Vi u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sorge_sa

Post by sorge_sa »

samo da ovaj rat stane.......u stvari stao je.... :-) :? .....e bespomocan slucaj..........
winetou

Post by winetou »

I koliko si takvih ulovio na ovom forumu Sherlok ?
--------------------
Dovoljno da bih potvrdio svoje sumnje :(
Danguba

Post by Danguba »

sorge_sa wrote:samo da ovaj rat stane.......u stvari stao je.... :-) :? .....e bespomocan slucaj..........

i to nesto govori o nama svima :roll:
znaci nema drugih problema :sad: falim te boze
Engram

Post by Engram »

sorge_sa wrote:samo da ovaj rat stane.......u stvari stao je.... :-) :? .....e bespomocan slucaj..........

:D wahahahaha...
Bas_ta

Post by Bas_ta »

Meni moj brat placa net! A nije u dijaspori! :-)
Danguba

Post by Danguba »

Bas_ta wrote:Meni moj brat placa net! A nije u dijaspori! :-)

tajkun :D
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

winetou wrote:I koliko si takvih ulovio na ovom forumu Sherlok ?
--------------------
Dovoljno da bih potvrdio svoje sumnje :(
I bez da se raspitaš o mogucnostima i cijeni pristupa internetu u Sarajevu odmah ih nazvao tajkuncicima...

impresivno :-) :-)
winetou

Post by winetou »

Čudi me da je ovo mnogima teško palo. našli se prozvanim :D :-?
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

winetou wrote:Čudi me da je ovo mnogima teško palo. našli se prozvanim :D :-?
Koliko ja vidim najviše si ti replicirali ljudi sa malim brojem postova i ne toliko čestim posjetama forumu, koji poznaju tematiku prsitupa netu u glavnom gradu...
winetou

Post by winetou »

na osnovu toga sam i zaključio :D
Nisu se javili oni koji svakodnevno podjebavaju dijasporu. pitam se zašto :D
a i ovi koji su se javili hmmm
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Sad se vozaju u svojim skupocjenim autima, piju dom perignon, šmrkaju kokain... Jesu li deca tajkuna ili ne ?

A po danu zajebaju dijasporu na Sarajevo-x forumu :-) :-)

:roll: :D
winetou

Post by winetou »

NeKi_LiK wrote:Sad se vozaju u svojim skupocjenim autima, piju dom perignon, šmrkaju kokain... Jesu li deca tajkuna ili ne ?

A po danu zajebaju dijasporu na Sarajevo-x forumu :-) :-)

:roll: :D
Nije ni to isključeno. :-?
Bas_ta

Post by Bas_ta »

:lol:

Yeah... :lol:
winetou

Post by winetou »

Takvi ste vi u Bosni. Gradovi su vam prljavi, rijeke vam smrde. Cigani čiste rijeke, hej Cigani! I onda se još žalite na Cigane. Po tramvajima prdite. Pucate jedni na druge u kafićima. Gledate ravnodušno kako penzioneri traže hranu po kontejnerima. Gradite džamije i samo džamije. Hrvatska vam je primjer kulture :shock: Hoćete da organizujete olimpijadu :shock: .....Fuj koja pogan...I onda vi niste djeca tajkuna. Žalosno i jadno :(
Hvala Bogu pa nisam nikako navraćao u Bosnu.
sorge_sa

Post by sorge_sa »

koja kolicina zanosne, ocaravajuce i neobuzdane gluposti, nevidjen bezobrazluk u kombinaciji sa malogradjanstinom.......primitivizam suludo hrabar u svom neznanju........winetou......nam postavlja temu......."VI U BIH".......ko smo to mi u BIH?......i ko si to ti?....ili vi.....i gdje?.......srljas djecace.....srljas......lupas......i jos si ohol u svoj toj govnariji koju si zapoceo ovdje.......to sto ne odustajes.....i istrajavas......dovoljno pokazuje.....samo koliko si jadan i nizak.........idi sad u cose....i stidi se......
winetou

Post by winetou »

a šta nije istina?!
Saian

Post by Saian »

winetou wrote:a šta nije istina?!

ovo da si jadan i nizak, naime pridjevi za tebe cekaju da budu izmisljeni
winetou

Post by winetou »

za takvu ste se BiH junaci izborili. ja vama samo iskreno.
hananah

Post by hananah »

