besana wrote:hahahaha ej pretjera tiShoshana wrote:E, pa ono bas ne zna stati na loptu, dzaba ti sve simpatije.![]()
Bezobrazna si, djevojko, iz cista mira. Po drugi puta. No to je tvoja kultura, i tvoje vaspitanje, a ne moje.
Prvi puta sam ti samo skrenula paznju na pogresnu rijec, niti sam implicirala neko neznanje, niti sam ti se narugala, niti sam ti ista rekla. I umjesto da se zahvalis na ispravci (ili barem da nista ne kazes) ti mene nesto kao patroniziras.... i pokusavas ispasti pametna. Drugi puta ti jasno stavljam do znanja da se salim, a ti meni nesto o mome shvatanju tvoje dubokoumnosti (o cemu zaista pojma nemas, niti je moj post bio konkluzivan po tom pitanju).
LJudi koji misle da su bolji i veci tako sto pokusavaju uniziti one druge su teski kompleksasi sa kojima obicno ne zelim imati nikakva posla. Tako ti te svoje mangupluke i dubokoumnosti ostavi za svoju raju, i idi impresioniraj nekoga koga mozes bezobrazlukom impresionirati. Kratko - razguli.![]()
Ovaj drugio dio tvog . posta bi mogao da se odnosi uopravo na tebe. Jer ti si ta koja je ispala iskompleksirana, htjela mene poniziti, jer da je tvoja ispravka bila dobronamjerna mogla si me upozoriti na gresku putem privatne poruke, onda bih ti vjerovatno, mozda i zahvalila, ali ne ...
Uostalom bilo je jedno slovo u pitanju, jeste da mjenja znacenje recenice, ali svi su me shvatili, i ti si me razumjela, i shvatila da se radi o jednom pogresnom slovu, i tebi ne bi mrsko da to napises, pa ko se sad pravi pametan?
Svaki moj post je bio saljiv, ne znam kako nisi shvatila, nije ni bitno. Ali me ne vrijedjaj. Bezobrazna nisam, samo se branim, kao tipicna skorpija. i da ...razligu ti
Trebam pomoc sa bosanski jezik
-
zelenashica
#26 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#27 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
Zvaću @Zoom-agu66, ako @besana odgovori na ovo. Može odgovoriti samo sa, važi deal!Shoshana wrote: Dogovoreno, ja cu od tebe razguliti, a molim te, ubuduce, razguli i ti od mene.
-
Eborg
#28 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
Što je komplikovano sa vama ženama kada se uskokodačete oko ničega. Daj ba, mir-mir, naši smo. 
- ljubav_aha
#29 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
corolla02 bi morao biti vec dooobroo pijan da tako odgovoriPipiDugaDevetka wrote:Dobro, nije sve baš tako, ali zar ne bi @corolla02 odudarao ako bi ga neko za šankom ponudio pivom sa riječima:ljubav_aha wrote: eh pa devetko nije bas takojer ni oni ne pozdravljaju Bog s tobom i Bog ti pomogao
![]()
a u jevrejskoj bolnici imaju pravo,jer je napravljena od strane jevreja,ogrominm slovima pise Shalom,tako je i u katolickim bolnicama,znaci svako korsiti svoje gdje ima pravo
-Take a beeeeer!, a da on odgovori sa:
-Alahu ekber (Bog je veliki)!![]()
Shup karta za Bosnu mu ne gine u roku, odmah.
ne razumijem kkao uopste svoje poredjenje/primejre cak i hipoteticki dozivljavas stvranim
- ljubav_aha
#30 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
Eborg wrote:Što je komplikovano sa vama ženama kada se uskokodačete oko ničega. Daj ba, mir-mir, naši smo.
nestalo kukuruza
ne diraj nas zene
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#31 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
Nisam nikada bio u Americi, pa zamišljam. Hoću da napravim šegu-šalu, ali ne uspijevam.
-
zelenashica
#32 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
slabo ti ko ovdje shvata išta kao šegu moja devetkoPipiDugaDevetka wrote:Nisam nikada bio u Americi, pa zamišljam. Hoću da napravim šegu-šalu, ali ne uspijevam.
