Zasto bas meni
-
vratnik
#26 Re: Zasto bas meni
Fino odes zeni na vrata sa praznom soljom i kazes joj: kono, evo ona struja sto sam posudila od tebe. I problem rijesen.
- aerosa
#27 Re: Zasto bas meni
Ma ljudi nije to ni zajebancija, ja sam znao lika koji je imao paranoju da mu komšije ulaze u stan kad on nije tu, pa je stavljao sve moguće blokade i brave, i na kraju i lijepio dlake na vrata da vidi ako mu ko uđe u stan.
Tako jednom prilikom mu uzmem telefon da ne vidi i prozovem sebe da mi ostane broj, uključim prikrivanje broja i nazovem ga a on sjedi u istoj prostoriji.
I gleda on u telefon, nije mu jasno ništa, nema broja nego nešto piše, i javi se a ja prekinem. Kad govori lik " ovo su oni iz pošte ovako mi i neki dan i skinuli mi kredit , čekaj da sad vidim...i gleda i kaže evo, opet mi uzeli marku sa kredita..."
Ma zahebana bolest svega mi...
Tako jednom prilikom mu uzmem telefon da ne vidi i prozovem sebe da mi ostane broj, uključim prikrivanje broja i nazovem ga a on sjedi u istoj prostoriji.
I gleda on u telefon, nije mu jasno ništa, nema broja nego nešto piše, i javi se a ja prekinem. Kad govori lik " ovo su oni iz pošte ovako mi i neki dan i skinuli mi kredit , čekaj da sad vidim...i gleda i kaže evo, opet mi uzeli marku sa kredita..."
Ma zahebana bolest svega mi...
-
Margita81
#28 Re: Zasto bas meni
I ova moja ima sigurno jedno 4 bave na vratima. Plus zakljucavamo ona staklena u predvorju. Imala sam za nju i njenu bolest razna opravdanja ali ne mogu vise. Jedno je biti bezobrazan, nadrkan ili matuh ali zajebavati sve oko sebe kad god ti se cefne prelazi sve mjere.
Btw oni iz sarajevostana ni danas ne dodjose...jos. Sve bolje od boljeg.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#29 Re: Zasto bas meni
Kada dodju, zahvaljivaćeš joj se jer TEBI garant kradu struju!Margita81 wrote:I ova moja ima sigurno jedno 4 bave na vratima. Plus zakljucavamo ona staklena u predvorju. Imala sam za nju i njenu bolest razna opravdanja ali ne mogu vise. Jedno je biti bezobrazan, nadrkan ili matuh ali zajebavati sve oko sebe kad god ti se cefne prelazi sve mjere.
-
Margita81
#30 Re: Zasto bas meni
Vjeruj mi tako se zarko nadam da ce upravo to i reci. Milion sam puta prevrtila u glavi: njeno zvono na tvom satu=trosi tvoju struju ..zvuci logicno al hajd znaj
Povrh svega mislim da je na istom osiguracu i jos nesto nakaceno. Tipa stubisno svjetlo? Par puta je iskocio tek tako iako ni zvono ni interfon nisu bili koristeni.
Povrh svega mislim da je na istom osiguracu i jos nesto nakaceno. Tipa stubisno svjetlo? Par puta je iskocio tek tako iako ni zvono ni interfon nisu bili koristeni.
-
Margita81
#31 Re: Zasto bas meni
Dolazili "majstori" i nist im nije jasno. Babca ofkors nije bilo kuci pa ne mogu da postave dijagnozu dok ne skinu obe ploce i sve detaljno ne izanaliziraju. Iduce sedmice. Tugica..
- Asana
#32 Re: Zasto bas meni
Cest slucaj internog zagorcavanja zivota. BTW, zna li neko kakvog specijaliziranog advokata za probleme u stambenim zgradama koji bi se bavio pravima i obavezama sustanara/suvlasnika?
Koliko se placaju konsultacije?
Mene zanima u kojoj mjeri vecina vlasnika svojom inertnoscu moze zagorcavati zivot manjini, tako sto se odluci da ne podrzi neke popravke, napr...
