I onaj sa šahtovima metar u asfaltu, zakrpama koje se provale čim prva kiša udariMarlboroGold wrote: Je li ovakav asfalt![]()
Popularne stvari koje ne kontam
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#18126 Re: Popularne stvari koje ne kontam
- triconja
#18127 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Eto prilike da se udari 100 komada sadnica nekog drveta, znaci bit ce hladnije u ljetnim danima i malo ce se smanjit zagadjenje (oko 5 % u tom mjestu)Tomahawk11 wrote:I onaj sa šahtovima metar u asfaltu, zakrpama koje se provale čim prva kiša udariMarlboroGold wrote: Je li ovakav asfalt![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#18128 Re: Popularne stvari koje ne kontam
U šahtove?triconja wrote:Eto prilike da se udari 100 komada sadnica nekog drveta, znaci bit ce hladnije u ljetnim danima i malo ce se smanjit zagadjenje (oko 5 % u tom mjestu)Tomahawk11 wrote:I onaj sa šahtovima metar u asfaltu, zakrpama koje se provale čim prva kiša udariMarlboroGold wrote: Je li ovakav asfalt![]()
- triconja
#18129 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa bolje te ceste razrovit nego malo malo krpit, znaci drva udarit, bit ce tri slucaja godisnje manje raka, isplatit ce se za 1000 godina takvim tempomTomahawk11 wrote:U šahtove?triconja wrote: Eto prilike da se udari 100 komada sadnica nekog drveta, znaci bit ce hladnije u ljetnim danima i malo ce se smanjit zagadjenje (oko 5 % u tom mjestu)![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#18130 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Slažem se, bolje i drvored nego ovakve ceste.triconja wrote:Pa bolje te ceste razrovit nego malo malo krpit, znaci drva udarit, bit ce tri slucaja godisnje manje raka, isplatit ce se za 1000 godina takvim tempomTomahawk11 wrote:U šahtove?triconja wrote: Eto prilike da se udari 100 komada sadnica nekog drveta, znaci bit ce hladnije u ljetnim danima i malo ce se smanjit zagadjenje (oko 5 % u tom mjestu)![]()
. I naravno ljudima zabranit da loze i da se voze
![]()
![]()
- vješalica
#18131 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Udarilo seljacinama u glavu zelenilotriconja wrote:Aha, bas ovo po gradovima rijetko posadjena drva imaju ogroman uticaj na cistocu i kvalitet zraka, ma hajte molim vas, sve ekspert do eksperta. Pa da bi imalo ista mjerljivog uticaja za prosjecnog muju kojem je domet da ode u kladionicu odmah ujutro moralo bi da se toliko gusto udare da nema ni centa mjesta koje je slobodno (mislim malo veci trotoari, i pored ceste ako nema nekih gradjevina koje ce smetat i tako to).pizarro wrote:npr. pomocu drveca bude zrak kvalitetniji, ali hajde ti to sirovini objasni <333
Al haj ti to modernim hipijima objasni, lakse je cuvat jal drva jal pse jal nesta triespeto nego uzet i procitat nesta. Kladim se da niko ne lozi lignit i da niko ne vozi auto od ovijeh modernih hipija
Seru po gradu,a svoje 'vikendice'cuvaju
Treba im betonirati selendru pa da vidis sta je ljepotahahaha
Kvalitet i ugodjaj u gradu je kad imas drvo da vidis,koje ljeti pravi hlad i opcenito daje drugaciji ugodjaj oku i zivotu od nakrcanih spavaonica prosjecne doseljenicke pizdojebine iakompleksirane
Ukljucujuci injihove taljige na kojim se voze
- pizarro
#18132 Re: Popularne stvari koje ne kontam
sad mi je vjesalica pravo simpaticna

- vješalica
#18133 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nisam posadila ali uzivamkad vidim drvo kao sto rekohgore umjesto doseljenickih pizdojebina od zgradatriconja wrote:Ne kontam sto ljudima smeta sto neko sijece drva po gradu, pa jebemu misa niste ih vi posadili pa da vas udara u srce toliko (mislim nisu vasa privatna svojina).
A posebno je problem sto IZ treba njegovati dublja religijska shvatanja svijeta a ne da se razmecu i bahate na drvecu radi prolaznih ovozemaljskih ugodjaja
Ukratko cafircine umisljene iz IZ svidjalo se to kakvom licemjeru ovdje ili ne
- vješalica
#18134 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zaduzi se do Boga i nazad svake godine da hadzo ode lafo na zimovanje i ljetovanje u prirodu da se odmori,ma nema to slike ispod borova,palmi,cempresa u lavandi se valjaju....MarlboroGold wrote:I biljke su živa bićatriconja wrote:Ne kontam sto ljudima smeta sto neko sijece drva po gradu, pa jebemu misa niste ih vi posadili pa da vas udara u srce toliko (mislim nisu vasa privatna svojina).
A testera svako drvo u gradu jer ga zivcira
Kakva zivotna kontradikcija u seljackoglavog majmuna
Last edited by vješalica on 31/05/2018 08:23, edited 1 time in total.
- duminjo
#18135 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Osjekli drvo pored ulaza i neku zovu. majka Plakala deset dana.
-
invincible1921
#18136 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne vezano za drvece i ovu pricu, ali me ona podsjetila...ne kontam nas narod koji u svemu vidi neku mitologiju i nesto sentimetalno
- pink floydd
#18137 Re: Popularne stvari koje ne kontam
preporuka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) je deset kvadratnih metara zelenila po stanovniku.
https://www.klix.ba/lifestyle/analiza-s ... /171120080
- triconja
#18138 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Aha, tako mozda bude kad zivis u sumi sa 1000 stanovnika, taman svakom po 10 kvadratapink floydd wrote:preporuka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) je deset kvadratnih metara zelenila po stanovniku.
