Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#18126 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

MarlboroGold wrote: Je li ovakav asfalt :D

Image
I onaj sa šahtovima metar u asfaltu, zakrpama koje se provale čim prva kiša udari :thumbup:
triconja

#18127 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

Tomahawk11 wrote:
I onaj sa šahtovima metar u asfaltu, zakrpama koje se provale čim prva kiša udari :thumbup:
Eto prilike da se udari 100 komada sadnica nekog drveta, znaci bit ce hladnije u ljetnim danima i malo ce se smanjit zagadjenje (oko 5 % u tom mjestu) :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#18128 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

triconja wrote:
Tomahawk11 wrote:
Eto prilike da se udari 100 komada sadnica nekog drveta, znaci bit ce hladnije u ljetnim danima i malo ce se smanjit zagadjenje (oko 5 % u tom mjestu) :D
U šahtove? :? :mrgreen:
triconja

#18129 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

Tomahawk11 wrote:
triconja wrote: Eto prilike da se udari 100 komada sadnica nekog drveta, znaci bit ce hladnije u ljetnim danima i malo ce se smanjit zagadjenje (oko 5 % u tom mjestu) :D
Pa bolje te ceste razrovit nego malo malo krpit, znaci drva udarit, bit ce tri slucaja godisnje manje raka, isplatit ce se za 1000 godina takvim tempom :D . I naravno ljudima zabranit da loze i da se voze :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#18130 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

triconja wrote:
Tomahawk11 wrote:
triconja wrote: Eto prilike da se udari 100 komada sadnica nekog drveta, znaci bit ce hladnije u ljetnim danima i malo ce se smanjit zagadjenje (oko 5 % u tom mjestu) :D
Pa bolje te ceste razrovit nego malo malo krpit, znaci drva udarit, bit ce tri slucaja godisnje manje raka, isplatit ce se za 1000 godina takvim tempom :D . I naravno ljudima zabranit da loze i da se voze :lol: :lol: :lol:
Slažem se, bolje i drvored nego ovakve ceste. :thumbup:
vješalica

#18131 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vješalica »

triconja wrote:
pizarro wrote:npr. pomocu drveca bude zrak kvalitetniji, ali hajde ti to sirovini objasni <333
Aha, bas ovo po gradovima rijetko posadjena drva imaju ogroman uticaj na cistocu i kvalitet zraka, ma hajte molim vas, sve ekspert do eksperta. Pa da bi imalo ista mjerljivog uticaja za prosjecnog muju kojem je domet da ode u kladionicu odmah ujutro moralo bi da se toliko gusto udare da nema ni centa mjesta koje je slobodno (mislim malo veci trotoari, i pored ceste ako nema nekih gradjevina koje ce smetat i tako to).

Al haj ti to modernim hipijima objasni, lakse je cuvat jal drva jal pse jal nesta triespeto nego uzet i procitat nesta. Kladim se da niko ne lozi lignit i da niko ne vozi auto od ovijeh modernih hipija :lol:
Udarilo seljacinama u glavu zelenilo
Seru po gradu,a svoje 'vikendice'cuvaju
Treba im betonirati selendru pa da vidis sta je ljepotahahaha
Kvalitet i ugodjaj u gradu je kad imas drvo da vidis,koje ljeti pravi hlad i opcenito daje drugaciji ugodjaj oku i zivotu od nakrcanih spavaonica prosjecne doseljenicke pizdojebine iakompleksirane ;)
Ukljucujuci injihove taljige na kojim se voze
pizarro

#18132 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pizarro »

sad mi je vjesalica pravo simpaticna :srce: :D
vješalica

#18133 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vješalica »

triconja wrote:Ne kontam sto ljudima smeta sto neko sijece drva po gradu, pa jebemu misa niste ih vi posadili pa da vas udara u srce toliko (mislim nisu vasa privatna svojina).
Nisam posadila ali uzivamkad vidim drvo kao sto rekohgore umjesto doseljenickih pizdojebina od zgrada

A posebno je problem sto IZ treba njegovati dublja religijska shvatanja svijeta a ne da se razmecu i bahate na drvecu radi prolaznih ovozemaljskih ugodjaja
Ukratko cafircine umisljene iz IZ svidjalo se to kakvom licemjeru ovdje ili ne
vješalica

#18134 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vješalica »

MarlboroGold wrote:
triconja wrote:Ne kontam sto ljudima smeta sto neko sijece drva po gradu, pa jebemu misa niste ih vi posadili pa da vas udara u srce toliko (mislim nisu vasa privatna svojina).
I biljke su živa bića :|
Zaduzi se do Boga i nazad svake godine da hadzo ode lafo na zimovanje i ljetovanje u prirodu da se odmori,ma nema to slike ispod borova,palmi,cempresa u lavandi se valjaju....
A testera svako drvo u gradu jer ga zivcira
Kakva zivotna kontradikcija u seljackoglavog majmuna
Last edited by vješalica on 31/05/2018 08:23, edited 1 time in total.
duminjo

#18135 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by duminjo »

Osjekli drvo pored ulaza i neku zovu. majka Plakala deset dana.
invincible1921

#18136 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by invincible1921 »

Ne vezano za drvece i ovu pricu, ali me ona podsjetila...ne kontam nas narod koji u svemu vidi neku mitologiju i nesto sentimetalno
pink floydd