Mene zanima u kojoj mjeri vecina vlasnika svojom inertnoscu moze zagorcavati zivot manjini, tako sto se odluci da ne podrzi neke popravke, napr...
- Cholina_Lokica
#33 Re: Zasto bas meni
dosadno zeni, pa mora zezati
imamo i mi u ulazi nekoliko takvih
mene je jedan komsija optuzio da mu kradem ni manje ni vise nego grijanje iz trpezarije
- Cholina_Lokica
#34 Re: Zasto bas meni
50% plus jedno potpisa mora biti da bi se nest uradilo u zgradi... ova manjina ako nece, niko ne mora se obazirati na njih ako je vecina zaAsana wrote:Cest slucaj internog zagorcavanja zivota. BTW, zna li neko kakvog specijaliziranog advokata za probleme u stambenim zgradama koji bi se bavio pravima i obavezama sustanara/suvlasnika?
- Asana
#35 Re: Zasto bas meni
A sta ako je obratno Dile... ako vecina ne zeli da placa ili da izdvaja novac za nesto? Nije li i to ugrozavanje necijih prava - ostalih vlasnika ? Situacije mogu biti slozenije... zato me i zanima profil advokata koji se bavi ovim pitanjima 
- Cholina_Lokica
#36 Re: Zasto bas meni
u oba slucaja se moraju povinovati vecini...Asana wrote:A sta ako je obratno Dile... ako vecina ne zeli da placa ili da izdvaja novac za nesto? Nije li i to ugrozavanje necijih prava - ostalih vlasnika ? Situacije mogu biti slozenije... zato me i zanima profil advokata koji se bavi ovim pitanjima
- Haris.ba
#37 Re: Zasto bas meni
Ako je to izdvajanje novca za nešto što ne mora. Ali ako je za nešto što mora onda se može to srediti. Tako ako hoće - čovjek može da se borha. Ali na kraju uvijek je najbolje odseliti i kuću kupitiAsana wrote:A sta ako je obratno Dile... ako vecina ne zeli da placa ili da izdvaja novac za nesto? Nije li i to ugrozavanje necijih prava - ostalih vlasnika ? Situacije mogu biti slozenije... zato me i zanima profil advokata koji se bavi ovim pitanjima
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#38 Re: Zasto bas meni
Ma koliko njeno psihičko stanje bilo problematično, nije toliko poremećena, pa da sama sebi kopa jamu. Nije logično da pravi frku u vezi sa krađom struje, a da sama krade.Margita81 wrote:Vjeruj mi tako se zarko nadam da ce upravo to i reci. Milion sam puta prevrtila u glavi: njeno zvono na tvom satu=trosi tvoju struju ..zvuci logicno al hajd znaj![]()
Kažem ti, zvona su nekada bila na niskom naponu (Recimo 9V) i na zajedničkoj instalaciji. Sada su na 220V što je protiv propisa. Neko treći se usudio da preko tankih žica i osigurača male amperaže krade TEBI struju.
Spremi foto-aparat koji prikazuje i datum, pa snimaj dok majstori rade i objašnjavaju ti gdje je ''greška''. Još bolje bi bilo kameru uključiti i ton snimati.
Bezobraznik će i dalje biti bezobrazan, pa će ti biti drago da imaš dokaze, eventualno, za suda.
Krađa struje, bilo državne, bilo privatne je krivično djelo.
-
Margita81
#39 Re: Zasto bas meni
Bili danas iz Sarajevo stana-a. Odvojili njeno zvono sa mog osiguraca i fino joj jasno i glasno rekli par puta "Gospodjo vase zvono trosi NJIHOVU struju" ali uzalud...dakle krademo joj struju, petljamo oko brave. smijemo joj se iza ledja i ona sama cisti zajednicki hodnik (sto je apsolutna i notorna laz jer ga ja cistim ali gospoja bi da sam ja stalno na hodniku i kupim svaku kap koja padne). Oh da jos nesto:
Naime mi smo joj zvono iskljucili namjerno za njen Bozic. Sve smisljeno samo da je maltretiramo. (ne mogu da uopce vjerujem sta ljudima pada na pamet).
