Ulaganje novca

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

newlevel

#26 Re: AW: Ulaganje novca

Post by newlevel »

mrza wrote:
anonimnaosoba wrote:@ yoda je kroz ironiju i šalu opet upravu :D

Postoje ljudi koji žive i zarađuju od kladionice (a nisu njihovi vlasnici niti rade u njima), a ne mogu reći da nisam bio uspješan dok sam radio što i oni :D Statistike, gledanja utakmica, analize itd. i čovjek može biti u plusu, samo ne treba biti pohlepan i treba znat' kad treba stat' :)

Jedini problem kod otvarača teme je što je zaposlen, pa ne znam da li ima vremena za te stvari, al' generalno može biti u solidnom plusu ako ima money management...
Zu se slazem s tobom, imam prijatelja koji nigdje ne radi vec 2-3 godine, a nikad ga nisam vidio d ima ispod 100-150 km u djepu. Ali to su analize, kad idem kod njeg na kafu, na tv u je samo teletext, na kompjuteru bwin...
Treba zivaca a bogami i znanja.
To mu je najbolji nacin, a ako cemo iskreno i najbrza isplata. Da nadje sedmicno kakav single ili double par, ili pak na live bettingu, uplati 50 KM, dok ne stekne kapital za vece uloge. Ali iz licnog iskustva mogu reci, da je najvaznije imati kontrolu nad samim sobom pri takvom nacinu kladjenja.
Gesendet von meinem C1505 mit Tapatalk 2
debelimedo

#27 Re: Odg: Ulaganje novca

Post by debelimedo »

Ambrozija wrote:
Hmm...ako uzmes kredit od 50.000 koliko kosta garsonjera u Tibri rata je oko 500 a ne 300KM na 10 godina...sad uzimati na vise od 10 godina se ne isplati. Ali to je samo moje misljenje...

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
pa uzmes na 25 sve dok ti neko placa kiriju boli te imas minimalna ulaganja, za 25 godina imas stan koji vrijedi 2-3 puta vise nego si ga platio jer trziste nekretnina ima taj trend (moras samo skontati u kojem smjeru ce se grad siriti) :)
HrvatMusliman

#28 Re: Ulaganje novca

Post by HrvatMusliman »

U strani fond
SSemir

#29 Re: Ulaganje novca

Post by SSemir »

tako sitan novac u banku jedino, ne moze se nikakav biznis zapoceti, a ovako se natjeras da zivis bez tih para i plus godisnje dobije 4-5% kamate, koju napravis da ti ide na taj isti racun za orocenje, pa ce sljedece godine biti i veca kamata...ovo ti je vid stednje sa siguricom na neki mali prihod..
jbg, sa malim parama tesko je doci do tako genijalne ideje za biznis
BoGGy5m4ll5

#30 Re: Ulaganje novca

Post by BoGGy5m4ll5 »

Nista od banaka (stednja ne pokriva stopu inflacije) niti kupovine stana (preskupi krediti, trzisne cijene prevelike). Ono sto je radim je ulaganje u srebro i to fizicko srebro (kovanice cistoce 99,9%). U najboljem slucaju srebro ce otici preko 100$ i zaradit ces 400-500% za 4-5 godina, u najgore slucaju pokrit ces stopu inflacije.

Problem kod nas su carine i PDV na srebro tako da su skuplje kod nas i jako je tesko naci ljude koji zele prodati svoje srebro po ovim cijenama. Moj savjet je proucite trziste srebra i kupite sto vise mozete dok su cijene ovako niske.
jesenjin

#31 Re: Ulaganje novca

Post by jesenjin »

Cuj nema ideju . Evo ti ideja

Jedan momak dosao da trazi posao kod jednog gazde.
Pita ga momak da li ima bilo kakav posao a gazda ce njemu pa eto jedino sto ti sad mogu ponuditi jeste da cistis WC .
Momak sav ushicen rece da pristaje da to radi a gazda rece : Eh ok sad molim vas dajte mi vas mail da vas obavjestim kad i sta trebate poceti.
Momak zacudjeno pogleda u gazdu i odgovori: Pa ja nemam mail!

Gazda podignu obrvu i rece : Pa ako nemas mail onda ne mozes dobiti ni posao.
Tako momak osta bez posla kojeg nije ni poceo, najveci krivac je bio mail kojeg nije znao napraviti a nije znao ni sto je mail.
U djepu je imao 12 maraka. Otisao na pijacu i za 12 maraka kupio jagoda koje je na drugoj pijaci preprodao.
Tako je prevrtao novac odredjeno vrijeme i onda je skupio dovoljno novca da kupi kombi. Nakon kombija kupio kamion a onda i postao vlasnik jedne veoma stabilne firme koju je iz nicega stvorio.
Kada je otisao da osigura firmu sluzbenik mu rece : Ok gospodine dosli ste na pravo mjesto, samo molim vas mozemo li dobiti vas mail da vas mozemo kontaktirati.
Momak( Gospodin) jasno odgovori : Nemam mail!
Sluzbenik rece : Pa kako to da ste sve ovo postigli a nemate mail?
Momak odgovori: Pa da sam imao mail vjerovatno bi sad cistio WC!

