POROCI

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

severina25

#1 POROCI

Post by severina25 »

Ljudi, sta mislite koji je nagori porok? Kocka, alkohol, preljuba/varanje, droga, ....i dali se ikad iko izlijeci od istog??????
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

..... ja imam svoj porok, kao i svi ostali.... lopovluk je meni lično najgori jer tako poroklija ne šteti samo sebe već šteti okolinu... alkohol popslije toga za one koji ne umiju piti....
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

Sta je tvoj...hajde mozes s rajom podijelit... :D

moj je alkohol, sex i neraditis :D
uvjek dobar gost

Moj porok je zeleniš....
anais_nin

#5 Re: POROCI

Post by anais_nin »

severina25 wrote:Ljudi, sta mislite koji je nagori porok? Kocka, alkohol, preljuba/varanje, droga, ....i dali se ikad iko izlijeci od istog??????
sve od gore navedenog ima potencijal da bude jednako destruktivno i stetno i po osobu koja je ovisna, kao i po okolinu te osobe....da, postoje slucajevi kada se osoba "izlijeci" tj prestane sa tim nacinom zivota, i svaka cast takvima, jer najteze se boriti protiv samog sebe :roll: s tim sto ne mislim da se od "varanja" lijeci :D pretpostavljam da se to odnosilo na ovinost o sexu :D
cyprus

Post by cyprus »

uvjek dobar gost wrote:Moj porok je zeleniš....
Nekad se da primjetit :lol: :D .
uvjek dobar gost

cyprus wrote:
uvjek dobar gost wrote:Moj porok je zeleniš....
Nekad se da primjetit :lol: :D .
trudim se....
severina25

Post by severina25 »

Ma zanima me dali je moguce da nesto traje odredjeni period dok se covjek ne ispuse i onda to sa godinama prodje. Moj jedini porok su cigare i mislim da necu nikada prestati pusiti :sad:
Ali moja drugarica ima momka koji je kockao 3-4 god... i sada ima 27 god. i kaze da je sada ozbiljan i zreo i da je sa tim zavrsio u zivotu jer je shvatio da je to glupost. Pitanje je dali mu treba vjerovati da je karakter? Ili mu je bliza ona teska recenica "jednom kockar, vazda kockar"... Sta vi mislite, imate li iskustva u tome?
alcho

Post by alcho »

Moj je teletina ispod saca
anais_nin

Post by anais_nin »

severina25 wrote:Ma zanima me dali je moguce da nesto traje odredjeni period dok se covjek ne ispuse i onda to sa godinama prodje. Moj jedini porok su cigare i mislim da necu nikada prestati pusiti :sad:
Ali moja drugarica ima momka koji je kockao 3-4 god... i sada ima 27 god. i kaze da je sada ozbiljan i zreo i da je sa tim zavrsio u zivotu jer je shvatio da je to glupost. Pitanje je dali mu treba vjerovati da je karakter? Ili mu je bliza ona teska recenica "jednom kockar, vazda kockar"... Sta vi mislite, imate li iskustva u tome?
sta to tacno znaci? je li se zavaljivao u dugove i probleme zbog kockanja? je li mu to bila "redovna" aktivnost, ono orilo gorilo on mora svoju zelju da ispuni :roll: jer sustina tog problema je sto rijetko ko cesce dobiva nego sto gubi....covjek koji nije ovisnik kad vidi da gubi ce prestati......ovisnik nece :roll: kocnica ne radi :roll: tj radi u suprotnom smjeru... :roll: to ti je ona starinska "nije majka muju 'karala' zato sto se kockao, vec sto se "chupao"" :roll:
severina25

Post by severina25 »

Ma ne znam sada pojedinisti... Ali znam da je i gubio i dobivao ali isto tako znam da se i zavaljivao, dizao kredite, posudjivao od svakoga koga je poznavao... lagao, petljao... Na kraju kada su valjda svi izvori presusili priznao je djevojci sve i rekao da nece vise nikad!
anais_nin

