Zakon Nosenja Marama u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Marame u Sarajevu (da pojedinci nebi gubili abdest)

Da
6
25%
Ne
16
67%
Samo Ferhadijom
2
8%

Total votes: 24

Drug_Tito

#1 Zakon Nosenja Marama u Sarajevu

Post by Drug_Tito »

Davnih dana sam bi na nekom forumu gdje su neki muslimanski vjernici zalili kako izgube abdest na putu do Begove. Navodno da u Ferhadiji ul. se seta mnogo cura u kratkim haljinicama itd. pa ako bace oci na njih onda izgube abdest. Pa su onda oni na tom forumu poceli sprovoditi plan kako da naprave zakon da cure moraju biti islamski obuceni tako da ovi nemoraju gubiti abdest. Ja sam na to rekao nemoj zagledati pa nista neces ni izgubiti.

Sta vi mislite na to sve???
topmir

Post by topmir »

ma nisu normalni, neka idu u Afganistan, ja budala
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

Ama ne možeš donijeti zakon da se neko mora oblačiti po Islamu, muško ili žensko, isto kao što nije uredu donijeti isti koji to zabranjuje. Nema to veze sa tim dali bi to radili ja ili ti..već ima veze sa načelom da u slobodnom društvu ljudi imaju pravo da se oblače kako hoće.
airwing

Post by airwing »

Tema je provokativna i zlonamjerna.

D.Tito, ovo je ismijavanje sa jednim vjerskim propisom. Mogu razumjeti da to do sada nisi znao ili osjetio ali ovakve teme samo prave štetu i obično govore o autorima više nego učesnicima. Stoga te molim da temu zatvoriš ili zamoliš moderatora.
Pa su onda oni na tom forumu poceli sprovoditi plan kako da naprave zakon da cure moraju biti islamski obuceni tako da ovi nemoraju gubiti abdest. Ja sam na to rekao nemoj zagledati pa nista neces ni izgubiti.
Lijepo je i iskreno tvoje mišljenje ali bih volio vidjeti i forum na kojem su tvoji prijatelji razmatrali "zakon".
Ako može molim te...
topmir

Post by topmir »

Ahmed.ibn.Fahalan wrote:Ama ne možeš donijeti zakon da se neko mora oblačiti po Islamu, muško ili žensko, isto kao što nije uredu donijeti isti koji to zabranjuje. Nema to veze sa tim dali bi to radili ja ili ti..već ima veze sa načelom da u slobodnom društvu ljudi imaju pravo da se oblače kako hoće.

Sve je to OK sto ti "zboris" ali de ti to dokazi ovim novokomponovanim muslimanima i kojekakvim vehabijama. Bas smo sa njima nadrljali. Sve ih je vise
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Lijepo je i iskreno tvoje mišljenje ali bih volio vidjeti i forum na kojem su tvoji prijatelji razmatrali "zakon".
Islambosna.ba
dzemat.org
islam bih

pokusaj jedan od tih tri foruma pa onda search napravi. Nesjecam se imena topika ali mislim da se tako nekako zvala web stranica ili forum.

A sto se tice moga misljenja, to nije moje misljenje to je njihovo misljenje. Ja posto nezivim u Bosni neznam dali 90% raje razmislja tako ili manjina 10% npr. Zato sam postavio ovaj topik, nikoga nevrijedjam.
BECHO

Post by BECHO »

Pa nek idu kod babuke u Saudijsku Arabiju ako im smetaju haljinice, suknjice, dekoltei i ostalo! Nego, jesul ih to Abu Hamza i trofrtaljci s bradicama naucili da uzimaju abdest? Ako su oni, onda je bolje da ga ne uzimaju! :-)
zlata

Post by zlata »

airwing

Tebi je provokativno kad se treba "zraciti" i "cistiti" tvoja avlija. TVOJE ne smrdi.
BECHO

Post by BECHO »

Vala bas, k'o da smo mi operisani od nacionalizma i vjerskog fanatizma! :roll:
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Ja sam za ali samo cetvrtkom :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

nek si oči izvade :x :x :x :x :x :x

ja sam za zakon da svi goli hodamo

:x

pa da se vidi kto je kto u srba :D
privremeni

Post by privremeni »

:lol: :D
zili

Post by zili »

komi wrote:nek si oči izvade :x :x :x :x :x :x

ja sam za zakon da svi goli hodamo

:x

pa da se vidi kto je kto u srba :D
:lol: :lol: :lol:

kako ne shvataju da smo ispod odjeće svi GOLI :-)
Kwaheri

#14 Re: Zakon Nosenja Marama u Sarajevu

Post by Kwaheri »

Drug_Tito wrote:Davnih dana sam bi na nekom forumu gdje su neki muslimanski vjernici zalili kako izgube abdest na putu do Begove. Navodno da u Ferhadiji ul. se seta mnogo cura u kratkim haljinicama itd. pa ako bace oci na njih onda izgube abdest. Pa su onda oni na tom forumu poceli sprovoditi plan kako da naprave zakon da cure moraju biti islamski obuceni tako da ovi nemoraju gubiti abdest. Ja sam na to rekao nemoj zagledati pa nista neces ni izgubiti.

