RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#301 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU

Post by japin_mutapi »

kakaljin wrote: Meni niako nije jasno pogotovo ovi iz DOG trusta sto ne zele zakon isti sto je u Engleskoj jer to udruzenje dolazi iz Engleske.
nema to veze sa engleskom i njihovim zakonima
u pitanje je lova ... dog trust se ponaša kao firma klasična
rashodi prihodi menađeri glasnogovornici reklama ulaganje povrat novca logistika kompletna i ostalo

došli ljudi da zarade novac
da im je stalo do pasa radili bi u tišini i na cijeloj teritoriji BiH
naglasak je na radili jer do sada samo ublehare i love u mutnom ništa konkretno nisu napravili
kakaljin

#302 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU

Post by kakaljin »

weredsf wrote:
huxley wrote:Par članaka na portalu, da se narod upali...Neki bi rekli, i da se malo prepadne Dogs Trust, pa da počnu malo intenzivnije trošiti svoje fondove. A teoretičari zavjere i pragmatisti, da dio tih fondova završi na računima portala kao zamjena za banere o sterilizaciji. A lucidni, da su svi u sprezi, pa se to radi zajedničkim snagama, da bi se, kao prošli put, kreirao povod i da bi se mogla tražiti dodatna sredstva od Dogs Trust matice, koja bi se potpuno transparentno potrošila na lobiranje i reklamnu kampanju.

Pojedini cukoljupci ponovo spominju političare, krađu, k.... - iako je dole napisano, može bilo ko glasati za koga god hoće, ako hrvatski i srpski poslanici u Domu Naroda glasaju protiv (kao što su prošli put), + Suljo Tihić ne dolazi na sjednice jer je bolestan. Problema sa lutalicama nema ni u BL, ni Bijeljini, ni Ljubuškom, ni Čitluku, jer ne fermaju državni zakon, i nastavljaju da ih ubijaju. U Sarajevu, Zenici, itd, problem je sve veći, jer se poštuje zakon, za što možemo zahvaliti Anelu Bećiroviću, Jeleni Despot, Jeleni Paunović, Snežani Vidović, Dalidi Kozlić...

U mojoj mahali lutalica više nema. Kako to popularno kažu, dogodio se narod.

Copy Paste od ranije, da ponovimo obavezno gradivo:

- Većina pasa lutalica nisu napušteni vlasnički psi.

Teza je vrlo jednostavna: 90% lutalica su mješanci, a 90% vlasničkih pasa su rasni psi. Tako da je dosta i te priče.

- Dogs Trust je iz UK. U UK eutanaziraju pse nakon 7 dana zadržavanja.

I ne tražimo ništa drugačije, jer su se postavili kolonizatorski, pa na nama testiraju koncept suživota pasa i ljudi. Možda smo i dobro prošli, da ne testiraju ebolu ili neku bolest. Što se tiče ove Feragete, tih nehljebovaca će uvijek biti, a u neku ruku ih i razumijem, jer povlačenjem Dogs Trusta, ona ostaje bez posla. Šta oni ne kontaju, je da je vrijeme da okrenu ploču, pa da ostane priča Dogs Trusta i to, ali UZ eutanaziju. Samo to trebaju poslati poslodavcima, a njihovi motivi su upitni.

- Zakon je neodrživ. U Zakon treba dodati klauzulu o eutanaziji nakon 12 dana nepreuzimanja psa, što je EU prosjek.

Trenutno se procjenjuje da je u BiH 70 000 pasa. U Sarajevu 12 000. 12 000 pasa x 12 mjeseci x 100 KM mjesečno je

14 400 000 KM. I da je pola od toga, previše je. To nisu donacije, to su moje i tvoje pare. To su pare koje bi se mogle potrošiti na obrazovanje, zdravstvo, bolje ceste.... Za što se Dogs Trust i slični njima zalažu je da umjesto toga, taj novac ide na finansiranje pansiona psima lutalicama.

- Ovo nije nikakav zahtjev EU i inih. U EU eutanaziraju pse.

Pitajte Dance, Hrvate, Mađare, Britance (skoro sve zemlje EU)...Kao što sam i naveo, prosjek zadržavanja je 12 dana, a nakon toga ide uspavljivanje. Zbog toga u Londonu, Barseloni, Bratislavi...nema pasa lutalica, a ulice su čiste, djeca se igraju u parkovima, nema straha od napada.