Post by anais_nin »

severina25 wrote:Ma ne znam sada pojedinisti... Ali znam da je i gubio i dobivao ali isto tako znam da se i zavaljivao, dizao kredite, posudjivao od svakoga koga je poznavao... lagao, petljao... Na kraju kada su valjda svi izvori presusili priznao je djevojci sve i rekao da nece vise nikad!
ovisnik :roll: nema tu prestajanja "na suho" :( obicno te osobe usavrse "umjetnost laganja" do te mjere da ih nije jednostavno prokuziti cak ni kada nastave :roll: ona ako zeli ostati s njim treba da razgovara s njim o tome, i da ga pokusa uputiti na strucnu pomoc :roll:
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

ja nemam poroka samo uzivanja :D
jel ono oskar vajld rekao svemu mogu odoliti samo ne iskusenjima :D
anais_nin

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote:ja nemam poroka samo uzivanja :D
jeste :D samo to je isti lik koji je rekao da muskarac moze biti sretan sa bilo kojom zenom sve dok je ne voli :lol:
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

anais_nin wrote:
callmethebreeeze wrote:ja nemam poroka samo uzivanja :D
jeste :D samo to je isti lik koji je rekao da muskarac moze biti sretan sa bilo kojom zenom sve dok je ne voli :lol:
pa, lako je njemu protiv zena pricati, on je volio :kravata: decke.
:D
abondanzieri

Post by abondanzieri »

Svaki porok je sam po sebi zaheban i kada covjeku "udje u krv" tesko ga je izbaciti.Sto se mene tice od svih poroka najgora iskustva imam sa kockanjem,tako da je to za mene najgori porok
severina25

Post by severina25 »

Znaci bio si u istoj situaciji? Pa sta savjetujes i predlazes? Jesi li se izlijecio za sva vremena?
abondanzieri

Post by abondanzieri »

severina25 wrote:Znaci bio si u istoj situaciji? Pa sta savjetujes i predlazes? Jesi li se izlijecio za sva vremena?
Da bio sam kockar dugo vremena i tako mi je drago da o tome mogu pricati u proslom vremenu.Svako ko je kockao ili jos uvijek kocka zna kako je tesko da se prekine s tim i zato trenutak kada sam definitivno odlucio da prestanem kockati smatram svojom velikom pobjedom :)
gumifufna

Post by gumifufna »

Da li je vlast porok
tavijapi

Post by tavijapi »

moj porok je fudbal. pa nikad se necu izlijeciti. a kockati se moze prestati.znam to. :-D :-D :-D
severina25

Post by severina25 »

Svaka cast! Volim hrabre ljude... Dakle, ima nade.. Ipak treba ljudima pomoci, vjerovati i dati sansu, ipak ima nade da pretsnu.
anais_nin

Post by anais_nin »

severina25 wrote:Svaka cast! Volim hrabre ljude... Dakle, ima nade.. Ipak treba ljudima pomoci, vjerovati i dati sansu, ipak ima nade da pretsnu.
severina nije nikako pitanje nade :roll: pitanje je koliko je realno vjerovati na rijec osobi cija ovisnost se zasniva na LAGANJU :roll: isti princip vrijedi i za narkomane, alkoholicare itd itd :oops: naravno da postoji odredjeni procenat osoba koja se izljece, tj nauce zivjeti s tim, ali procenat osoba koje su to uradile bez ikakve (strucne) pomoci, eto cisto zato sto su to odlucile je jako jako mali :roll:
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

Sta je, opcenito, sa "izlijecenjem"? Mislim ovdje i na neke teze "prestupe", mozda vise grijehe...da li mislite da se za nekog isplati (ili vrijedi) uopste mijenjati, u smislu da mu to bude dodatni podsticaj za promjenu, ako mu okolina to nikad nece zapravo povjerovati...?

Ovo me je uvijek intersovalo, kad pomislim na neke slucajeve gdje se nekog napada sto je ovakav-onakav...
anais_nin

Post by anais_nin »

Rambo-Amadeus wrote:Sta je, opcenito, sa "izlijecenjem"? Mislim ovdje i na neke teze "prestupe", mozda vise grijehe...da li mislite da se za nekog isplati (ili vrijedi) uopste mijenjati, u smislu da mu to bude dodatni podsticaj za promjenu, ako mu okolina to nikad nece zapravo povjerovati...?

Ovo me je uvijek intersovalo, kad pomislim na neke slucajeve gdje se nekog napada sto je ovakav-onakav...
haj malo pojasni ili daj konkretan primjer tog sto pitas pa mozda i pronadjes adekvatan odgovor :D
water

Post by water »

najbolje umije da ubije DROGA :D
Post Reply