Ne zanima me nista od toga sto si nabrojao, cisto jer znam da je jako tesko sacuvati istinu onakvom kakva jeste, bez da bilo ko nesto doda ili oduzme. Nemam nista od toga. Niti mislim da je istina, niti da nije, jednostavno indiferentan sam prema tome.Dozer wrote: ↑05/12/2020 22:35I prakticno mi je nevjerovatno da ti, koji kazes da se bavis time cime se bavis, ne znas za ovo... Ne znam da li postoji takva nano tehnologija koju spominjes. Ali, kako ti znas da ne postoji...?drag_gost wrote: ↑05/12/2020 22:24 Ja se ne bavim teorijama zavjera, nemam pojma je li se desio, kako cu ja to znati? Niti me nesto zanima, niti sebi dopustam da pricam o necemu o cemu ne znam. Sto se tice onoga sto znam - bavim se onim u sto sam upucen, a to je informatika, matematika, fizika. Dakle, egzaktne nauke. Nisam "priucen", zivim od toga, bavim se time preko 15 godina, od toga 5 godina u masinskom ucenju, deep learning, ai, nazovi to sve kako zelis. Demistificirao sam ovdje taj mit o ljudskom interfejsu i kontroli uma preko takve vrste sucelja. Je li ti vjerujes da postoje trenutno nanocestice koje su preprogramirane da udju u covjeka i kontrolisu mu um?
E ono sto me zanima, a to je informatika. A posto je to moj domen, hajde onda konkretno. Je li u ovom tvom konceptu spominjemo masinsko ucenje? Ako da, sta to ukljucuje? U kakvoj vrsti baze se cuvaju podaci? Koja vrsta procesora bi trebala biti dovoljna da pokrene takvo nesto? Sta podrazumjeva nanoinzinjering, po tvom shvatanju? Gdje sam ja napisao da "ne znam za to" sto si naveo gore? Pricamo o nanocesticama koje na neki magican nacin kontrolisu um, ne o mikrochipovima, mikroprocesorima, i slicno. Pogoovo ne o maticnim plocama "novije generacije". Nemoj mi stavljati "rijeci u usta". Ponovicu ti isto pitanje, na koje nisi odgovorio, a bio sam precizan: Je li ti vjerujes da postoje trenutno nanocestice koje su preprogramirane da udju u covjeka i kontrolisu mu um?
Molim te da budes precizan, pricamo o egzaktnoj nauci.