- vješalica
#18139 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ni ja ne kontam sentiment prema betonuinvincible1921 wrote:Ne vezano za drvece i ovu pricu, ali me ona podsjetila...ne kontam nas narod koji u svemu vidi neku mitologiju i nesto sentimetalno
- triconja
#18140 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Eto onda hajmo sve ceste porusit, ne more planeta dihat priko njiha, i drva udarit. Eee, malo falilo da zaboravim sve one zgradetine, to sve srusit i zemunice napravitvješalica wrote:Ni ja ne kontam sentiment prema betonuinvincible1921 wrote:Ne vezano za drvece i ovu pricu, ali me ona podsjetila...ne kontam nas narod koji u svemu vidi neku mitologiju i nesto sentimetalno
- vješalica
#18141 Re: Popularne stvari koje ne kontam
U odnosu na cinjenicu neplanske idiotinjske besciljne gradnje u Sarajevu i nabijanja spavaonica na svakom cosku moglo bi se i to uciniti
- shape of despair
#18142 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam pješake nakad na zebri. Fino mu stanem, a on čini mi se još i uspori
-
invincible1921
#18143 Re: Popularne stvari koje ne kontam
To kontamshape of despair wrote:Ne kontam pješake nakad na zebri. Fino mu stanem, a on čini mi se još i uspori
-
invincible1921
#18144 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Po cemu je gradnja idiotska i besciljna? Sta hocete da je sarajevo nekakva metropola, a u isto vrijeme kasabica koja izgleda kao mjestasca iz njemacke sa razglednica....Urbicida ima, ali to se odnosi kad se pravi nesto cemu tu nije mjesto, naprimjer da na carsiji napravis neku zgradruinu.vješalica wrote:U odnosu na cinjenicu neplanske idiotinjske besciljne gradnje u Sarajevu i nabijanja spavaonica na svakom cosku moglo bi se i to uciniti
Sto se mene tice ruglo grada nisu ni tibre ni zgrade na otoci sto se prave kao ni nove zgrade koje su planirane pravit, ruglo grada su buca potok, buljakov, sedrenik i svrakino...naselja ko favele bez ikakvog plana i icije dozvole za gradnju.
- vješalica
#18145 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Eto Tibra je koncept smisljenog procesa razvijanja gradainvincible1921 wrote:Po cemu je gradnja idiotska i besciljna? Sta hocete da je sarajevo nekakva metropola, a u isto vrijeme kasabica koja izgleda kao mjestasca iz njemacke sa razglednica....Urbicida ima, ali to se odnosi kad se pravi nesto cemu tu nije mjesto, naprimjer da na carsiji napravis neku zgradruinu.vješalica wrote:U odnosu na cinjenicu neplanske idiotinjske besciljne gradnje u Sarajevu i nabijanja spavaonica na svakom cosku moglo bi se i to uciniti
Sto se mene tice ruglo grada nisu ni tibre ni zgrade na otoci sto se prave kao ni nove zgrade koje su planirane pravit, ruglo grada su buca potok, buljakov, sedrenik i svrakino...naselja ko favele bez ikakvog plana i icije dozvole za gradnju.
De prohodaj po sirat cupriji
Man se ozbiljnih tema
-
invincible1921
#18147 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Daleko od toga ali ima i sto puta gorih slucajeva od tibri...a isto tako i mnogo primjera slicne gradnje u svijetu..de opet izvuci sta iz konteksta pa mi lafo suknivješalica wrote:Eto Tibra je koncept smisljenog procesa razvijanja gradainvincible1921 wrote:Po cemu je gradnja idiotska i besciljna? Sta hocete da je sarajevo nekakva metropola, a u isto vrijeme kasabica koja izgleda kao mjestasca iz njemacke sa razglednica....Urbicida ima, ali to se odnosi kad se pravi nesto cemu tu nije mjesto, naprimjer da na carsiji napravis neku zgradruinu.vješalica wrote:U odnosu na cinjenicu neplanske idiotinjske besciljne gradnje u Sarajevu i nabijanja spavaonica na svakom cosku moglo bi se i to uciniti
De prohodaj po sirat cupriji
Man se ozbiljnih tema
- Cherry-Cherry
#18148 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nemoj seljaku drvo staviti ispred zgrade, samo daj beton, jebo im beton mater
Što se arhitekture tiče, nema većeg rugla na planeti od Buča Potoka , Sokolja, Ahatovića, Dobričevića... Taj ruralni dio Novog Grada je zajebao i Zimbabve i Indiju....
Takođe, nigdje nema onakvog mentalnog sklopa na kugli zemaljskoj.
Što se arhitekture tiče, nema većeg rugla na planeti od Buča Potoka , Sokolja, Ahatovića, Dobričevića... Taj ruralni dio Novog Grada je zajebao i Zimbabve i Indiju....
Takođe, nigdje nema onakvog mentalnog sklopa na kugli zemaljskoj.
- triconja
#18149 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Vidis, svi su pametni, kae necu da mi bajusture ulaze u stan, a kad ucici 45 stepeni onda kuku lele. Eee, ne turaju se dzaba drva oko zgrada ali stas, ljudima u genima da drva treba posic i nacipat i odlozitCherry-Cherry wrote:Nemoj seljaku drvo staviti ispred zgrade, samo daj beton, jebo im beton mater
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#18150 Re: Popularne stvari koje ne kontam
jeblo te drvo