Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Živim na prvom spratu zgrade u čijem prizemlju se nalazi samoposluga. Prije dvije godine, postavljena su dva ogromna ventilatora (da li za frizidere ili je to klima- nisam sasvim sigurna), tačno ispod mog prozora i balkona. Ventilatori rade 24h! U početku nismo oka mogli sklopiti od buke i podrhtavanja, ali kroz desetak dana smo se navikli. Međutim, u posljednje vrijeme primjećujem da se podrhtavanje poda prebacilo na štokove, i to u dijelovima stana koji su na sasvim suprotnoj strani od ventilatora. Ne vjerujem da se išta strašno može dogoditi, ali je činjenica da su ventilatori postavljeni bez ikakve suglasnosti sa ukućanima i da su ozbiljno bučni. Znam da sam zakasnila dobre dvije godine da reagujem, ali me zanima da li ste vi imali slična iskustva, šta ste uradili po tom pitanju, mogu li se nekom žaliti i mogu li tužiti samoposlugu za uznemiravanje?
Oca mi sinoć baš gledam emisiju na National Geographicu kako se zgrada srušila zbog rashladnih uređaja na krovu.
Al' kad skontam, nema ovo veze s tim tvojim, halali.
Ne vjerujem da bi ventilatori uzrokovali podrhtavanje poda i štokove koji se tresu.
Mogu proizvoditi buku, ali da drmaju cijelu zgradu malo je vjerovatno.
Kao izvjesniju mogućnost, predlažem ti da provjeriš da nije neko od komšija od skora kupio kakav jači vibrator.
McMoy wrote:Ne vjerujem da bi ventilatori uzrokovali podrhtavanje poda i štokove koji se tresu.
Mogu proizvoditi buku, ali da drmaju cijelu zgradu malo je vjerovatno.
Kao izvjesniju mogućnost, predlažem ti da provjeriš da nije neko od komšija od skora kupio kakav jači vibrator.
autorica teme nigdje nije navela da drmaju cijelu zgradu
i naravno da bi,samo sto ona nije napisala mozda razumljivo pa to djeluje da joj se stan raspada usljed vibracija i sl.vrlo vjerovatno i neodrzavanih i neservisiranih uređaja...mozda bi trebala za pocetak da se obrati njima da rijese problem
Butmiran wrote:Oca mi sinoć baš gledam emisiju na National Geographicu kako se zgrada srušila zbog rashladnih uređaja na krovu.
Al' kad skontam, nema ovo veze s tim tvojim, halali.
Živim na prvom spratu zgrade u čijem prizemlju se nalazi samoposluga. Prije dvije godine, postavljena su dva ogromna ventilatora (da li za frizidere ili je to klima- nisam sasvim sigurna), tačno ispod mog prozora i balkona. Ventilatori rade 24h! U početku nismo oka mogli sklopiti od buke i podrhtavanja, ali kroz desetak dana smo se navikli. Međutim, u posljednje vrijeme primjećujem da se podrhtavanje poda prebacilo na štokove, i to u dijelovima stana koji su na sasvim suprotnoj strani od ventilatora. Ne vjerujem da se išta strašno može dogoditi, ali je činjenica da su ventilatori postavljeni bez ikakve suglasnosti sa ukućanima i da su ozbiljno bučni. Znam da sam zakasnila dobre dvije godine da reagujem, ali me zanima da li ste vi imali slična iskustva, šta ste uradili po tom pitanju, mogu li se nekom žaliti i mogu li tužiti samoposlugu za uznemiravanje?
Thanks anyway
Prvo sazovi kucni savjet, a onda zovi sve moguce i nemoguce inspekcije. Ako ti se trese zgrada da primjetis na štokovima nije dobro.