Šta je ovo sa paštetama?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Not My Idea

#26 Re: Šta je ovo sa paštetama?

Post by Not My Idea »

Ali fakat,cuj petero :lol:

Meni je argeta kao I uvijek vala. Odlicna.
A I crvena podravka.
dječak sa šibicama

#27 Re: Šta je ovo sa paštetama?

Post by dječak sa šibicama »

Citam naslov i obli me hladan znoj, rekoh evo ga konacno se desilo, Enis fakat poceo iz pastete iskakati.. sad sam se smirio, popio casu vode, dobro je!
realna do boli

#28 Re: Šta je ovo sa paštetama?

Post by realna do boli »

Kazu, dok je Gavrilovic cisio pogon poslije radnog vremena..zagledao se u ostatke na podu i rafama..te izjavi ..PA STETA je ovo baciti..i tako nastade pasteta :D
A cinjenica je da skoro sve pastete u posljednje vrijeme malo tuknu na "iznutrice"..da se lijepo izrazim, bar meni ..i vise ih ne jedem.
PM72

#29 Re: Šta je ovo sa paštetama?

Post by PM72 »

Argeta je prvenstveno kokošija pašteta.Ljudi ne kontaju da se kokošija pašteta pravi od kokošijeg a ne pilećeg mesa.Razlika je u tome što su te kokoši izmrcvarene i potrošene koke nosilje i kad se mijenja jato,stare nosilje idu u paštetu...

Podravkini proizvodi se više ne prave u Koprivnici nego u Prnjavoru.Od paštete do gulaša.Kao i Cekinova pilad koja sad dolaze iz neke srbijanske vukojebine.Čitajte malo deklaracije.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#30 Re: Šta je ovo sa paštetama?

Post by Slo Burner »

Nači samo Bajra ! :izet:
Symantec

#31 Re: Šta je ovo sa paštetama?

Post by Symantec »

Slo Burner wrote:Nači samo Bajra ! :izet:

Pa upravo i imaju takav ukus k'o Bajrina pašteta - odvratan.
rekla-kazala

#32 Re: Šta je ovo sa paštetama?

Post by rekla-kazala »

Primjetio sam i ja da se argeta pokvarila. Kad povučem poklopac, pola je na poklopcu u polutecnom je stanju. Jednostavno rečeno loše.
aCme

#33 Re: Šta je ovo sa paštetama?

Post by aCme »

PaŠteta da se baci :lol:
Danguba

#34 Re: Šta je ovo sa paštetama?

Post by Danguba »

realna do boli wrote:Kazu, dok je Gavrilovic cisio pogon poslije radnog vremena..zagledao se u ostatke na podu i rafama..te izjavi ..PA STETA je ovo baciti..i tako nastade pasteta :D
A cinjenica je da skoro sve pastete u posljednje vrijeme malo tuknu na "iznutrice"..da se lijepo izrazim, bar meni ..i vise ih ne jedem.
da zacinimo malo ove pastete... :-)

ja sam pak slusao dal' uginule pilice ili koke onako sa perjem bacaju u masinu za mljevenje...sad, je li istina ili ne treba provjeriti... :D

p.s. jeste li kada nasli ono nesto kao konac i kada ga protrljate dobijete perku... :izet:
Tito_i_Partija

#35 Re: Šta je ovo sa paštetama?

Post by Tito_i_Partija »

Ona podravkina je otpad svih otpada. Ja ne znam ko ono pusti u prodaju. Meni se cini i da je uzmem i bacim, bilo bi mi zao deponije.
Objektivni navijac

#36 Re: Šta je ovo sa paštetama?

Post by Objektivni navijac »

Pastete su visokokvalitetna delikatesna hrana. Naravno ako je prava pasteta :D
Napravite sami kuci svoju pastetu,pa onda uporedite sa ovim podravka,argeta i slicnim odpadom :-) ,sve ce vam biti jasno.
U BiH slabo ima kupiti kvalitetnih pasteta,nista prije Slovenije. Kvalitetna ,znaci iole jestiva kupovna pasteta je pakovana u tegle a ne u konzerve. Mada kod Njemaca i Italijana ima fusa i u teglama,cak su i najgore 10x puta iznad bilo kojega mljevenoga odpada koji se trpa u konzerve.
shibonja

#37 Re: Šta je ovo sa paštetama?

Post by shibonja »

Zadnji put pojeo pastetu ratne 95,i to se dobro sjecam nekakva francuska zelena konzerva, guscija ,bljak,poslije toga je samo mogu napenalit nogom ako je vidim u blizini,zbog vaseg zdravlja predlazem vam isto...
Better Man

#38 Re: Šta je ovo sa paštetama?

Post by Better Man »

Nedavno sam imao probati Slovenačku Argetu i ima ukus stare dobre prijeratne Argete i daleko je bolja od ove što prave kod nas.
AfterTheFall

#39 Re: Šta je ovo sa paštetama?

Post by AfterTheFall »

Meni cudno sto na pakovanjima pise kao - Mame izabrale?!?!?!? Kako jedna savjesna mama moze izabrati pastetu za svoje dijete kao idealan obrok? To je nuzno zlo! :D
swanfilter

#40 Re: Šta je ovo sa paštetama?

