POROCI
-
severina25
#1 POROCI
Ljudi, sta mislite koji je nagori porok? Kocka, alkohol, preljuba/varanje, droga, ....i dali se ikad iko izlijeci od istog??????
- uvjek dobar gost
..... ja imam svoj porok, kao i svi ostali.... lopovluk je meni lično najgori jer tako poroklija ne šteti samo sebe već šteti okolinu... alkohol popslije toga za one koji ne umiju piti....
-
Rambo-Amadeus
Sta je tvoj...hajde mozes s rajom podijelit...
moj je alkohol, sex i neraditis
moj je alkohol, sex i neraditis
- uvjek dobar gost
Moj porok je zeleniš....
- anais_nin
#5 Re: POROCI
sve od gore navedenog ima potencijal da bude jednako destruktivno i stetno i po osobu koja je ovisna, kao i po okolinu te osobe....da, postoje slucajevi kada se osoba "izlijeci" tj prestane sa tim nacinom zivota, i svaka cast takvima, jer najteze se boriti protiv samog sebeseverina25 wrote:Ljudi, sta mislite koji je nagori porok? Kocka, alkohol, preljuba/varanje, droga, ....i dali se ikad iko izlijeci od istog??????
- uvjek dobar gost
trudim se....cyprus wrote:Nekad se da primjetituvjek dobar gost wrote:Moj porok je zeleniš....![]()
.
-
severina25
Ma zanima me dali je moguce da nesto traje odredjeni period dok se covjek ne ispuse i onda to sa godinama prodje. Moj jedini porok su cigare i mislim da necu nikada prestati pusiti
Ali moja drugarica ima momka koji je kockao 3-4 god... i sada ima 27 god. i kaze da je sada ozbiljan i zreo i da je sa tim zavrsio u zivotu jer je shvatio da je to glupost. Pitanje je dali mu treba vjerovati da je karakter? Ili mu je bliza ona teska recenica "jednom kockar, vazda kockar"... Sta vi mislite, imate li iskustva u tome?
Ali moja drugarica ima momka koji je kockao 3-4 god... i sada ima 27 god. i kaze da je sada ozbiljan i zreo i da je sa tim zavrsio u zivotu jer je shvatio da je to glupost. Pitanje je dali mu treba vjerovati da je karakter? Ili mu je bliza ona teska recenica "jednom kockar, vazda kockar"... Sta vi mislite, imate li iskustva u tome?
- anais_nin
sta to tacno znaci? je li se zavaljivao u dugove i probleme zbog kockanja? je li mu to bila "redovna" aktivnost, ono orilo gorilo on mora svoju zelju da ispuniseverina25 wrote:Ma zanima me dali je moguce da nesto traje odredjeni period dok se covjek ne ispuse i onda to sa godinama prodje. Moj jedini porok su cigare i mislim da necu nikada prestati pusiti![]()
-
severina25
Ma ne znam sada pojedinisti... Ali znam da je i gubio i dobivao ali isto tako znam da se i zavaljivao, dizao kredite, posudjivao od svakoga koga je poznavao... lagao, petljao... Na kraju kada su valjda svi izvori presusili priznao je djevojci sve i rekao da nece vise nikad!
- anais_nin
ovisnikseverina25 wrote:Ma ne znam sada pojedinisti... Ali znam da je i gubio i dobivao ali isto tako znam da se i zavaljivao, dizao kredite, posudjivao od svakoga koga je poznavao... lagao, petljao... Na kraju kada su valjda svi izvori presusili priznao je djevojci sve i rekao da nece vise nikad!
-
callmethebreeeze
ja nemam poroka samo uzivanja
jel ono oskar vajld rekao svemu mogu odoliti samo ne iskusenjima
- anais_nin
jestecallmethebreeeze wrote:ja nemam poroka samo uzivanja![]()
-
callmethebreeeze
pa, lako je njemu protiv zena pricati, on je volioanais_nin wrote:jestecallmethebreeeze wrote:ja nemam poroka samo uzivanja![]()
jel ono oskar vajld rekao svemu mogu odoliti samo ne iskusenjimasamo to je isti lik koji je rekao da muskarac moze biti sretan sa bilo kojom zenom sve dok je ne voli
- abondanzieri
Svaki porok je sam po sebi zaheban i kada covjeku "udje u krv" tesko ga je izbaciti.Sto se mene tice od svih poroka najgora iskustva imam sa kockanjem,tako da je to za mene najgori porok
-
severina25
Znaci bio si u istoj situaciji? Pa sta savjetujes i predlazes? Jesi li se izlijecio za sva vremena?
- abondanzieri
Da bio sam kockar dugo vremena i tako mi je drago da o tome mogu pricati u proslom vremenu.Svako ko je kockao ili jos uvijek kocka zna kako je tesko da se prekine s tim i zato trenutak kada sam definitivno odlucio da prestanem kockati smatram svojom velikom pobjedomseverina25 wrote:Znaci bio si u istoj situaciji? Pa sta savjetujes i predlazes? Jesi li se izlijecio za sva vremena?
-
severina25
Svaka cast! Volim hrabre ljude... Dakle, ima nade.. Ipak treba ljudima pomoci, vjerovati i dati sansu, ipak ima nade da pretsnu.
- anais_nin
severina nije nikako pitanje nadeseverina25 wrote:Svaka cast! Volim hrabre ljude... Dakle, ima nade.. Ipak treba ljudima pomoci, vjerovati i dati sansu, ipak ima nade da pretsnu.
-
Rambo-Amadeus
Sta je, opcenito, sa "izlijecenjem"? Mislim ovdje i na neke teze "prestupe", mozda vise grijehe...da li mislite da se za nekog isplati (ili vrijedi) uopste mijenjati, u smislu da mu to bude dodatni podsticaj za promjenu, ako mu okolina to nikad nece zapravo povjerovati...?
Ovo me je uvijek intersovalo, kad pomislim na neke slucajeve gdje se nekog napada sto je ovakav-onakav...
Ovo me je uvijek intersovalo, kad pomislim na neke slucajeve gdje se nekog napada sto je ovakav-onakav...
- anais_nin
haj malo pojasni ili daj konkretan primjer tog sto pitas pa mozda i pronadjes adekvatan odgovorRambo-Amadeus wrote:Sta je, opcenito, sa "izlijecenjem"? Mislim ovdje i na neke teze "prestupe", mozda vise grijehe...da li mislite da se za nekog isplati (ili vrijedi) uopste mijenjati, u smislu da mu to bude dodatni podsticaj za promjenu, ako mu okolina to nikad nece zapravo povjerovati...?