Situacija danas: vec par dana na nasem satu iskace osigurac za zvono, sto je cudno-kad nama iskoci ni njoj zvono ne radi.
Stan nije moj, rentamo, znaci nit sam ja sta spajala nit sam neki expert za elektro pitanja pa da samim pogledom na sat, osigurac, zvono, kabl whatever mogu da dokucim tako nesto. Zasto jenjeno zvono na mom osiguracu-NE ZNAM!
Vlasnica stana je u Francuskoj i nidje veze da je zovem sad jer zena vjerovatno ima o svemu pojma kao i ja...
No tu prica ne zavrsava..naime baba vac dva dana urla po cijeloj zgradi da joj mi krademo struju. Preko zvona. WTF? I jos da joj petljamo nesto oko brave...
Pri tome mi nismo cak ni neki balavci kojima bi bilo u interesu zajebavat babu nego mala fina porodica sa 2godisnjim djetetom, gledamo svoja posla i trudimo se biti ok. Al jok, ne ide. Danas se ja tako posvadjah sa doticnom jer nakon 4 god maltretiranja i njenih psihoza ne mogoh da izdrazim.
Posebno zato jer me zena optuzuje za kradju struje halooooo!!!
Zvali kucepazitelja i elektricara pa sutra rjesavamo misteriju. Zlo mi je cijeli dan fakat.
Zena zivi sama, stara policajka, isprepadana do neslucenih granica (ko zna cime) i ne prica sa pola zgrade i bas mene zadesi da mi je prva komsinica jbg...
Zasto starost zna biti ovako ruzna i tuzna za neke ljude..ili su oni oduvijek takvi..ma fuj.
Morala sam malko dusu olaksat i frustraciju prenijet na monitor