Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ZOCH

#26 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by ZOCH »

mali_balon wrote:
Danguba wrote:
lajkujMe wrote:Koliko je lopov kriv toliko su i oni sami krivi sto su ostavili sve te vrijedne stvari u autu da se vidi, izazivali su sudbinu takvim postupkom.

Ako su odsjeli u hotelu, pansionu hostelu itd. trebali su lijepo cim su dosli stvari unijeti u sobu. A svi mi koji zivimo u Sarajevu smo dovoljno pametni da nam je auto sterizilovano od bilo kakvih predmeta ne samo vrijednih nego i ostalih da nam se ovo ne bi desilo.
upravo ovo, prilika cini lopova...a njega malo ispeglati i poslati do zenice na hladjenje.

p.s. koliko je ovo ispravno i zakonito praviti hajku i otkrivati identitet pocinitelja. svako osiguranje ce troskove pokriti, policija neka radi svoj, sudija neka odreze i to je to. avaz k'o serlok holms

Ovo tvoje (bodirano) i od kolege ti kojeg si citirao su neke od najvecih gluposti sto sam procitao, vodeci se vasom logikom komonto mozemo opravdati silovanje djevojke sa kracom suknjom ili u minjaku, sta jel to prilika cini silovatelja.....
Zamisli ljudi ostavili svoje stvari u svom auto fakat, ja bi ih jos namlatio...

Fakat smo u kurcu
Da uporedit cemo silovanje i kradju iz auta u kojem je ostavljeno cijelo bogatstvo. Ista krivicna djela, policija se prema tome isto odnosi, isti je stepen prekrsaja, isti je moralni aspekt. Isto, a STROOOSNOOOO! Jel iko od vas zivi u Sarajevu, koliko se dnevno desi razbijanje stakala, oduzimanja novaca djeci uz prijetnju nozem ( kasnije ih dozivas od soka i pokusavas biti dobar roditelj). Ovdje razbijaju stakla svaku noc, dizu se transparenti ubicama, policije ni na vidiku, kad parkiras na nepredvidjenom i necuvanom parkingu bukvalno u glavi potpises da se moze svasta desiti i ucis sta znas zavisno od konfesije da je auto citavo. Al ovo dvoje na medenom mjesecu sta ih je zadesilo... STROOOSNO! :mrgreen:
TheMule

#27 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by TheMule »

Danguba wrote:
p.s. koliko je ovo ispravno i zakonito praviti hajku i otkrivati identitet pocinitelja. svako osiguranje ce troskove pokriti, policija neka radi svoj, sudija neka odreze i to je to. avaz k'o serlok holms
Sto da ne? Treba sutra opet ko nindza da hoda po gradu i vreba svoju sansu, a niko da ne zna ko je? Treba ga staviti na udarnu spicu na dnevniku
friskyoreo

#28 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by friskyoreo »

Da se ja pitam, ovo bi pred sudom imalo istu tezinu kao i dvostruko ubistvo s predumisljajem. Pa bi onda sljedeci puta morali bas stisnuti pa nekom ukrsti nesto. Nama, narodu stoci kakvi jesmo, trebaju takvi zakoni. Nije za nas demokratija...
Juni

#29 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by Juni »

mali_balon wrote:
Danguba wrote:
lajkujMe wrote:Koliko je lopov kriv toliko su i oni sami krivi sto su ostavili sve te vrijedne stvari u autu da se vidi, izazivali su sudbinu takvim postupkom.

Ako su odsjeli u hotelu, pansionu hostelu itd. trebali su lijepo cim su dosli stvari unijeti u sobu. A svi mi koji zivimo u Sarajevu smo dovoljno pametni da nam je auto sterizilovano od bilo kakvih predmeta ne samo vrijednih nego i ostalih da nam se ovo ne bi desilo.
upravo ovo, prilika cini lopova...a njega malo ispeglati i poslati do zenice na hladjenje.

