razni izvodjaci - neki novi klinci...

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
irfan2

#1 razni izvodjaci - neki novi klinci...

Post by irfan2 »

u pitanju je kompilacija rock i punk obrada balasevih pjesama ... topla preporuka za ovo, ja sam evo nakacen pravo :D ..vec peti put se vrti, a nikad nisam bio posebno entuzijastican za balasom ... a iznenadjujuce je koliko samo ima odlicnih bendova za koje nismo culi ... album je bombon pravi ..desetka :) .. obavezno skinuti, obavezno, nije bitno jel volite balasa ...

mlo vise o albumu: http://www.groupie.hr/index.php?stranic ... drzaj=1993

dio teksta..
Ideja da se napravi CD s hc/punk/metal obradama pjesama legendarnog vojvođanskog trubadura i kantautora Đorđa Balaševića mnogima bi se vjerojatno učinila kao neviđena travestija. I mogu razumjeti gnušanje nekih puritanski nastrojenih Đoletovih obožavatelju na samu ideju takvog „skrnavljenja“, što može donekle objasniti veliku tajnost u kojoj se cijeli projekt odvijao.

Idejni pokretač cijele priče je Lee Man, Novosađanin koji je u drugoj polovici devedesetih bio nešto poput Senne M u Hrvatskoj nekoliko godina ranije: jadni i imbecilni mišung najljigavijeg dancea, popa i hip hopa, neprobavljivi hibrid najgoreg zabavnjačkog smeća koje je jedno vrijeme dobro kotiralo kod naših istočnih susjeda. Po povratku iz Londona čovjek je doživio prosvjetljenje, vratio se korijenima, tj. gitari, basu i bubnju, snimio rock album i pokrenuo ovaj tribute projekt. Album je sniman krajem prošle godine u nekoliko novosadskih studija, u skoro zavjereničkoj tajnosti, a svoj blagoslov cijelom projektu dao je i sam Đole.

Moram priznati da sam i ja za album saznao sasvim slučajno tijekom jednog od mojih čestih posjeta Novom Sadu i doista mi nije jasno zašto je cijeli taj projekt bio obavijen velom konspirativnosti od samog početka. Nigdje nije bilo medijskih napisa, najava, sam album se pojavio tiho i nezapaženo (čak ni većina mojih prijatelja iz Novog Sada nije znala da je objavljen), bila je i jedna vrlo zanimljiva promocija u zgradi Izvršnog veća ali sve je to nekako prošlo ispod radara. Čak mislim da nitko za ovih mjesec dana nije objavio niti jednu recenziju ovog CD-a što je velika šteta.

Šteta je prije svega zato što ljudi ostaju uskraćeni za informaciju, pogotovo ljubitelji Đoletovog lika i djela. Šteta je i zato što je sav prihod od prodaje ovog CD-a namijenjen SOS Dječjem selu „Dr. Milorad Pavlović“ a cijena je doista pristupačna, 400 dindži, odnosno oko 35 kuna. Ali možda je najveća šteta u tome što je album sjajan i što baca jedno sasvim novo svjetlo na neke od poznatih (i manje poznatih) Đoletovih klasika.

Moj je generalni stav kad se radi o obradama da onaj tko obrađuje neku stvar mora unijeti nešto novo u nju, nešto svoje, a da zadrži duh originala. Johnny Cash je s Rickom Rubinom napravio pet sjajnih albuma covera, ogoljenih do boli i špartanski produciranih, koji su otkrili jednu posve novu dimenziju već poznatih klasika („Personal Jesus“ Depeche Mode, „One“ od U2 te posebice „Hurt“ Nine Inch Nailsa). S druge strane, obrade Ramonesa u najvećoj mjeri ne funkcioniraju jer se svode na blijedo i neinventivno ponavljanje ista tri akorda bez duše i uvjerljivosti koju su Ramonesi imali. Djeco, ne obrađujte Ramonese, njihove pjesme su savršene takve kakve jesu, ne možete ih popraviti a ono što nije pokvareno ne treba niti popravljati!

Image

01. Tizzies - Mirka
02. TetraPank - Lepa profina kci
03. Piknik - Nikad kao Bane
04. Djarma & Metkovi - Moj starifriend
05. Zbogom Brus Li - Jadna i bedna 2007
06. Lost Propelleros - Pesma o jednom petlu
07. Drum'n'Zez feat.Zagor & Piknik - Al' se nekad dobro jelo
08. Pero Defformero - Jaroslava
09. Cucuk Stana HC Orchestra - U razdeljak te ljubim
10. Super s karamelom - Pa dobro gde si ti
11. Prolece - Oprosti mi Katrin
12. Nekropolis - Ziveti slobodno
13. Sinobusi - Zivot je more
14. Sing Sing Singers - Baby Blue
15. The Groovers - Predlog
16. Crosspoint - Devojka sa cardas nogama
17. Lee Man - Limanska
18. Signum - D Mol
19. Mitesers - Plava balada
20. Crash 2 - Crni labud
21. Highway - Neki novi klinci

http://rapidshare.com/files/78068057/Obrade.rar.html
mala sarajka

Post by mala sarajka »

haha, još samo da se snađem na onom rapidshare-u :D . moram priznat, smotana sam. enivej, hvala tiiiii :).
AfromMann

Post by AfromMann »

mala sarajka wrote:haha, još samo da se snađem na onom rapidshare-u :D . moram priznat, smotana sam. enivej, hvala tiiiii :).
evo ti slikovna uputstva pa prati i nema greske:
http://www.gradnis.net/forum/rapidshare ... 282.0.html
irfan2

Post by irfan2 »

mala sarajka wrote:haha, još samo da se snađem na onom rapidshare-u :D . moram priznat, smotana sam. enivej, hvala tiiiii :).
haha :D ..haj ba snaces se ..
navrati cesce :D ..
mala sarajka

Post by mala sarajka »

AfromMann wrote:
evo ti slikovna uputstva pa prati i nema greske:
http://www.gradnis.net/forum/rapidshare ... 282.0.html
haha, baš mi tako i treba, nacrtano :lol:

još malo, pa uživam :). hvala, irfane, još jednom =))))

svratit ću. otkad nisam bila na sarajevo-x-u :/....
mala sarajka

Post by mala sarajka »

nije mi uspjelo, skinula nešt niđe veze :(...
Saian

Post by Saian »

ma Irfo te to samo mami, stavlja pjesmu po pjesmu da navratish josh koji put, Irfo namazankovic :D :D :D :D
Tesssa

Post by Tesssa »

Mirka i Baby blue mi ko i lice na nesto, ovo ostalo tako tako...
sulesavic

Post by sulesavic »

dinchy84 wrote:Mirka i Baby blue mi ko i lice na nesto, ovo ostalo tako tako...
A Super s karamelom?
Neelix

Post by Neelix »

imal drugi dio ovog? :-)
zmogi

Post by zmogi »

ova je zika super. i prije sam cuo za ovo ali nisam bas nesto plaho trazio. ima li jos ovoga :D

Hvala ti 'dje' cuo i ne cuo
doktor78

Post by doktor78 »

slusao, ima uspjelih obrada, ali ima i promasaja...
Neelix

Post by Neelix »

jaroslava najludja definitivno :D
Post Reply