zgrozena sam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sjenka

#1 zgrozena sam

Post by sjenka »

Šetam ja veceras Čaršijom sa mamom i gledamo izloge.Cujemo neko komešanje i smijeh, okrenem se i ugledam dvije djevojke kako trgaju maramu ( ne znam kako se to drugačije zove) časnim sestrama. Cure su se nasmijale i pobjegle. Ne moram vam pricati o reakciji časnih sestara. Uglavnom upratim ja djevojke i krenem trceci za njima, sustignem ih kod Čaršijske džamije, stoje tamo sa jos dvije djevojke i jednim momkom. Ja im priđem, uhvatim ovu djevojku za ruku koju sam vidjela sta je uradila i kažem joj " Sram te bilo, sad ću zvati policiju" Zovnem policiju, njih nema, ja se pokoškam sa djevojkom, naizgled fino obučena, uređena djeca, srednjoškolci. Otrgne se počne bježati, ovi ostali ne žele reći njeno ime, ja im očitam bukvicu kako vas nije stid, ima te li vi odgoj, moral, a meni jedna cura kaže "Mi to po Zagrebu redovno radimo i niko se ne ljuti?????????? Kaže mladić iz grupe " pa zar vi niste čuli da ako strgnete maramu časnoj sestri ostvarit će vam se želja????. Ja kažem njima, hajde da ja vama strgnem na sred Čaršije odjeću pa da se još nekome ostvari želja. Njima šega
Ma užas, ja sam stvarno zgrožena, razočarana, pitam se kakvi to roditelji odgajaju budući naraštaj
neprilagodjena

#2 Re: zgrozena sam

Post by neprilagodjena »

:shock: :shock:

Meni je to stvarno nekulturno i oni to jos i opravdavaju :shock: :shock:

Gdje je koji klinac ta policija :roll: :roll:
kockica_kockica

#3 Re: zgrozena sam

Post by kockica_kockica »

Policije uglavnom nema kad ti treba.. I kad ih nazoves oni ti to po prioritetima rade.. Casne sestre nisu bile prioritet :roll:

Djeca (posebno te curice i djecaci 15 do 18 godina) su danas neobrazovana, nekulturna, bezobrazna, drska i prije svega ovog neodgojena... i to je zalosno....
giordania

#4 Re: zgrozena sam

Post by giordania »

:shock:
Cuj ako skines maramu casnoj sestri,ostvarit ce ti se zelja :shock:

Kako glupo i bezobrazno.
drama

#5 Re: zgrozena sam

Post by drama »

ugrozenost hrvata??
armin_tz

#6 Re: zgrozena sam

Post by armin_tz »

:shock: :shock: :shock: :shock:

Bože dragi.... @sjenka, tebi svaka cast sto si krenula za njima i ocitala bukvicu.... da sam ja bio meni bi ruka poletila pa bi ja umjesto njih policiji odgovarao....
harka

#7 Re: zgrozena sam

Post by harka »

uzasno,jadne casne sestre kako je tek njima bilo.
a te djevojke su glupace nekulturne,
e svasta na ovoj kugli zemaljskoj :roll:
neprilagodjena

#8 Re: zgrozena sam

Post by neprilagodjena »

kockica_kockica wrote:Policije uglavnom nema kad ti treba.. I kad ih nazoves oni ti to po prioritetima rade.. Casne sestre nisu bile prioritet :roll:

Djeca (posebno te curice i djecaci 15 do 18 godina) su danas neobrazovana, nekulturna, bezobrazna, drska i prije svega ovog neodgojena... i to je zalosno....