Ovo tvoje (bodirano) i od kolege ti kojeg si citirao su neke od najvecih gluposti sto sam procitao, vodeci se vasom logikom komonto mozemo opravdati silovanje djevojke sa kracom suknjom ili u minjaku, sta jel to prilika cini silovatelja.....
Zamisli ljudi ostavili svoje stvari u svom auto fakat, ja bi ih jos namlatio...

Fakat smo u kurcu
samo da znas, u mnogim zemljama osiguranje im vjerovatno ne bi nadoknadilo stetu, jer bi se moglo podvesti pod grubu nepaznju. sto ne iskljucuje krivicnu odgovornost lopova, naravno...
ZOCH

#30 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by ZOCH »

friskyoreo wrote:Da se ja pitam, ovo bi pred sudom imalo istu tezinu kao i dvostruko ubistvo s predumisljajem. Pa bi onda sljedeci puta morali bas stisnuti pa nekom ukrsti nesto. Nama, narodu stoci kakvi jesmo, trebaju takvi zakoni. Nije za nas demokratija...
Serijat ?
Bambi_na_kofeinu

#31 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by Bambi_na_kofeinu »

Gdje baš na medenom mjesecu da se škrtari na čuvanim parkinzima...
mali_balon

#32 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by mali_balon »

Juni wrote: samo da znas, u mnogim zemljama osiguranje im vjerovatno ne bi nadoknadilo stetu, jer bi se moglo podvesti pod grubu nepaznju. sto ne iskljucuje krivicnu odgovornost lopova, naravno...

Sve je to jasno, ali cemu minimizranje, tipa smi trazili belaja. Kradja je vazda bilo i bit ce, ali kod cinjenja krivcnih djela ne bi trebali biti minimiziranje, danas cemo rec sto su ostavili stvari, a sutra neko djete zbodu nozem zbog mobitela onda cemo rec pa sto su mu roditelji kupili skupi mobitel, da i moj primjer silovanja (kojeg neki bas nisu skontali kako treba, valjda preskocili trerapiju), ako cemo tako za koju godinu ce neko dobit batine u ferhadiji mi cemo reci pa sto se setao ferahdijom itd itd....
Malo da se upitamo gdje mi to idemo....
crnoplavo

#33 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by crnoplavo »

obrati se osiguravajucim kucama ako ti nije jasno
lajkujMe

#34 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by lajkujMe »

Kradja vrijednosti iz auta i silovanje zene nije isto i ne mozes to uporediti.

Ne opravdavam lopova ali sad tebi jedno pitanje vrlo prosto, da hodas gradom i vidis u autu laptop, mobitel, fotoaparat i jos neke torbe 100% ce ti kroz um proci misao uh al je ovaj budala.

Mi obicni gradjani to jest ne kriminalci ne handrimo to toliko ali lopov kad prodje to je kao da mu sve serviras na zlatnoj plati.

Zato mi obicni gradjani u ovakvim slucajevima pokusavamo biti sto ne vidljiviji ili to jest ne atraktivni lopovu.

Jednostavno su se oni izlozili vecem riziku od kradje nego da im je auto bilo "cisto". Cista logika jer da nije nista u autu bilo lopov se ne bi izlagao ne potrebnom riziku.
ZOCH

#35 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by ZOCH »

Bambi_na_kofeinu wrote:Gdje baš na medenom mjesecu da se škrtari na čuvanim parkinzima...
Ma hajde to, nego nepropisno parkiran. Jos su mogli i kaznu fasovat u dzamahiriji, mislim, ovaj bracni par, koji se zazelio "mirisa sarajevske raje"! I na kraju krajeva sta je vise " sarajevska raja" ? Kako to danas vide ti mediji u Hrvatskoj, taj pojam sarajevske raje? Neke klonirane Halide koji hodaju od cevabdzinice do cevabdzinice i izvade harmoniku iz prednjeg dzepa kosulje i opletu po starim hitovima? Neke Hanke Paldum (sin joj ono satra mnoge pjesake) kao zvijezde sEvdaha ( cudno i sjebano netacno izgoviriti je hit po hrvatskim medijima) Ili je to Memo? Burek od sira! STROOOSNO! :D
Bambi_na_kofeinu

