Smatram da jos uvijek nisam ovisnik o textanju, ali sam veliki saucesnik i ne znam da li osjecam krivnju...
text me
- StLouis
#1 text me
Koliko cesto textate? Na pocetku sam bio veliki protivnik ovakvog vida komuniciranja, ali sam popustio...ocigledno da mi je postalo lakse nekom poslati poruku umjesto da obavim razgovor... ali sve manje u tom vidu komunikacije vidim smisla, a tenhologija napreduje...
sasvim je jednostavnije poslati poruku i izraziti se "hej, gdje ste?" - nego okrenuti broj i razmijeniti nekoliko pitanja.
Smatram da jos uvijek nisam ovisnik o textanju, ali sam veliki saucesnik i ne znam da li osjecam krivnju...
-
mamica papucarka
#2 Re: text me
ja rijetko saljem poruke. Meni je lakse nazvat nego se porukicat
a najgora mi je bila jedna prijateljica sa kojom dok sjedis u kafani (ono vise nas u drustvu), ona se porukica sa nekim hamsama ispod stola i raspituje se kako je u pojedinim kaficima i ima li taj i taj
Znala sam joj otet mobitel

a najgora mi je bila jedna prijateljica sa kojom dok sjedis u kafani (ono vise nas u drustvu), ona se porukica sa nekim hamsama ispod stola i raspituje se kako je u pojedinim kaficima i ima li taj i taj
- StLouis
#3 Re: text me
ali ipak textasmamica papucarka wrote:ja rijetko saljem poruke. Meni je lakse nazvat nego se porukicat![]()
a najgora mi je bila jedna prijateljica sa kojom dok sjedis u kafani (ono vise nas u drustvu), ona se porukica sa nekim hamsama ispod stola i raspituje se kako je u pojedinim kaficima i ima li taj i tajZnala sam joj otet mobitel
![]()
-
mamica papucarka
#4 Re: text me
tekstam na forumu, ali ne na mobitel (rijetko)StLouis wrote:ali ipak textasmamica papucarka wrote:ja rijetko saljem poruke. Meni je lakse nazvat nego se porukicat![]()
a najgora mi je bila jedna prijateljica sa kojom dok sjedis u kafani (ono vise nas u drustvu), ona se porukica sa nekim hamsama ispod stola i raspituje se kako je u pojedinim kaficima i ima li taj i tajZnala sam joj otet mobitel
![]()
imam i ja nekoliko takvih, zbilja mi dodje da im otmem telefon
jebo forum, ovo moje je chatanje
- Prozor
#5 Re: text me
samo msn, mobilni nosim samo kad moram, a mrzim kad ga neko drugi nosi pa ko´sto rece mamica non-stop zove i texta...
- anais_nin
#6 Re: text me
joj bas sam se nedavno jadala nekom kako mi nedostaje to "porukanje" ovde u s. americi
telefonske razgovore rezervisem za osobe s kojima se ne mogu naci na kafu tj za one koji nisu na istoj geografskoj lokaciji kao ja....inace sam se uvijek osipala od dugih telefonskih razgovora, uvijek se natezem s jaranicama oko toga, do pola sata nekako i duram, ali poslije toga pocinje me hvatat gaflet
SMSanje me spasilo toga, posebno u BiH
dogovoris sve fino u jednoj porukicu, pa hajmo se nac da se ispricamo
uz kaficu
i super nacin za odrzavat kontakt tokom dana, podjeliti neki lijep momenat s osobom na koju mislim, a koja nije tu....obradujem se onom bibikanju tj zvuku pristigle poruke ko niko
samo ameri i kanaderi jos uvijek puno manje textaju nego evropljani
zato se sada dobivenim porukicama jos vise radujem
ne znam meni su to, osim sredstva za brzu razmjenu informacija, moje mini razglednice 
SMSanje me spasilo toga, posebno u BiH
-
stari_sarajevski_gospodin
#7 Re: text me
mamica papucarka wrote:ja rijetko saljem poruke. Meni je lakse nazvat nego se porukicat![]()
![]()
To ovi nasi kopiraju amerikance ko da ce ista stici u zivotu ako samo njih kopiraju.
- BSn
#8 Re: text me
stari_sarajevski_gospodin wrote:mamica papucarka wrote:ja rijetko saljem poruke. Meni je lakse nazvat nego se porukicat![]()
![]()
To ovi nasi kopiraju amerikance ko da ce ista stici u zivotu ako samo njih kopiraju.
Cuj kopiraju Amerikance?!
E, svasta! To k'o Amerikanci izmislili SMS!
