Šta bi vi promijenili...? "Djeca su nam ubijena u pojam i mrze školu"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hakiz

#201 Re: Šta bi vi promijenili...? "Djeca su nam ubijena u pojam i mrze školu"

Post by Hakiz »

crveni_makovi wrote: 10/11/2022 12:13
Ergo :mrgreen:
Pa skoro svaki naslov je sličan i ne mislim da je nepismen zbog greške u kucanju, samo mi je bilo smiješno u tom trenutku.
Kada bih htio da idem u svađu s tobom, rekao bih...

Ali neću :D
Didier

#202 Re: Šta bi vi promijenili...? "Djeca su nam ubijena u pojam i mrze školu"

Post by Didier »

crveni_makovi wrote: 10/11/2022 12:13
Ergo :mrgreen:
Pa skoro svaki naslov je sličan i ne mislim da je nepismen zbog greške u kucanju, samo mi je bilo smiješno u tom trenutku.
Nije to greška u kucanju, odnosno štamparska greška, nego je to greška u gramatici.

ja bih
ti bi
on/ona/ono bi
mi bismo
vi biste
oni bi(še)

Ovo zadnje zavisi od standarda, pravilno je oboje, ali oblik "biše" je prilično zastario i uglavnom se nigdje više ne koristi.

Štamparska greška bi bila da je napisao "poajm" umjesto "pojam".
crveni_makovi

#203 Re: Šta bi vi promijenili...? "Djeca su nam ubijena u pojam i mrze školu"

Post by crveni_makovi »

@Didier komentar se odnosi na tvoju grešku u kucanju.
Didier

#204 Re: Šta bi vi promijenili...? "Djeca su nam ubijena u pojam i mrze školu"

Post by Didier »

crveni_makovi wrote: 10/11/2022 12:42 @Didier komentar se odnosi na tvoju grešku u kucanju.
Ne znam o čemu pričaš :D :D :D :skoljka:
crveni_makovi

#205 Re: Šta bi vi promijenili...? "Djeca su nam ubijena u pojam i mrze školu"

Post by crveni_makovi »

O slasti kojom nas opije izraz "dakle" :D
Ateista

#206 Re: Šta bi vi promijenili...? "Djeca su nam ubijena u pojam i mrze školu"

Post by Ateista »

Hakiz wrote: 10/11/2022 12:19
Ateista wrote: 10/11/2022 12:05

Da,ali im ne valja logika jer ne moraju biti bilder ili turbofolk pjevac, moze biti vrhunski sportista koji ce biti cijenjen i kasnije trener koji ce obucavati mlade sportiste, vrhunski muzicar i slicno.
Takvi nisu manje bitni od inzinjera i doktora, a ne znaci ni da ce streber biti dobar recimo inzinjer, i oni moraju razmisljati, ne samo strebati.
Onaj budući sportista ili umjetnik koji savlada i druge predmete, kao i onaj budući inžinjer ili ljekar koji imaju malo smisla za umjetnost i fizičkih predispozicija za sport neće imati problem jer će sve savladati. Dovoljno dobro da im se ne moraju pokloniti prolazne ocjene iz onih oblasti za koje nisu vrhunski sposobni. A to je većina.

Problem su oni koji zbog nesposobnosti za jednu oblast trebaju biti oboreni, pa ih se tako zaustavi i u onome u čemu bi bili dobri.