-
Shoshana
#33 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
Ama, nisam zapela oko jednog slova, jebalo ga want, i wont, i englez i Kubazelenashica wrote:
šta ste zapele oko jednog slova ...........vala niđe vam je veze "prepucavanje"...ako vam je lakše ne znate ni jedna
ha ja
![]()
![]()
![]()
![]()
Nego, ako mi ima ista mrze na svijetu nego to neko patroniziranje, "duso, sreco, pametnice", da mi je napisala, "stoko vasljiva, u sta se ti petljas", mozda ne bih ni reagovala.
-
zelenashica
#34 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
Sve je to meni jasno..ali mi eto nije jasno da se i na forumu gdje svi dođemo da se opustimo,informišemo,ismijemo gledamo i gramatičke greške...moje postove kad bi ko analizirao skontao bi nešto tipa:jaoooo nepismene žene majko milaShoshana wrote:Ama, nisam zapela oko jednog slova, jebalo ga want, i wont, i englez i Kubazelenashica wrote:
šta ste zapele oko jednog slova ...........vala niđe vam je veze "prepucavanje"...ako vam je lakše ne znate ni jedna
ha ja
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nego, ako mi ima ista mrze na svijetu nego to neko patroniziranje, "duso, sreco, pametnice", da mi je napisala, "stoko vasljiva, u sta se ti petljas", mozda ne bih ni reagovala.Ja se osjetih napadnutom, a eto, izgleda i ona se osjetila napadnutom. Ja grijesim dosta u francuskom, i volim kada me neko ispravi. Bez obzira da li je greska iz neznanja ili greska u koracima. NI vise, ni manje. Ako sam je uvrijedila, ja se, evo, izvinjavam, i sto se mene tice rasprava je gotova. Ako ima ista djetinjastije nego kad se neko na nekoga natakari, pa ga proganja po raznim temema. Dovoljno smo odrasle, a i dovoljno je velik forum da se lijepo mozemo zaobici. Eto
odo ja sa ove teme samo džaba se bacih u analizu tipa niđe veze
- ljubav_aha
#35 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
PipiDugaDevetka wrote:Nisam nikada bio u Americi, pa zamišljam. Hoću da napravim šegu-šalu, ali ne uspijevam.
tako sam i mislila,zato ti sala nije uspjela
- ljubav_aha
#36 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
zelenashica wrote:Sve je to meni jasno..ali mi eto nije jasno da se i na forumu gdje svi dođemo da se opustimo,informišemo,ismijemo gledamo i gramatičke greške...moje postove kad bi ko analizirao skontao bi nešto tipa:jaoooo nepismene žene majko milaShoshana wrote:Ama, nisam zapela oko jednog slova, jebalo ga want, i wont, i englez i Kubazelenashica wrote:
ha ja
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nego, ako mi ima ista mrze na svijetu nego to neko patroniziranje, "duso, sreco, pametnice", da mi je napisala, "stoko vasljiva, u sta se ti petljas", mozda ne bih ni reagovala.Ja se osjetih napadnutom, a eto, izgleda i ona se osjetila napadnutom. Ja grijesim dosta u francuskom, i volim kada me neko ispravi. Bez obzira da li je greska iz neznanja ili greska u koracima. NI vise, ni manje. Ako sam je uvrijedila, ja se, evo, izvinjavam, i sto se mene tice rasprava je gotova. Ako ima ista djetinjastije nego kad se neko na nekoga natakari, pa ga proganja po raznim temema. Dovoljno smo odrasle, a i dovoljno je velik forum da se lijepo mozemo zaobici. Eto
![]()
![]()
a vala i ja kad bi tvoj koji citiram analizirala imalo bi se šta za korigovati...
recimo gomila zareza kojima nije tu mjesto...al vala ne pada mi napamet da ikoga ispravljam ....helem tu smo da diskutujemo....i ja kontam kad neko piše kao da priča..a u priči nit vidim tačku nit zarez.......
a ni manjak i višak slova jer dobro kontam i sa polaslova nako rečenih.....al nejse vama dvjema vaše meni moje
![]()
odo ja sa ove teme samo džaba se bacih u analizu tipa niđe veze
stavite tacki na i ,i znaci tacka
- PipiDugaDevetka
#37 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
Primljeno k znanju.zelenashica wrote:slabo ti ko ovdje shvata išta kao šegu moja devetkoPipiDugaDevetka wrote:Nisam nikada bio u Americi, pa zamišljam. Hoću da napravim šegu-šalu, ali ne uspijevam.
