja idu na te dogovore. Trebalo bi ih sve kompletno streljati i da krenemo ispocetka. Previse daju ove drzave bez ikakvog razloga za to. Jednostavno se natjecu koji ce vise guze dati i koji ce se bolje "pokazati" medjunarodnoj zajednici, jer idioti misle da ce ih neko postovati zbog toga. KOji nam beskicmenjaci vode politiku :run:
Dakle, budući da Bošnjaka ima jako malo u RS-u, ti se slažeš da pet ministara Bošnjaka u Vladi RS-a pripadne stranci koja na najmorbidniji način negira genocid (SNSD) i stranci koja ne dozvoljava obilježavanje zločina, silovanja i progona Bošnjaka iz Prijedora i naziva obilježavanje pogrdnim imenima (DNS)? Povlačim analogiju. Hrvata malo u FBiH, ne mogu izabrati člana PBiH direktno ili ministre indirektno. Bošnjaka puno, pa oni to odrade. Bošnjaka malo u RS-u, ne mogu izabrati ministre indirektno i vrlo moguće ako to odluči Dodik ili Bosić potpredsjednika RS-a direktno. Srba puno u RS-e, pa oni to odrade.

Molim te daš stav o tome. Ovakvo je danas stanje. Nemoj, kao i većina, u 90-te i o ratu, je li u slučaju izbora, to je irelevantno.
Post Reply