Pohvala nasim dragim forumasima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
elviss83

Post by elviss83 »

Toozla ba jarane pojma oni nemaju :D nemoj se sikirat
zee

Post by zee »

video sam i znam ih dosta koji se najpribliznije mogu nazvati recju HAKER a to sto si reko da ne znam sto pa zato sto me niko do sada nije sj*bo... jel sam u pravu?
Last edited by zee on 23/12/2004 21:59, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

zee wrote:toozla ovo sam ja samo dao samo manifest a i 88 sam godiste gde da radim :) josh ucim skolu :D
Jebes takav manifest, a i nije bas "radoznalost" unistavati site, pristupati zasticenim podatcima jeste, e tad si haker, a ne kad brises gluposti po forumima...
Sarajevska Princeza

Post by Sarajevska Princeza »

ma hackeri su eliminisani :D
elviss83

Post by elviss83 »

zee ja sam laik neam pojma al znam sta si uradio ovom forumu znao bi to i ja sada....jesam li i ja hacker??????
zee

Post by zee »

Alfons Kauders wrote:
zee wrote:toozla ovo sam ja samo dao samo manifest a i 88 sam godiste gde da radim :) josh ucim skolu :D
Jebes takav manifest, a i nije bas "radoznalost" unistavati site, pristupati zasticenim podatcima jeste, e tad si haker, a ne kad brises gluposti po forumima...
pa tu si u pravu ali recimo nisam nikada upao na neki server ili oborio neki serv ali samo po personalnim racunarima...
Sarajevska Princeza

Hananah :D Zahvaljujem.
zee

Post by zee »

elvis znam sta oces da kazes phpbb rupa bla bla pa dobro ali na vreme je popravljeno i sta sad :)
elviss83

Post by elviss83 »

nista zee :D ev ti prijateljski savjet ako vec mislis da imas talenta nadji sebi nesto od ovig c++ visual studio net ili najbolje delphi... i pocni se igrat pomalo
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

zee wrote:
Alfons Kauders wrote:
pa tu si u pravu ali recimo nisam nikada upao na neki server ili oborio neki serv ali samo po personalnim racunarima...
E pa poslusaj savjet starijeg, okani se gluposti, nemas bas neke koristi od toga, bolje ti je uciti kakve pametnije stvari, pa sebi ko gospodin zaradis dzeparac kakav, dok si mlad... :D
zee

Post by zee »

to mi svi kazu ionako imam vremena da to naucim malo pa bi dobro doslo :)
manijak1

Post by manijak1 »

zee wrote:elvis znam sta oces da kazes phpbb rupa bla bla pa dobro ali na vreme je popravljeno i sta sad :)
Vrati moje postove :D :D ako si tako zajeban.
Toozla

Post by Toozla »

zee wrote:video sam i znam ih dosta koji se najpribliznije mogu nazvati recju HAKER a to sto si reko da ne znam sto pa zato sto me niko do sada nije sj*bo... jel sam u pravu?

vidi, malac....kad vec hackiras okolo....prvo skontas kako ces uci(ovo si uradio)...onda ostavis prolaz za sebe i zakljucas ga za druge(ovo nisi)....
uradis svoj "manifest", koji god izaberes(ovo si uradio)...i na kraju pocistis iza sebe(ovo je naj vazni dio koji ti nisi uradio...upao si kao administrator....nisi cak ni sql hakno(nisi mogao mjenjat stored procedures)....NISI HACKNUO WEB SERVER...ost'o log file iza tebe...skroz bezeze....)
elviss83

Post by elviss83 »

moja preporuka delphi 7 :D et mozes se igrat tu to ti je najbolji program za pisanje virusa al pazi ovo ako bas imas talenta za 6 mjeseci ces dosta toga znat pretpostavljam 2 si razred dakle ne treba ti fax odma poslije 4 samo pokazes svoje znanje kasnije auto,velika plata,trebe :D ,samo usmijeri to dje treba et vidis beze si covjeku 4000 pametnih postova izbriso sta si dobio nista a ovako kao sto ti ja kazem auto pare trebe...pa ulazes u sebe onda kupis si server...pa postanes provajder.....samo malo razmisli
manijak1

Post by manijak1 »

Nek' si prosvijetlio put nade Elvise :D :D ali nemoj ga šiljit sad :D :D čuj 4000 pametnih postova :D :D :D :D :D :D pa da si rekao dvadeset i nekako :D :D a ti Zee :D :D pure još pa tek onda sit manifest piši.
hananah

Post by hananah »

