Trebam pomoc sa bosanski jezik
-
Paulski
#1 Trebam pomoc sa bosanski jezik
Vozdrav!!
I am an Englishman living in Sarajevo and i need to find a tutor to learn Bosnian but I can not find anything online, hopefully someone here can give me some information.
Ja sam engleski čovjek i živim u Sarajevu i trebam da nalazim tutor da ja učim bosanski jezik ali ne mogu nači bilo šta online. Nadam se da neko ovdje može dati mi informacije.
zao mi je ako moj bosanski je loš
Hvala
I am an Englishman living in Sarajevo and i need to find a tutor to learn Bosnian but I can not find anything online, hopefully someone here can give me some information.
Ja sam engleski čovjek i živim u Sarajevu i trebam da nalazim tutor da ja učim bosanski jezik ali ne mogu nači bilo šta online. Nadam se da neko ovdje može dati mi informacije.
Hvala
-
emerik
#2 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
Dosta raje govori Vozdrav umjesto Vozdra. Ono, ne znaju da je Vozdra == Zdravo, nego misle da je cool reci Vozdrav, kao pozdrav. Nasi ljudi, ne stranci.
Sto se tice teme, how much are you paying per month?
Sto se tice teme, how much are you paying per month?
-
Eborg
#3 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
Dear @Paulski, there is a language-learning school in Sarajevo that offers courses in Bosnian for foreign people, here is the link.
http://www.interlingua.ba/index.php?opt ... 94&lang=ba
Enjoy your stay in our country and on the forum.

http://www.interlingua.ba/index.php?opt ... 94&lang=ba
Enjoy your stay in our country and on the forum.
- Ajatolah_
#4 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
Internet isn't the best place for learning languages, I've tried to learn French but failed very early.
So yeah, do what Eborg said.
So yeah, do what Eborg said.
-
Shoshana
#5 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
want?besana wrote:Spaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam![]()
Koliko ja znati there is school na Skenderiji for strance koji wont to learn bosnian jezik.
Have a nice day
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#6 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
besana wrote:Ma pametnica moja, kako je ona meni slovo vidjela, pogreshno napisano. Jeste sreco "want" je. Sjedi 5. I zakljuceno ti je 5, ne morash vishe dolaziti na casove. Bravo.![]()
Vidite djeco, ovako se prati na casu
- maybelline
#7 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
Paulski, nadje li ti tog tutora za bosanski?
- kurty
#8 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
predlazem ti @maybelline
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#9 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
U uvudnom tekstu lokativ ..živim u sarajevu, pravilno stavljen. Moj muž nikad niti jedan padež ne pogodi. Ali, nikad 
-
Shoshana
#10 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
Bas me nasmijaste objeKatarinaKosaca wrote:besana wrote:Ma pametnica moja, kako je ona meni slovo vidjela, pogreshno napisano. Jeste sreco "want" je. Sjedi 5. I zakljuceno ti je 5, ne morash vishe dolaziti na casove. Bravo.![]()
Vidite djeco, ovako se prati na casu![]()
![]()
![]()
![]()
?Što me nasmija. Super ti je komentar
na zajedljivo sitničarenje.
NIt' je bilo zajedljivo, ni't je sitnicarenje. "wont to do something" znaci jednu stvar, a "want to do something" znaci potpuno drugu stvar. Ne mogoh a da ne primijetim, isto kao sto bi i ti primijetila razliku u znacenju rijeci da ja sada, na primjer, isto tako drsko kao sto su drski ovi gornji postovi, napravim gresku u tipkanju jednog jedinog slova, pa napisem npr Blesana
Edit, omace se Kantarina, pa pogrijesih u dva slova
-
Shoshana
#11 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
ts, ts, ts...... kakvo zajedljivo sitnicarenje

- Ajatolah_
#12 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
Tako je. Da se prijevod podudarao s prijevodom Google Translatea, možda bih mu i vjerovao.KatarinaKosaca wrote:U uvudnom tekstu lokativ ..živim u sarajevu, pravilno stavljen. Moj muž nikad niti jedan padež ne pogodi. Ali, nikad
P.S. Čuj Englez, a piše "I" malim slovom.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#13 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
Moras ga razumjeti,ja ga razumijem..istraumiranKatarinaKosaca wrote:U uvudnom tekstu lokativ ..živim u sarajevu, pravilno stavljen. Moj muž nikad niti jedan padež ne pogodi. Ali, nikad
- softly
#14 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
TVOJ ENGLESKI - DOBAR.Paulski wrote:Vozdrav!!
