Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

Billy The Pljuc

#6651 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Billy The Pljuc »

Palmalma wrote: 15/02/2021 11:36 Tačno na godišnjicu smrti

Sebija Izetbegović i Enra Suljić poslale otvoreno pismo Murizu Memiću. Prijete mu tužbom:

https://klix.ba/sebija-izetbegovic-i- ... 8aQDbSG6dE
Napisah na žalost prije nekog vremena kako očekujem da se nešto slično desi. SDA niti zna niti može drugačije braniti vlastite korumpirane i nesposobne kadrove osim floskulama tipa - napad na bošnjake i državu.

To što je svima nama od države ostalo ni "D" zahvaljujući njima je jedan drugačiji problem, bezbeli da njima ovakva "država" odgovara.

Htjeli mi to priznati ili ne a što se već godinama i potvrđuje, kuja iz pakla je nedodirljiva i iskreno nema šanse da je se eventualno prozove na odgovornost zbog moguće umiješanosti u zataškavanje ubistva Dženana Memića. Isto će se primjeniti i na slabije rangirane od nje same pa se realno ne može očekivati ni da Suljić, Burzić i eventualno Kreštalica dođu uopšte u situaciju da za nešto odgovaraju. Za pripadnike u policiji nisam siguran, iskreno ne znam kako tamo stvari stoje i čiji su ljudi na funkcijama, mogu samo da pretpostavljam.

Ne bih da širim defetizam, volio bih da ih sve vidim iza rešetaka ali teško da se isto i desi. Kao građanina bi me donekle umirilo zatvaranje ubice/ubica, njihovih bližih pomagača, policajaca koji su vršili nečasne radnje, Zije i Alise definitivno.

Svako "zvučnije" ime bi mi predstavljalo dodatni bonus u nadi da se kod nas konačno počinju odvijati ispravni procesi u borbi protiv kriminala i korupcije ali mi je teško povjerovati da će oni koji tvore te same institucije za koje znamo da su korumpirane i kriminalne ikada odgovarati za bilo šta. Te i takve samo narod može srušiti izlaskom na ulice, drugačije se isti neće povući.
Last edited by Billy The Pljuc on 15/02/2021 16:10, edited 3 times in total.
meridiyan

#6652 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by meridiyan »

u-pet-deka wrote: 15/02/2021 12:12 Na osnovu čega su roditelji Davida dobili azil u Austriji?
Majka je vec imala regularan boravak u Austriji a otac zbog politickog progona u drzavi.
Isto kao i onaj tuzlak sto je bio jedan od organizatora demonstracija 2014. godine.
uglavnomja

#6653 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

on nije mogao dobiti azil!
nemoguce

da mu rijeti smrtna kazna mozda bi se moglo raspravljati

a on mjesecima po trgovima, seta, galami, kampuje, po medijima prica sta hoce ... dlaka mu s glave nije zafalila
meridiyan

#6654 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by meridiyan »

uglavnomja wrote: 15/02/2021 12:21 on nije mogao dobiti azil!
nemoguce

a on mjesecima po trgovima, seta, galami, kampuje, po medijima prica sta hoce ... dlaka mu s glave nije zafalila
https://www.espreso.co.rs/svet/bosna/37 ... svoj-zivot
uglavnomja

#6655 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

meridiyan wrote: 15/02/2021 12:26
nemoguce

ma jah, znas li kolika je razlika traziti azil i dobiti ga

a ako ga je fakat trazio - sad cami u nekom logoru za azilante i dobice odbijenicu.

a to sta on kaze - nebito
pun svijet nasih ljudi, ne postoji instuticija koja prati svjetska zbianja da nema nekog sa naseg govornog podrucja ko zna sve sta se desavalo i kakva mu stvarna opasnost prijeti

mislim da danas jedino navalny moze dobiti politicki azil
Nike af1 white

#6656 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nike af1 white »

u-pet-deka wrote: 15/02/2021 12:12 Na osnovu čega su roditelji Davida dobili azil u Austriji?
isto sto i ti nisi isplatio opkladu na forumu pa se ispalio sa banom brze bolje :lol:
Harun!

