Ne,zbilja,i pad je let.Ono sto nam se u jednom trenu ucini kao lose,u sljedecem je mozda najbolje rjesenje.Ako i padnes,nije smak svijeta,ustanes i krenes dalje,mozda jos dalje nego prije padaProzor wrote:Koji završi nesretno.....djana77 wrote:Mozda je taj poraz pobjeda i znak da negdje drugo ima izlaziz dna duše wrote:Danas mi se desilo da sam shvatila da je nešto za što sam se borila nekoliko godina i sama sebe ubjeđivala da ima pomaka, propalo. Danas sam sebi priznala sa sam poražena u toj stvari.![]()
Koliko puta ste sebi priznali poraz, nebitno koje polje života i kako ste sa tim izašli na kraj?![]()
I pad je let.![]()
Šalim se, ja nisam tako dubok pa da pišem duže tekstove kao neki,i autorica teme najbolje zna svoju situaciju, ali onako generalno ja se držim one "ništa nije do zore", prema tome sve ili propadne ili se promjeni ili zamjeni. Ako stvari ne idu kako smo zamislili, ne pomaže tu puno mudrovanje, život mora ići dalje koliko god isfurano zvučalo.....
Priznajem, poražena sam...
-
djana h
#26 Re: Priznajem, poražena sam...
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
- Zlata M.
#28 Re: Priznajem, poražena sam...
1, 2, 3, 4, 5 puta ............iz dna duše wrote:Danas mi se desilo da sam shvatila da je nešto za što sam se borila nekoliko godina i sama sebe ubjeđivala da ima pomaka, propalo. Danas sam sebi priznala sa sam poražena u toj stvari.![]()
Koliko puta ste sebi priznali poraz, nebitno koje polje života i kako ste sa tim izašli na kraj?
2 sata kasnije :
328, 329 puta ......
sad bez zezanja ( al' ni ovo gore nije bilo zezanje
puno, puno puta.
Dok je covjek jako mlad, boli ... auuuu, sto boli. Zato sto je mlad, valjda.
... i sto u neprikladnom kontekstu upotrebljava rijeci "pobijedio", "porazen"... Zivot nije utrka na 100 m, nije takmicenje, nije Eurosong.
Zivot je niz iskustava. Sto ih je vise, vise je i mogucnosti da cijela stvar zavrsi upravo onako kako nismo htjeli.
Zavisi od slucaja ... kod mnogih stvari, nakon sto ukrotis ego, fino kazes : desilo se ! Spakujes novostecene spoznaje u kofer i ides dalje.kako ste sa tim izašli na kraj?
-
zelenashica
#29 Re: Priznajem, poražena sam...
Nisi jedina koje poražena u nekom polju,niti si ona koja je sa porazima za svoj život završila.Cijeli život su padovi i letovi.Jedino je bitan balans u svemu da nikada ne poletiš previsoko,jer kada tad padneš "guza"više boli nego od niskog leta.iz dna duše wrote:Danas mi se desilo da sam shvatila da je nešto za što sam se borila nekoliko godina i sama sebe ubjeđivala da ima pomaka, propalo. Danas sam sebi priznala sa sam poražena u toj stvari.![]()
Koliko puta ste sebi priznali poraz, nebitno koje polje života i kako ste sa tim izašli na kraj?
Ne sjećam se ko ovo reče ali mene ove rečenice uvijek podignu:
"Kad' ti život da stotinu razloga za plakanje,ti pokaži životu da imaš hiljadu razloga za smijeh."
kao i ona
"Svaki pad je let."
-
s_bjelava
#30 Re: Priznajem, poražena sam...
Ja prvo razmotrim sta je sustina poraza - iz moje perspektive ili nekoga drugoga.
Svi mi zivimo, borimo se, padamo, ustajemo, ostanemo lezati ili klecati neko vrijeme ali poraz je nesto sto je jako definirati.
Evo jedan licni primjer:
Dosao sam do faze teskog konflikta oko prirode i namjene zajednickog projekta sa grupom ljudi sa kojima sam suradjivao. Izmedju ostaloga i sa mojim, vec bivsim, najboljim jaranom. Ja sam smatrao, jos uvijek smatram, da je moj koncept bio ispravan, baziran na profesionalizmu i postenju dok su drugi podlegli mentalitetu seoskih varalica i primitivizma i ja sam se povukao iz te grupe.