#36 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by Bambi_na_kofeinu »

ZOCH wrote:
Bambi_na_kofeinu wrote:Gdje baš na medenom mjesecu da se škrtari na čuvanim parkinzima...
Ma hajde to, nego nepropisno parkiran. Jos su mogli i kaznu fasovat u dzamahiriji, mislim, ovaj bracni par, koji se zazelio "mirisa sarajevske raje"! I na kraju krajeva sta je vise " sarajevska raja" ? Kako to danas vide ti mediji u Hrvatskoj, taj pojam sarajevske raje? Neke klonirane Halide koji hodaju od cevabdzinice do cevabdzinice i izvade harmoniku iz prednjeg dzepa kosulje i opletu po starim hitovima? Neke Hanke Paldum (sin joj ono satra mnoge pjesake) kao zvijezde sEvdaha ( cudno i sjebano netacno izgoviriti je hit po hrvatskim medijima) Ili je to Memo? Burek od sira! STROOOSNO! :D
Prisjedoše i ćevapi i seks i tufahije...a moglo se izbjeći.
Naravoučenje, čuvaj se i Bog će te čuvati.
Danguba

#37 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by Danguba »

Sta bi mi bez hajke. Je li policija ikada rekla ostecenoj strani ko je pocinio kradju? Nije i ispravno sto nije jer bi mi presudjivali i uzimali pravdu u ruke.

Svi smo mi rodjenjem predodredjeni za neke stvari. Neko je za umjetnost i malo mu fali da od nicega napravi remek djelo. Neko za sport i uz mala ulaganja dobijes zvijezdu a nekome malo fali da nesto ukrade.

Tacno je to i za kratku suknju. Svi mi a pogotovu razni manijaci kada popiju casicu vise tesko odole kratkim suknjicama i koje kakvim provokacijama.

...i ne opravdavam nikoga. Svako ce snositi odgovornost za svoje postupke koje nije mogao iskontrolisati.

p.s. opet kazem, da se to bilo gdje dogodilo, prijavis osiguranju, policiji i ti si zavrsio posao a ostalo ce drugi odraditi ali mene cudi(a i ne cudi me) Avaz koji se ukljucio u hajku zbog samo jedne od stotine provala.
TheMule

#38 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by TheMule »

Moze se reci da su bili neoprezni, ali nikako krivi. Odbijam da krivim zrtve, pa makar i vrata otkljucali i prozor spustili.

Svaki pokusaj da se oni naprave krivi makar i malo, je nesvjesan pokusaj da se umanji krivica lopova, a njegova krivica je 100%, i ne treba ga stititi ni sekunde. ;-)
ZOCH

#39 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by ZOCH »

Danguba wrote: p.s. opet kazem, da se to bilo gdje dogodilo, prijavis osiguranju, policiji i ti si zavrsio posao a ostalo ce drugi odraditi ali mene cudi(a i ne cudi me) Avaz koji se ukljucio u hajku zbog samo jedne od stotine provala.
Meni se nesto cini da je ovdje sve objasnjeno! Kako to vidi strucna javnost ne znam, ali eto... :D :D :D
A i krije se nesto, misticno... Ta jedna rijec, taj poriv govora, ti hintovi :D
ZOCH

#40 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by ZOCH »

I jos samo ovo na ovu temu, necu vise Allaha mi :D i Boga
nesto mi naumpade jedna rijec... Odavno se nije spomenula.
MAJORIZACIJA!!!!
Izbori su blizu, govori kratko, neprijatelj prisluskuje! :D
AmirBaa

#41 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by AmirBaa »