#6657 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Harun! »

Aida_Beba wrote: 13/02/2021 23:00
sandzokan wrote: 13/02/2021 22:54
Aida_Beba wrote: 13/02/2021 22:53 Evo dezurnih mumijevih - mumina da kažu da to nije tako :lol:
hajde reci fino da tvrdiš da se kod Budnje ne izdaju sobe za noć?
Nema potrebe da meni bilo sta objasnjavas kada je u pitanju Alija Budnjo, ja se referiram na ono sto je on rekao i sto je zvanicno, pa indirektno se zna i poznato je da Muamer Budnjo stoji iza svega kada je prostitucija u hotelima u pitanju, da ti napišem kako je pala afera Reket u tuzilastvu? pa pala je upravo u jednoj od hotelskih soba njegovog hotela, sa prislusnim aparatima i opremom bivseg AID-a koje je Budnjo kupio od Jasmina Akšamije ;)
Zar afera Reket nije pala tako sto je "neko"(iz istrazni organa) dojavio da ce biti sacekusa prilikom predaje novca? Tako da se primopredaja nije se ni desila.
Moze malo vise informacija, koga su prisluskivali tj. ko je pao i kako? hvala
meridiyan

#6658 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by meridiyan »

uglavnomja wrote: 15/02/2021 12:32
meridiyan wrote: 15/02/2021 12:26
nemoguce

ma jah, znas li kolika je razlika traziti azil i dobiti ga

a ako ga je fakat trazio - sad cami u nekom logoru za azilante i dobice odbijenicu.

a to sta on kaze - nebito
pun svijet nasih ljudi, ne postoji instuticija koja prati svjetska zbianja da nema nekog sa naseg govornog podrucja ko zna sve sta se desavalo i kakva mu stvarnost prijeti

mislim da danas jedino navalny moze dobiti politicki azil
Kolega, vrlo dobro sam upucen koja se imaju prava kada se preda zahtjev za azil, narocito ako ti prijeti politicki progon u tvojoj drzavi. On podnosenjem zahtjeva i cekanja cca mjesec dana za transfer, moze se izjasniti da ima kod koga stanovati tako da nema potrebe da ide u azilantski centar. Ima sva prava koja ima prosjecna nasa osoba koja je stekla trajni boravak. Dakle, pravo na rad, zdravstvenu zastitu, pravo na novcanu naknadu ako ne radi, pravo na trazenje sopstvenog mjesta stanovanja, pravo na dopunske pogodnosti. Uz dobrog advokata taj zahtjev se u vecini slucajeva pozitivno rjesava jer ovaj ima sve crno na bijelo da su vlasti RS vrsili nasilne postupke i da mu je zivot ugrozen.. Jest da to traje dosta dugo ali ubijedjen sam da ce zahtjev doticnog biti pozitivno rijesen, pogotovu sto mu supruga ima regularan boravak.
Njanjavi

#6659 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Njanjavi »

nemoguce

Ne lupetaj srece ti, znam kriminalca koji je dozivjeo nepravedan proces sa masu rupahija i neregularnosti pa na osnovu toga sa dobrim advokatom dobio azil u Francuskoj.
Ne seri i ne prdi u prazno hljeba ti.
Cuj njega ej nemoguce...
u-pet-deka

#6660 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

Njanjavi wrote: 15/02/2021 12:54
nemoguce

Ne lupetaj srece ti, znam kriminalca koji je dozivjeo nepravedan proces sa masu rupahija i neregularnosti pa na osnovu toga sa dobrim advokatom dobio azil u Francuskoj.
Cuj njega ej nemoguce...
Ovdje gdje sam, azil ne mogu sirijci dobiti a ne neko iz BiH. Možda u Austriji još uvijek može.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6661 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pici »

Gledam Muriza i nemogu da vjerujem odakle tom covjeku tolika smirenost i snaga... ja bi na njegovom mjestu davno odljepio... svaka mu cast na borbi koju vodi protiv kriminalnih hostaplera.

Memić prozvao Sebiju Izetbegović, s KCUS-a odgovorili da je to podrivanje države
Image

Image
JThomas

#6662 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

opet udar na državu, ima i mjesec dana nije bio...
high_volume

#6663 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by high_volume »

bosanska senzacija wrote: 14/02/2021 12:21 Mensur jeste previse direktan ali se slazem sa njim kad kaze da se citav slucaj pretvorio u lov na vjestice.

Budnjo jeste tranzicijski lopov a drustvo ogrizlo u korupciju u cijem sredistu je SDA svakako ne ulijeva povjerenje u citav sistem i institucije koje ga cine.

Ali se i pored toga ne mogu oteti dojmu da Muriz Memic tako sto gotovo na dnevnoj bazi pumpa citavu pricu i sve vise uvlaci razna imena, svakim danom je sve dalji od stvarnih pocinioca ubistva Dzenana. Pet godina je pustio da grad prica kako Budnjo stoji iza svega a da se nikad licno nije ocitovao u vezi toga da bi mu sinoc rekao kako se.onaj razgovor trebao ranije desiti.