- Eutanazija je trajno rješenje i jeftinije je od sterilizacije

Tvrdnja da se sterilizacijom, koja je kao, jeftinija od eutanazije, rješava problem pasa, je imbecilna i bezobrazna. Prosječna cijena eutanazije je 35 KM (prosjek 4 vet. klinike u BiH odabrane met. slučajnog uzorka). Sterilizacije od 80-100 KM (izvor: ferageta i dogstrust). Eutanazija riješi problem permanentno. Sterilizovani pas se opet pusti na ulicu. Ako bi ga zadržali u azilu, da ne napada djecu, to je onda 80 KM + 157 KM mjesečno. I neka budale ne prde da je to previše. Toliko je Musić potpisivao za doznake azilima, i tad se avmaui, anđeli i pi**e materine nisu bunili.

- Ali šta ćemo sa mrtvim psima - biološkim otpadom

Psi lutalice samo u Sarajevu svaki dan naseru i napišaju 6000 kg bio-otpada ((pola kile + 12000 pasa (izvor: dr. A. Gagić, Vet. Fak. Sarajevo)), koji završi na dječijim igralištima (ako ih više i ima), parkovima, ulicama, ulazima i sl. Šta je sa tim bio-otpadom? Godišnje je to oko 2,190,000 kg govana i piše. Kada bi odmah eutanazirali svih 12,000 pasa, prosječno teških po 20kg, to bi bilo 240,000 kg bio otpada - dakle 9 puta manje nego što naseru. O onda bi sa tim bio otpadom postupili kao i sa bilo kojim lešom iz mesnice, ili kao da ti psi uginu prirodnom smrću.

- U drugim zemljama azile ne finansira država. Finansiraju se iz privatnih donacija

Naravno, govna iz dogstrustova, šapa i pi*** materina traže da se ovo finansira iz naših džepova. Što je najgore, to će vjerovatno proći, ali i to + eutanazija, je bolje nego da psi napadaju djecu, razbacuju smeće, i seru po parkovima.

- Ovo je problem gradova u kojima su Bošnjaci većina

Jebiga, tako je. Ovaj zakon je poguran i lobiran od strane Jelene Despot, Jelene Paunović, Snežane Bingo Vidović...A NIKO iz HDZ-a, SDS-a, i samo jedan član Parlamenta iz SNSD-a (Bursać) je u drugom čitanju bio ZA izmjene zakona. Ljubuški, Laktaši itd... ne jebu ovaj zakon, koji je donešen na državnom nivou. I zato nemaju problema sa psima lutalicama, jer šintori i eutanazija funkcionišu bez problema. Pitajte Miću Mićića.

Ovo je problem Sarajeva, Zenice, Travnika, Bugojna....Jer su jedine sredine gdje se primjenjuje ovaj (državni) zakon

Licemjerno je uopšte javljati se na ove forume, a ne biti aktivan na poskocima i ostalim. Zašto njima ne prditi.

- Političari kradu, oni su nas i doveli u ovu situaciju

Sunce sija. Pada kiša. To nema veze sa ovim problemom, jer ako kradu i ne riješavaju problem, ili kradu a riješe ga, neka bar rade ovo drugo. Ti i ja možemo glasati, ne glasati, kandidovati se, ili iseliti. Ostalo je prdimahovina.

- Posljedice ukoliko ne promjenimo zakon su katastrofalne.

Broj (prijavljenih) napada, koji raste 30% iz godine u godinu. Tužbe protiv opština. Potencijalna pojava bjesnila. Manji broj turista (neki dan me baš bilo stid kada sam vidio kako neka turstkinja bezuspješno pokušava da se otarasi čopora koje je zaganjao. Baš me zanima šta će reći sunarodnjacima). Uništavanje zelenih površina (više skoro da i nemamo parkova gdje se mogu izvesti djeca).
Ne mora to biti 3 dana, ni 7 dana kao u UK, ali neka bude bar prosjek.
Nema in ni kod mene (Dobrinja) ili ih je barem 80% manje, pricao sam jednom sa tipom koji hvata pse (higijenski servis) i nevjerovatne stvari covjek svakodnevno dozivljava, ova udruzenja plate klosarima sa Dobrinje i Alipasina da se prestave kao vlasnici pasa i prijete tom decku da ce ga prebiti ili ubiti ako bude dirao njihove pse, imao je nedavno jednu tucu kod Princeze na AP, jednom je njih desetak iz udruzenja upalo u prostorije Lokoma ( nasilno) trazeci da se psi vrate na ulicu jer oni brinu o njima, mislim da su cak i tuzili sve ljude koji rade dole, ludilu nikada kraja
A gdje su papiri da je neko vlasnik psa?

