Prijedlog: Napraviti poštenu kladionicu.....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
obmar

#1 Prijedlog: Napraviti poštenu kladionicu.....

Post by obmar »

Ja koji se redovno kladim nesto razmišljam da svojim parama dozvolim nekome drugom da me konstantno vara.
Kladim se a kladionica za te iste pare kupi drukciji ishod.
Imam jedan prijedlog za koji bih želio da cujem i vaše mišljenje.
Prijedlog je ovakav:
Ako se ja kladim na jednu kombinaciju
neko drugi treba da se kladi na drugu kombinaciju i
jedan sigurno dobiva.
Ako sistem ima više kombinacija treba više igraca.
Konkretno ja bi se kladio samo na par nepar golova i to u "Derby"ju, oni imaju koef1,90.
Napr.
Ako sistem ima 16 kombinasija treba 16 sinhronizovanih igraca koji uplacuju po 1KM ili koliko se dogovori.
To su 4 para po 1,9 = 13,03 KM
Kladionica zaradila nesto manje od 3KM i to od onoga ko je dobio.
Šta je ovde po mom važno?
Važno je da neko sigurno dobije a i pare ostaju u raji.
Možda neko ima bolji prijedlog. Rado cu ga procitati.
Pozdrav svima!
Erzsebet

#2 Re: Prijedlog: Napraviti poštenu kladionicu.....

Post by Erzsebet »

Baš si loš s matematikom :).

Ako imaš dva para, kombinacija imaš 2 na drugu, tj. 4 (ako ne postoji neriješeno) ili 2 na treću, tj. 8 (ako imaš X). Ako igraš recimo fudbal, s neriješenim ishodom, na tri para imaš 27 kombinacija, na četiri para 81 kombinaciju. Ako igraš košarku bez neriješenog mogućeg (ili par - nepar golove), onda na četiri para imaš 2 na četvrtu kombinacija, tj. 16. Elem, kladionica uvijek ima zaštitu od eventualno više igrača.

Bolje ti je da pratiš internet kladionice širom svijeta i da čekaš neizvjesne utakmice, na koje će u različitim kladionicama biti različite kvote. Recimo, utakmica Bosna - Budućnost u jednoj kladionici ima 2,20 na jedinicu, a u drugoj 2,10 na dvojku. Dakle, to sigurno dobijaš barem 10% uloženog. Ili igraju danas Željo i Sarajevo, i nađeš tri kladionice s kvotama preko 3 na različite ishode.
metar_drva

#3 Re: Prijedlog: Napraviti poštenu kladionicu.....

Post by metar_drva »

obmar wrote:Ja koji se redovno kladim nesto razmišljam da svojim parama dozvolim nekome drugom da me konstantno vara.
ko te vara? kladis se sam svojom voljom, halo! ne kupujes ni proizvod ni uslugu, kupujes nadu da ces nesto dobit.
obmar wrote:Važno je da neko sigurno dobije a i pare ostaju u raji.
pa u svakom slucaju neko dobije, ne vidim sto bi ti bilo lakse ako dobije neko koga znas. mislim, nevjerovatno
mostarac

#4 Re: Prijedlog: Napraviti poštenu kladionicu.....

Post by mostarac »

Kad bi kladionice u tolikoj mjeri stelile rezultate koliko oni okoji se redovno klade misle da stele onda bi sve u najkracem roku objavile bankrot. To je rabota koja se kladionici ne isplati jer kladionice sebe stite na veoma drugacije nacine i mnogo jednostavnije, zakonu prihvatljive i naravno u njihovu korist ide neumoljiva matematika.
Ljudi budite ozbiljni i shvatite da kladionica svoje poslovanje zasniva na kolicini, a ne na rezultatu.
Kladionica ako vidi da ce otici na glavu ona ce ili blokirati par ili ce nenormalno povecati kvotu na suprotan znak, a smanjiti na tekuci.
Kladionice nemaju potrebu za steljenjem utakmica i to je tako opasno da sebi taj luksuz tesko mogu da dozvole.
obmar

#5 Re: Prijedlog: Napraviti poštenu kladionicu.....

