Prijedlog: Napraviti poštenu kladionicu.....
-
obmar
#1 Prijedlog: Napraviti poštenu kladionicu.....
Ja koji se redovno kladim nesto razmišljam da svojim parama dozvolim nekome drugom da me konstantno vara.
Kladim se a kladionica za te iste pare kupi drukciji ishod.
Imam jedan prijedlog za koji bih želio da cujem i vaše mišljenje.
Prijedlog je ovakav:
Ako se ja kladim na jednu kombinaciju
neko drugi treba da se kladi na drugu kombinaciju i
jedan sigurno dobiva.
Ako sistem ima više kombinacija treba više igraca.
Konkretno ja bi se kladio samo na par nepar golova i to u "Derby"ju, oni imaju koef1,90.
Napr.
Ako sistem ima 16 kombinasija treba 16 sinhronizovanih igraca koji uplacuju po 1KM ili koliko se dogovori.
To su 4 para po 1,9 = 13,03 KM
Kladionica zaradila nesto manje od 3KM i to od onoga ko je dobio.
Šta je ovde po mom važno?
Važno je da neko sigurno dobije a i pare ostaju u raji.
Možda neko ima bolji prijedlog. Rado cu ga procitati.
Pozdrav svima!
Kladim se a kladionica za te iste pare kupi drukciji ishod.
Imam jedan prijedlog za koji bih želio da cujem i vaše mišljenje.
Prijedlog je ovakav:
Ako se ja kladim na jednu kombinaciju
neko drugi treba da se kladi na drugu kombinaciju i
jedan sigurno dobiva.
Ako sistem ima više kombinacija treba više igraca.
Konkretno ja bi se kladio samo na par nepar golova i to u "Derby"ju, oni imaju koef1,90.
Napr.
Ako sistem ima 16 kombinasija treba 16 sinhronizovanih igraca koji uplacuju po 1KM ili koliko se dogovori.
To su 4 para po 1,9 = 13,03 KM
Kladionica zaradila nesto manje od 3KM i to od onoga ko je dobio.
Šta je ovde po mom važno?
Važno je da neko sigurno dobije a i pare ostaju u raji.
Možda neko ima bolji prijedlog. Rado cu ga procitati.
Pozdrav svima!
- Erzsebet
#2 Re: Prijedlog: Napraviti poštenu kladionicu.....
Baš si loš s matematikom
.
Ako imaš dva para, kombinacija imaš 2 na drugu, tj. 4 (ako ne postoji neriješeno) ili 2 na treću, tj. 8 (ako imaš X). Ako igraš recimo fudbal, s neriješenim ishodom, na tri para imaš 27 kombinacija, na četiri para 81 kombinaciju. Ako igraš košarku bez neriješenog mogućeg (ili par - nepar golove), onda na četiri para imaš 2 na četvrtu kombinacija, tj. 16. Elem, kladionica uvijek ima zaštitu od eventualno više igrača.
Bolje ti je da pratiš internet kladionice širom svijeta i da čekaš neizvjesne utakmice, na koje će u različitim kladionicama biti različite kvote. Recimo, utakmica Bosna - Budućnost u jednoj kladionici ima 2,20 na jedinicu, a u drugoj 2,10 na dvojku. Dakle, to sigurno dobijaš barem 10% uloženog. Ili igraju danas Željo i Sarajevo, i nađeš tri kladionice s kvotama preko 3 na različite ishode.
Ako imaš dva para, kombinacija imaš 2 na drugu, tj. 4 (ako ne postoji neriješeno) ili 2 na treću, tj. 8 (ako imaš X). Ako igraš recimo fudbal, s neriješenim ishodom, na tri para imaš 27 kombinacija, na četiri para 81 kombinaciju. Ako igraš košarku bez neriješenog mogućeg (ili par - nepar golove), onda na četiri para imaš 2 na četvrtu kombinacija, tj. 16. Elem, kladionica uvijek ima zaštitu od eventualno više igrača.
Bolje ti je da pratiš internet kladionice širom svijeta i da čekaš neizvjesne utakmice, na koje će u različitim kladionicama biti različite kvote. Recimo, utakmica Bosna - Budućnost u jednoj kladionici ima 2,20 na jedinicu, a u drugoj 2,10 na dvojku. Dakle, to sigurno dobijaš barem 10% uloženog. Ili igraju danas Željo i Sarajevo, i nađeš tri kladionice s kvotama preko 3 na različite ishode.
- metar_drva
#3 Re: Prijedlog: Napraviti poštenu kladionicu.....
ko te vara? kladis se sam svojom voljom, halo! ne kupujes ni proizvod ni uslugu, kupujes nadu da ces nesto dobit.obmar wrote:Ja koji se redovno kladim nesto razmišljam da svojim parama dozvolim nekome drugom da me konstantno vara.
pa u svakom slucaju neko dobije, ne vidim sto bi ti bilo lakse ako dobije neko koga znas. mislim, nevjerovatnoobmar wrote:Važno je da neko sigurno dobije a i pare ostaju u raji.
-
mostarac
#4 Re: Prijedlog: Napraviti poštenu kladionicu.....
