Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evo teme za sve i svasta vezano za automobile, a ne pripada drugim temama, kao npr za ovu sliku.
Neki dan vidim ovaj prizor sa 3 bijela Golfa 2 na semaforu pa nisam siguran da li sam u XXI ili XX vijeku?!
agent_zero wrote:Ja sam isto iznenađen koliko dvica se još uvijek vozi po gradu, ali recimo kad na piku potražiš dvicu, sve sami krševi se nude.
A ovako po gradu se može vidjeti jako očuvanih primjeraka.
Ali broj dobro ocuvanih rapidno pada... Meni prosto bude drago kad vidim dobru dvicu. Da li si primjetio da su kecevi preko noci nestali i da je vidjeti dobrog keca prava rijetkost?
Isto kao sto je bilo gadno gledati neposredno poslije rata sve raspadajuce keceve, a danas su rijetkost i lijepo vidjeti dobar primjerak to ce se sutra desiti sa dvicom. Sa kadettima je stvar jos izrazenija, dobar kadett E aka suza je vec rijetkost, o kadettu D kockici da ne govorim. Kod Ustavnog suda FBiH ima jedan dobar bijeli kadett D, na Ciglanama duri isti takav, neki dan u jednom servisu vidim svjeze ofarbanog plavog, lijepo ih je vidjeti na cesti.
Pežoe 205, 309, 405 danas jako rijetko viđam, a prije 10-tak godina ih je dosta bilo. Isto Audi 80 C2
Možda je do mene al čini mi se da Renault 5 sad viđam češće od Kadetta. Inače svaki put kad vidim Renault 5 divim se limariji tog auta. Čini mi se da je kod većine zdravija nego u Golfova iz tog vremena. Rijetko kad vidim istruhlu peticu (možda je opet do mene)
Francuzi generalno imaju fantastičnu antikorozivnu zaštitu i davno su počeli sa pocinčavanjem i kataforezom. Imali su par omaški, ali baš rijetko.
Fino je vidjeti sva ta starija auta u dobrom stanju. Kadeta je baš ta loša limarija uništila, mehanika im je bila dobra. JA ne pamtim kada sam vidio Kadeta, a o dobrom da ne pričamo.
citroen xm wrote:Francuzi generalno imaju fantastičnu antikorozivnu zaštitu i davno su počeli sa pocinčavanjem i kataforezom. Imali su par omaški, ali baš rijetko.
Fino je vidjeti sva ta starija auta u dobrom stanju. Kadeta je baš ta loša limarija uništila, mehanika im je bila dobra. JA ne pamtim kada sam vidio Kadeta, a o dobrom da ne pričamo.
Francuzi su nebeski narod..
Interesantan je fenomen da većina tema počinje na neki način sa Golfom, dok skoro sve završavaju sa Golfom...Mnogo je čudan taj fenomen zvani Golf..
citroen xm wrote:Francuzi generalno imaju fantastičnu antikorozivnu zaštitu i davno su počeli sa pocinčavanjem i kataforezom. Imali su par omaški, ali baš rijetko.
Francuzi su nebeski narod..
Interesantan je fenomen da većina tema počinje na neki način sa Golfom, dok skoro sve završavaju sa Golfom...Mnogo je čudan taj fenomen zvani Golf..
Tema se zove "Razno". Ne vidim razlog za neke frustracije.
Usput kada su već Francuzi u pitanju, liči li vam Kadet E na GS-a?
sparky wrote:Punto 1 i 2 su prvi konkurenti za nasljednika dvice
Nema ih toliko, čak ni približno koliko četvorki. A za one malo raskošnije i porodično
orjenitisane tu je i karavanska "holland taxi" verzija koja "dominira" u svom segmentu
već sad