- metal_rules_cura
#9 Re: text me
Tu razmisljam ekonomicno i to mi je jedini kriterij. Ako imam reci nesto vise onda nazovem i na brzinu ispricam
Ako je ono kratko nesto ili samo dogovaranje onda posaljem sms. I ne razmisljam puno o tome svemu. Tehnologija je korisna ako se dozira.
-
omar little
#10 Re: text me
Meni fali sms-anje u Kanadi. Kao sto rece anais, ovdje starija raja slabo sms-a, vecinom djeca. SMS nije zamjena za razgovor, ali za "brzinsko" sta ima, sta se radi, podijelit' neku zajebanciju, dobiti rezultat utakmice - sms je super. Trebalo mi je vremena, ali navadila sam najboljeg prijatelja na sms, pa mi je sad malo bolje
Inace su mi sms-ovi stizali samo od kuce. Za komunikaciju sa Bosnom, sms je zakon (naravno, ne kao jedino sredstvo). Ne kosta puno a nudi mogucnost konstantnog kontakta.
- anais_nin
#11 Re: text me
jest ako si na rogersu ili fido-uomar little wrote:Meni fali sms-anje u Kanadi. Kao sto rece anais, ovdje starija raja slabo sms-a, vecinom djeca. SMS nije zamjena za razgovor, ali za "brzinsko" sta ima, sta se radi, podijelit' neku zajebanciju, dobiti rezultat utakmice - sms je super. Trebalo mi je vremena, ali navadila sam najboljeg prijatelja na sms, pa mi je sad malo boljeInace su mi sms-ovi stizali samo od kuce. Za komunikaciju sa Bosnom, sms je zakon (naravno, ne kao jedino sredstvo). Ne kosta puno a nudi mogucnost konstantnog kontakta.
-
omar little
#12 Re: text me
nemoj zezat' ? nisam to znala. ma jesam na rogersu sam, gamad me drzi u saci (tv, internet, mob)anais_nin wrote:jest ako si na rogersu ili fido-uomar little wrote:Meni fali sms-anje u Kanadi. Kao sto rece anais, ovdje starija raja slabo sms-a, vecinom djeca. SMS nije zamjena za razgovor, ali za "brzinsko" sta ima, sta se radi, podijelit' neku zajebanciju, dobiti rezultat utakmice - sms je super. Trebalo mi je vremena, ali navadila sam najboljeg prijatelja na sms, pa mi je sad malo boljeInace su mi sms-ovi stizali samo od kuce. Za komunikaciju sa Bosnom, sms je zakon (naravno, ne kao jedino sredstvo). Ne kosta puno a nudi mogucnost konstantnog kontakta.
![]()
nama ostalim je precvikan SMS kontakt s evropom
![]()
![]()
- anais_nin
#13 Re: text me
bell, telus, virginmobile - ne idu poruke ni u Bosnu ni u vecinu drugih zemalja evropeomar little wrote: nemoj zezat' ? nisam to znala. ma jesam na rogersu sam, gamad me drzi u saci (tv, internet, mob)
-
mojgrad
#14 Re: text me
Ja bih komotno mogla na takmicenje u brzom tipkanju poruka
Kad imam nesto kratko da kazem (a to je rijetkost) onda sms-om brzinski proslijedim svoje misli.
Ali posto mi sve sto zelim reci ne moze stati u jednom sms-u onda se vrlo brzo odlucim da nazovem tu osobu.
Volim i cuti njen/njegov glas, posebno kad se radi o ugovaranju jer ne zelim da neko preko one stvari ili zato sto je red izlazi sa mnom. (a desilo mi se jednom od strane 'prijatelja' kad sam bila u posjeti u Bosni). Obicno po reakciji mogu cuti da li je raspolozen/a
.
p.s. od kako je ova tehnologija uznapredovala nikad gora komunikacija medju ljudima nije bila.. Interesting
Kad imam nesto kratko da kazem (a to je rijetkost) onda sms-om brzinski proslijedim svoje misli.
Ali posto mi sve sto zelim reci ne moze stati u jednom sms-u onda se vrlo brzo odlucim da nazovem tu osobu.
Volim i cuti njen/njegov glas, posebno kad se radi o ugovaranju jer ne zelim da neko preko one stvari ili zato sto je red izlazi sa mnom. (a desilo mi se jednom od strane 'prijatelja' kad sam bila u posjeti u Bosni). Obicno po reakciji mogu cuti da li je raspolozen/a
p.s. od kako je ova tehnologija uznapredovala nikad gora komunikacija medju ljudima nije bila.. Interesting