Kad bi kladionice u tolikoj mjeri stelile rezultate koliko oni okoji se redovno klade misle da stele onda bi sve u najkracem roku objavile bankrot. To je rabota koja se kladionici ne isplati jer kladionice sebe stite na veoma drugacije nacine i mnogo jednostavnije, zakonu prihvatljive i naravno u njihovu korist ide neumoljiva matematika.
Ljudi budite ozbiljni i shvatite da kladionica svoje poslovanje zasniva na kolicini, a ne na rezultatu.
Kladionica ako vidi da ce otici na glavu ona ce ili blokirati par ili ce nenormalno povecati kvotu na suprotan znak, a smanjiti na tekuci.
Kladionice nemaju potrebu za steljenjem utakmica i to je tako opasno da sebi taj luksuz tesko mogu da dozvole.
Ljudi budite ozbiljni i shvatite da kladionica svoje poslovanje zasniva na kolicini, a ne na rezultatu.
Kladionica ako vidi da ce otici na glavu ona ce ili blokirati par ili ce nenormalno povecati kvotu na suprotan znak, a smanjiti na tekuci.
Kladionice nemaju potrebu za steljenjem utakmica i to je tako opasno da sebi taj luksuz tesko mogu da dozvole.
-
obmar
#5 Re: Prijedlog: Napraviti poštenu kladionicu.....
Ne falim se sa matematikom.
Kakvu ima zastitu kladionica od visei graca.
Malo razmisli. Isto si rekao kao i ja.
Par nepar golova ima dvije kvote a to su 1,9
4 para po 1.9 = 13,03
To su 16 kom
16 igraca po 1 KM = 16KM
Kladionica u svakom slucaju zadaduje 2,97 to je njena zarada i neznam nikakvu drugu zastitu od vise igraca.
Ideja je bila da pare ostaju u raji i da se uvijek neko raduje.
P.S.
Ako bude jos takvih kvota kao sa Bosnom javi.
4 para po 1.9 = 13,03
To su 16 kom
16 igraca po 1 KM = 16KM
Kladionica u svakom slucaju zadaduje 2,97 to je njena zarada i neznam nikakvu drugu zastitu od vise igraca.
Ideja je bila da pare ostaju u raji i da se uvijek neko raduje.
P.S.
-
obmar
#6 Re: Prijedlog: Napraviti poštenu kladionicu.....
Moram ti reci bilo bi mi lakse.metar_drva wrote:ko te vara? kladis se sam svojom voljom, halo! ne kupujes ni proizvod ni uslugu, kupujes nadu da ces nesto dobit.obmar wrote:Ja koji se redovno kladim nesto razmišljam da svojim parama dozvolim nekome drugom da me konstantno vara.pa u svakom slucaju neko dobije, ne vidim sto bi ti bilo lakse ako dobije neko koga znas. mislim, nevjerovatnoobmar wrote:Važno je da neko sigurno dobije a i pare ostaju u raji.
To je i poenta.
-
obmar
#7 Re: Prijedlog: Napraviti poštenu kladionicu.....
Neznam uopste zasto Juventusa kaznise i neke osobe u Njemackoj pozatvarase?mostarac wrote:Kad bi kladionice u tolikoj mjeri stelile rezultate koliko oni okoji se redovno klade misle da stele onda bi sve u najkracem roku objavile bankrot. To je rabota koja se kladionici ne isplati jer kladionice sebe stite na veoma drugacije nacine i mnogo jednostavnije, zakonu prihvatljive i naravno u njihovu korist ide neumoljiva matematika.
- kurty
#8 Re: Prijedlog: Napraviti poštenu kladionicu.....
kladionica nije tu zbog raje, nego zbog sebe...da je kojim slucajem tu zbog raje, ona bi stalno bila u gubitku...obmar wrote:Ne falim se sa matematikom.![]()
4 para po 1.9 = 13,03
To su 16 kom
16 igraca po 1 KM = 16KM
Ideja je bila da pare ostaju u raji i da se uvijek neko raduje.![]()
P.S.
kladio sam se prije dvije godine i nakon 6 mjeseci razmisljanja, kombiniranja, logike...shvatio sam da banku i kladionicu nikad niko zahebat nece...
spominjete par bosna buducnost...ako sam obro shvatio...na 1 je recimo bilo 2.10 na 2 je bilo 2.20... i kaze ti neko da si sigurno 10% ulozenog dobar... a sta da je bio X??? po usima...
Kao sto si spomenuo zbroj golova par/nepar.... tu su moguca dva ishoda... ali kvota je 1,9...i znaci da si u gubitku 10%...
- JThomas
#9 Re: Prijedlog: Napraviti poštenu kladionicu.....
pa ne štele kladionice, štele oni koji igraju na velike uloge, funkcioneri i fubaleri klubova...a kladionice se brane od toga. kladionica dobija po redovnom toku stvari i bez štele.
- Nekako s proljeća
#10 Re: Prijedlog: Napraviti poštenu kladionicu.....
Kada u BiH budeš imao mogućnost da se kladiš na samo jedan par, možda se tek onda bude moglo govoriti o fer ulaganju, ali nikako o ''poštenom''.
S druge strane, ukoliko želiš da ikada u životu doživiš osjećaj slobodnog čovjeka, oslobađaj se tih ''okova '' , kojeg li apsurda, drage volje stavljaš na sebe...
''Pošteno, pa ko koga zahebe...