RahatHurmašica wrote:ako im je po volji mogu se i razmnožavati sa njima...
Problem sa ciganima
-
krater
#51 Re: Problem sa ciganima
-
Jokericious
#52 Re: Problem sa ciganima
I jedne i druge bilo bi pozeljno. Pogotovo ove sto ostavljaju govna po ulicama.Pjanic15 wrote: Mene ova priča podsjeća na one teme o cukama i one što bi ih ko biva istrijebili, što neko reče, juče pas - danas čovjek, samo još fale oni dežurni kauboji sa teme.
-
Symantec
#53 Re: Problem sa ciganima
Evo, jedan normalan prijedlog. Ima li još?Prpa.ba wrote:Problem cigana postoji zbog toga sto im vecina ljudi pomaze na ovaj ili na onaj nacin bez da su upoznati sa cinjenicom da je vecina ciganske populacije koju vidite po gradovima upregnuta u kriminalne organizacije koje izuzetno dobro profitiraju na "20 feninga" koje im dajete. Cak i konkretna pomoc tipa davanja odjece i hrane je kontraproduktivna jer smanjujete troskove odrzavanja cigancadi njihovim gazdama.
Prestanite sa tom praksom, apelirajte i na ostale sugradjane da ih ignorisu i broj ce im se poceti smanjivati kada poslodavci zapaze pad profita i rast troskova. Naravno, "zagorcavanje zivota" poput cesljanja finansija stranih NVO-a koji im pomazu, hapsenja "roditelja" zbog prisilnog djecijeg rada, sprjecavanja kopanja po smecu, deportacije ilegalaca natrag u njihove domovine: Srbistan, Kosovo, Rumuniju i Bugarsku takodjer nisu na odmet.
EDIT: naravno, sve u skladu sa EU tekovinama zorno prikazanim po ulasku Rumunije u EU.![]()
-
RahatHurmašica
#54 Re: Problem sa ciganima
bio je još jedan. Svi koji brane cige neka usvoje po jednu porodicu.
-
Pjanic15
#55 Re: Problem sa ciganima
Drago mi je da potvrđujete tezu - jučer pas, danas čovjek.Jokericious wrote:I jedne i druge bilo bi pozeljno. Pogotovo ove sto ostavljaju govna po ulicama.Pjanic15 wrote: Mene ova priča podsjeća na one teme o cukama i one što bi ih ko biva istrijebili, što neko reče, juče pas - danas čovjek, samo još fale oni dežurni kauboji sa teme.
-
RahatHurmašica
#56 Re: Problem sa ciganima
to neka nova teorija evolucije???Pjanic15 wrote:Drago mi je da potvrđujete tezu - jučer pas, danas čovjek.Jokericious wrote:I jedne i druge bilo bi pozeljno. Pogotovo ove sto ostavljaju govna po ulicama.Pjanic15 wrote: Mene ova priča podsjeća na one teme o cukama i one što bi ih ko biva istrijebili, što neko reče, juče pas - danas čovjek, samo još fale oni dežurni kauboji sa teme.
Da nisi pretjero sa gmo?
-
Pjanic15
#57 Re: Problem sa ciganima
Jel to provaljuješ? Ti izgleda (d)evoluiro u lošeg trolla.RahatHurmašica wrote:to neka nova teorija evolucije???Pjanic15 wrote:Drago mi je da potvrđujete tezu - jučer pas, danas čovjek.Jokericious wrote:
I jedne i druge bilo bi pozeljno. Pogotovo ove sto ostavljaju govna po ulicama.
- Ringhio
#58 Re: Problem sa ciganima
Davno nekad kad sam radio ko konobar, zima ona podmukla, gledam napolje cigancica, nema noge, hoda na stakama uze karton i sjede, hljapavica ona, snijeg pada, mene srce zaboli. Izadjem napolje hajd reko samnom, udji vamo u kafic. Skuham joj toplu cokoladu, posadim je pored radijatora da se ugrije, nije htjela nista uzet da jede, ne sjecam se dali sam joj dao nesto rapa. Eto nje sutra opet, ja opet isto, i dodje mi trgovkinja preko puta i pita sto joj dajes, kako cu joj reko nedat vidi dijete, nema noge. Ona se poce smijat ja se sjebo, fura kaze da nema noge da bi joj narod davao pare, ima neku plastiku, ko fisek, savije nogu u koljenu i navuce tu plastiku, pa preko toga obuce suknju da se ne vidi noga smotana. Ja se zagleda kad ono fakat.
