POMOC OKO SASTAVA NA ENGLESKOOOM

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

todd_smith

#26 Re: POMOC OKO SASTAVA NA ENGLESKOOOM

Post by todd_smith »

nightvision wrote:Djecko, patetican si. Da si zaista htio pomoci ne bi pisao i ostavljao raniji post. Nego sad nasao glumiti samaricanina? Ako se dobro sjecam s one jedne teme ti si inace malo mladjahan, neizivljen, a i iskompleksiran rodnom grudom. Slaba je pomoc od tebe. Ti trebas prvo sebi pomoci.
dzaba ti sve, dijete dobi keca zbog tebe
nightvision

#27 Re: POMOC OKO SASTAVA NA ENGLESKOOOM

Post by nightvision »

Da, bas...
todd_smith

#28 Re: POMOC OKO SASTAVA NA ENGLESKOOOM

Post by todd_smith »

mogao si mu do sada ti licno napisati 5-6 sastava, ali jbg vise volis palamudisati i moralisati

mozda mu nekad bude trebao sastav o pametovanju, ima da ga prekucas i zakucas
nightvision

#29 Re: POMOC OKO SASTAVA NA ENGLESKOOOM

Post by nightvision »

Ama nisam bas siguran, tebe je nemoguce nadmasiti s obzirom da imas odgovor na svaku. Haman ce dijete ipak dobiti keca. :pisnuo:
dobar osjecaj

#30 Re: POMOC OKO SASTAVA NA ENGLESKOOOM

Post by dobar osjecaj »

nightvision wrote:Sasvim relevatna, samo moralno sakate osobe to ne mogu shvatiti. Hajde procitaj uvodni post pa reci gdje vidis "gotovanluk"?
Pa eto. Moze se tumaciti na vise nacina.
Mislim da djeca koja ne znaju otvoriti rjecnik pa naci pojam "health" nemaju zadatak da pisu sastav na tu ili bilo koju slicnu temu. Kad nadje rijec "health" onda ukucavanjem "about health" u Google moze dobiti bezbroj rezultata, ukljucujuci http://www.medicalnewstoday.com/articles/150999.php

[quote]What is health? What does good health mean?

The word health means different things to different people, depending on the situation. If somebody says "I was worried about my husband's health when he climbed Mt. Everest", it is clear that the woman is referring to her husband's physical health, possibly his heart, skin (frostbite) and risk of developing hypothermia (when the body's temperature drops too low.

On the other hand, if you hear the phrase "With all these deadlines, presentations and working weekends, I wonder what the effect will be on her health," most likely the word "health" refers more to mental health than physical health (although the two are often linked).

The words "health" or "healthy" can also be used in non-medical contexts. For example "A healthy economy needs an ideal GDP growth rate that is sustainable, one that remains in the expansion phase of the business cycle as long as possible."

The English word "health" comes from the Old English word hale, meaning "wholeness, being whole, sound or well,". Hale comes from the Proto-Indo-European root kailo, meaning "whole, uninjured, of good omen". Kailo comes from the Proto-Germanic root khalbas, meaning "something divided".
World Health Organization's (WHO's) definition of "health"
The most famous modern definition of health was created during a Preamble to the Constitution of the World Health Organization as adopted by the International Health Conference, New York, 19-22 June, 1946; signed on 22 July 1946 by the representatives of 61 States (Official Records of the World Health Organization, no. 2, p. 100) and entered into force on 7 April 1948.

"Health is a state of complete physical, mental and social well-being and not merely the absence of disease or infirmity."

The Definition has not been amended since 1948.

During the Ottawa Charter for Health Promotion in 1986, the WHO said that health is:

"a resource for everyday life, not the objective of living. Health is a positive concept emphasizing social and personal resources, as well as physical capacities."
The Lancet questions WHO's definition of health
An article in The Lancet states that health is not a "state of complete physical, mental, and social well-being". Neither is it "merely the absence of disease or infirmity". The article says the WHO definitions of health will not do in an era marked by new understandings of disease at molecular, individual, and societal levels. (The Lancet, Volume 373, Issue 9666, Page 781, 7 March 2009).
Two aspects to health[/quote]

s nastavkom teksta, bez nastavka...itd.
Ja licno ne vjerujem vise ni u kakvo dobro pomaganja drugima u ovakvim situacijama. Covjek najvise cijeni ono sto sam stvori. Ali to je neka druga prica. I to ti kaze neko ko vec par dana sastavlja mail na jeziku koji zna na nivou debila ali mi je stalo da to sama savladam jer postoji velika vjerovatnoca da ce mi trebati u zivotu.
nightvision

#31 Re: POMOC OKO SASTAVA NA ENGLESKOOOM

Post by nightvision »

:thumbup: :bih:
amiliana

#32 Re: POMOC OKO SASTAVA NA ENGLESKOOOM

Post by amiliana »

Nesto polemisete a nemate pojma o kakvom se sastavu konkretno radi cura je otvorila temu i zatrazila pomoc jer ne zna dobro engleski i treba joj pomoc oko sastava i odmah komentari ona lijena,nece sama da trazi i sl.zatrazila je pomoc oko sastava ako mozes pomozi joj da uradi mjesto sto prosipas suplju ovdje i nekoga nazivas lijenim i sl.
todd_smith

#33 Re: POMOC OKO SASTAVA NA ENGLESKOOOM

Post by todd_smith »

amiliana wrote:Nesto polemisete a nemate pojma o kakvom se sastavu konkretno radi cura je otvorila temu i zatrazila pomoc jer ne zna dobro engleski i treba joj pomoc oko sastava i odmah komentari ona lijena,nece sama da trazi i sl.zatrazila je pomoc oko sastava ako mozes pomozi joj da uradi mjesto sto prosipas suplju ovdje i nekoga nazivas lijenim i sl.
evo samo radi tebe cu da joj doktorat na ovu temu da uradim
bull21

#34 Re: POMOC OKO SASTAVA NA ENGLESKOOOM

Post by bull21 »

Pomoći ću joj ja, samo nek kaže koliko godina ima i neka proslijedi sliku u pp.

:D
Ajatolah_

#35 Re: POMOC OKO SASTAVA NA ENGLESKOOOM

Post by Ajatolah_ »

I fakat joj nightvision ne htjede pomoći... :-?
Korisnikk

#36 Re: POMOC OKO SASTAVA NA ENGLESKOOOM

Post by Korisnikk »

Elena, da si npr. sama uradila taj sastav na engleskom siguran sam da bi ti ovdje mnogi dzabe pomogli u smislu korigovanja gresaka, davanja sugestija i sl. Da si barem napisala sastav na BHS jeziku i zamolila za prevod. Ovako je ocigledno da ti je mrsko raditi i zelis da ti se sve servira gotovo. Ne mEre tako. Sjedi i uci engleski. Trebace ti.
Post Reply