Cula sam je kako prijeti da ce da je zapali. E sad koga..mene, zgradu ili nesto deseto hajd ga znaj. Dos'o i kucepazitelj i kaze majstorima: zena je potpuno luda dobro ovo zive kraj nje ja bih je dosad zadavio golim rukama. Ona tamo bogara, psuje ko coban, vice, mami se a ja fino stojim, ignorisem i samo se smjeskam.
I onda ljudi naprave sto je trebalo i odu a ja prebrisem samo pola hodnika pred po njenih ociju
Poludila jeee
Sad ozbiljno..poprilicno me je ustvari pogodilo ovo. Ocito je da zena nije nimalo razumna znaci bilo kakav dijalog je -nemoguc. U isto vrijeme kontam kako tuzan i ruzan nacin da provedes posljednje godine zivota. Ma ne znam vise sta da mislim...
Naime mi smo joj zvono iskljucili namjerno za njen Bozic. Sve smisljeno samo da je maltretiramo. (ne mogu da uopce vjerujem sta ljudima pada na pamet).
Cula sam je kako prijeti da ce da je zapali. E sad koga..mene, zgradu ili nesto deseto hajd ga znaj. Dos'o i kucepazitelj i kaze majstorima: zena je potpuno luda dobro ovo zive kraj nje ja bih je dosad zadavio golim rukama. Ona tamo bogara, psuje ko coban, vice, mami se a ja fino stojim, ignorisem i samo se smjeskam.
I onda ljudi naprave sto je trebalo i odu a ja prebrisem samo pola hodnika pred po njenih ociju
Sad ozbiljno..poprilicno me je ustvari pogodilo ovo. Ocito je da zena nije nimalo razumna znaci bilo kakav dijalog je -nemoguc. U isto vrijeme kontam kako tuzan i ruzan nacin da provedes posljednje godine zivota. Ma ne znam vise sta da mislim...
-
valterrr
#40 Re: Zasto bas meni
NISI JEDINA ...
Žene kada dođu u te neke godine stvarno odljepe ali u bukvalnom smislu,nema druge nego pusti staru da živi u svom jadu a ti se okreni svome životu
Žene kada dođu u te neke godine stvarno odljepe ali u bukvalnom smislu,nema druge nego pusti staru da živi u svom jadu a ti se okreni svome životu
- Haris.ba
#41 Re: Zasto bas meni
Ako su ti ti likovi električari napravili zapisnik, uzmeš njihova imena, pa složiš tužbu za krađu struje, zovneš policiju. Pa malo maltretiraš babu.Margita81 wrote:Sad ozbiljno..poprilicno me je ustvari pogodilo ovo. Ocito je da zena nije nimalo razumna znaci bilo kakav dijalog je -nemoguc. U isto vrijeme kontam kako tuzan i ruzan nacin da provedes posljednje godine zivota. Ma ne znam vise sta da mislim...
I postavi detektor dima ako se baba zapali.
P.S.
Pipi, skopčao sam žicu sa razvodne kutije u stubištu sebi na prekidč u hodnik da palim stubišno svjetlo iz stana. Mora li kakvo odobrenje za ovo? Sve sam fino uredno u vođicu boje zida to ukalefio. Jest da može sada neko da kaže da trošim stubišnu struju, al briga me.
- cyprus
#43 Re: Zasto bas meni
Uh, ovo zvuči ko mamina mi tetka
. Margita da ne živiš slučajno na Ilidži? 
- cyprus
#45 Re: Zasto bas meni
Heh, a eto, ja imam sličnu osobu u familiji. Ima 85 godina, posvađana i sa komšijama i sa nama, ostatkom familije, ma sa svakim s kim je ikad došla u kontakt
. Živi sama pa je sa moralnog aspekta ne možeš samo ignorisat, al ko joj god dođe ona ga pošteno iznapada. Nije ni to lako...
