Problem sa ciganima
-
felichi
#101 Re: Problem sa ciganima
pade mi na pamet scena od prije par dana.
park ciglane kod austrijske kuce... cerga se izvalila pod jednim drvetom a klinci se igraju u igralistu na par metara od njih.
na igralistu starija zena, mozda kasne sezdesete, sa klincom od četiri pet godina, vjerovatno unukom.
cigancici iz cista mira pocinju gadjati zenu i dijete kamenjem. cerga ne remeti. dijete place, starija zena ga odvodi ali i sama se ne moze brzo kretati. cigancici se zalijecu i sa po nekoliko kamenica prase po bakici koja tijelom pokusava zastiti dijete. sarali su je kamenica i pratili sve do ulice patriotske lige.
jedna od najtuznijih scena koju pamtim u zivotu
park ciglane kod austrijske kuce... cerga se izvalila pod jednim drvetom a klinci se igraju u igralistu na par metara od njih.
na igralistu starija zena, mozda kasne sezdesete, sa klincom od četiri pet godina, vjerovatno unukom.
cigancici iz cista mira pocinju gadjati zenu i dijete kamenjem. cerga ne remeti. dijete place, starija zena ga odvodi ali i sama se ne moze brzo kretati. cigancici se zalijecu i sa po nekoliko kamenica prase po bakici koja tijelom pokusava zastiti dijete. sarali su je kamenica i pratili sve do ulice patriotske lige.
jedna od najtuznijih scena koju pamtim u zivotu
- Cherry-Cherry
#102 Re: Problem sa ciganima
Ma sigurno. Eto 99,99 % ljudi iz BiH, HR, SRB, MK prose, kradu, ne kupaju se, žive po čergama.Pjanic15 wrote:Zviz wrote:Ne ponasaju se ti isti Romi nista drugacije nego bar 2/3 stanovnistva u BiH ili u regionu tj. (HR, SRB, MK, CG...)... i još gore, da ne navodimo te gore stvari.
I opet kažem: liberali, usvojite po jednu romsku porodicu, dajte im pola plate, dovedite ih svojoj kući, nek se igraju sa vašom djecom
Lako je pametovati, pokažite na djelu koliko ih volite.
-
iz zadnje klupe
#103 Re: Problem sa ciganima
Evo zasto svaka rasprava na ovu temu zavrsi u corsokaku, POGREŠAN NASLOV I PRISTUP, PRAVI NASLOV, PROBLEM SA ASOCIALNIM LJUDIMA
Evo ovako bi ja temu napisao
U zadnje vrijeme se susrecem sa asocijalnim, cesto i agresivnim ljudima s kojima ne znam kakav pristup da zauzmem.
Altruistički pristup ne pomaze ( probano hiljadu puta), oni jednostavno zele da zive takav zivot, s tim nemam problema, ali ne na racun narusavanja moje privatne zone i mira
Oni su punopravni gradjani kao i ja i prema tome nemam pravo traziti da zbog moje komocije budu izolovani u neka geta da bih izbjegli medjusobnu interakciju, ali kako naci rjesenje da ja ne trpim a njihova prava ne budu ugrozena ?
E ako mozete na ovakav nacin komunicirati, i davati pametne ideje, ova tema ima smisla, sve ostalo tukne na rasizam i zapravo postaje orudje u rukama tim asocijalnim tipovima da pravdaju svoje ponasanje
U zadnje vrijeme se susrecem sa asocijalnim, cesto i agresivnim ljudima s kojima ne znam kakav pristup da zauzmem.
Altruistički pristup ne pomaze ( probano hiljadu puta), oni jednostavno zele da zive takav zivot, s tim nemam problema, ali ne na racun narusavanja moje privatne zone i mira
Oni su punopravni gradjani kao i ja i prema tome nemam pravo traziti da zbog moje komocije budu izolovani u neka geta da bih izbjegli medjusobnu interakciju, ali kako naci rjesenje da ja ne trpim a njihova prava ne budu ugrozena ?
E ako mozete na ovakav nacin komunicirati, i davati pametne ideje, ova tema ima smisla, sve ostalo tukne na rasizam i zapravo postaje orudje u rukama tim asocijalnim tipovima da pravdaju svoje ponasanje
-
Pjanic15
#104 Re: Problem sa ciganima
Džaba im svo kupanje i šamponi kada ne mogu prljavštinu krvi, uništenja i kriminala saprati ni za sva vremena, a nekome bi pričali o čistoći i uhljupstvu.Cherry-Cherry wrote:Ma sigurno. Eto 99,99 % ljudi iz BiH, HR, SRB, MK prose, kradu, ne kupaju se, žive po čergama.Pjanic15 wrote:Zviz wrote:Ne ponasaju se ti isti Romi nista drugacije nego bar 2/3 stanovnistva u BiH ili u regionu tj. (HR, SRB, MK, CG...)... i još gore, da ne navodimo te gore stvari.
I opet kažem: liberali, usvojite po jednu romsku porodicu, dajte im pola plate, dovedite ih svojoj kući, nek se igraju sa vašom djecom![]()
- spreca
#105 Re: Problem sa ciganima
za sve ima rjesenje...samo sto se niko nebavi tim problemom.....kad medvjeda nauce da vozi biciklo zasto se covjek nebih mogao nauciti kulturi zivljenja........i zakoni bi trebali biti stroziji i sprovoditi ih
-
Symantec
#106 Re: Problem sa ciganima
iz zadnje klupe wrote:Evo zasto svaka rasprava na ovu temu zavrsi u corsokaku, POGREŠAN NASLOV I PRISTUP, PRAVI NASLOV, PROBLEM SA ASOCIALNIM LJUDIMA![]()
Pitao bi te ja altruisto da te jedan cigan hrakne eto onako, što vidi da si altruista pa mu se može.