#18137 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pink floydd »

preporuka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) je deset kvadratnih metara zelenila po stanovniku.

https://www.klix.ba/lifestyle/analiza-s ... /171120080
triconja

#18138 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

pink floydd wrote:preporuka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) je deset kvadratnih metara zelenila po stanovniku.

https://www.klix.ba/lifestyle/analiza-s ... /171120080
Aha, tako mozda bude kad zivis u sumi sa 1000 stanovnika, taman svakom po 10 kvadrata :D
vješalica

#18139 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vješalica »

invincible1921 wrote:Ne vezano za drvece i ovu pricu, ali me ona podsjetila...ne kontam nas narod koji u svemu vidi neku mitologiju i nesto sentimetalno
Ni ja ne kontam sentiment prema betonu
triconja

#18140 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

vješalica wrote:
invincible1921 wrote:Ne vezano za drvece i ovu pricu, ali me ona podsjetila...ne kontam nas narod koji u svemu vidi neku mitologiju i nesto sentimetalno
Ni ja ne kontam sentiment prema betonu
Eto onda hajmo sve ceste porusit, ne more planeta dihat priko njiha, i drva udarit. Eee, malo falilo da zaboravim sve one zgradetine, to sve srusit i zemunice napravit :-) :lol: :lol: :lol:
vješalica

#18141 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vješalica »

U odnosu na cinjenicu neplanske idiotinjske besciljne gradnje u Sarajevu i nabijanja spavaonica na svakom cosku moglo bi se i to uciniti
shape of despair

#18142 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by shape of despair »

Ne kontam pješake nakad na zebri. Fino mu stanem, a on čini mi se još i uspori
invincible1921

#18143 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by invincible1921 »

shape of despair wrote:Ne kontam pješake nakad na zebri. Fino mu stanem, a on čini mi se još i uspori
To kontam :D zato sto se raja boji...eto neki dan pjesacki kod robota u hrasnom, stajo sam 5 minuta niko da stane
invincible1921

#18144 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by invincible1921 »

vješalica wrote:U odnosu na cinjenicu neplanske idiotinjske besciljne gradnje u Sarajevu i nabijanja spavaonica na svakom cosku moglo bi se i to uciniti
Po cemu je gradnja idiotska i besciljna? Sta hocete da je sarajevo nekakva metropola, a u isto vrijeme kasabica koja izgleda kao mjestasca iz njemacke sa razglednica....Urbicida ima, ali to se odnosi kad se pravi nesto cemu tu nije mjesto, naprimjer da na carsiji napravis neku zgradruinu.

Sto se mene tice ruglo grada nisu ni tibre ni zgrade na otoci sto se prave kao ni nove zgrade koje su planirane pravit, ruglo grada su buca potok, buljakov, sedrenik i svrakino...naselja ko favele bez ikakvog plana i icije dozvole za gradnju.
vješalica

#18145 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vješalica »

invincible1921 wrote:
vješalica wrote:U odnosu na cinjenicu neplanske idiotinjske besciljne gradnje u Sarajevu i nabijanja spavaonica na svakom cosku moglo bi se i to uciniti
Po cemu je gradnja idiotska i besciljna? Sta hocete da je sarajevo nekakva metropola, a u isto vrijeme kasabica koja izgleda kao mjestasca iz njemacke sa razglednica....Urbicida ima, ali to se odnosi kad se pravi nesto cemu tu nije mjesto, naprimjer da na carsiji napravis neku zgradruinu.

Sto se mene tice ruglo grada nisu ni tibre ni zgrade na otoci sto se prave kao ni nove zgrade koje su planirane pravit, ruglo grada su buca potok, buljakov, sedrenik i svrakino...naselja ko favele bez ikakvog plana i icije dozvole za gradnju.
Eto Tibra je koncept smisljenog procesa razvijanja grada
De prohodaj po sirat cupriji
Man se ozbiljnih tema
insomnia78

#18146 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

:lol:
invincible1921

#18147 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by invincible1921 »

vješalica wrote:
invincible1921 wrote:

Eto Tibra je koncept smisljenog procesa razvijanja grada
De prohodaj po sirat cupriji
Man se ozbiljnih tema
Daleko od toga ali ima i sto puta gorih slucajeva od tibri...a isto tako i mnogo primjera slicne gradnje u svijetu..de opet izvuci sta iz konteksta pa mi lafo sukni ;-)
Cherry-Cherry

#18148 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

Nemoj seljaku drvo staviti ispred zgrade, samo daj beton, jebo im beton mater
Što se arhitekture tiče, nema većeg rugla na planeti od Buča Potoka , Sokolja, Ahatovića, Dobričevića... Taj ruralni dio Novog Grada je zajebao i Zimbabve i Indiju....
Takođe, nigdje nema onakvog mentalnog sklopa na kugli zemaljskoj.
triconja

#18149 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

Cherry-Cherry wrote:Nemoj seljaku drvo staviti ispred zgrade, samo daj beton, jebo im beton mater
Vidis, svi su pametni, kae necu da mi bajusture ulaze u stan, a kad ucici 45 stepeni onda kuku lele. Eee, ne turaju se dzaba drva oko zgrada ali stas, ljudima u genima da drva treba posic i nacipat i odlozit :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#18150 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Velkoski »

jeblo te drvo :mrgreen:
Post Reply