Kakve veze ima ako neko brine o njima da cuko moze bez ogrlice i bez povoca hodati ulicom grada.

Ako neko brine o nekom psuto znaci da mu je vlasnik i da pas ima papire da je rasan i da je prosao sve ljekarske preglede. Svi ostali psi su ulicni psi koji po zakonima treba da se rjesavaju. Kao sto se rjesava svugdje u svijetu, prvo azil dok se ne nadje udomitelj, a ako se ne nadje udomitelj onda za (prosjek u EU 12 dana) da se eutanazira. Kratko i jasno kao svugdje u svijetu.
kakaljin

#303 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU

Post by kakaljin »

japin_mutapi wrote:
kakaljin wrote: Meni niako nije jasno pogotovo ovi iz DOG trusta sto ne zele zakon isti sto je u Engleskoj jer to udruzenje dolazi iz Engleske.
nema to veze sa engleskom i njihovim zakonima
u pitanje je lova ... dog trust se ponaša kao firma klasična
rashodi prihodi menađeri glasnogovornici reklama ulaganje povrat novca logistika kompletna i ostalo

došli ljudi da zarade novac
da im je stalo do pasa radili bi u tišini i na cijeloj teritoriji BiH
naglasak je na radili jer do sada samo ublehare i love u mutnom ništa konkretno nisu napravili
Neka tako rade u engleskoj gdje im je i sjediste, ja nemam nista protiv, a ne da rade ovdje surpotno zakonima koji su u njihovoj drzavi. Ako se vec boris za nesto i u tvojoj drzavi postoji nekakav zakon onda ga pokusavas dati i drugim drzavama jer je vjerovatno kod tebe uspjesan cim ga imas kao zakon.
Krizzia

#304 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU

Post by Krizzia »

huxley wrote:Par članaka na portalu, da se narod upali...Neki bi rekli, i da se malo prepadne Dogs Trust, pa da počnu malo intenzivnije trošiti svoje fondove. A teoretičari zavjere i pragmatisti, da dio tih fondova završi na računima portala kao zamjena za banere o sterilizaciji. A lucidni, da su svi u sprezi, pa se to radi zajedničkim snagama, da bi se, kao prošli put, kreirao povod i da bi se mogla tražiti dodatna sredstva od Dogs Trust matice, koja bi se potpuno transparentno potrošila na lobiranje i reklamnu kampanju.

Pojedini cukoljupci ponovo spominju političare, krađu, k.... - iako je dole napisano, može bilo ko glasati za koga god hoće, ako hrvatski i srpski poslanici u Domu Naroda glasaju protiv (kao što su prošli put), + Suljo Tihić ne dolazi na sjednice jer je bolestan. Problema sa lutalicama nema ni u BL, ni Bijeljini, ni Ljubuškom, ni Čitluku, jer ne fermaju državni zakon, i nastavljaju da ih ubijaju. U Sarajevu, Zenici, itd, problem je sve veći, jer se poštuje zakon

Copy Paste od ranije, da ponovimo obavezno gradivo:

- Većina pasa lutalica nisu napušteni vlasnički psi.

Teza je vrlo jednostavna: 90% lutalica su mješanci, a 90% vlasničkih pasa su rasni psi. Tako da je dosta i te priče.

- Dogs Trust je iz UK. U UK eutanaziraju pse nakon 7 dana zadržavanja.

I ne tražimo ništa drugačije, jer su se postavili kolonizatorski, pa na nama testiraju koncept suživota pasa i ljudi. Možda smo i dobro prošli, da ne testiraju ebolu ili neku bolest. Što se tiče ove Feragete, tih nehljebovaca će uvijek biti, a u neku ruku ih i razumijem, jer povlačenjem Dogs Trusta, ona ostaje bez posla. Šta oni ne kontaju, je da je vrijeme da okrenu ploču, pa da ostane priča Dogs Trusta i to, ali UZ eutanaziju. Samo to trebaju poslati poslodavcima, a njihovi motivi su upitni.