Ili da ti k'o ovoj mojoj prijateljici se useru u Bajram zato što im je cijela mahala altruistična i što ne jebu stoljećima njegovanu instituciju mahale i komšiluka.
Sa stokom treba k'o sa stokom.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#107 Re: Problem sa ciganima
Cherry-Cherry wrote:Ma sigurno. Eto 99,99 % ljudi iz BiH, HR, SRB, MK prose, kradu, ne kupaju se, žive po čergama.Pjanic15 wrote:Zviz wrote:Ne ponasaju se ti isti Romi nista drugacije nego bar 2/3 stanovnistva u BiH ili u regionu tj. (HR, SRB, MK, CG...)... i još gore, da ne navodimo te gore stvari.
I opet kažem: liberali, usvojite po jednu romsku porodicu, dajte im pola plate, dovedite ih svojoj kući, nek se igraju sa vašom djecom![]()
Treba se barem kupati jednom na dan, pozeljno je u tolijim periodima i dva puta a za neke i tri puta nebi skodilo. Sto se prosnje tice, pa prose svi jednako. Hrvati po primoriju petezno od turista s tim sto im prodaju macka u vreci za slanu svotu. U Bih neki od rodbine po inozemstvu a drugi s trazenjem ili pokusavanjem izbjega na socijale u zapadne zemlje itd. O kradji? Molim te pocni samo od nomeklature tih drzava pa prema dole, vecina gleda kako koga da naguzi...
-
Rizvan
#108 Re: Problem sa ciganima
dupli
Last edited by Rizvan on 29/07/2014 19:44, edited 1 time in total.
-
Rizvan
#109 Re: Problem sa ciganima
vade_mecum wrote:veliki dio problema je prosjecni merhametli bosnjo koji misli da ce zaraditi sevapa ako mu da markicu. U 5 deka su i oni sto prodaju kojekakve markice, slikovnice, kalendare klince palce. pametan svijet rjesava problem prosijacenja tako sto za pocetak skonta da im nece pomoci udjeljivanjem.
Stvar je u tome što im narod i prestaje da udjeljuje, a oni zbog toga postaju sve više bahatiji i agresivniji. Prošli mjesec izlazim iz trgovine, i neki balavac od 15,16 godina traži pola marke, prođem pored njega, bez da ga i pogledam, kad balavac dobaci Pederu! I stalno slušam ovakve priče, dobacivanje, fizički napadi. Mi smo pod opsadom, čovjek ne može normalno da se vrati iz trgovine, bez da usput pokupi salve uvreda od uličara i bez da ga isprati pet-šest džukela do ulaznih vrata, sve očekujući da im se nešto udijeli. Ovo što mi trpimo, ne bi trpio ni jedan drugi evropski narod, kod drugih bi se već odavno pojavili razni radikali, a aktuelni političari bi završili na smetljištu historije. Osim toga, šta mislite zašto Banja Luka nema problema sa lutalicama i prosjacima? Oni to sve rješe u rukavicama, a ne ko mi, koji reagujemo tek kada problem eskalira i to defanzivno i emocionalno, što jedva dočekaju nevladini hohštapleri i mrzitelji ovog naroda koji onda prevedu mlin na drugu stranu pa se raspravlja o rasizmu i pravima životinja, a ne o suštinskim problemima ovog naroda.
- Kemal Malovčić
#110 Re: Problem sa ciganima
Ma špicom od kopačke u glavu udarit svakoga ko je prosjak nepristojan nasilan lopov sluša glasno turbo-folk itd, neovisno koje je vjere nacije rase etnije kojem klubu pripada.
- NIN
#111 Re: Problem sa ciganima
Banned user for reason “krsenje pravila foruma, nacizam, izazivanje mrznje”Symantec wrote:Cigani, cigani ako je govna prigladniji termin onda su govna.
Poluljudi koji hodaju čupavi, vašljivi, pesnavi i smrdljivi mimo svih društvenih i civilizacijskih okvira.
Njeguju kult prljavštine, nečistoće i tome uče svoj naraštaj, prostituišu se i svaki jad rade.
Šta hočeš ti da kažeš? Da zaslužuju da se sa njima ravnopravno sjedne za stol i razgovara?
Oni se trebaju samo tretirati, bez obzira da li ti ili ljudi sličnog razmišljanja kao ti to nazivali rasizmom, nacizmom ili kako već.
» Symantec
trajno
Dovidjenja i nadam se da ces kad tad zavrsiti u nekoj zajednici, drzavi, gdje ce tebe gledati na potpuno isti nacin! Insalah!
- NIN
#112 Re: Problem sa ciganima
Banned user for reason “krsenje pravila foruma, vrijedjanje”RahatHurmašica wrote:cige su zaštićeni ko psi lutalice.
» RahatHurmašica
1 mjesec
- NIN
#113 Re: Problem sa ciganima
@karanana, imas opomenu!karanana wrote:vrlo slicno. i za oba slucaja imamo strane ublehe i perace novca u obliku karanana organizacija, koje nam govore jedno a kod svoje kuce rade sasvim drugo kada su u pitanju i cuke i cige.RahatHurmašica wrote:cige su zaštićeni ko psi lutalice.