Dok oni dodju covjek moze da umre :roll:
Last edited by neprilagodjena on 20/01/2009 21:11, edited 1 time in total.
karanana

#9 Re: zgrozena sam

Post by karanana »

sto je najgore ovo ce sada ispasti medjunacionalni incident i ovi iz herceg bosne ce jedva docekati da ponovo pocnu pricati o ugrozenosti i maltretiranju hrvata i katolika i vjerskih duznosnika u sarajevu
pustopoljina

#10 Re: zgrozena sam

Post by pustopoljina »

da im se ispuni zelja?! a svasta ces cuti?! mogu to oni po zagrebu raditi koliko hoce,a po sarajevu ce se o tome pricati narednih 10 dana,bas crnjak nepotrebni...
lord-executioner

#11 Re: zgrozena sam

Post by lord-executioner »

Iako marama casne sestre i hidzab u Sarajevu vise nemaju istu tezinu, ipak je apsurdno govoriti o ugrozenosti nekog naroda. Ugrozeni su gradjani pojedinci od vandala koji bas i ne pitaju za ime i korijene prije nego nekome stvore probleme. U drustvu u kojem je intenzitet kriminogenog djelovanja stvar prestiza medju mladjima i zavidne finansijske stabilnosti medju starijima ne treba iznenadjivati skinuta marama, treba iznenadjivati sto vise zena i muskaraca ne biva ubijano, silovano, isprebijano, okradeno....ali dobro, prvo skidaju maramu, pa kad narastu "veeeliki" da im cika sudija i teta policajka nista ne smiju reci, skidat ce glavu.
harka

#12 Re: zgrozena sam

Post by harka »

karanana wrote:sto je najgore ovo ce sada ispasti medjunacionalni incident i ovi iz herceg bosne ce jedva docekati da ponovo pocnu pricati o ugrozenosti i maltretiranju hrvata i katolika i vjerskih duznosnika u sarajevu
zasto,ko zna koje su vjere te djevojke
mozda isto katolkinje,bezveze je to dovesti
u pitanje sa vjerom,vidis da vjeruju u neko
ispunjenje zelja.
karanana

#13 Re: zgrozena sam

Post by karanana »

harka wrote:
karanana wrote:sto je najgore ovo ce sada ispasti medjunacionalni incident i ovi iz herceg bosne ce jedva docekati da ponovo pocnu pricati o ugrozenosti i maltretiranju hrvata i katolika i vjerskih duznosnika u sarajevu
zasto,ko zna koje su vjere te djevojke
mozda isto katolkinje,bezveze je to dovesti
u pitanje sa vjerom,vidis da vjeruju u neko
ispunjenje zelja.
pa to i govorim. ocigledno su rekle da su iz zagreba i onda je vjerovatno da su katolkinje. ali one ne znaju koliko je to osjetljivo ovdje i kako se sve okrene na vjeru i nacionalnost.
ali fakt da su one iz zagreba ne znaju ni casne sestre, ni fratri, ni ovi iz herceg bosne nego ce odmah preokrenuti na nacionalnu netrpeljivost. ali mozda citaju ovaj forum pa saznadnu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14 Re: zgrozena sam

Post by Truba »

sjenka wrote:Šetam ja veceras Čaršijom sa mamom i gledamo izloge.Cujemo neko komešanje i smijeh, okrenem se i ugledam dvije djevojke kako trgaju maramu ( ne znam kako se to drugačije zove) časnim sestrama. Cure su se nasmijale i pobjegle. Ne moram vam pricati o reakciji časnih sestara. Uglavnom upratim ja djevojke i krenem trceci za njima, sustignem ih kod Čaršijske džamije, stoje tamo sa jos dvije djevojke i jednim momkom. Ja im priđem, uhvatim ovu djevojku za ruku koju sam vidjela sta je uradila i kažem joj " Sram te bilo, sad ću zvati policiju" Zovnem policiju, njih nema, ja se pokoškam sa djevojkom, naizgled fino obučena, uređena djeca, srednjoškolci. Otrgne se počne bježati, ovi ostali ne žele reći njeno ime, ja im očitam bukvicu kako vas nije stid, ima te li vi odgoj, moral, a meni jedna cura kaže "Mi to po Zagrebu redovno radimo i niko se ne ljuti?????????? Kaže mladić iz grupe " pa zar vi niste čuli da ako strgnete maramu časnoj sestri ostvarit će vam se želja????. Ja kažem njima, hajde da ja vama strgnem na sred Čaršije odjeću pa da se još nekome ostvari želja. Njima šega
Ma užas, ja sam stvarno zgrožena, razočarana, pitam se kakvi to roditelji odgajaju budući naraštaj
imas PM
Soul_Sista