A to sto mu je Feraget prije 5 godina rekao da se slucaj jos nece rijesiti je znak da ni njega bas ne interesuje istina.
Ja ovdje mislim da Muris Memić na početku nije imao ništa. Da je imao poluinformacije kojima je procijenio nasilnu smrt svog sina, i moguće da je imao nekih neprovjerenih informacija, i ništa više. Pa je, u svoj toj nemoći, organizirao prijatelje i pokrenuo proteste na ulicama, što je dobilo neznatnu pažnju u javnosti i relativno neznatnu podršku. Tek od trenutka kada Latić objavljuje ime Muamera Budnje i sumnju da je on ubica, obzirom da je prezime Budnjo dobro poznato, tek tada javnost i mediji počinju više pisati i protesti Muriza Memića dobijaju dinamiku. U isto vrijeme javlja se i advokat Feraget, koji takođe nije imao mnogo materijala, ali odlično spinuje, u jednom trenutku proziva Dalidu Burzić, lokalnu moćnicu iz pravosuđa, i njihova borba postaje intezivnija, sve do danas. Advokatu Feragetu naklon do poda, odlično vodi ovaj slučaj, perfektno upravlja poluinformacijama primoravajući drugu stranu da se uznemiri i pogriješi. Zahvaljujući Budnjama, njihovom prisnom konekcijom sa SDA političarima, policijom i drugim moćnicima Sarajeva, ovaj slučaj je došao na naslovne stranice. Da Latić nije spomenuo M. Budnju, slučaj bi bio završen Seferovićima, i sve bi palo u zaborav.
Ja sam ubijeđen da Muriz Memić ne zna ko je ubica, ali da vještim manipulacijama vara drugu stranu i primorava je da se otkrije. Odlična Feragetova taktika, i vjerujem da će se vrlo brzo sve rasvijetliti, jer mislim da ovaj slučaj potiskuje Erik Larson.
laik1981

#6664 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by laik1981 »

Pa zna li kartel ista drugo osim poistovjecivati se sa narodom i drzavom..
hadzinicasa

#6665 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by hadzinicasa »

svako pozivanje na odgovornost vladajuce klike je udar na drzavu.
kako se usudjuje samo!?
high_volume

#6666 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by high_volume »

Cerruti77 wrote: 14/02/2021 12:41 Ono što sam ja uspio da zaključim:
Alisa je sponzorusa i ljubavnica nekom uticajnom, vjerovatno iz političkog miljea. ( Sasvim normalna pojava u ovom našem kvazidruštvu).
Ulazi u vezu s rahmetli Dženanom što dovodi do reakcije sponzora.
Ostaje do daljnjeg neriješeno da li je sponzor djelovao lično ili posredstvom drugih i naravno ključno pitanje: Ko je u pitanju?!
Rijetko, ali rijetko koji policajac na vrhu hijerarhije u MUP-u Kantona Sarajevo nema ljubavnicu, i ne ponaša se bahato i uživa raznorazne beneficije mnogih privatnika i tajkuna sličnih Budnjama.
high_volume

#6667 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by high_volume »

JThomas wrote: 14/02/2021 17:55 ma stojnić može biti samo kukavičje jaje, za nekoga ili pak za vlastiti publicitet koji pada kurcu za uši. kao i svi slični "sportisti".
Stojnić je "dobar" sa policijom na visokim pozicijama, ne sa političarima
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6668 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pici »

JThomas wrote: 15/02/2021 13:05 opet udar na državu, ima i mjesec dana nije bio...
hulje se kriju iza patrijotizma i drzave... cuj podrivanje drzave, koji su to smrdljivi hostapleri, Muriz je barno u osinjak, dobro je prodrmao zbunj sa zmijama i sad se peru preko drzave... jel budnja i asima spominjao jel to onaj dvaput ranjavan... nekoga kriju iz svojih redova, koga da bogdo se to sazna al je krupna riba.
uglavnomja

#6669 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

u-pet-deka wrote: 15/02/2021 13:01
nemoguce

Cuj njega ej nemoguce...
Ovdje gdje sam, azil ne mogu sirijci dobiti a ne neko iz BiH. Možda u Austriji još uvijek može.
dzaba ti prica, sta ti znas ... a i ja :oops:

u eu azile dijele lopatom :D pogotovo za balkan
a dok se ceka azil - svako ima radno mjesto, stan, slobodu da putuje ... :-)

i necu vise, uzalud je
Last edited by uglavnomja on 15/02/2021 13:18, edited 1 time in total.
Nike af1 white

#6670 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nike af1 white »

uglavnomja wrote: 15/02/2021 13:16

Cuj njega ej nemoguce...

u eu azili dijele lopatom :D pogotovo za balkan

i necu vise, uzalud je
i ti se nasla raspravljati sa zvizom hahahahha 😂 kad isplati opkladu tek onda ce imati pravo na rijec
JThomas