Eto drug nadam se da sam ti dao ideju ;)
damskot

#32 Re: Ulaganje novca

Post by damskot »

damskot wrote:
Pusti banke i berzu KUPI BITCOINS http://www.klix.ba/forum/bitcoin-p2p-di ... 77129.html
Sad ih fali 800.000 ako ne uspiju skinuti encryption (sa Ulbricht-ovog Novcanika) skocice i 500% za koji mjesec . Sretno .

Image

da si me poslusao uduplao bi pare ..
muminovic

#33 Re: Ulaganje novca

Post by muminovic »

Za sada je isplativo jedino novce u banku ulozit, kakvo je trziste, ne vidim u sta bi se mogao uloziti bilo kakav novac u BiH!
Skeptic604

#34 Re: Ulaganje novca

Post by Skeptic604 »

Ako hoces normalan savjet,ja ti mogu ponuditi....

Imas Pik.ba stranicu,imas ljude koji prodaju robu na veliko u oglasima,a i na samom Pik-u imas takve oglase...

Kupis robe na veliko,prodajes pojedinacno,stari i najbolji moguci savjet,kupi vrlo jeftino,prodaj malo skupo,srednje skupo ili dobro skupo,rekao si da mozes odvajati mjesecno toliko novca,dakle sav profit mozes ponovo uloziti.Ako si imalo pametan,za 4-5 mjeseci mozes imati ogroman novac...

Pocetni ulog ti moze biti i 10 KM,a ako imas vise novca naravno da mozes kupiti vise robe,te vise imati i profita..

Ako imas u kuci malo vise prostora,za skladistenje robe onda super.Stavis robu na Pik,i cim pocnes prodavati artikle,imas pravo da se nazoves biznismenom :igrac:

Plus imas slobodnu,ti si svoj sef,ti si onaj ko se pita,i ti odredjujes pravila igre.

Ja se time bavim,tako da su informacije tacne i pouzdane...

I dan danas se kajem sto nisam prije poceo sa ulaganjem u biznis,do sada sam mogao uloziti 10.000 KM,al otislo na koka kole,cokolade i tako to,nakupi se sad pa sad tih sitnih troskova :ginisovac:
EAF

#35 Re: Ulaganje novca

Post by EAF »

mrza wrote:pozdrav.

Razmisljam u sta bi bilo dobro da se uloze male pare.
Ovako od svake plati mogao bih da izdvojim po 300km, par mjeseci i eto male svotice. :D
sad me zanima kako mogu te male pare da ulozim pa da imam neke dobiti od toga, i dali je uopste moguce krenuti u takvo nesto s tom kolicinom recimo 1.500-2000km.
Neke ideje nesto?
Htio bih ovo podijeliti sa svima vama koji ste zainteresirani za ulaganja kako bi nesto dodatno zaradili. U ovo sam se uvjerio osobno iako sam na pocetku bio skeptican. Naime, ako volite surfati i raditi u svojem okruzenju koje volite, zasto nebi spojili ugodno s korisnim i nesto dodatno zaradili bez da ulozite ista osim svog vremena. Nije potrebno nikakvo napredno znanje jer cete svu potrebnu edukaciju i pomoc dobiti od vec uspjesnih clanova takodjer besplatno. Zato spremite tih 300 km i odvojite 10 min. svog vremena, kontaktirajte me na [email protected] ili na PM kako bih vam mogao proslijediti link i uputstvo za registraciju koja je isto tako besplatna za sve clanove. Ukoliko vam se ne svidi ovaj nacin zarade mozete odustati u bilo kojem trenutku bez ikakvih sankcija i objasnjenja.
Postavio bih link ovdje ali to nije moguce zbog pravila foruma i u suprotnom bi link bio izbrisan.
Skeptic604

#36 Re: Ulaganje novca

Post by Skeptic604 »

EAF wrote:
mrza wrote:pozdrav.