Gospodine Zee, vidim da ima jako puno pitanja za vas. Najosnovnije pitanje i nesto sto muci sviju nas jeste da nam jasno kazete da li je moguce vratiti postove natrag :(

Live from Hana studio
Toozla

Post by Toozla »

hananah wrote:Gospodine Zee, vidim da ima jako puno pitanja za vas. Najosnovnije pitanje i nesto sto muci sviju nas jeste da nam jasno kazete da li je moguce vratiti postove natrag :(

Live from Hana studio
NIJE....to mogu vratiti samo SA-X administratori....ali posto nisu radili sql backup... :( ...
Sarajevska Princeza

Sto te ne ubi ojaca te. :D Sad ce teme tek da budu haos. :D
hananah

Post by hananah »

Na zalost u vecerasnju emisiju nismo pozvali administratore, ali nije iskljuceno da nam se pridruze. :)

Jos jednom zelim zahvaliti svim borcima na braniku naseg dragog foruma i zamolila bih Princezu da nam kaze ukratko kako je sve to pocelo, da li je ispocetka mislila da je u pitanju samo neslana sala, kako se poslije osjecala, da li je bila puno iscrpljena

Live from Hana studio
Sarajevska Princeza

Pa vece prije napada dok sam pisala komentare neko mi je poslao fajl za DOWNLOAD sa nazivom "sarajevo-x.com/forum". Pretpostavlja se da su tada jos pokusavali da udju. U to vrijeme bile su aktuelne teme o cetniku Obilic junaku kojeg nema - nesto se ne javlja. :D

Taj fajl je jos uvijek misterija. Ne zna se ko je fajl sa sarajevo-x foruma mogao poslati. :D

Nakon toga, kad sam dosla oko 8 pm po mom vremenu, prvi topk je bio od strane cetnickih hackercica u kome su vrijedali Bosance na ekavskom BRE. Naravno bilo je sasvim jasno da je hackerski napad u pitanju jer su se izjasnili da brisu citav Forum.

Bilo je oko 20 anonimnih clanova i par registrovanih. Uglavnom nepoznati nikovi i par nas aktivnih clanova koje je pocelo akciju COUNTER- ATTACK. :D Trebalo im je puno da se snadju u brisanju topika. Nisu znali na koju ce stranu, medjutim kad su bili identifikovani i obavjesteni da su provaljeni razbjezali su se ko' pichkice. :D

Jedan hacker - cetnicic iz Kanade je razmenjivao komentare sa nama, i izmedju ostalog poslao meni EMAIL. :D Zar nisi to citala? Sve u svemu brisali su i svoje cetnicke postove posto im je adrenalin dosegao maximum - na kraju su se napusili i otisli piti ko mahniti. Tipicno cetnicki.

Neki clanovi nisu bili u toku jer su cetnici svaki topik koji bi smo mi otvorili odmah zakljucavali ili brisali ali idila je trajala nekoliko sati. :D
Na kraju su pobjegli ko misevi ne znajuci da ce snositi posljedice ovakvog zlocina. :D i da ce radi njih svi cetnici od danas pa nadalje da placaju ceh.

:lol:
Toozla

Post by Toozla »

Sarajevska Princeza wrote: U to vrijeme bile su aktuelne teme o cetniku Obilic junaku kojeg nema - nesto se ne javlja. :D
tu je on....izgleda da su mu banovali nick...sad se on pojavljuje pod drugim profilom...skontaces i sama ko je novi Obilic
hananah

Post by hananah »

Hvala Princezo na iscrpnom izvjestaju, dio toga sam vec cula ali sam zeljela da nam to potvrdite :)

A sada kao sto smo obecali na pocetku emisije

Zlatna medalja za hrabrost za Sarajevsku Princezu :)

Image

Zlatna medalja za hrabrost za Madonu :)

Image

Zlatna medalja za hrabrost za Toozla :)

Image

Zlatna medalja za hrabrost za Vilenjaka :)

Image

Live from Hana studio :)
violentjack

Post by violentjack »

:D :D :D :D Ja bogami nisam :lol: :lol:
Toozla

Post by Toozla »

hocel sad neko svirati himnu :D
Sarajevska Princeza

Toozla wrote:
Sarajevska Princeza wrote: U to vrijeme bile su aktuelne teme o cetniku Obilic junaku kojeg nema - nesto se ne javlja. :D
tu je on....izgleda da su mu banovali nick...sad se on pojavljuje pod drugim profilom...skontaces i sama ko je novi Obilic
Cetnicka ideologija + :) = Obilic junak
Post Reply