Post by swanfilter »

Argeta je Atlantic Group, Emil T. Mada slaba, Argeta je jos uvijek najjaca. Sve ostale smrde po pilecim crijevima ...
preludezalude

#41 Re: Šta je ovo sa paštetama?

Post by preludezalude »

Krme Roktavo wrote:Najbolja je od Gavrilovica.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
axxo

#42 Re: Šta je ovo sa paštetama?

Post by axxo »

Rok trajanja provjeri :-)
ludacha

#43 Re: Šta je ovo sa paštetama?

Post by ludacha »

PM72 wrote:Argeta je prvenstveno kokošija pašteta.Ljudi ne kontaju da se kokošija pašteta pravi od kokošijeg a ne pilećeg mesa.Razlika je u tome što su te kokoši izmrcvarene i potrošene koke nosilje i kad se mijenja jato,stare nosilje idu u paštetu...

Podravkini proizvodi se više ne prave u Koprivnici nego u Prnjavoru.Od paštete do gulaša.Kao i Cekinova pilad koja sad dolaze iz neke srbijanske vukojebine.Čitajte malo deklaracije.
Kako u prnjavoru? Nedavno sam primjetila da kokosje sto jr bila sa crvenim poklopcem vise nema, nego takva sa zutim. Nigdje veze s vezom. Ne lici okusom. Odvratna. Pise da se pravi u srbiji, zaboravih u kojem gradu
Objektivni navijac

#44 Re: Šta je ovo sa paštetama?

Post by Objektivni navijac »

AfterTheFall wrote:Meni cudno sto na pakovanjima pise kao - Mame izabrale?!?!?!? Kako jedna savjesna mama moze izabrati pastetu za svoje dijete kao idealan obrok? To je nuzno zlo! :D
Pastete su delikatesna visokokvalitetna visokoproteinska hrana,nema boljega obroka za djecu. Ali kao sto postoji razlika izmedzu najgore brlje seceruse i Jacka Danielsa,tako postoji i razlika medju pastetama :D
agent_zero

#45 Re: Šta je ovo sa paštetama?

Post by agent_zero »

Argeta danas i predratna argena ni u putu se nisu srele po pitanju okusa i kvalitete. Tek je ostalo ono nešto malo šmeka.
omega369

#46 Re: Šta je ovo sa paštetama?

Post by omega369 »

sve pastete su samo smece i otpad. ne mogu da zamislim da to neko uopce moze jesti. pored samog otpada i iznutrice svaka pasteta sadrzi min 30-35 posto samljevenih kostiju, u najboljoj opciji. u najgoroj taj postotak ide i do 75%. ne hvala

ni pastete, ni salame, ni virsle....
moke_31

#47 Re: Šta je ovo sa paštetama?

Post by moke_31 »

Slo Burner wrote:Nači samo Bajra ! :izet:
Bajra ima isti ukus kao i argeta samo što u argetu trpaju više začina da prikriju loš kvalitet.

Kako se pojavila je više nijedne argete nisam kupio. Hem je domaći proizvod :thumbup:
graue_maus

#48 Re: Šta je ovo sa paštetama?

Post by graue_maus »

Symantec wrote:Ja ih svakako ne namjeravam više kupovati. I nisu više kao prije kada je Argeta bila čvrsta kada se otvori, a i prije se moglo nas petero najesti od jedne a danas i meni samom je ona jedna malo. Sve se promijenilo.
cuj petoro ljudi ,nije nikad bila u pakovanju od kilograma ......
Symantec

#49 Re: Šta je ovo sa paštetama?

Post by Symantec »

graue_maus wrote:
Symantec wrote:Ja ih svakako ne namjeravam više kupovati. I nisu više kao prije kada je Argeta bila čvrsta kada se otvori, a i prije se moglo nas petero najesti od jedne a danas i meni samom je ona jedna malo. Sve se promijenilo.
E jesmo majkemi i po čašu jogurta i svi sretni.
Ni meni nije jasno kako, i to još svi sretni. Valjda je više bereketa bilo u onim prije rata.

Sve u svemu slažemo se da se nešto čudno događa sa paštetama koje su nekada bile dobre.
ado_sar

#50 Re: Šta je ovo sa paštetama?

Post by ado_sar »

Symantec wrote:
graue_maus wrote:
E jesmo majkemi i po čašu jogurta i svi sretni.
Ni meni nije jasno kako, i to još svi sretni. Valjda je više bereketa bilo u onim prije rata.

Sve u svemu slažemo se da se nešto čudno događa sa paštetama koje su nekada bile dobre.
manje se jelo prije rata. Ja se npr sjecam, napravi nana pitu, mi svi jedemo ne mozemo pojesti. Sada ja sjednem i sam pojedem skoro cijelu tu istu tepsiju. I ljudi su manji bili, ficom se islo na more, komplet porodica i jos babu povedu, a sad mi se cini da bih ja morao izvaditi prednje sjediste da bih vozio ficu.

A zavaravamo se kako je hrana losa i kako nas to deblja :) treba samo probusiti kasiku pa bi svi vidjeli kako se gube kile
Post Reply