"Skijaš"
Ništhra nije pravdalo stvaranje Herceg Bosne, a tada je počeo sukob na relaciji HDZ-Sarajevo.
...a Hrvatima otjeralo kraljicu u Rim....pa stvarno.
Je li može ikakva priča o trenutnim, današnjim odnosima između stranaka na čijem su čelu sasvim drugi profili ljudi bez povezivanja mudrih zaključaka o ratnim zbivanjima 92-95. Imate li namjeru IKADA izaći iz prošlosti?
Ljudi su glasali za njega jer je dobar čovjek (Ž.K. op. Hfs) , a oni koji su ga nominovali to su uradili jer su tako došli do dodatnog utjecaja, te motiv ni prvih ni drugih nije bio da napakoste HDZ-u.
Ako je dobar čovjek zašto ga nisu postavili na čelo merhameta ili neke druge dobrotvorne institucije, a ne iskoristili njegovo slučajno hrvatsko podrijetlo i.... uostalom znaš i sam: da je on Refko umjesto Željko, sad bi sjedio u nekom gradskom ogranku SDP-a i ljuštio prvu jutarnju lozu i to na prazan stomak.
Kao i u slučaju formiranja vlade FBiH, SDP recimo nije tražio pozicije koje je tražio kako bi se predstavio kao multietnička stranka nego zato što je samo tako mogao doći do kontrolnog paketa u Vladi.
Pa neka opet pokuša i dogodine ponovo doći do tog ''kontrolnog paketa''. Slobodno.
Inače, odličnu su vladu formirali u FBiH. Najbolju do sad, koja nas polako ali sigurno vodi u zapadnu Njemačku. A vjerojatno ne bi da nije bilo tog ''kontrolnog paketa''.
Boli Zlaju uho za državom, HDZ-om i idealima. Ali ja podržavam i jedno i drugo, i izbor Komšića i ograničavanje utjecaja HDZ-a na djelovanje Vlade FBiH a samo zato što HDZ smatram štetnijom po društvo. Kada HDZ bude djelovao konstruktivno, i sam ću glasati za HDZ.
A podržavaš li to što SDP ipak nije uspio doći do ''kontrolnog paketa'' u VM. E sad zamisli da je sreće da je SDP i tu uspio doći do tog ''kontrolnog paketa''....nego svejedno, nešto ne vidim veliku razliku u sposobnosti između HDZ ministara i ''probosanskih'' u VM. Na trenutke ne znaš tko je od njih ''probosanska'' a tko ''segregacijska'' struja.
Skijaš, šuplja ti je ta teorija ''kontrolni paket''. To može proći na predavanju uz logorsku vatru malim skautima u ZDK ili KS. I to onoj mlađoj, predškolskoj skupini. To je ipak samo dio arsenala i jedan od načina borbe između dva polusuprostavljena nacionalistička bloka.
Trebao bi reći kako je politika podjela pogrešna, da HDZ ne želi podjele nego vraćanje hrvatskog identiteta čitavoj Bosni i Hercegovini, da se neće dijeliti ni FTV ni RTRS nego da će se insistirati na multietničkom identitetu oba emitera a što bi, kao javni servisi, imali obavezu poštivati. Da će prekinuti sramotnu podjelu djece kroz projekat "dvije škole pod jednim krovom" i sa Sarajevom usaglasiti dogovor oko spajanja te djece osim na ta dva-tri nacionalna predmeta. Zašto ih dijeliti na satu fizike ili matematike ? ako je Čović zaista odustao od podjela, ima načina da to konkretno pokaže.
I to je sve?
1. Ostaviti TV kakav i jest
2. Nekako privoliti OHR da ukine svoj projekt - dvije škole pod jednim krovom. Ako neka mudra glava stvarno ima rješenje za taj problem, ali stvarno jedno objektivno i suvislo rješenje (pod tim ne mislim na ove ''forumske sveznadare i eksperte za sve) mislim da bi se problem riješio. Kao što je riješen u visokom obrazovanju. O tom problemu bih mogao ovdje pola godine pisati, ali nije tema.
Primjera ima dosta i
Nema baš dosta. Koliko vidim samo si ova dva istakao koja bi navodno trebala biti, kako ti kažeš
poruka pomirenja sa multietničkim konceptom''?
Ima li još išta što bi ''zle snage'' trebale ispuniti?