Ja se sjebo. Al totalno.
Ja se sjebo. Al totalno.
- irac300
#59 Re: Problem sa ciganima
A jbt, što mi idu na neku stvar ovi što ''znaju'' nekog Roma koji je školovan. Pa nam palamude o ljudskim pravima i rasizmu. Znam ih i ja par, svaka im čast, nemam ništa protiv takvih ljudi koje god boje kože bili ali ne pričamo o njima. Pričamo o ljudskoj populaciji koja graniči sa životinjama, koji su igrom slučaja Romi ili ti ga Cigani. Kao što napisah prije, imam ih pred očima, pa ja ono ne bih poželio najgorem dušmaninu.
I manite se vađenja na slabu državu, socijalnu skrb... Oni neće da se školuju, rade... Štancaju djecu jer imaju 20 KM po djetetu od socijalnog. Znači za cvaju, njega boli neka stvar što to dijete nema šta da jede, bitno je da on za 5,6,7 djece, prima stotinjak maraka, onda se ta nejač šalje da prosi, skuplja se sekundarna sirovina za prodaju i to je to.
Apsolutono ih ne zanima uključivanje u društvo, da žive nekim normalnim, ljudskim životom. Zato su ih Slovenci fino izolovali, a Slovenija je koliko znam u EU (to za ove što nam prde o pravima manjina i EU standardima).
I manite se vađenja na slabu državu, socijalnu skrb... Oni neće da se školuju, rade... Štancaju djecu jer imaju 20 KM po djetetu od socijalnog. Znači za cvaju, njega boli neka stvar što to dijete nema šta da jede, bitno je da on za 5,6,7 djece, prima stotinjak maraka, onda se ta nejač šalje da prosi, skuplja se sekundarna sirovina za prodaju i to je to.
Apsolutono ih ne zanima uključivanje u društvo, da žive nekim normalnim, ljudskim životom. Zato su ih Slovenci fino izolovali, a Slovenija je koliko znam u EU (to za ove što nam prde o pravima manjina i EU standardima).
-
pasha_stambol
#60 Re: Problem sa ciganima
Znači imamo vaške u glavu ko pirinac, deca i ja se nismo kupali ima 3 godine ... ja kradem struju od svekrve i samo jednu struju gorim

-
RahatHurmašica
#61 Re: Problem sa ciganima
deca?
Odakle si junače?
Odakle si junače?
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#62 Re: Problem sa ciganima
htio sam nesto napisati,ali necu,dobit cu ban...eto toliko od mene 
-
Pjanic15
#63 Re: Problem sa ciganima
Kad već spominješ "slabu državu, socijalni skr", hajd nam objasni kako to da se ovdje nisu uklopili u društvo, a u zemljama zapada jesu od Amerike preko Njemačke, Austrije...irac300 wrote:A jbt, što mi idu na neku stvar ovi što ''znaju'' nekog Roma koji je školovan. Pa nam palamude o ljudskim pravima i rasizmu. Znam ih i ja par, svaka im čast, nemam ništa protiv takvih ljudi koje god boje kože bili ali ne pričamo o njima. Pričamo o ljudskoj populaciji koja graniči sa životinjama, koji su igrom slučaja Romi ili ti ga Cigani. Kao što napisah prije, imam ih pred očima, pa ja ono ne bih poželio najgorem dušmaninu.
- alkalna_baterija
#64 Re: Problem sa ciganima
Zato što samo kod nas možeš živjeti ko parazit na grbači države, da te niko ništa ne pita. Pogotovo ako si "ostali".Pjanic15 wrote:Kad već spominješ "slabu državu, socijalni skr", hajd nam objasni kako to da se ovdje nisu uklopili u društvo, a u zemljama zapada jesu od Amerike preko Njemačke, Austrije...irac300 wrote:A jbt, što mi idu na neku stvar ovi što ''znaju'' nekog Roma koji je školovan. Pa nam palamude o ljudskim pravima i rasizmu. Znam ih i ja par, svaka im čast, nemam ništa protiv takvih ljudi koje god boje kože bili ali ne pričamo o njima. Pričamo o ljudskoj populaciji koja graniči sa životinjama, koji su igrom slučaja Romi ili ti ga Cigani. Kao što napisah prije, imam ih pred očima, pa ja ono ne bih poželio najgorem dušmaninu.
