Ja sam naletio na more takvih ljudi. Sam sam takav,kada idem negdje da se ubijem,onda ne idem autom. Ako se ode autom,onda vozi moja/jaranova zena,koja je zrtvovana da ne pije. Nigdje ne svracam na jednu dvije,ne zalazim po kafanama,svakodnevno. Osim kada se ide festati a tada se ne ide autom,sto u gradu sa nevjerovatno jeftinim taxijem ,stvarno nije problem. Pijem od djetinjstva i moja djeca piju. Pivo i vino su prehrana. Uz veceru popijem uvijek litar vina,pa necu suhu hranu gutati,nisam u ZeniciBosanski_kralj wrote:Ja još nisam naletio na takav primjer poput tvog. Čovjek se napije, ne može da hoda ali uzima mobitel u ruke i zove nekog trijeznog da ga vozi kući. Stvarno za diviti se.silver testelone wrote:znači napio sam se milion puta, nekad i ono baš skroz, da jedva hodam, al nikad nisam vozio... nekad potrebno bude vozit raju kući kad dugo pijemo negdje, pa zovem obično nekog trijeznog, brata najčešće, da to odradi... i nisam jedini, znam dosta savjesnih ljudi, prijatelja, koji u gradu ostave auto i odu kući polako pješke il na neki drugi način...Bosanski_kralj wrote:Koliko puta ste imali problema sa pušačem, a koliko puta sa pijanom budalom?
Najbolji su ovi što kažu da popiju i onda su i dalje takvog stanja svijesti da su sposobni zaključiti da ne smiju voziti.
što se tiče većeg il manjeg zla, svaka ovisnost je zlo, s tim da je lakše se navuć na cigare nego na alkohol...![]()
Koliko je samo mladih ljudi poginulo zbog alkohola, koliko je krivičnih djela počinjeno zbog alkohola, ali je*es sve to kada cigarete izazivaju ovisnost i zbog toga su mnogo opasnije.
Sa cigarama je druga stvar,cigare uticu na okolinu,znaci na onoga koji uopste ne pusi a izlozen je dimu. Tako da su cigare ,zbog toga opasne. Cigare su stetne kako po pusaca ,tako i po njegovu okolinu a alkohol ,konkretno vino/pivo je ljekovito : poboljsava zdravlje i obogacuje zivot.