Tema je bosanski za strance.
Lekcija broj jedan:
U Bosni svi piju kafu, kavu, kaHvu. Poziv na kafu, hajdemo na kafu, ne znači samo piti prejaku bosansku kafu iz čudnih šoljica, nego i poziv na razgovor, neobavezni razgovor, chatanje, ''žvakanje čarapa'', ogovaranje, tračanje,...Postoji više vrsta kafa, kafa dočekuša, krmeljuša, razgovoruša, sikteruša, razmiruša,...
- HAVANA
#38 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
Šta će reć ovaj čovjek što upita
Ja budala braćo mila 
- PipiDugaDevetka
#39 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
@zagazago,
Koja kafana sa BC poslužuje kafu razmirušu da neke diskutantkinje pošaljem tamo?
Koja kafana sa BC poslužuje kafu razmirušu da neke diskutantkinje pošaljem tamo?
-
sandra01
#40 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
Ima jos jedna kafa:Cumurusa,mene je moja drugarica znala nazvati i reci 'aj dolazi da bacimo cumur (cumuramo uz kafu) i dan danas najdraza kafa 
-
Eborg
#41 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
Ajde neka još samo neko potegne pitanje vitalnih nacionalnih interesa, taman da sve upotpunimo da vidi čovjek gdje se uvalio. 
-
SoulSeeker
#42 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
Dear Paulski, someone already gave you the link, I will briefly bespeak that you can learn Bosnian language on this forum. Hello, and welcome to UK war profiteers.Paulski wrote:Vozdrav!!
I am an Englishman living in Sarajevo and i need to find a tutor to learn Bosnian but I can not find anything online, hopefully someone here can give me some information.
Ne brini, mislim da je to već odlično shvatio i bez poznavanja bosanskog.Eborg wrote:Ajde neka još samo neko potegne pitanje vitalnih nacionalnih interesa, taman da sve upotpunimo da vidi čovjek gdje se uvalio.
Čekaj malo... Ovako se postaje direktor, kakve ovo veze ima sa učenjem stranih jezika???PipiDugaDevetka wrote:Počni selamiti kolege sa posla, a ponekada izjavi da je Bog veliki, glasno da svi čuju,...I eto te nazad, začas.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#43 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
ovdje sve k'o suhi barutHAVANA wrote:Šta će reć ovaj čovjek što upitaJa budala braćo mila
- Ajatolah_
#44 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
Ko ima kompetentan da napiše stranicu-dvije o Dodi? Čisto da čovjek ima tema za razgovor. 
-
Shoshana
#45 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
HAVANA wrote:Šta će reć ovaj čovjek što upitaJa budala braćo mila
Vala, samo jos fali da on sta kaze
Nek se uci, trebace mu
- Ajatolah_
#46 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
Kako on to misli samo bosanski naučiti? Šta je sa ravnopravnim hrvatskim i srpskim? Onda, kojim ono bijahu Hercegovci pričali? Sandžaklije? A i crnogorski bi mogao pomoć'...
Jadan ovaj naš Englez, kod nas je gore neg' na Kuli babilonskoj.

Jadan ovaj naš Englez, kod nas je gore neg' na Kuli babilonskoj.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#47 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
E stvarno ste prevrsili svaku mjeru!
Sta vam je ba!? Ako je neko fino postavio temu za pomoc, onda ako mozete pomozite, ako ne mozete ili ne znate koji vas vrag tjera da zabadate nos?
Nije na vama da ocjenjujete jel on supljira ili stvarno covjeku pomoc treba.
I jos onda pocnete da se koljete
Stidite se!
I ako mislite da ce ovo proci tek tako, e nece...
Sta vam je ba!? Ako je neko fino postavio temu za pomoc, onda ako mozete pomozite, ako ne mozete ili ne znate koji vas vrag tjera da zabadate nos?
Nije na vama da ocjenjujete jel on supljira ili stvarno covjeku pomoc treba.
I jos onda pocnete da se koljete
Stidite se!
I ako mislite da ce ovo proci tek tako, e nece...