-
RahatHurmašica
#65 Re: Problem sa ciganima
Pjanic15 wrote:Kad već spominješ "slabu državu, socijalni skr", hajd nam objasni kako to da se ovdje nisu uklopili u društvo, a u zemljama zapada jesu od Amerike preko Njemačke, Austrije...irac300 wrote:A jbt, što mi idu na neku stvar ovi što ''znaju'' nekog Roma koji je školovan. Pa nam palamude o ljudskim pravima i rasizmu. Znam ih i ja par, svaka im čast, nemam ništa protiv takvih ljudi koje god boje kože bili ali ne pričamo o njima. Pričamo o ljudskoj populaciji koja graniči sa životinjama, koji su igrom slučaja Romi ili ti ga Cigani. Kao što napisah prije, imam ih pred očima, pa ja ono ne bih poželio najgorem dušmaninu.
pa i za vrijeme one države su se bili malo primirili. a sad su se opet vratili u prirodno stanje. tako bi i u nabrojanim državama kad bi malo državna stega popustila.
uostalom, da i ti nisi stanovnik čerge kakve....
- vješalica
#66 Re: Problem sa ciganima
odakle dolaze i kako se ovdje naseljavaju?
imaju li bilo kakve dokumente?
džepare po tramvajima,po ulici ,agresivno prose,kradu,peksinluk na sve strane...i tako stalno u krug
i kad im dadnu kuće da ih malo civilizuju onda naprave deponije i sve pretvore u smeće
imaju li bilo kakve dokumente?
džepare po tramvajima,po ulici ,agresivno prose,kradu,peksinluk na sve strane...i tako stalno u krug
i kad im dadnu kuće da ih malo civilizuju onda naprave deponije i sve pretvore u smeće
Last edited by vješalica on 29/07/2014 18:05, edited 1 time in total.
-
Symantec
#67 Re: Problem sa ciganima
Pjanic15 wrote:Kad već spominješ "slabu državu, socijalni skr", hajd nam objasni kako to da se ovdje nisu uklopili u društvo, a u zemljama zapada jesu od Amerike preko Njemačke, Austrije...irac300 wrote:A jbt, što mi idu na neku stvar ovi što ''znaju'' nekog Roma koji je školovan. Pa nam palamude o ljudskim pravima i rasizmu. Znam ih i ja par, svaka im čast, nemam ništa protiv takvih ljudi koje god boje kože bili ali ne pričamo o njima. Pričamo o ljudskoj populaciji koja graniči sa životinjama, koji su igrom slučaja Romi ili ti ga Cigani. Kao što napisah prije, imam ih pred očima, pa ja ono ne bih poželio najgorem dušmaninu.
Zato što tamo postoji u praksi "ban" iz države ukoliko se praviš budala. A onda kada ih pošalju ovamo nama onda se oni raspojasaju i puste svojoj maštici na volju jer znaju da im se ne može ništa.
Žalila mi se prijateljica da su joj jučer cigani i to ovi "sarajevski" usrali Bajram i ne samo njoj već i cijelom komšiluku. Iznijeli razglas na terasu i "do daske" da nisi kaže mogao čuti svoje misli. Tri puta im je policija dolazila i svaki put kada bi zamakli oni bi opet odvrnuli do daske, tačno provocirajući komšiluk cijeli i to cijeli dan.
Jel to uredu?
Da su to u mojoj mahali uradili ja bi im kašikaru na tu istu terasu bacio pa neka se vesele majku li im nenormalnu.
Fol se sjebajemo kada čujemo da srbi provociraju u srpskoj muslimane, a ova gamad nam u sred Sarajeva jebe majku muslimansku, a sve nemoj nas, Sejdić-Finci i ovo i ono.
-
L u c i f e r
#68 Re: Problem sa ciganima
+1Symantec wrote:Da li još neko osim mene u ovom gradu (Sarajevu) primjećuje problem sa ciganima?
Prose, ne čiste se i neuredni su, kradu i tuku se, ne žele da se asimiliraju ni u jednu sredinu u koju dođu, ne poštuju tuđa prava i običaje, i tako u nedogled.