Hvala
OVO NIJE PRAVO MJESTO ZA TUTOR.
MI SMO MOZDA SHUPCI, ALI NISMO TUTORISTI !
- Angelina84
#15 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
-LIBERO- wrote:Moras ga razumjeti,ja ga razumijem..istraumiranKatarinaKosaca wrote:U uvudnom tekstu lokativ ..živim u sarajevu, pravilno stavljen. Moj muž nikad niti jedan padež ne pogodi. Ali, nikad
hajmo sad malo razglabat je l' prosipa šuplju il mu fakat treba help
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#16 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
I can use some of the help too beacuse I am lost in America, and I cannot find way out go back to my country...help me pleaseeee!

- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#17 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
Počni selamiti kolege sa posla, a ponekada izjavi da je Bog veliki, glasno da svi čuju,...I eto te nazad, začas.corolla02 wrote:I can use some of the help too beacuse I am lost in America, and I cannot find way out go back to my country...help me pleaseeee!![]()
- Angelina84
#18 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
PipiDugaDevetka wrote:Počni selamiti kolege sa posla, a ponekada izjavi da je Bog veliki, glasno da svi čuju,...I eto te nazad, začas.corolla02 wrote:I can use some of the help too beacuse I am lost in America, and I cannot find way out go back to my country...help me pleaseeee!![]()
htjedoh isto da napišem
-
Shoshana
#19 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
besana wrote:hahahahahaaaa fakat, nazad u roku ...odmahPipiDugaDevetka wrote:Počni selamiti kolege sa posla, a ponekada izjavi da je Bog veliki, glasno da svi čuju,...I eto te nazad, začas.corolla02 wrote:I can use some of the help too beacuse I am lost in America, and I cannot find way out go back to my country...help me pleaseeee!![]()
eventualno Gwantanamo (ajme jesam li ovo pravilno napisala
)
'Os ti opet da ti ja pisem, pa to ti je
Nemoj se, zivota ti, opet sta naljutiti, meni je fakat ovo ispalo sega
- leffe
#20 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
Chicken fiiiiiihgt 
-
Shoshana
#21 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
E, pa ono bas ne zna stati na loptu, dzaba ti sve simpatije.
Bezobrazna si, djevojko, iz cista mira. Po drugi puta. No to je tvoja kultura, i tvoje vaspitanje, a ne moje.
Prvi puta sam ti samo skrenula paznju na pogresnu rijec, niti sam implicirala neko neznanje, niti sam ti se narugala, niti sam ti ista rekla. I umjesto da se zahvalis na ispravci (ili barem da nista ne kazes) ti mene nesto kao patroniziras.... i pokusavas ispasti pametna. Drugi puta ti jasno stavljam do znanja da se salim, a ti meni nesto o mome shvatanju tvoje dubokoumnosti (o cemu zaista pojma nemas, niti je moj post bio konkluzivan po tom pitanju).
LJudi koji misle da su bolji i veci tako sto pokusavaju uniziti one druge su teski kompleksasi sa kojima obicno ne zelim imati nikakva posla. Tako ti te svoje mangupluke i dubokoumnosti ostavi za svoju raju, i idi impresioniraj nekoga koga mozes bezobrazlukom impresionirati. Kratko - razguli.
Bezobrazna si, djevojko, iz cista mira. Po drugi puta. No to je tvoja kultura, i tvoje vaspitanje, a ne moje.
Prvi puta sam ti samo skrenula paznju na pogresnu rijec, niti sam implicirala neko neznanje, niti sam ti se narugala, niti sam ti ista rekla. I umjesto da se zahvalis na ispravci (ili barem da nista ne kazes) ti mene nesto kao patroniziras.... i pokusavas ispasti pametna. Drugi puta ti jasno stavljam do znanja da se salim, a ti meni nesto o mome shvatanju tvoje dubokoumnosti (o cemu zaista pojma nemas, niti je moj post bio konkluzivan po tom pitanju).
