Vi u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

St.Germain

Post by St.Germain »

Šeha wrote:E to je vec stvar slifa :roll:
po narodski 8)

ps u vezi mog odgovora, vrati se u rikverc.
winetou

Post by winetou »

Mislim da sam isparvno postavio pitanje. Druga je stvar što su ljudi počeli odgovarati time kako u Bosni nije srednji vijek te kako je normala imati internet itd....
Last edited by winetou on 06/05/2004 19:43, edited 1 time in total.
haris303

Post by haris303 »

E winetuo, svaka ti cast, pa kako nade tako mjerodavne parametre da ocjenjujes profiterstvo, stepen tajkunizacije i sl. ?

E, neznam, prede Haša mašala............u studenu vodu.
St.Germain

Post by St.Germain »

winetou wrote:Mislim da sam isparvno postavio pitanje. Druga je stvar što su ljudi počeli odgovarati time kako u Bosni nije srednji vijek te kako je normala imati internet itd....
kad si ti otisao iz BIH?
winetou

Post by winetou »

95.što?
Zox

Post by Zox »

Heh, winetou, znas li ti koliko ima internet centara u sarajevu? Kamara, stranci po citav dan salju mailove.
Zamisli sad da u svakom internet centru rade samo po dvije osobe i eto ti vec pun forum ljudi :D
ake

Post by ake »

vinetu, po odgovorima vidim da si u pravu,
niko da kaze, tolika plata, toliki troskovi, a toliko za internet :(

jednom davno je ilija nastase, za neupucene cuveni rumunski teniser svjetskog glasa,
izjavio jos za vremena najgore diktature causeskog, da je sa milion dolara lijepo zivjeti i u bukurestu :lol:

evo ja placam preracunato u marke, oko 50 KM mjesecno, za potpuno neograniceni u svakom pogledu, brzi kablovski internet,
a da hocu mogo bi imati isto samo sporije za 30,
pristup sa obicnim dial-up bi mogao naci za 15 dolara neograniceno

sada uporedite 7 KM za 10 sati :-?
St.Germain

Post by St.Germain »

winetou wrote:95.što?
zato sto sam dijete iz radnicke klase, a imao sam u BIH pristup internetu jos 98 (iz firme), a bogami i od kuce :D . ljudi se snalaze winetou...
Last edited by St.Germain on 06/05/2004 19:52, edited 1 time in total.
JBT

Post by JBT »

Hajd` ne cudim se aketu, ali zar i ti winetou.....
Za aketa vrijedi ona, sto se babi milo to joj se i snilo, hocu reci da zivi u zabludi jer zeli, a tako i vidi i misli, da je u Sarajevu, ono....truba, bijeda, smece, rusevine..... Nista ake, da ne bi i dalje kakio kvake, tj. zivio u zabludi, lijepo zavrni rukave, raznesi par pizza i novina vise, zaradi malo para pa kupi jednom u zivotu kartu za domovinu. Vidjet ces kako nam Sarajvo blista. Ne da gledat u sebe.
Rat je, falabogu, zavrsio, prezivjelo se, pa se moze nesto i zaradit, bez da se raznose pizze i ciste tudja stubista. Ni Fikreta vise to ne radi u Sarajvu. Pa se nesto moze i priustiti, kamerice, laptopi, mobiteli (model stariji od godinu dana djeca u osnovnoj skoli nose), a bogami ima se i kablovska tv i broadband.
Naravno, ima i bijede. Puno. Ali svakog dana u svakom pogledu sve vise napredujemo......
winetou

Post by winetou »

Pa kako to JBT napredujemo svakog dana. Ti si uvijek prvi koji kaže da kola idu nizbrdo.... :roll:
haris303

Post by haris303 »

Meni stvarno nije jasno, jeli se vi zajebajete ili ozbiljno oko ovoga?
Pa hajde da pitate odakle na ovakvom vaktu 100.000 registrovanih automobila u kantonu Sarajevo, i jos pride da malte ne svako ide u halu sa autom....i slicno, pa i razumio bih, mislim imalo bi o cemu da se polemise, ali da neki Bosnjo koji saleti 15 km mjesecno, i za te pare visi mjesec na internetu k'o majmun na kanafi bude svrstan ni manje ni vise u tajkuna, profitera, dijete politicara, ejjjjjjjjj, pa povucite rucnu.
winetou

Post by winetou »

A niste ni skontali pitanje :roll:
winetou

Post by winetou »

St.Germain wrote:
winetou wrote:95.što?
zato sto sam dijete iz radnicke klase, a imao sam u BIH pristup internetu jos 98 (iz firme), a bogami i od kuce :D . ljudi se snalaze winetou...
A koliko si često koristio taj kod kuće :?
ake