- nineinchnails
#46 Re: Zasto bas meni
Imao sam ja takve dvije budaletine u komsiluku. Jednoj 80, drugoj 67.
Ova mladja umrla prosle godine, pa je malo lakse
Stare i "usamljene" osobe se izgleda transformisu u totalne tersove jer im je tako zivot interesantniji, pa zajebavaju sve i svakoga u stilu "sta me boli briga pod stare dane".
Ova mladja umrla prosle godine, pa je malo lakse
Stare i "usamljene" osobe se izgleda transformisu u totalne tersove jer im je tako zivot interesantniji, pa zajebavaju sve i svakoga u stilu "sta me boli briga pod stare dane".
-
Abacija
#47 Re: Zasto bas meni
Najbolji savjet do sada (a i za u buduceChmoljo wrote:ma ja ba. napad je najbolja odbranamelbaa wrote:Jesi li siguran da ona tebi ne krade struju preko tog zvonaMargita81 wrote:Sto je najsmjesnije meni mjesecni racun za struju bude 80+km a njen 20 u vrh glave. Pih kakav sam ja lopov nidje veze...
- PipiDugaDevetka
#48 Re: Zasto bas meni
Na prekidač ide samo jedna faza i u principu prekidač se uvijek stavlja na fazu, a prije potrošača. Ako ti je brifer pokazao prisutnost dvije faze, na dva kontakta unutar prekidača, u stanju prekinutosti (Pri tome niko drugi nije uključio svjetlo), onda nešto nije O.K.Haris.ba wrote: P.S.
Pipi, skopčao sam žicu sa razvodne kutije u stubištu sebi na prekidč u hodnik da palim stubišno svjetlo iz stana. Mora li kakvo odobrenje za ovo? Sve sam fino uredno u vođicu boje zida to ukalefio. Jest da može sada neko da kaže da trošim stubišnu struju, al briga me.Mada ne znam kako, pošto su dvije faze. Al eto.
Ne beri brigu zbog komšija, komšije kontrolišu račun za brojilo zajedničke potrošnje. E, sad, je li po propisima ili nije, to da ti u stanu imaš prekidač za stubišno osvjetljenje, ne znam. Nisam čitao propise, a mislim da nije po propisima, jer ti nećeš krasti zajedničku struju, ali ima ko hoće, pa upravo zbog njih, mislim da nije po propisu.
Last edited by PipiDugaDevetka on 28/01/2010 15:24, edited 1 time in total.
- Dioda
#49 Re: Zasto bas meni
Sjoooo uzasaMargita81 wrote:Naime mi smo joj zvono iskljucili namjerno za njen Bozic. Sve smisljeno samo da je maltretiramo. (ne mogu da uopce vjerujem sta ljudima pada na pamet).
I onda ljudi naprave sto je trebalo i odu a ja prebrisem samo pola hodnika pred po njenih ocijuPoludila jeee
Ma samo je ignorisi, vidis da zena nije dobro.
Moja komsinica (preko puta) kojoj je preko osamdeset godina nas je optuzivala da joj po cijelu noc lupamo na vrata. Kaze u tri, cetiri ujutro, neko joj lupa na vrata i ona sto posto zna da smo to mi
Vrhunac je bio kada sam s prozora vidjela (u dva ujutro) da je sisla pred haustor sa jorganom i jastukom u namjeri da dole prenoci
Nakon toga me je par puta zaustavljala i rekla da joj neko u kuci pusta "otrovne plinove" i da hoce da je ubiju,i da cuje glasove
Sada redovno pije tablete, pa je i mirnija. Inace kasno navece ucim, po cijelu noc znam biti budna, i nisam mogla nikako da se skoncentrisem jer je po cijelu noc lupala vratima, otkljucavala, zakljucaval i izlazila u haustor
Tako da razumijem kako je kad te neko tako terorise
- Dori
#50 Re: Zasto bas meni
Sve me ovo podsjeca na ovaj film (mozda nije luda i dobro zna sta radi?)