:roll: :roll: sto su svi neurozni, kisa sta li je, a meni konekcija malo, malo puca, a uplatim redovno, od onog sto zaradim, i sve placam od onog sto zaradim :-)
Bila vani, bila ovdje, vani patim za Bosnom, ovdje patim za vani, nikad mi ugoditi.
Ovdje je jedina prednost sto sam medju svojim ljudima a vani svasta nesto. Kad bih mogla spakovala bih sve ono sto ovdje volim u jedan kofer i otisla vani, a ovdasnju internet konekciju bih ipak ostavila ovdje :lol: :lol:
winetou

Post by winetou »

Zamjerate čestitom narodu što čisti klozete da bi šta zaradio, a ne bi prstom maknuli da očistite govna u svom gradu. sve ko gospoda...fuj, odvratno.
hananah

Post by hananah »

winetou, ima nesto istine u onome sto kazes, ali je problem sto kazes kroz ogorcenje
Istina je da nasi ljudi rade na zapadu svasta nesto, jer je to dobro placeno, a ovdje sto vise trljas guzicu u fotelju to si bolje placen.
Osim toga, ovdje je glavna furka ljudima "da se ne provalim zbog ovoga, da se ne provalim zbog onoga" i vise vole praznih djepova hodati po gradu ili za marku vazdan sjediti negdje i piti kafu nego raditi.
No, internet nije tako skup, cudno je da neke osnovne stvari kao sto su hrana, struja, telefon itd. jesu strasno skupe dok neke sporedne kao sto je internet i nije tako skup. Samo istina jeste da dok se te osnovne podmire ne ostane za sporedne. I jeste zalosno sto nam je grad prljav, voda zagadjena i sto oni koji su citav zivot ustajali u 5, 6 a.m. moraju po kontejnerima traziti hranu :-?
JBT

Post by JBT »

"za takvu ste se BiH junaci izborili. ja vama samo iskreno."

Ti kako si krenuo, za par dana ces Karadzicu spomenik dici.

Cuj, "Vi u BiH".
tempora

Post by tempora »

ALa smo se raspistoljili nema sta !
Jedna stara istocnjacka poslovica kaze: Niko nije toliko bogat, da svoju srecu moze kupiti novcem"

Dame i gospodo,
Zasto je toliko uvredljivo, da je jedan momak, koji ne zivi u BiH vise/ili trenutno, postavio takvo pitanje a vi se nasli toliko uvrijedjeni?
Kada se danima postavljaju teme o dijaspori, kada se daje pravo glasa i oduzima po arsinu koji svaki ( a izgleda vrlo skucen) pojedinac individualno odmjeri, onda je uredu biti vodjen predrasudama, nebulozama, zlobom, nekakvom kvazi superiornoscu ili bilo cim?????

Jos nigdje i nikada u svim ovim kakofonijama domacih : dijaspora ne naidjoh na jednu bitnu stvar.
Vi, vecina, uplicete materiju kao osnovni razlog po kojem odmjeravate snage.To itekako govori u kakvom stanju duha i svjesti mi kao nacija trenutno disemo.
Bitno je kako ce se neko omalovaziti ili ocijeniti iz onoga koliko ima.

Govore li vam ista rijeci pravo na zivot, na dostojanstvo, na rad i stvaranje, na seksualno opredjeljenje, na religiju, na razvoj, na ambicije..........i sve ono sto bi zivot trebalo ciniti.

I rjetki su sretnici koji nisu izgubili svoj dom, barem jednog clana najmilijih, posao, nekretnine, ono sto su stvarali ili bili u poletu stvaranja.
Svima nama, ratom je oduzeto ono najbitnije. Sloboda!
Sloboda da biramo, da upravljamo svojim zivotom i donosimo odluke onako kako zelimo. Neka se zapita neko od vas, da li je barem jednom u periodu od 92ge pa na ovamo morao da ucini nesto sto nije zelio, nesto na sto je bio primoran. Samo jedna nemogucnost izbora znaci puno za jedan ljudski zivot!!!
A mi smo toliko momenata izgubili u svojim zivotima da bi jedni druge trebali cijeniti kao jedino sto je jos vrijedno zivljenja!
Ova jadna zemlja, koja nas je sve izrodila, mozda je plakala u ono vrijeme nad krvlju svoje djece ali danas zasigurno nijemo teku njene suze nad nevidjenom gluposcu i nezapamcenom zlobom koju sijete u svojim srcima. Kao pravo izbora.
Nista nam nije donio ovaj mir vise kao pravo izbora da bolje i vise mrzite i da superiorno pokazujete i dicite se svojim slabostima.
Sramota!

[
Post Reply