Lidl u Imotskom?drag_gost wrote: ↑22/06/2023 21:59Posljednji put ovom rutom isao u decembru prosle godine. Nemas brige, sve je uredno. 15tak minuta prije Zagvozda imas Lidl, pa mozes tu pauzicu napraviti da napunis baterijemayab wrote: ↑13/04/2017 20:28 ima li neko da je vozio ovom rutom?
https://www.google.ba/maps/dir/43.84443 ... !3e0?hl=en![]()
Put za Makarsku
- studiorum_tuzlaensis
#176 Re: Put za Makarsku
-
baja
#177 Re: Put za Makarsku
Redovno. U sezoni čim izađeš iz tunela Sv Ilija imaš gužvu pa dodaj po sata do Makarske, ako ideš na trajekt i sl.
Lidl je u Imotskom i srednja je žalost ali jest se bolje tu namiriti.
- drag_gost
#178 Re: Put za Makarsku
Jeste, taj, evo bas sam neki dan svratio u njega. Srednja zalost kao sto kazes, ali dobar za pus pauzu i generalno namiriti se.
-
nikeze
#179 Re: Put za Makarsku
Prije se putovalo preko Livna i graničnog prelaza Aržano i krivine su bile stvarno zamorne.
Put od Šujice preko Tomislavgrada do Posušja je meni stvarno lijep zbog prilično lijepe ceste i prirode. Beskrajna prostranstva.
U Imotskom je napravljen veliki granični prelaz i to je zaista olakšalo prolaz. Prije 10 godina su bile drvene barake na granici.
U Lidl Imotski je lijepo svratiti i kupiti vrućeg peciva i zanimljivih proizvoda.
Tunel Sveti Ilija je revolucionarno građevinsko djelo. Prije se moralo penjati po krivinama pa spuštati.
A i ukinuli su putarinu u tunelu tako da je milina voziti.
Sjećam se prije 10 godina kad put preko Rostova nije bio u cjelosti asfaltiran nego je jedan dio bio makadam.
Sad je zaista dobro. Sve u svemu, put je stvarno uživancija. Jedne godine polovinom avgusta na Kupresu mraz i termometar u autu pokazuje 0 stepeni Celzijusa. Nakon sat i po vožnje u Tučepima u 10 sati +20 stepeni. Nevjerovatno.
Put od Šujice preko Tomislavgrada do Posušja je meni stvarno lijep zbog prilično lijepe ceste i prirode. Beskrajna prostranstva.
U Imotskom je napravljen veliki granični prelaz i to je zaista olakšalo prolaz. Prije 10 godina su bile drvene barake na granici.
U Lidl Imotski je lijepo svratiti i kupiti vrućeg peciva i zanimljivih proizvoda.
Tunel Sveti Ilija je revolucionarno građevinsko djelo. Prije se moralo penjati po krivinama pa spuštati.
A i ukinuli su putarinu u tunelu tako da je milina voziti.
Sjećam se prije 10 godina kad put preko Rostova nije bio u cjelosti asfaltiran nego je jedan dio bio makadam.
Sad je zaista dobro. Sve u svemu, put je stvarno uživancija. Jedne godine polovinom avgusta na Kupresu mraz i termometar u autu pokazuje 0 stepeni Celzijusa. Nakon sat i po vožnje u Tučepima u 10 sati +20 stepeni. Nevjerovatno.
- EmirTr
- karanana
#181 Re: Put za Makarsku
evo sad vidim da sam prije skoro dvije godine na temi napiso da volim standardni put. predomislio sam se nakon prosloljetnjog puta preko blidinja. a i na nekoj drugoj temi sam prije par mjeseci hvalio ovaj put. super ruta. malo uzbrdo od jablanice do vrata ali nema makadama, vidio sam neke nove dijelove puta pa su izgleda to tek nedavno asfaltirali. onda ravnica pa u posusje, imotski i sveti ilija. ima kamera u posusju i imotskom ali inace nikakve guzve, a sredina sezone. oko 3 i po sata do makarske. nikad brze.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#182 Re: Put za Makarsku
Jel bilo akcije u autu?karanana wrote: ↑04/12/2023 21:28 evo sad vidim da sam prije skoro dvije godine na temi napiso da volim standardni put. predomislio sam se nakon prosloljetnjog puta preko blidinja. a i na nekoj drugoj temi sam prije par mjeseci hvalio ovaj put. super ruta. malo uzbrdo od jablanice do vrata ali nema makadama, vidio sam neke nove dijelove puta pa su izgleda to tek nedavno asfaltirali. onda ravnica pa u posusje, imotski i sveti ilija. ima kamera u posusju i imotskom ali inace nikakve guzve, a sredina sezone. oko 3 i po sata do makarske. nikad brze.
Evo Nerma ustala, prebaci opet
- karanana
#183 Re: Put za Makarsku
gore ispred jezera romantika. uh, odoh prebacit na nermu. ja poteru navalio gledat na PTC._BataZiv_0809 wrote: ↑04/12/2023 21:38Jel bilo akcije u autu?karanana wrote: ↑04/12/2023 21:28 evo sad vidim da sam prije skoro dvije godine na temi napiso da volim standardni put. predomislio sam se nakon prosloljetnjog puta preko blidinja. a i na nekoj drugoj temi sam prije par mjeseci hvalio ovaj put. super ruta. malo uzbrdo od jablanice do vrata ali nema makadama, vidio sam neke nove dijelove puta pa su izgleda to tek nedavno asfaltirali. onda ravnica pa u posusje, imotski i sveti ilija. ima kamera u posusju i imotskom ali inace nikakve guzve, a sredina sezone. oko 3 i po sata do makarske. nikad brze.
Evo Nerma ustala, prebaci opet
u crnom pa ne mogu liniju i reljef gore da vidim fino.
- ZoomZoomKiwi
-
Ci-Nick
#185 Re: Put za Makarsku
Nama iz Zenice ne vrijedi mnogo,..
Ja uglavnom Zenica-Rostovo-Tomislavgrad-Aržano-Brela,.. oko 200 kilometara ( preko Vjetrenica) odnosno 220 do Makarske. Rjeđe preko Vinjana Gornjih, iako je put kraći nešto mi se ne dopada. A na Mostar idem samo ako želim svratiti u Mostar i to češće u povratku.