Udavanje mladozenje, da ili ne?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

nightvision

#1 Udavanje mladozenje, da ili ne?

Post by nightvision »

Ponukan ovom temom o samostalnosti rijesih da otvorim ovu. Koje je vase misljenje i kakav je vas stavov i/ili iskustvo u slucaju kada se mladozenja udaje u zeninu kuci? Konkretno, imam prijatelja koji se udao, fantasticno zivi, cuvaju ga kao malo vode na dlanu. Usudicu se reci da mu je bolje nego u rodjenoj kuci. Tako mu je dobro da mi se cini kako bi se i ja udao da me k'o hoce tako pripaziti. :D S druge strane, znam da bih zeta koji se hoce meni useliti u kucu nabio nogom u dupe da bi odskocio na drugi kontinent. Ovo govorim ne iz predrasuda vec iz iskustva. Been there, done that. :D Dakle, osudjujete li muske koji se udaju? Za muske, da li bi se vi ikada odlucili na takav korak? Za zene, da li bi se ozenile, tj. dovele muza kuci roditeljima?
staradis

#2 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?

Post by staradis »

Ja bih se usudio. Samo bi glupan bolje odbio.
ho oponopono

#3 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?

Post by ho oponopono »

..da! :novine:

...ko mari za pravila, običaje, ah to tipično?! 8-)

... pozdrav svemu što ne spada u neke ko fol okvire, opet sve je stvar izbora! :gunjastajl:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?

Post by Chmoljo »

emancipacija i feminizam u punom zamahu, ali opet muškarac lovi i donosi divljač kući... hm.
bogumila

#5 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?

Post by bogumila »

ne osudjujem
uostalom toga je bilo i prije, tako je nastalo prezime domazet
RahatHurmašica

#6 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?

Post by RahatHurmašica »

Chmoljo wrote:emancipacija i feminizam u punom zamahu, ali opet muškarac lovi i donosi divljač kući... hm.
i ravnopravnost kad treba guzove peglati u kancelariji i presipati iz šupljeg u prazno, a kad treba potegnuti to je onda muški posao.
Merengues

#7 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?

Post by Merengues »

Ne osuđujem, ali iskreno ja ne bih. Nikad ne znaš kakav :evil: živi u ženi kad može iz nje da izađe da te krene ucjenjivat i govorit kako si na njenom :izet:
kombajn

#8 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?

Post by kombajn »

To je najgore sto sebi muskarac moze uraditi
sha_ba

#9 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?

Post by sha_ba »

samo ako je dobar u dusi :oops: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
ho oponopono

#10 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?

Post by ho oponopono »

Merengues wrote:Ne osuđujem, ali iskreno ja ne bih. Nikad ne znaš kakav :evil: živi u ženi kad može iz nje da izađe da te krene ucjenjivat i govorit kako si na njenom :izet:
...ma da a uredu je kad ti ženi kažeš, na mome si ženo šta laprdaš bezze, ni jedne, idi mi po fuka bez komentara!? :mrgreen:
Merengues

#11 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?

Post by Merengues »

ho oponopono wrote:
Merengues wrote:Ne osuđujem, ali iskreno ja ne bih. Nikad ne znaš kakav :evil: živi u ženi kad može iz nje da izađe da te krene ucjenjivat i govorit kako si na njenom :izet:
...ma da a uredu je kad ti ženi kažeš, na mome si ženo šta laprdaš bezze, ni jedne, idi mi po fuka bez komentara!? :mrgreen:

Ma neee ne bih ja tako bgti kako odmah okrećete vodu na svoj mlin :D Ne pijem kahvu pivo može :D
loool

#12 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?