Post by obmar »

Ne falim se sa matematikom. :?
Kakvu ima zastitu kladionica od visei graca.
Malo razmisli. Isto si rekao kao i ja.
Par nepar golova ima dvije kvote a to su 1,9
4 para po 1.9 = 13,03
To su 16 kom
16 igraca po 1 KM = 16KM
Kladionica u svakom slucaju zadaduje 2,97 to je njena zarada i neznam nikakvu drugu zastitu od vise igraca.
Ideja je bila da pare ostaju u raji i da se uvijek neko raduje. :)

P.S.
Ako bude jos takvih kvota kao sa Bosnom javi. :bih:
obmar

#6 Re: Prijedlog: Napraviti poštenu kladionicu.....

Post by obmar »

metar_drva wrote:
obmar wrote:Ja koji se redovno kladim nesto razmišljam da svojim parama dozvolim nekome drugom da me konstantno vara.
ko te vara? kladis se sam svojom voljom, halo! ne kupujes ni proizvod ni uslugu, kupujes nadu da ces nesto dobit.
obmar wrote:Važno je da neko sigurno dobije a i pare ostaju u raji.
pa u svakom slucaju neko dobije, ne vidim sto bi ti bilo lakse ako dobije neko koga znas. mislim, nevjerovatno
Moram ti reci bilo bi mi lakse.
To je i poenta. :-D
obmar

#7 Re: Prijedlog: Napraviti poštenu kladionicu.....

Post by obmar »

mostarac wrote:Kad bi kladionice u tolikoj mjeri stelile rezultate koliko oni okoji se redovno klade misle da stele onda bi sve u najkracem roku objavile bankrot. To je rabota koja se kladionici ne isplati jer kladionice sebe stite na veoma drugacije nacine i mnogo jednostavnije, zakonu prihvatljive i naravno u njihovu korist ide neumoljiva matematika.
Ljudi budite ozbiljni i shvatite da kladionica svoje poslovanje zasniva na kolicini, a ne na rezultatu.
Kladionica ako vidi da ce otici na glavu ona ce ili blokirati par ili ce nenormalno povecati kvotu na suprotan znak, a smanjiti na tekuci.
Kladionice nemaju potrebu za steljenjem utakmica i to je tako opasno da sebi taj luksuz tesko mogu da dozvole.
Neznam uopste zasto Juventusa kaznise i neke osobe u Njemackoj pozatvarase? :?
kurty

#8 Re: Prijedlog: Napraviti poštenu kladionicu.....

Post by kurty »

obmar wrote:Ne falim se sa matematikom. :?
Kakvu ima zastitu kladionica od visei graca.
Malo razmisli. Isto si rekao kao i ja.
Par nepar golova ima dvije kvote a to su 1,9
4 para po 1.9 = 13,03
To su 16 kom
16 igraca po 1 KM = 16KM
Kladionica u svakom slucaju zadaduje 2,97 to je njena zarada i neznam nikakvu drugu zastitu od vise igraca.
Ideja je bila da pare ostaju u raji i da se uvijek neko raduje. :)

P.S.
Ako bude jos takvih kvota kao sa Bosnom javi. :bih:
kladionica nije tu zbog raje, nego zbog sebe...da je kojim slucajem tu zbog raje, ona bi stalno bila u gubitku...

kladio sam se prije dvije godine i nakon 6 mjeseci razmisljanja, kombiniranja, logike...shvatio sam da banku i kladionicu nikad niko zahebat nece...

spominjete par bosna buducnost...ako sam obro shvatio...na 1 je recimo bilo 2.10 na 2 je bilo 2.20... i kaze ti neko da si sigurno 10% ulozenog dobar... a sta da je bio X??? po usima...

Kao sto si spomenuo zbroj golova par/nepar.... tu su moguca dva ishoda... ali kvota je 1,9...i znaci da si u gubitku 10%...
JThomas

#9 Re: Prijedlog: Napraviti poštenu kladionicu.....

Post by JThomas »

pa ne štele kladionice, štele oni koji igraju na velike uloge, funkcioneri i fubaleri klubova...a kladionice se brane od toga. kladionica dobija po redovnom toku stvari i bez štele.
Nekako s proljeća

#10 Re: Prijedlog: Napraviti poštenu kladionicu.....

Post by Nekako s proljeća »

:)

Kada u BiH budeš imao mogućnost da se kladiš na samo jedan par, možda se tek onda bude moglo govoriti o fer ulaganju, ali nikako o ''poštenom''.
S druge strane, ukoliko želiš da ikada u životu doživiš osjećaj slobodnog čovjeka, oslobađaj se tih ''okova '' , kojeg li apsurda, drage volje stavljaš na sebe...

''Pošteno, pa ko koga zahebe... :lol: ''
Post Reply