Zasto bi isao na ljubuski pa se vracao na bijacu pa opet autoputem proci pored vrgorca koji je puno blizi ljubuskom nego bijaca. Jest da mu je najbolje da ide na bijacu pa na autoput do zagvozda pa izadje i kroz tunel do Baskog polja. Ako hoce malo autputa neka onda sa ljubuskog ode na vrgorac i ukljuci se na autoput , da se ne vraca na Bijacu.Better Man wrote:Vidi, evo ti najednostavniji put do Makarske...Idi preko Mostara i kad dodjes na skretanje za Čapljinu skreni prema istoj i na kruznim toku idi za Ljubuški...Kad dodjes u Ljubuški prati znakove i kad vidiš oznaku za GP Bijača samo prati i onda češ doći do znaka koji će ti pokazati da skreneš lijevo i vozi pravo do Bijače...Kad predješ granicu odmah imaš uključenje na njihov autoput...Voziš jedno 50 km i isključiš se u Zagvozdu, onda ideš na tunel i spustiš se tačno kod Baškog Polja i samo skreneš lijevo i voziš 9 km i u Makarskoj si...Autoput ti je 28 kuna i 20 kuna za tunel...Vjeruj mi da se isplati, jer izbjegneš magistralu, gužve i uštediš na vremenu...Svaka druga opcija je čista glupost i gubljenje vremena i stres...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ima kratica ali posto ide prvi put tesko je za objasnit i moze se lako izgubiti.
Ja sam tu kraticu nasao preko navigacije i pratio je i veoma brzo sam iz Capljine dosao do Bijace, ali samo jedan znak za skretanje Bijacu ima na cesti Capljina-Lubuski kod ovoga novog mosta sto se pravi za autoput.