#15 Re: zgrozena sam

Post by Soul_Sista »

..ma treba to dobro izlemati :D
Soul_Sista

#16 Re: zgrozena sam

Post by Soul_Sista »

komi wrote:
sjenka wrote:Šetam ja veceras Čaršijom sa mamom i gledamo izloge.Cujemo neko komešanje i smijeh, okrenem se i ugledam dvije djevojke kako trgaju maramu ( ne znam kako se to drugačije zove) časnim sestrama. Cure su se nasmijale i pobjegle. Ne moram vam pricati o reakciji časnih sestara. Uglavnom upratim ja djevojke i krenem trceci za njima, sustignem ih kod Čaršijske džamije, stoje tamo sa jos dvije djevojke i jednim momkom. Ja im priđem, uhvatim ovu djevojku za ruku koju sam vidjela sta je uradila i kažem joj " Sram te bilo, sad ću zvati policiju" Zovnem policiju, njih nema, ja se pokoškam sa djevojkom, naizgled fino obučena, uređena djeca, srednjoškolci. Otrgne se počne bježati, ovi ostali ne žele reći njeno ime, ja im očitam bukvicu kako vas nije stid, ima te li vi odgoj, moral, a meni jedna cura kaže "Mi to po Zagrebu redovno radimo i niko se ne ljuti?????????? Kaže mladić iz grupe " pa zar vi niste čuli da ako strgnete maramu časnoj sestri ostvarit će vam se želja????. Ja kažem njima, hajde da ja vama strgnem na sred Čaršije odjeću pa da se još nekome ostvari želja. Njima šega
imas PM
Kaze se PP i nisi nimalo tajanstven :D :D :D
Truba

#17 Re: zgrozena sam

Post by Truba »

Soul_Sista wrote:..ma treba to dobro izlemati :D
sram te bilo časne bi tukla dje ce ti dusa

ja cu ovo ispitati pa vam javim rezultate ako ih bude :sad: :sad: :sad:
fixer

#18 Re: zgrozena sam

Post by fixer »

budala i paprati nikad nestat nece. svaka cast na hrabrosti, samo si pogresno uradila to sto si im prilazila. zovnes policiju i citavo ih vrijeme pratis, a onda posluzis kao svjedok.
Soul_Sista

#19 Re: zgrozena sam

Post by Soul_Sista »

komi wrote:
Soul_Sista wrote:..ma treba to dobro izlemati :D
sram te bilo časne bi tukla dje ce ti dusa

ja cu ovo ispitati pa vam javim rezultate ako ih bude :sad: :sad: :sad:
nekad me stvarno zabrinjavas :D
da ti nisi bio jedan od te dvije casne sestre, KomiSLAVA? :lol: :lol: :lol:
sjenka

#20 Re: zgrozena sam

Post by sjenka »

Ma nije 100% nacionalna pozadina
Pitam ja djevojku kako se zove, a ona kaže Sabina, da bi je nakon 3 minute druga djevojka oslovila sa Dijana
Nije ime važno, ni nacionalnost, ali diranje u vjerske simbole je meni za svaku osudu
pustopoljina

#21 Re: zgrozena sam

Post by pustopoljina »

ja crce od radoznalosti-kako ce on to ispitati?
Truba

#22 Re: zgrozena sam

Post by Truba »

:mrgreen: Sabina je katoličko ime ali nema veze
Truba

#23 Re: zgrozena sam

Post by Truba »

pustopoljina wrote:ja crce od radoznalosti-kako ce on to ispitati?
:? :? :? :?

nazvat sve domove časnih sestara u sarajevu i pitati jesu li sestre imale neugodnosti jučer
pustopoljina

#24 Re: zgrozena sam

Post by pustopoljina »

ah to...ja kontala da imas nacin za pronaci ove sabine,dijane...sorry
IBM

#25 Re: zgrozena sam

Post by IBM »

Ma dajte ljudi, to je bila furka vazda.....ja licno nisam to nikad uradio ali znam par momaka iz KSC koji su to iz zahebancije uradili:D
Post Reply