LJudi koji misle da su bolji i veci tako sto pokusavaju uniziti one druge su teski kompleksasi sa kojima obicno ne zelim imati nikakva posla. Tako ti te svoje mangupluke i dubokoumnosti ostavi za svoju raju, i idi impresioniraj nekoga koga mozes bezobrazlukom impresionirati. Kratko - razguli.
-
Eborg
#22 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
Hebat će vas *babo.
*babo = administracija
*babo = administracija
- ljubav_aha
#23 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
eh pa devetko nije bas takoPipiDugaDevetka wrote:Počni selamiti kolege sa posla, a ponekada izjavi da je Bog veliki, glasno da svi čuju,...I eto te nazad, začas.corolla02 wrote:I can use some of the help too beacuse I am lost in America, and I cannot find way out go back to my country...help me pleaseeee!![]()
a u jevrejskoj bolnici imaju pravo,jer je napravljena od strane jevreja,ogrominm slovima pise Shalom,tako je i u katolickim bolnicama,znaci svako korsiti svoje gdje ima pravo
-
Shoshana
#24 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
Tebe ukazivanje na gresku ponizava?besana wrote:hahahaha ej pretjera tiShoshana wrote:E, pa ono bas ne zna stati na loptu, dzaba ti sve simpatije.![]()
LJudi koji misle da su bolji i veci tako sto pokusavaju uniziti one druge su teski kompleksasi sa kojima obicno ne zelim imati nikakva posla. Tako ti te svoje mangupluke i dubokoumnosti ostavi za svoju raju, i idi impresioniraj nekoga koga mozes bezobrazlukom impresionirati. Kratko - razguli.![]()
Ovaj drugio dio tvog . posta bi mogao da se odnosi uopravo na tebe. Jer ti si ta koja je ispala iskompleksirana, htjela mene poniziti, jer da je tvoja ispravka bila dobronamjerna mogla si me upozoriti na gresku putem privatne poruke, onda bih ti vjerovatno, mozda i zahvalila, ali ne ...
Uostalom bilo je jedno slovo u pitanju, jeste da mjenja znacenje recenice, ali svi su me shvatili, i ti si me razumjela, i shvatila da se radi o jednom pogresnom slovu, i tebi ne bi mrsko da to napises, pa ko se sad pravi pametan?
Svaki moj post je bio saljiv, ne znam kako nisi shvatila, nije ni bitno. Ali me ne vrijedjaj. Bezobrazna nisam, samo se branim, kao tipicna skorpija. i da ...razligu ti
Iskompleksiranost je sto, kao sto rekoh, nisam ti uputila ni jednu jedinu rijec, cak ni ironicni smajli, apsolutno nikakav komentar (niti zajedljiv, niti ikakav drugi)? Cak nisam tvoju gresku ni ispravila (to bi bilo da sam je podebljala u originalnom postu, pa ispod napisala kako treba, sto mi zaista nije ni na kraj pameti. Pa ne ispravljam cak ni ocite gramaticke greske po forumu, niti se, nasuprot tebi, ismijavam neznanju i nepismenosti drugih ljudi)...
Ah, sujeta je zajebana stvar.
Dogovoreno, ja cu od tebe razguliti, a molim te, ubuduce, razguli i ti od mene.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#25 Re: Trebam pomoc sa bosanski jezik
Dobro, nije sve baš tako, ali zar ne bi @corolla02 odudarao ako bi ga neko za šankom ponudio pivom sa riječima:ljubav_aha wrote: eh pa devetko nije bas takojer ni oni ne pozdravljaju Bog s tobom i Bog ti pomogao
![]()
a u jevrejskoj bolnici imaju pravo,jer je napravljena od strane jevreja,ogrominm slovima pise Shalom,tako je i u katolickim bolnicama,znaci svako korsiti svoje gdje ima pravo
-Take a beeeeer!, a da on odgovori sa:
-Alahu ekber (Bog je veliki)!
Shup karta za Bosnu mu ne gine u roku, odmah.