posao u dm-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Ma.Le.Na

#51 Re: posao u dm-u

Post by Ma.Le.Na »

ne znam za plate ali bi samo da pohvalim radnice u DMovim prodavnicama
to je jedina prodavnica gdje vas pozdrave kada udjete...gdje cekaju vas mig da vam priskoce u pomoc...gdje ce vam na svaki nacin pokusati pomoci
(cesto posjecujem DM na pofalicima..ovaj uz Konzum)
Nemam nista s njima da se razumijemo :D ali me stvarno odusevi sto kada udjem..pa i ne vidim prodavacicu...ona se pozdravi...na kasi kada platim svaki put zahvali..i da ne nabrajam
Ovo nedstaje nasim prodavacima...i DM je dokaz da nije do mentaliteta i da se moze nas narod nauciti da se ponasa onako kako dolikuje

e sad ako im je plata oko 800KM...za SSS meni je to ..u ovom nasem vilajetu i prema nasim standardima sasvim dovoljno...cak stavise JAKO DOBRO
Pikaboo

#52 Re: posao u dm-u

Post by Pikaboo »

Gospoda Ministarka wrote:
Pikaboo wrote:U zemlju kakvih? U cemu je problem vas dvije? koji klinac citiras moj post ako ti se nesto ne svidja? Ja sam samo dodala moj belaj bez ikakvih losih namjera,a ti,ostani ba u svojoj Hrvatskoj i tamo radi,koji ces nam kinac ovdje.Imamo mi svoje nezaposlene.
Gospodja ministarka,komentar ti je kretenizam pravi i srami se !
Pikaboo, a koji je tebi vrag???
Tvojh post nisam ni vidjela, nit sam vjeruj mi imala namjeru da citiram, vec je jednostavno tu bio post od tarajozic, te sam nju citirala.
A tvoje zalbe nisam ni vidjela, evo tek sad... ako ti je tako lose tamo gdje jesi, ako ti je Bosna tako zlatna a ti pokupi stvari i dodi... uvijek ima mjesta na birou :mrgreen: ili uviijek mozes raditi na crno, za 500tinjak maraka ili ako si skupila 20.000KM mozes si kupiti radno mjesto.
Zamlju kakvih? Zamlju nas, ovakvih kakvi jesmo... kad vec pitas, eto takvi poput tebe.

Pikaboo, ti si tako isfrustrirana osoba, ali razumijem stres... sjedi... zapali---
Pikaboo nije isfrustrirana nimalo ,varas se.A i dosla bi veoma rado kuci da joj i tata i mama i sestra i dedo i nana imaju sta da jedu i cime racune da plate.
Ne sudi o ljudima ako ih licno neznas.
tarajozic

#53 Re: posao u dm-u

Post by tarajozic »

babyline wrote:
tarajozic wrote:hvala ti na ovom lijepom odgovoru, ali moj je muz bosanac, i od takvog mentaliteta nemogu pobjeci sve i da hocu :-D
znam kakav je zivot u BIH, zivjela sam neko vrijeme
iako su za moj pojam bosanci najveseliji i najprirodniji ljudi na svijetu
ovdje je sve tako umjetno i kvarno, uzas u sta nam se pretvorila drzava
hvala na lijepome misljenju, ne zaboravi da cesto imaju i prekratak fitilj :)
boze moj... nitko nije savrsen :)
metar_drva

#54 Re: posao u dm-u

Post by metar_drva »

Pikaboo wrote:E da vam ja kazem sta je rad i sta znaci naraditi se u pravom smislu rijeci.Pocinjem posao ujutro u 06:00 .Ima voznje do posla oko 30 minuta,zavisi od saobracaja,i radim do 19:00.SVAKI DAN.Slobodne vikende nemam,sem ako je neki drzavni praznik onda taj dan odmaram i to je to.Plata je boli glava naravno,al ' sam umorna ko' rudar.Znam da nije tema al' eto da vam docaram da ima i gorih radnih sati
nije bas da se satires od posla, cim u radnom vremenu pises po forumu :skoljka:
tarajozic

#55 Re: posao u dm-u

Post by tarajozic »