Razmisljam u sta bi bilo dobro da se uloze male pare.
Ovako od svake plati mogao bih da izdvojim po 300km, par mjeseci i eto male svotice. :D
sad me zanima kako mogu te male pare da ulozim pa da imam neke dobiti od toga, i dali je uopste moguce krenuti u takvo nesto s tom kolicinom recimo 1.500-2000km.
Neke ideje nesto?
Htio bih ovo podijeliti sa svima vama koji ste zainteresirani za ulaganja kako bi nesto dodatno zaradili. U ovo sam se uvjerio osobno iako sam na pocetku bio skeptican. Naime, ako volite surfati i raditi u svojem okruzenju koje volite, zasto nebi spojili ugodno s korisnim i nesto dodatno zaradili bez da ulozite ista osim svog vremena. Nije potrebno nikakvo napredno znanje jer cete svu potrebnu edukaciju i pomoc dobiti od vec uspjesnih clanova takodjer besplatno. Zato spremite tih 300 km i odvojite 10 min. svog vremena, kontaktirajte me na [email protected] ili na PM kako bih vam mogao proslijediti link i uputstvo za registraciju koja je isto tako besplatna za sve clanove. Ukoliko vam se ne svidi ovaj nacin zarade mozete odustati u bilo kojem trenutku bez ikakvih sankcija i objasnjenja.
Postavio bih link ovdje ali to nije moguce zbog pravila foruma i u suprotnom bi link bio izbrisan.
A sto ne objasnis kao ja ideju ekonomsku,cemu nekakva registracija,email,podaci,linkovi,subjektivna iskustva ?

Imas li kakva jasnija pravila,kao sto sam ja naveo iznad u svom postu.Vrlo se jasno vidi ekonomija,a ta pseudoekonomija jedino funkcionise kod naivnih ljudi....

:roll:
EAF

#37 Re: Ulaganje novca

Post by EAF »

radi se o programu u kojem se moze zaraditi na vise nacina,jedan od najvaznijih je marketing kompanije koja se bavi online prodajom proizvoda (nesto slicno kao e bay) od 1998.god.sa preko milion registriranih filijala u 190 zemalja svijeta. U svom asortimanu ima preko 97.000 različitih proizvoda i ima više od 50 načina naplate proizvoda što osigurava apsolutno nesmetanu trgovinu. Trenutno ima preko 1.500.000 članova, u prosjeku svakih 20 sec. registrira se novi član.Opce je poznato da je internet globalno i najbrze rastuce trziste. Kao sto sam napomenuo, nema nikakvih ulaganja osim vlastitog vremena, nema broja racuna, kartice i slicno... Sve je potpuno besplatno. Kao sto rekoh mogu poslati link na mail a ukoliko vam se to ne svidi iz nekog razloga slobodno mozete odustati u bilo kojem trenutku

Zbog cega sam se registrirao:
1. Provodim puno vremena na internetu
2. Nista se ne placa (cak ni registracija)
3.Dobije se besplatna obuka i pomoc u bilo koje doba dana

Naravno da treba biti uporan i raditi jer ako se ne radi nema ni isplate
ExNihilo

#38 Re: Ulaganje novca

Post by ExNihilo »

EAF wrote:radi se o programu u kojem se moze zaraditi na vise nacina,jedan od najvaznijih je marketing kompanije koja se bavi online prodajom proizvoda (nesto slicno kao e bay) od 1998.god.sa preko milion registriranih filijala u 190 zemalja svijeta. U svom asortimanu ima preko 97.000 različitih proizvoda i ima više od 50 načina naplate proizvoda što osigurava apsolutno nesmetanu trgovinu. Trenutno ima preko 1.500.000 članova, u prosjeku svakih 20 sec. registrira se novi član.Opce je poznato da je internet globalno i najbrze rastuce trziste. Kao sto sam napomenuo, nema nikakvih ulaganja osim vlastitog vremena, nema broja racuna, kartice i slicno... Sve je potpuno besplatno. Kao sto rekoh mogu poslati link na mail a ukoliko vam se to ne svidi iz nekog razloga slobodno mozete odustati u bilo kojem trenutku

Ime kompanije/programa ili fuck off.
Skeptic604

#39 Re: Ulaganje novca

Post by Skeptic604 »

ExNihilo wrote:
EAF wrote:radi se o programu u kojem se moze zaraditi na vise nacina,jedan od najvaznijih je marketing kompanije koja se bavi online prodajom proizvoda (nesto slicno kao e bay) od 1998.god.sa preko milion registriranih filijala u 190 zemalja svijeta. U svom asortimanu ima preko 97.000 različitih proizvoda i ima više od 50 načina naplate proizvoda što osigurava apsolutno nesmetanu trgovinu. Trenutno ima preko 1.500.000 članova, u prosjeku svakih 20 sec. registrira se novi član.Opce je poznato da je internet globalno i najbrze rastuce trziste. Kao sto sam napomenuo, nema nikakvih ulaganja osim vlastitog vremena, nema broja racuna, kartice i slicno... Sve je potpuno besplatno. Kao sto rekoh mogu poslati link na mail a ukoliko vam se to ne svidi iz nekog razloga slobodno mozete odustati u bilo kojem trenutku

Ime kompanije/programa ili fuck off.
Da,zaista cemu misterija.Kao eto neko ce meni oteti posao na Pik.ba jer sam predlozio da kupuje robu,recimo knjige na veliko,a prodaje pojedinacno...

Daj nam webstranicu programa,da vidimo u google-u kakvi rezultati izlaze....
Post Reply