Post by ake »

neka blista, ali niko jos ne rece oklen pare i ko ih ima :?

a djeca sa laptovima, to winetu bas i pita, cija djeca :shock:

nije da ne bih mogao da sebi priustim laptop, al luksuz je to ipak veliki,
da vucem laptop za sobom :-?
Saian

#40 Re: Vi u BiH

Post by Saian »

winetou wrote:Kad se već o dijaspori svašta priča možemo malo i o vama u BiH :D
Već duže vremena me kopka nešto u vezi vas u BiH.
S obzirom da je internet u BiH manje više luksuz pa dakle koliko i ko je među vama tajkun, dijete tajkuna, ratnog profitera, političara itd?

Unaprijed hvala :D
tebe to kopka! o jeb..te, tebe kopka ko je ovdje sin tajkuna, politicara, profitera, ma daaaaaaaaaaaaj pa meni to nijednom nije palo na pamet, s obzirom da sam godisnje dole maltene koliko i ovdje, vjerovao ili ne u BiH je prezivjelo ipak nesto malo srednje klase, neko je tako dobro rekao da djecu tajkuna manje vise kuri bolac za vecinu tema na ovom forumu, jos mi ne ide u glavu da ti razmisljas o tome kako ljudi na ovom forumu idu online, jedina misao koja bi meni u tom kontextu prosla kroz glavu jeste: super da ima ljudi koji imaju net dabogda ih jos vise bilo pa bio to tajkun ili tajkunovo mladunce :-) i ono ce na ovom forumu nesto naucit i prosiriti svoja gledanja, kuri me bolac kako ide online nek ide ilegalno sto se mene tice, ma daaaaaaaaaaaaaaaaaaj
winetou

#41 Re: Vi u BiH

Post by winetou »

Saian wrote:
winetou wrote:Kad se već o dijaspori svašta priča možemo malo i o vama u BiH :D
Već duže vremena me kopka nešto u vezi vas u BiH.
S obzirom da je internet u BiH manje više luksuz pa dakle koliko i ko je među vama tajkun, dijete tajkuna, ratnog profitera, političara itd?

Unaprijed hvala :D
tebe to kopka! o jeb..te, tebe kopka ko je ovdje sin tajkuna, politicara, profitera, ma daaaaaaaaaaaaj pa meni to nijednom nije palo na pamet, s obzirom da sam godisnje dole maltene koliko i ovdje, vjerovao ili ne u BiH je prezivjelo ipak nesto malo srednje klase, neko je tako dobro rekao da djecu tajkuna manje vise kuri bolac za vecinu tema na ovom forumu, jos mi ne ide u glavu da ti razmisljas o tome kako ljudi na ovom forumu idu online, jedina misao koja bi meni u tom kontextu prosla kroz glavu jeste: super da ima ljudi koji imaju net dabogda ih jos vise bilo pa bio to tajkun ili tajkunovo mladunce :-) i ono ce na ovom forumu nesto naucit i prosiriti svoja gledanja, kuri me bolac kako ide online nek ide ilegalno sto se mene tice, ma daaaaaaaaaaaaaaaaaaj
Aha sad se pojavila i srednja klasa, a nek imaju i tajkuni,nek nas je što više na netu.
Eto iz vedra neba se pojavi i srednja klasa pod vlašću takve opake SDA :( :roll:
JBT

Post by JBT »

Ti, Seha, nisi pravoj, normalnoj raji u Sarajevu ni malo interesantan sa tom svojom dijasporskom pricom, pa zbog toga nisi vidio sjaj. Jer, izgleda, tebe neko treba provodati po gradu da bi vidio ono sto valja. Sarajvo nije ni Las Vegas ni Pariz, ali ima svoj sjaj. I onaj vanjski i onaj unutarnji. Kad si ti u toj carsiji u kojoj trenutno zivis otisao na neko bolje mjesto, bolji lokal, od prosjecnog sarajevskog mjesta gdje gradska raja izlazi.
Neka niko ne misli da ce neko nekog impresionirati..... necim, u Sarajevu. Milion je primjera provaljivanja dijasporaca na javnim mjestima. Ono tipa mobitel na stolu. Dos`o jaro, od jarana rodjak, 35 godina u budalestinu potrosio, izvadio malboro na sto, zipo upaljac (furka iz 80 i neke), mobitel pored cigara, izvadjen iz kozice na kaisu za tole. Mi ga gledamo. Pogledam po mojim banditima. Svima kez od hau do hau. I svi kao gledaju negdje na stranu, sakrili se iza cvika, a znam da gledaju u zemljaka. Meze. I svi znaju da je najlosiji telefon u tom cudnom drustvu ( a svi koji su sjedili za stolom su imali licni primjerak) upravo onaj sto lezi na stolu. Jedan od tipicnih primjera.
Inace, nije dijaspora onaj ko zivi negdje vani, nego onaj koji se "hoce". Jer zivi negdje drugdje.
Svaka cast ljudima koji posteno rade i zarade, pa se zazele domovine. Bilo sta da vani rade. Nije to dijaspora. To su fini, skromni ljudi. Ne stide se onoga sto jesu ali se i ne predstavljaju telefonima, autima, kompjuterima.....
Winetou, nikad nisam rekao da padamo. Jer poslije rata se mozemo samo penjati, ali ne treba se opustati i okretati glavu od realnosti. Normalno da nam je, grupno, losije nego prije petnaestak godinica, ali je bolje nego prije 12, 10, 8, 6, 4, 2 godine. Znaci, rolamo se naprijed. Sporo, ali ipak.....
sorge_sa