- Zakon je neodrživ. U Zakon treba dodati klauzulu o eutanaziji nakon 12 dana nepreuzimanja psa, što je EU prosjek.

Trenutno se procjenjuje da je u BiH 70 000 pasa. U Sarajevu 12 000. 12 000 pasa x 12 mjeseci x 100 KM mjesečno je

14 400 000 KM. I da je pola od toga, previše je. To nisu donacije, to su moje i tvoje pare. To su pare koje bi se mogle potrošiti na obrazovanje, zdravstvo, bolje ceste.... Za što se Dogs Trust i slični njima zalažu je da umjesto toga, taj novac ide na finansiranje pansiona psima lutalicama.

- Ovo nije nikakav zahtjev EU i inih. U EU eutanaziraju pse.

Pitajte Dance, Hrvate, Mađare, Britance (skoro sve zemlje EU)...Kao što sam i naveo, prosjek zadržavanja je 12 dana, a nakon toga ide uspavljivanje. Zbog toga u Londonu, Barseloni, Bratislavi...nema pasa lutalica, a ulice su čiste, djeca se igraju u parkovima, nema straha od napada.

- Ali šta ćemo sa mrtvim psima - biološkim otpadom

Psi lutalice samo u Sarajevu svaki dan naseru i napišaju 6000 kg bio-otpada ((pola kile + 12000 pasa (izvor: dr. A. Gagić, Vet. Fak. Sarajevo)), koji završi na dječijim igralištima (ako ih više i ima), parkovima, ulicama, ulazima i sl. Šta je sa tim bio-otpadom? Godišnje je to oko 2,190,000 kg govana i piše. Kada bi odmah eutanazirali svih 12,000 pasa, prosječno teških po 20kg, to bi bilo 240,000 kg bio otpada - dakle 9 puta manje nego što naseru. O onda bi sa tim bio otpadom postupili kao i sa bilo kojim lešom iz mesnice, ili kao da ti psi uginu prirodnom smrću.

Naravno, govna iz dogstrustova, šapa i pi*** materina traže da se ovo finansira iz naših džepova. Što je najgore, to će vjerovatno proći, ali i to + eutanazija, je bolje nego da psi napadaju djecu, razbacuju smeće, i seru po parkovima.

- Ovo je problem gradova u kojima su Bošnjaci većina

A NIKO iz HDZ-a, SDS-a, i samo jedan član Parlamenta iz SNSD-a (Bursać) je u drugom čitanju bio ZA izmjene zakona. Ljubuški, Laktaši itd... ne jebu ovaj zakon, koji je donešen na državnom nivou. I zato nemaju problema sa psima lutalicama, jer šintori i eutanazija funkcionišu bez problema. Pitajte Miću Mićića.

Ovo je problem Sarajeva, Zenice, Travnika, Bugojna....Jer su jedine sredine gdje se primjenjuje ovaj (državni) zakon

- Političari kradu, oni su nas i doveli u ovu situaciju

Sunce sija. Pada kiša. To nema veze sa ovim problemom, jer ako kradu i ne riješavaju problem, ili kradu a riješe ga, neka bar rade ovo drugo. Ti i ja možemo glasati, ne glasati, kandidovati se, ili iseliti. Ostalo je prdimahovina.

- Posljedice ukoliko ne promjenimo zakon su katastrofalne.

Broj (prijavljenih) napada, koji raste 30% iz godine u godinu. Tužbe protiv opština. Potencijalna pojava bjesnila. Manji broj turista (neki dan me baš bilo stid kada sam vidio kako neka turstkinja bezuspješno pokušava da se otarasi čopora koje je zaganjao. Baš me zanima šta će reći sunarodnjacima). Uništavanje zelenih površina (više skoro da i nemamo parkova gdje se mogu izvesti djeca).