Prvo sam glasala, da se zna...NE.

Drugo, momci koji su sprovodili takav plan (ako jesu) nisu bash puno znali o sherijatu ili o propisu koji je vezan za abdest, jer abdest se ne moze izgubiti na takav nacin...
kijametdedo

Post by kijametdedo »

ma umocili bi ga i oni, al ne mogu... i onda eto ti belaja! :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

kijametdedo wrote:ma umocili bi ga i oni, al ne mogu... i onda eto ti belaja!
to je to

samo ne mogu pa onda smišljaju razne zakone kako bi si olakšali tu nemoć
violentjack

Post by violentjack »

Po slobodnom izboru

Ko hoce nek stavi maramu na glavu
A mogu i gole hodati sto se mene tice :razz: 8-)
airwing

Post by airwing »

Drug_Tito wrote:
Islambosna.ba
dzemat.org
islam bih

pokusaj jedan od tih tri foruma pa onda search napravi. Nesjecam se imena topika ali mislim da se tako nekako zvala web stranica ili forum.
.

To je dokaz da istinu govoriš?

A sto se tice moga misljenja, to nije moje misljenje to je njihovo misljenje. Ja posto nezivim u Bosni neznam dali 90% raje razmislja tako ili manjina 10% npr..
Ali ti to nije smetalo da pokreneš zlonamjeran topic?
privremeni

Post by privremeni »

Tito, bas si zlonamjeran,
diskutovati se moze samo o Francuskoj, kolijevci demo kratije
Obzirom da smo mi daleko od toga,
molim ne provociraj :lol: :P
RoadRunner

#20 Re: Zakon Nosenja Marama u Sarajevu

Post by RoadRunner »

Drug_Tito wrote:Davnih dana sam bi na nekom forumu gdje su neki muslimanski vjernici zalili kako izgube abdest na putu do Begove. Navodno da u Ferhadiji ul. se seta mnogo cura u kratkim haljinicama itd. pa ako bace oci na njih onda izgube abdest. Pa su onda oni na tom forumu poceli sprovoditi plan kako da naprave zakon da cure moraju biti islamski obuceni tako da ovi nemoraju gubiti abdest. Ja sam na to rekao nemoj zagledati pa nista neces ni izgubiti.

U dvoristu Begove dzamije se nalazi abdesthana, na kojoj vjernici koji se spremaju da klanjaju, uzimaju abdest.

Slazem se da je tema zlonamjerna.
Last edited by RoadRunner on 01/09/2004 13:36, edited 1 time in total.
RoadRunner

Post by RoadRunner »

privremeni wrote:Tito, bas si zlonamjeran,
U vezi Francuske...nije se diskutovalo o par likova sa foruma, nego o vec donesenoj i obavezujucoj odluci francuske vlade. Razlika je ocigledna, samo je treba vidjeti.
RoadRunner

Post by RoadRunner »

komi wrote:
kijametdedo wrote:ma umocili bi ga i oni, al ne mogu... i onda eto ti belaja!
to je to

samo ne mogu pa onda smišljaju razne zakone kako bi si olakšali tu nemoć
Onda je ovaj zakon k'o stvoren za tebe :(
RoadRunner

Post by RoadRunner »

zlata wrote:airwing

Tebi je provokativno kad se treba "zraciti" i "cistiti" tvoja avlija. TVOJE ne smrdi.
Zlato, tvoji komentari o zabrani nosenja marame u Francuskoj, mislim da su ti izbili argument za ovakav komentar.
ragib

Post by ragib »

DA zeno ne gubi se abdest. Ali stvar je u tome sto kad klanjas ne mozes se koncentrisati toliko.
Naravno NE TREBA druge kriviti, duznost nam je da pustimo pogled.
Last edited by ragib on 01/09/2004 17:17, edited 1 time in total.
privremeni

Post by privremeni »

RoadRunner wrote:
privremeni wrote:Tito, bas si zlonamjeran,
U vezi Francuske...nije se diskutovalo o par likova sa foruma, nego o vec donesenoj i obavezujucoj odluci francuske vlade. Razlika je ocigledna, samo je treba vidjeti.
e u tome je upravo razlika. Ovdje nekolicina indijanaca, tamo legalna i legitimna vlast odabrana voljom vecine, pa i tih na koje se zakonska odredba odnosi.
Post Reply