#6671 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

čovjeku jeste prijetio progon zbog mišljenja i okupljanja i to je svakome jasno. je li stvarno dobio azil ili nije pojma nemam. ali morao je pobjeći zbog misli, zbog savjesti, zbog govora i okupljanja. mala, minimalna utjeha nama u "našem" dijelu države da itekako može biti i gore...
Njanjavi

#6672 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Njanjavi »

u eu azili dijele lopatom :D pogotovo za balkan

i necu vise, uzalud je
Ti ko prvo treba da znas da svaki azil nije isti.
To sto se tvojih par poznanika i skobalja nasukalo i zaletilo misleci da moze dobit azil kao ekonomski migrant sa pricom kme kme nema hape u Bosni, to je druga stvar.
Politicki azil nema pravo nijedna eu drzava da ti osporava niti da te tretira drukcije jer si iz bilo koje zemlje ako ispunjavas uvjete za dobijanje istog.
Nije ti to saudijska arabija da odlucuju hocel il necel i kome oce kome nece.
Dohavizaj se lupetas na coravo takve gluposti da oci zabole.
Njanjavi

#6673 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Njanjavi »

A to nam je zvizgonja znaci, slavni svedjOnin merhametli, presveti i preupuceni u sve eu regulative :D
u-pet-deka

#6674 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

Cuj njega ej nemoguce...

u eu azile dijele lopatom :D pogotovo za balkan

i necu vise, uzalud je

Brak, posao ili obrazovanje su ovdje mogućnosti za boravak.
u-pet-deka

#6675 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

high_volume wrote: 15/02/2021 13:06
bosanska senzacija wrote: 14/02/2021 12:21 Mensur jeste previse direktan ali se slazem sa njim kad kaze da se citav slucaj pretvorio u lov na vjestice.

Budnjo jeste tranzicijski lopov a drustvo ogrizlo u korupciju u cijem sredistu je SDA svakako ne ulijeva povjerenje u citav sistem i institucije koje ga cine.

Ali se i pored toga ne mogu oteti dojmu da Muriz Memic tako sto gotovo na dnevnoj bazi pumpa citavu pricu i sve vise uvlaci razna imena, svakim danom je sve dalji od stvarnih pocinioca ubistva Dzenana. Pet godina je pustio da grad prica kako Budnjo stoji iza svega a da se nikad licno nije ocitovao u vezi toga da bi mu sinoc rekao kako se.onaj razgovor trebao ranije desiti.

A to sto mu je Feraget prije 5 godina rekao da se slucaj jos nece rijesiti je znak da ni njega bas ne interesuje istina.
Ja ovdje mislim da Muris Memić na početku nije imao ništa. Da je imao poluinformacije kojima je procijenio nasilnu smrt svog sina, i moguće da je imao nekih neprovjerenih informacija, i ništa više. Pa je, u svoj toj nemoći, organizirao prijatelje i pokrenuo proteste na ulicama, što je dobilo neznatnu pažnju u javnosti i relativno neznatnu podršku. Tek od trenutka kada Latić objavljuje ime Muamera Budnje i sumnju da je on ubica, obzirom da je prezime Budnjo dobro poznato, tek tada javnost i mediji počinju više pisati i protesti Muriza Memića dobijaju dinamiku. U isto vrijeme javlja se i advokat Feraget, koji takođe nije imao mnogo materijala, ali odlično spinuje, u jednom trenutku proziva Dalidu Burzić, lokalnu moćnicu iz pravosuđa, i njihova borba postaje intezivnija, sve do danas. Advokatu Feragetu naklon do poda, odlično vodi ovaj slučaj, perfektno upravlja poluinformacijama primoravajući drugu stranu da se uznemiri i pogriješi. Zahvaljujući Budnjama, njihovom prisnom konekcijom sa SDA političarima, policijom i drugim moćnicima Sarajeva, ovaj slučaj je došao na naslovne stranice. Da Latić nije spomenuo M. Budnju, slučaj bi bio završen Seferovićima, i sve bi palo u zaborav.
Ja sam ubijeđen da Muriz Memić ne zna ko je ubica, ali da vještim manipulacijama vara drugu stranu i primorava je da se otkrije. Odlična Feragetova taktika, i vjerujem da će se vrlo brzo sve rasvijetliti, jer mislim da ovaj slučaj potiskuje Erik Larson.
Na kraju će otac biti bojkotiran od strane svih institucija. Vrata će mu biti zatvorena, a slučaj će završiti na nekoj polici, u nekom podrumu. Čitam ono što su oni iz bolnice napisali javno, uljudno su ga 'odjebali.'
Locked