Tocno mi oko zasuzi.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#305 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU

Post by Truba »

činjenica je kako ima manje pasa na ulicama
ili su se preselili samo u neke mahale :D

ali nema ih kao prije...
moje osobno viđenje
weredsf

#306 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU

Post by weredsf »

Black swan wrote:činjenica je kako ima manje pasa na ulicama

ali nema ih kao prije...
moje osobno viđenje
Koje naselje??
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#307 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU

Post by Truba »

svako... evo danas sam 3 puta bio u tramvaju
od ilidže do grada, preko hrasnog i čvile

ravno 2-3 psa sam vidio
što se čopora tiče nisam ih vidio ne pamtim

sad gdje živim imaju 4-5 pasa... od toga 2 vlasnička, mali prdavci
o jednom se brine naselje... ogroman pas steriliziran pa vraćen...plaši se svega i svačega, ako ga jednom nahraniš ne odvaja se od tebe
jedan prdavac komedija plaši se sjene... ne smije ulicu prijeći
te jedan koji će uskoro umrijeti nadam se jer mu je pola krzna otpalo

elem kombinacija sterilizacije i eutanazije bi mogla riješiti problem za 2 -4 god
Ridjobrki

#308 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU

Post by Ridjobrki »

Zbilja, drugovi i drugarice, što nema Dogs Trusta u BL? Evo ja ih zovem na ručak i konstruktivnu diskusiju o problemu pasa lutalica.

Normalno da ih nema tamo gdje su tri jasna nivoa vlasti sa jasnim kompetencijama - Grad, RS i BiH. Zamisli tripartitni sastanak Dodik - Gavranovic - 'stranoplaćenički peder' i pogleda u Miletovim očima dok sluša ovog trećeg...
karanana

#309 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU

Post by karanana »

iskreno, meni ce ovih kod mene na chengic vili biti zao kad/ako ih pokupe.
ok su, samo ganjaju auta. ali nije ih manje. mozda je u pocetku bio pokolj sto autima sto izmedju sebe, ali im se sad broj ustabilio na nekih 10ak komada.

vise me je strah jednog majmunchine koji svog rasnog i nekakvog bas velikog crnog pitbula pusta da trci. ne samo da nema brnjicu nego ga odveze. a cuko strasan, nisam strasnijeg vidio, a inace se ne bojim cuka. neki dan ovaj s pitbulom u parku mladenaca i dodje momak fino ga zamoli da cuki stavi brnjicu ili da ga sveze, a gazda ga posla u pichku materinu.
ozon3

#310 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU

Post by ozon3 »

Bosnjacki balvani se skupili da se valjaju u govnima. Klasika u nas bosnjaka... hahahahahah Jadni li ste vi, boga mi. Slikaju vam se cetnici u sred sarjeva, a vi se dojite kafama i klixovim forumima o psima po sarajevu. Gdje su vam opstine, gdje su prijave protiv opstina za napade pasa? Gdje su konkretni koraci, balvani jedni? Ali nema nista u balvana, nego sjedi i zadoji solji najjeftinije kafe, i pametuj. Niko pametniji od bosnjaka, a niko zasranije pameti. Jadni li ste vi, boga mi. :)
kamen spoticanja

#311 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU

Post by kamen spoticanja »

ozon3 wrote:Bosnjacki balvani se skupili da se valjaju u govnima. Klasika u nas bosnjaka... hahahahahah Jadni li ste vi, boga mi. Slikaju vam se cetnici u sred sarjeva, a vi se dojite kafama i klixovim forumima o psima po sarajevu. Gdje su vam opstine, gdje su prijave protiv opstina za napade pasa? Gdje su konkretni koraci, balvani jedni? Ali nema nista u balvana, nego sjedi i zadoji solji najjeftinije kafe, i pametuj. Niko pametniji od bosnjaka, a niko zasranije pameti. Jadni li ste vi, boga mi. :)
frljavo zvuci ali tesko je ne kazat da si upravu..
zato metoda agresivnog i beskrupoluznog uklanjanja kerova i jeste jedina opcija
naravno uklanjanje i pomenutih cetnika na isti nacin postat ce opcija vrlo brzo
Last edited by kamen spoticanja on 04/07/2014 12:10, edited 1 time in total.
uglavnomja

#312 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU

Post by uglavnomja »

Dosla konjica, kulturolosko-telektualna eliiita :izet:
L u c i f e r

#313 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU

Post by L u c i f e r »

uglavnomja wrote:Dosla konjica, kulturolosko-telektualna eliiita :izet:
:sretan:
ozon3