Post by loool »

nightvision wrote:Ponukan ovom temom o samostalnosti rijesih da otvorim ovu. Koje je vase misljenje i kakav je vas stavov i/ili iskustvo u slucaju kada se mladozenja udaje u zeninu kuci? Konkretno, imam prijatelja koji se udao, fantasticno zivi, cuvaju ga kao malo vode na dlanu. Usudicu se reci da mu je bolje nego u rodjenoj kuci. Tako mu je dobro da mi se cini kako bi se i ja udao da me k'o hoce tako pripaziti. :D S druge strane, znam da bih zeta koji se hoce meni useliti u kucu nabio nogom u dupe da bi odskocio na drugi kontinent. Ovo govorim ne iz predrasuda vec iz iskustva. Been there, done that. :D Dakle, osudjujete li muske koji se udaju? Za muske, da li bi se vi ikada odlucili na takav korak? Za zene, da li bi se ozenile, tj. dovele muza kuci roditeljima?
Kako se nado dobro se udo.Svaka mu cast.
irac300

#13 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?

Post by irac300 »

ho oponopono wrote:
Pa na čijem će bit'? :D
Šveđanin

#14 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?

Post by Šveđanin »

Jest, a kad je obrnuto onda ti nju možeš ucjenjivati.. odma ti lakše što imaš tog džokera.
ho oponopono

#15 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?

Post by ho oponopono »

Merengues wrote:
ho oponopono wrote:

Ma neee ne bih ja tako bgti kako odmah okrećete mlin na svoju vodu :D Ne pijem kahvu pivo može :D

...ma jeste sve je kako da ne! :mrgreen:

...a vopi... digni dupe i donesi ga si sam, vjeruj neće ti se ništa dogoditi! :carobnjak:
newlevel

#16 Re: AW: Udavanje mladozenje, da ili ne?

Post by newlevel »

Nebi to nikad uradio, kad tad ce proraditi gen:" Ako ti ne valja, trazi sebi bolje", a ti ulagao u taj zajednicki dom, kao i ona, ali pak je to njeno, gdje si poslije prispio, nigdje.

Sent from my Nokia 3310.
drndalo

#17 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?

Post by drndalo »

DA !
sheilak

#18 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?

Post by sheilak »

cime se vi sve opterecujete. i na ovoj temi i na onoj drugoj.
Romanista 101%

#19 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?

Post by Romanista 101% »

za mene to nije muskarac vec...ne zelim biti prost a i petak danas :)
Šveđanin

#20 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?

Post by Šveđanin »

Jeste jeste.. A kad je dovedeš u svoju kuću, onda možeš ti da je dresiraš.. a ako se pobuni kažeš ako joj ne valja, da ide dalje.. Dodaj na to da sa ženom u paketu idu i djeca, plus da žene teže ostvaruju samostalnost i generalno mnoge su ekonomski ovisne o mužu..

I dođeš na to da su pojedini pravi licemjeri. :run:
ho oponopono

#21 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?

Post by ho oponopono »

Romanista 101% wrote:za mene to nije muskarac vec...ne zelim biti prost a i petak danas :)

...ma daj dokle više pobogu sad i petak izgovor?! :mrgreen:
JohnnyS

#22 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?

Post by JohnnyS »

mislim isto što i o ženama koje dođu u kuću mladoženje: Je li vrijeme da se konačno riješimo obiteljskih zajednica, nit smo u Africi, nit smo u 19. stoljeću
RahatHurmašica

#23 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?

Post by RahatHurmašica »

JohnnyS wrote:mislim isto što i o ženama koje dođu u kuću mladoženje: Je li vrijeme da se konačno riješimo obiteljskih zajednica, nit smo u Africi, nit smo u 19. stoljeću

sve dok je nezaposlenost 40%, a prosječna plata 400 Eura, od tog posla nema ništa.

inače, vrijeme je davno bilo da se ta praksa prekida
McMoy

#24 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?

Post by McMoy »

Stara narodna mudrost:

- "Gavrane, crn li si."
- "Nisam, ima još crnje."
- "Pa šta je to crnje?"
- "E to ti je kad nemaš svoje kuće nego odeš na ženino." :cry: :skoljka:

Davno čuo. U mnogo situacija se i lično uvjerio u istinitost.
drndalo

#25 Re: Udavanje mladozenje, da ili ne?

Post by drndalo »

A sta mislis jel zene imaju svoju "gavranstinu" kada dolaze kod "tebe" tj. tvojih ? Ili je normalno da ona trpi tvoju mater, ali ti njenu neces ?
Post Reply