U njihovim ocima ja sam gubitnik, priznao sam poraz. U mojim ocima ja sam samo se drzao svojih principa od kojih nisam mogao odustati i okrenuo se drugim stvarima. Ostace zapamcena moja uloga u pokretanju projekta i to mi niko nece i ne moze uzeti, moja satisfakcija dolazi od podrske pojedinaca koji cijene moje stavove ali nisu za javnu konfrontaciju. Ja sam tim nemam problema - i to je razlog zasto se ne osjecam porazenim.
Ako sam zbog svojih principa izgubio par poznanika onda mi nisu ni trebali, prijatelje, osim jednog, nisam izgubio, ostali su uz mene.
Da rezimiram - sve je stvar individualnog pristupa, subjektivnog osvrta na situaciju.
Dobra tema.
Svi mi zivimo, borimo se, padamo, ustajemo, ostanemo lezati ili klecati neko vrijeme ali poraz je nesto sto je jako definirati.
Evo jedan licni primjer:
Dosao sam do faze teskog konflikta oko prirode i namjene zajednickog projekta sa grupom ljudi sa kojima sam suradjivao. Izmedju ostaloga i sa mojim, vec bivsim, najboljim jaranom. Ja sam smatrao, jos uvijek smatram, da je moj koncept bio ispravan, baziran na profesionalizmu i postenju dok su drugi podlegli mentalitetu seoskih varalica i primitivizma i ja sam se povukao iz te grupe.
U njihovim ocima ja sam gubitnik, priznao sam poraz. U mojim ocima ja sam samo se drzao svojih principa od kojih nisam mogao odustati i okrenuo se drugim stvarima. Ostace zapamcena moja uloga u pokretanju projekta i to mi niko nece i ne moze uzeti, moja satisfakcija dolazi od podrske pojedinaca koji cijene moje stavove ali nisu za javnu konfrontaciju. Ja sam tim nemam problema - i to je razlog zasto se ne osjecam porazenim.
Ako sam zbog svojih principa izgubio par poznanika onda mi nisu ni trebali, prijatelje, osim jednog, nisam izgubio, ostali su uz mene.
Da rezimiram - sve je stvar individualnog pristupa, subjektivnog osvrta na situaciju.
Dobra tema.
- Chami
#31 Re: Priznajem, poražena sam...
Imao sam bas teskih padova u zivotu i ta koreci jedva izvukao zivu glavu...poslije toga i ako sam se borio za nesto sto mi znaci uvijek sam nekako (mozda nesvjesno vise i pomalo sebicno) pripremao na najgore, jer u stvari po mome misljenju razocarenje dolazi od očekivanja...ali uvijek me digne text od Kiplinga...posato sam na drugoj temi pa evo link...http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=6525
mozda i tebi "sjedne"
mozda i tebi "sjedne"
- sodom
#32 Re: Priznajem, poražena sam...
pomiri se sa činjenicom da nećeš dočekati princa za bijelom konju i sve će biti okeiz dna duše wrote:Danas mi se desilo da sam shvatila da je nešto za što sam se borila nekoliko godina i sama sebe ubjeđivala da ima pomaka, propalo. Danas sam sebi priznala sa sam poražena u toj stvari.![]()
pokušaj da uživaš i samo će doći
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#33 Re: Priznajem, poražena sam...
sve je prolazno
pa i dozivotna robija
pa i dozivotna robija
- BarbaDue
#34 Re: Priznajem, poražena sam...
kad prestanes padati bice ti neobicnoHAVANA wrote:iz dna duše wrote:Danas mi se desilo da sam shvatila da je nešto za što sam se borila nekoliko godina i sama sebe ubjeđivala da ima pomaka, propalo. Danas sam sebi priznala sa sam poražena u toj stvari.![]()
Čitav život padam i ustajem...
Iz svakog poraza sam nešto novo naučio...
Vremenom,sve rijedje padam...
ma ne, nisu problem padovi i porazi problem je ako poslije tih poraza i padova nema ko da vida rane...
- melbaa
#35 Re: Priznajem, poražena sam...
Odes spavati i dobro se naspavas. Kad se probudis vise ne mislis na to nesto od jucer. Jucer je jucer. Jucer je proslost. Ruzna proslost ne postoji. Samo lijepe stvari se trebaju pamtiti.
To je jedini nacin da se ostane normalan.
To je jedini nacin da se ostane normalan.
-
detroit-mercy
#36 Re: Priznajem, poražena sam...
Mozel' malo vise detalja, znas da forum voli detalje, ovako i sto bi ti pomogli ne znamo u cemu je problem 
- sodom
#37 Re: Priznajem, poražena sam...
kome je još forum pomogao u životu... get a life