#314 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU

Post by ozon3 »

kamen spoticanja wrote:
ozon3 wrote:Bosnjacki balvani se skupili da se valjaju u govnima. Klasika u nas bosnjaka... hahahahahah Jadni li ste vi, boga mi. Slikaju vam se cetnici u sred sarjeva, a vi se dojite kafama i klixovim forumima o psima po sarajevu. Gdje su vam opstine, gdje su prijave protiv opstina za napade pasa? Gdje su konkretni koraci, balvani jedni? Ali nema nista u balvana, nego sjedi i zadoji solji najjeftinije kafe, i pametuj. Niko pametniji od bosnjaka, a niko zasranije pameti. Jadni li ste vi, boga mi. :)
frljavo zvuci ali tesko je ne kazat da si upravu..
zato metoda agresivnog i beskrupoluznog uklanjanja kerova i jeste jedina opcija
naravno uklanjanje i pomenutih cetnika na isti nacin postat ce opcija vrlo brzo

Imao sam 2 psa. US Pit Bull i Eng. Bull Terrier. Oba su umrla u dubokoj starosti. Sada sam usvojio jedno tele od 50kg. Divan je pas. Bavim se socijalizacijom pasa u slobodno vrijeme, ergo, znam sta pricam - Pse ne treba ubijati ukoliko ne predstavljaju prijetnju po dr pse ili ljude. To u daljem textu prosjecnom balvanu treba da znaci sl: Svaki pas koji iskazuje agresivnost prema dr psu predstavlja opasnost. Svaki pas koji iskazuje agresivnost prema ljudima predstavlja opasnost. Tim psima je mjesto ili u striktnom azilu, ako se radi o blazem sl. koji se moze korigovati, ili na vet. stolu za eutanaziju, ako se radi o tezem slucaju za koji se nema vremena bavit opseznom socijalizacijom te trazenjem strucnog udomitelja.

ALI, nista od ovoga nije problem. Problem su opstine koje se sluze klasicnim obmanama balvana, tako sto svaljuju odgovornost 1 s dr. Konkretan primjer je Nacelnik opstine centar. Kada sam mu otisao sa konkretnim primjerom 2 psa (1 agresivan dr nije) on mi rece "znate, taj zakon je izglasao SDP, a posto SDP nema vlast na kantonu, onda se niko dr ne treba bavit time."

Dr. problem su fiktivna udruzenja. OPET PONAVLJAM, Radim s psima i imam pse cijeli zivot. Postoji izuzetno veliki br udruzenja koja ne shvataju svoju funkciju kako treba. Ako ste udruzenje, onda se morate pobrinuti i za agresivnu zivotinju. ako je zivotinja previse agresivna, njoj nema de spasa nego je eutanizirati, jer niko ne zeli nestabilnu zivotinju u kuci. Nije briga o zivotinjama puko spasavanje ovih umiljatih. Oni nikome nisu problem. Takvih je 80% na ulici. Oni su dovoljno socijalizirani da znaju isprosit hranu od ljudi poput mene koji, prije svega, postuju tu zivotinju, pa je tek onda vole.

Ranije su se pojavljivali slucajevi silaska lisica u grad. Danas toga nema. Zasto? Zato sto postoje lokalni psi koji odbijaju divljinu iz grada. To su korisni primjeri pasa lutalica, ali u svakom zitu ima i kukolja. Problem agresivnih pasa po mahalama je dodatno izrazen nediskriminatornim hranjenjem pasa. Konkretan primjer su svi copori za koje se brinu kompletne budale koje bez obzira na sve nevolje koje taj copor proizvodi, oni ih uporno hrane i brane. To je takodje, primjer loseg staranja za pse. Niti jedan copor ne zeli tiranina za vodju. Takvi copori izopstavaju takve pse iz svojih redova, ali kada se covjek uplete, i pocne da nagradjuje negativno ponasanje hranom, onda copor pocne da shvata negativno ponasanje kao nesto ispravno. U takvom sl treba zvati policiju svaki put kada neko pocne braniti pse koji ocito terorisu stanovnistvo i dr pse, i prijaviti tu osobu. Svaka prijava je jedan bonus na sudu, u sl ugriza. Tada tuzite opstinu i osobu koju ste prijavili.

Poenta ovog romana je da se ljudi trebaju malo naucit postovanju prema samima sebi, da bi shvatili sta je pozitivno a sta negativno u tome sto imate pse pred kucom. Pas kao pas nije tu dospio sam od sebe. To sto se vidi cistokrvni haski kako luta vilsonovim setalistem ne znaci da je on tu izi zemlje iznikao, vec da ga je neko pustio da se VI brinete o njemu. VLASNIKA treba kazniti a ne haskija. Neodgovorno ponasanje vlasti treba kazniti a ne pse. Oni nemaju kognitivne sposobnosti koje vi imate. Oni napadaju iskljucivo iz instinkta, a vasi nacelnici ne poduzimaju nista povodom tih napada IZ PREDUMISLJAJA, a vi se tu naprdjujute kao kakvi balvani.