Post by sorge_sa »

ja odavno maloumnije teme na forumu ne procitah........gluho bilo.....i daleko..... :sad:.....zalost i tuga......ni odgovori nisu bas blistavi......ali ovo je ocaj....pravi.......winetou....ti si konj par exelans......zao mi je da ti ovo moram reci.....i ovo je prvi put na forumu da koristim ove rijeci za nekoga......ali stvarno......ne zasluzujes nista drugo......

95 si otisao iz bih?????.....jel to rat u bih 95 poceo? ti rece da su te nekoliko dana prije rat iz bih protjerali?......kontradiktoran si.....previse...

ja imam wireless......ja sam TIHIC , COVIC i PARAVAC.....spojeno.....ratni profiter.....poslanik u skupstini......i placam to cijelih 44 KM..........mjesecno......jedete govna iz kojekakve vukojebine......i mastate da prosetate asfaltom......a ujedate ko zadnje kuje....zajedljive i ljubomorne........

FUJ FUJ.....gadite mi se......toliko zavisti.......uzas.....ostane covjek bez rijeci
winetou

Post by winetou »

sorge_sa wrote:ja odavno maloumnije teme na forumu ne procitah........gluho bilo.....i daleko..... :sad:.....zalost i tuga......ni odgovori nisu bas blistavi......ali ovo je ocaj....pravi.......winetou....ti si konj par exelans......zao mi je da ti ovo moram reci.....i ovo je prvi put na forumu da koristim ove rijeci za nekoga......ali stvarno......ne zasluzujes nista drugo......

95 si otisao iz bih?????.....jel to rat u bih 95 poceo? ti rece da su te nekoliko dana prije rat iz bih protjerali?......kontradiktoran si.....previse...

ja imam wireless......ja sam TIHIC , COVIC i PARAVAC.....spojeno.....ratni profiter.....poslanik u skupstini......i placam to cijelih 44 KM..........mjesecno......jedete govna iz kojekakve vukojebine......i mastate da prosetate asfaltom......a ujedate ko zadnje kuje....zajedljive i ljubomorne........

FUJ FUJ.....gadite mi se......toliko zavisti.......uzas.....ostane covjek bez rijeci
Konju maloumni prvo nauči da čitaš. Rekao sam da sam protjeran nekoliko dana prije kraja rata. I jel vam sve treba nacrtati maloumnici jadni :?: Ko je na ovom forumu tajkun, sin tajkuna itd? Jel bilo teško za skontati budale. :(
Saian

Post by Saian »

dobro ja nisam htio to tako postaviti, ja sam fin :D :D
RPM

Post by RPM »

m' ja ba, ... sve se nema a vamo visi se na netu ... :D ... i otkud u stvari vama bosancima pravo da koristite isti ... :D ...
JBT

Post by JBT »

Ja jos nisam sreo covjeka koji je dosao u BiH, a koji cisti, pere, guli, krampa ili radi na nekom mjestu koje je U NJEGOVIM ocima mizerno radno mjesto. Sve doktori, arhitekte, programeri, poslovodje, sefovi.... Ima ljudi koji to stvarno i jesu ali mozda 5%. Ali kad se dodje u BiH svi elita. Ne radi se o zavisti, nego opisu iskomplexiranih budala.
Kadgod sam bio vani, sreo sam maximalno dva obrazovana Bosanca.
Sve je to u redu, neka zivi kako ko hoce, ali se, izgleda, ljudi stide svojih zivota pa se tjese sa tim da je u BiH gore. Pa pokusaju svoje frustracije sjebat dolaskom u BiH. A da znaju sta ne znaju......
ake

Post by ake »

a koji cisti, pere, pusi
:lol:
Post Reply