A u tom slučaju, za društvo je bolje da u školi prolaze, da im se pokloni prolaz, budući inžinjeri ili ljekari koji su nesposobni za sport ili umjetnost, a da propadaju budući umjetnici i sportisti koji su nesposobni za nauku. Bolje nego obrnuto. Ima dovoljno onih sa početka ovog mog reagovanja da kompenzuju.
Naravno, slazem se da je bolje pustiti te talente da prodju one predmete koji im ne idu dobro nego zbog toga da izgube i ono u cemu su dobri i da to jeste vaznije. Samo ne treba zbog toga sto su dobri u jednom da automatski imaju najbolje ocjene i iz onoga u cemu nisu dobri, zbog motivacije onih koji jesu talenti u tome.
Hakiz

#207 Re: Šta bi vi promijenili...? "Djeca su nam ubijena u pojam i mrze školu"

Post by Hakiz »

Ateista wrote: 10/11/2022 13:54
Hakiz wrote: 10/11/2022 12:19

Onaj budući sportista ili umjetnik koji savlada i druge predmete, kao i onaj budući inžinjer ili ljekar koji imaju malo smisla za umjetnost i fizičkih predispozicija za sport neće imati problem jer će sve savladati. Dovoljno dobro da im se ne moraju pokloniti prolazne ocjene iz onih oblasti za koje nisu vrhunski sposobni. A to je većina.

Problem su oni koji zbog nesposobnosti za jednu oblast trebaju biti oboreni, pa ih se tako zaustavi i u onome u čemu bi bili dobri.

A u tom slučaju, za društvo je bolje da u školi prolaze, da im se pokloni prolaz, budući inžinjeri ili ljekari koji su nesposobni za sport ili umjetnost, a da propadaju budući umjetnici i sportisti koji su nesposobni za nauku. Bolje nego obrnuto. Ima dovoljno onih sa početka ovog mog reagovanja da kompenzuju.
Naravno, slazem se da je bolje pustiti te talente da prodju one predmete koji im ne idu dobro nego zbog toga da izgube i ono u cemu su dobri i da to jeste vaznije. Samo ne treba zbog toga sto su dobri u jednom da automatski imaju najbolje ocjene i iz onoga u cemu nisu dobri, zbog motivacije onih koji jesu talenti u tome.
Nisam to napisao, ali nema veze.
Ateista

#208 Re: Šta bi vi promijenili...? "Djeca su nam ubijena u pojam i mrze školu"

Post by Ateista »

Hakiz wrote: 10/11/2022 13:56
Ateista wrote: 10/11/2022 13:54

Ja sam te tako shvatio, ako nisam dobro slobodno obrazlozi, ako ti se da...
Jeremija_Lesina

#209 Re: Šta bi vi promijenili...? "Djeca su nam ubijena u pojam i mrze školu"

Post by Jeremija_Lesina »

Strašno.

Ona bi da djeca ne uče pisati pisana slova. Da ne znaju podijeliti dva broja. Naučiće ih laptop a bogami i tablet.

Jebo i RAM i ROM, dijete igra Robolex igru ili kako već. Garant razvaljuje. Možeš mislit, neshvaćeni genij.

I ovo je nama bila ministrica visokog obrazovanja.

Gotovo je, motaj kablove.
Hakiz

#210 Re: Šta bi vi promijenili...? "Djeca su nam ubijena u pojam i mrze školu"

Post by Hakiz »

Ateista wrote: 10/11/2022 13:58
Hakiz wrote: 10/11/2022 13:56

Ja sam te tako shvatio, ako nisam dobro slobodno obrazlozi, ako ti se da...
Ma, i jesam to napisao, sve je OK.
tramvajtrojka

#211 Re: Šta bi vi promijenili...? "Djeca su nam ubijena u pojam i mrze školu"

Post by tramvajtrojka »

ma samo ubijati ih u pojam kad su vec pola retardirane generacije jos u trenerci u skoli :run: :run:

ja bih ovakvima jos 15 predmeta dao :oops: :run:
Hakiz

#212 Re: Šta bi vi promijenili...? "Djeca su nam ubijena u pojam i mrze školu"

Post by Hakiz »

Kako možeš tako o ugroženoj omladini :(
yamakashii

#213 Re: Šta bi vi promijenili...? "Djeca su nam ubijena u pojam i mrze školu"

Post by yamakashii »

skola/fakulet = ateisticka debilana za ispiranje mozga djeci :izet:
Post Reply