Pametnije bi mozda bilo da ipak odete na kafu...
Oxygenn

#315 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU

Post by Oxygenn »

ali nema ih kao prije...
moje osobno viđenje
Navrati ponekad u vogoscu :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#316 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU

Post by JoseMujica »

riješimo se prvo Sušića
Omerta13

#317 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU

Post by Omerta13 »

Pizde jedne prvo se trebamo rijesiti cetnika jer su vam oni glavna opasnost po vasu djecu i vas, psi lutalice su najmanji problem.. Jednom da im iznesete ostatke vase hrane dobili bi vjecnog prijatelja al to je za vas misaona imenica jer niste navikli na domace zivotinje ako je ne mozes muziti i jesti..
Arata

#318 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU

Post by Arata »

@Omerta13
Prijavio sam tvoj post administraciji. Nadam se da niko neće nasjesti na očitu provokaciju čiji je cilj prepucavanje i zaključavanje teme...
O'zone
Globalni moderator

#319 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU

Post by O'zone »

ali nema ih kao prije...
moje osobno viđenje
Samo jučer. Prvo čopor od 10 komada u Vilisonovom pa sinoć na okretaljci 6.ice na Skenderiji njih 6 se povaljalo po travi između šina a onda na Marijin Dvoru ispred onog Top Marketa trojica razbacuju kese smeća po ulici... Ima ih samo se i oni kriju od sunca :wink:
S4mpion

#320 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU

Post by S4mpion »

Omerta13 wrote:Pizde jedne prvo se trebamo rijesiti cetnika jer su vam oni glavna opasnost po vasu djecu i vas, psi lutalice su najmanji problem.. Jednom da im iznesete ostatke vase hrane dobili bi vjecnog prijatelja al to je za vas misaona imenica jer niste navikli na domace zivotinje ako je ne mozes muziti i jesti..
Prvo ti pajdo riješi problem globalnog zagrijavanja, pa onda pričaj o četnicima.
Tvrtko II Kotromanić

#321 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU

Post by Tvrtko II Kotromanić »

vala kod mene u mahali (carsija) ih ima vise
svaku noc smece po ulici raznose, divota, pogotovo po ovim vrucinama kad sutradan to zamirise :run:

da ne govorim o lajanju po cijelu noc, skicenju, pa kad jos se sukobe sa nekim drugim coporom :thumbup:
L u c i f e r

#322 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU

Post by L u c i f e r »

Arata wrote:@Omerta13
Prijavio sam tvoj post administraciji. Nadam se da niko neće nasjesti na očitu provokaciju čiji je cilj prepucavanje i zaključavanje teme...
Zamal mu ne reko... :D
kakavdanakneiskustvu

#323 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU

Post by kakavdanakneiskustvu »

Hendrix wrote:Pola Bosne pod vodom bilo, hiljade ljudi izgubilo dom nad glavom a mi se i dan danas raspravljamo kako nemamo para za azile i čipove, pa jebo majku ovde više nema ništa normalno.

Kakvi bolan čipovi i azili, idi pomozi svom narodu koji nema gdje da živi, to su te mikro lokalne brige, brinem se za čipove na cukama u mom haustoru a ne vidim globalno stanje u kolikim smo govnima...

Čitava država je postala jedan veliki azil, još da nam čipove stave.

šta ćeš kad imaš bolesnih umova kojima su bitniji kerovi od ljudi
kakavdanakneiskustvu

#324 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU

Seyfo wrote:Huxley, kralju, caru, šahu ...

:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#325 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU

Ridjobrki wrote:
x_lecter wrote:u tom slucaju prvo isprebijat kera ko macku...
:lol: :lol: :lol:

I uvesti jednakopravnost u životinjski svijet. :D

A da se osnuje neki Cats Trust i pukne kontra ovim idiotima? Šta je sa nama koji patološki volimo mačke a lutalice narušavaju naše vjekovno pravo da nam one prelaze preko ceste?

ili ovo https://www.facebook.com/groups/259767300843276/
Locked