Ovom prilikom bih pozvao Sejdića Dervu da kada je znao da napiše dopis Strazburu o ugroženosti prava manjina da sada napiše jedinstven proglas za sve cigane u BiH da počnu poštivati prava i običaje sredine u koju dođu, te da osim prava imaju i obaveze prema društvenoj zajednici kao i svi mi.
Inače, ova indolentnost što njih samih što policije će dovesti do formiranja nacističkih grupa koje će uzeti rješavati problem na svoj način a to neće biti nimalo dobro za njih.
Postaju sve agresivniji i bezobrazniji.
Pitanje je dana kad će neko razlupati one drske prljače prozora na socijalnom...
- irac300
#69 Re: Problem sa ciganima
Gdje su se uklopili??? Bar izađi malo i vidi kako je u Njemačkoj i Austriji. Moje iskustvo, zimus bio u Salzburgu, i jedan most u centru grada je pun Cigana koji prose. Ono, bukvalno na svaka 2 metra ili ciganče ili žena. U Njemačkoj je prošnja strogo zabranjena, pa nisu toliko aktivni na tom polju, ali su masovno koristili sistem socijalne zaštite od njemačke države, dok se moglo. Sada je i Švabo zavrn'o pipu, pa im nije više toliko zanimljivo. Uglavnom na prste se mogu nabrojati romski gastarbajteri u Njemačkoj. U Americi nisam bio, tako da ne znam kako je tamo.Pjanic15 wrote:Kad već spominješ "slabu državu, socijalni skr", hajd nam objasni kako to da se ovdje nisu uklopili u društvo, a u zemljama zapada jesu od Amerike preko Njemačke, Austrije...irac300 wrote:A jbt, što mi idu na neku stvar ovi što ''znaju'' nekog Roma koji je školovan. Pa nam palamude o ljudskim pravima i rasizmu. Znam ih i ja par, svaka im čast, nemam ništa protiv takvih ljudi koje god boje kože bili ali ne pričamo o njima. Pričamo o ljudskoj populaciji koja graniči sa životinjama, koji su igrom slučaja Romi ili ti ga Cigani. Kao što napisah prije, imam ih pred očima, pa ja ono ne bih poželio najgorem dušmaninu.
- vješalica
#70 Re: Problem sa ciganima
ma na svakom semaforu ima agresivaca ono je uzas,
i kad bi ga neko odalamio autom
dokopao bi se zatvora zbog bezobrazne stoke
-
L u c i f e r
#71 Re: Problem sa ciganima
E al zato oni seljački hadalji od drotova revno vrebaju reket cvaje od vozača koji idu na posao...vješalica wrote:ma na svakom semaforu ima agresivaca ono je uzas,
-
L u c i f e r
#72 Re: Problem sa ciganima
I džukelu pride...RahatHurmašica wrote:bio je još jedan. Svi koji brane cige neka usvoje po jednu porodicu.
-
Symantec
#73 Re: Problem sa ciganima
Ma ništa, nikakav problem.
Onda vidjeti ovu omladinu angažovati i organizovati u skinhead grupe. Odvajati po 10 KM narednih pola godine od usta i finansirati ih. Napraviti im klubove i teretane i moderno ih obući.
I po potrebi ih slati na adresu problematičnih cigana da im polupaju glave i ureduju ih malo.
Znači, ako država neće, ima ko hoće.
Ima načina.
Onda vidjeti ovu omladinu angažovati i organizovati u skinhead grupe. Odvajati po 10 KM narednih pola godine od usta i finansirati ih. Napraviti im klubove i teretane i moderno ih obući.
I po potrebi ih slati na adresu problematičnih cigana da im polupaju glave i ureduju ih malo.
Znači, ako država neće, ima ko hoće.
Ima načina.
- BOX_2016
#74 Re: Problem sa ciganima
Ma nemoj. Zašto ih nema da prose u Hrvatskoj i u dijelovima BIH gdje Hrvati žive.dustaban wrote:1) Pazite na rijeci, vec ste zagazili u rasizam.
2) Taj problem je nerjesiv.
-
RahatHurmašica
#75 Re: Problem sa ciganima
L u c i f e r wrote:I džukelu pride...RahatHurmašica wrote:bio je još jedan. Svi koji brane cige neka usvoje po jednu porodicu.