Pikaboo wrote:
Gospoda Ministarka wrote:
Pikaboo wrote:U zemlju kakvih? U cemu je problem vas dvije? koji klinac citiras moj post ako ti se nesto ne svidja? Ja sam samo dodala moj belaj bez ikakvih losih namjera,a ti,ostani ba u svojoj Hrvatskoj i tamo radi,koji ces nam kinac ovdje.Imamo mi svoje nezaposlene.
Pikaboo, a koji je tebi vrag???
Tvojh post nisam ni vidjela, nit sam vjeruj mi imala namjeru da citiram, vec je jednostavno tu bio post od tarajozic, te sam nju citirala.
A tvoje zalbe nisam ni vidjela, evo tek sad... ako ti je tako lose tamo gdje jesi, ako ti je Bosna tako zlatna a ti pokupi stvari i dodi... uvijek ima mjesta na birou :mrgreen: ili uviijek mozes raditi na crno, za 500tinjak maraka ili ako si skupila 20.000KM mozes si kupiti radno mjesto.
Zamlju kakvih? Zamlju nas, ovakvih kakvi jesmo... kad vec pitas, eto takvi poput tebe.

Pikaboo, ti si tako isfrustrirana osoba, ali razumijem stres... sjedi... zapali---
Pikaboo nije isfrustrirana nimalo ,varas se.A i dosla bi veoma rado kuci da joj i tata i mama i sestra i dedo i nana imaju sta da jedu i cime racune da plate.
.
Last edited by tarajozic on 21/01/2010 12:01, edited 1 time in total.
Pikaboo

#56 Re: posao u dm-u

Post by Pikaboo »

metar_drva wrote:
Pikaboo wrote:E da vam ja kazem sta je rad i sta znaci naraditi se u pravom smislu rijeci.Pocinjem posao ujutro u 06:00 .Ima voznje do posla oko 30 minuta,zavisi od saobracaja,i radim do 19:00.SVAKI DAN.Slobodne vikende nemam,sem ako je neki drzavni praznik onda taj dan odmaram i to je to.Plata je boli glava naravno,al ' sam umorna ko' rudar.Znam da nije tema al' eto da vam docaram da ima i gorih radnih sati
A ti nebi ?
tarajozic

#57 Re: posao u dm-u

Post by tarajozic »

Pikaboo wrote:
metar_drva wrote:
A ti nebi ?
dobra :)
Gospoda Ministarka

#58 Re: posao u dm-u

Post by Gospoda Ministarka »

Pikaboo wrote:Pikaboo nije isfrustrirana nimalo ,varas se.A i dosla bi veoma rado kuci da joj i tata i mama i sestra i dedo i nana imaju sta da jedu i cime racune da plate.
Pikaboooo, ne bi bilo s goreg da nesto procitas i od beletristike pa da mozes da pojmis srz napisanog.
Btw, ako ovo nije isfrustrirana osoba ja neznam sta je...
I nadam se da se ovako ne obracas ljudima u okolini, mislim... "koji klinac" :roll:
Eh, da... srz napisanog je bio taj da ti je uglavnom bolje tamo gdje god jesi nego ovdje u BIH, a zasto ti je bolje vec zato sto si otisla od nas kakvi jesmo.
I sta sam ja sudila o tebi?
Postujem, kad neko ode trbuhom za kruhom-
bingov buraz

#59 Re: posao u dm-u

Post by bingov buraz »

A teme i ludnice :lol: :lol:
Djevojka upitala, dobila odgovor i trebalo je lockati temu odmah.

Jbt. pa na ovako benignoj temi vec imamo 3-4 svadje :mrgreen: :bih:
Pikaboo

#60 Re: posao u dm-u

Post by Pikaboo »

A ti nebi ?[/quote]
dobra :)[/quote]

Tara,izvini za moj komentar.Nije bilo ljepo od mene.
metar_drva

#61 Re: posao u dm-u

Post by metar_drva »

Pikaboo wrote:
metar_drva wrote:
A ti nebi ?
ne bih sta?
ne bih pricao okolo da se satirem od posla, a pri tom vodio besmislene rasprave po forumu. sto znaci, il lazes da se ubijas od posla, il je sama cinjenica sto si na poslu dovoljna da kukas kako imas posla preko glave. elem, licemjerno u svakom slucaju.
Pikaboo

#62 Re: posao u dm-u

Post by Pikaboo »

Hajmo ko je sljedeci?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#63 Re: posao u dm-u

Post by ladyblue18 »

Temu cu naravno da zakljucam.
I ovdje ste uspjeli pokupiti banove, sramite se!

Ukoliko pokretacica teme zeli da tema ostane otvorena, neka mi posalje pp.
Locked