Sve dok nam ovakvi slucajevi budu:,, a desava se to svaki dan" i ,,krivi su jer su ostavili u autu" nikad nam bolje nece biti. A vec smo poceli ,,lakse" gledati i na tuce i bodenje nozem, jer je i to skoro svakodnevnica postala. Svaki slucaj kradje treba osudjivati maksimalno, jer danas-sutra se to svakome od nas moze desiti !
insomnia78

#42 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by insomnia78 »

AmirBaa wrote:Sve dok nam ovakvi slucajevi budu:,, a desava se to svaki dan" i ,,krivi su jer su ostavili u autu" nikad nam bolje nece biti. A vec smo poceli ,,lakse" gledati i na tuce i bodenje nozem, jer je i to skoro svakodnevnica postala. Svaki slucaj kradje treba osudjivati maksimalno, jer danas-sutra se to svakome od nas moze desiti !
Ovo se desava u svakom gradu na svijetu

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
zilla_

#43 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by zilla_ »

Ne znam kako neko može krivit taj par zbog nepažnje. kako smo mi samo jadan narod.
Svi nam se desi ponekad mala nepažnja pa tako ostavimo ponešto u kolima.

Meni su hapili bira cd iz kola pa koliko mi je bilo krivo kad nisam crko od muke a zamisli da ti neko ukrade sve stvari kad odeš negdje na putovanje. Bar ja kad negdje idem ponesem najbolju odjeću koju imam a to boga mi nije malo para. Da ne govorimo o laptopu i sve šta je imao na njemu, pa kameri i sl...

Ko god se radovao nesreći ovog para dabogda se i njemu isto desilo... :-x

A ovog debila, kad se već zna ko je i šta je, treba dobro isprebijat da mu nikad više ne padne na pamet da ukrade jer danas je ukrao od ovih zagrepčana a sutra će od mene, petog, desetog :-x
TheMule

#44 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by TheMule »

ZOCH wrote:I jos samo ovo na ovu temu, necu vise Allaha mi :D i Boga
nesto mi naumpade jedna rijec... Odavno se nije spomenula.
MAJORIZACIJA!!!!
Izbori su blizu, govori kratko, neprijatelj prisluskuje! :D
Rijec koju trazis je NE-CIVILIZACIJA. Ovo govorim kao Bosnjak, ne brukaj nas tim glupostima. Novine su umjesane jer je lopov uhvacen na djelu i jer bruka citavu drzavu koja ne moze garantovati pravdu vlastitim gradjanima, a kamoli posjetiocima. Politika je na drugom podforumu
insomnia78

#45 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by insomnia78 »

A gdje ti vidis da se iko raduje?

bierkof

#46 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by bierkof »

insomnia78 wrote: Ovo se desava u svakom gradu na svijetu
I da je to istina sto si napisao, a nije, ne znaci da je 'opravdano'. Takodjer kriviti zrtvu nema smisla.
zilla_

#47 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by zilla_ »

insomnia78 wrote:A gdje ti vidis da se iko raduje?

ovdje možda ne ali na fejsu na stranici avaza su razna prepucavanja tipa "tako im i treba kad su jadovi u bosnu došli na medeni" u tom fazonu komentari :-x
KPNCTNJAH

#48 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by KPNCTNJAH »

Smekeriiiii :mrgreen:
insomnia78

#49 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by insomnia78 »

bierkof wrote:
insomnia78 wrote: Ovo se desava u svakom gradu na svijetu
I da je to istina sto si napisao, a nije, ne znaci da je 'opravdano'. Takodjer kriviti zrtvu nema smisla.
Naravno da je istina
Krade se posebno po turistickim mjestima, ne samo krade vec i pljacka i otima
Pa u jebenom Parizu imas bog te pito koliko ovakvih pljacki dnevno a u metrou i sl da ne spominjem
Lopovi mahom i biraju turiste upravo zbog toga sto nose kes, aparate, kamere, gluposti plus sto vani ne znas jezik, tesko ces se sporazumjeti s policijom itd

Niko ne brani lopova ali ti bilo gdje kad ostavis torbu na sjedistu debelo povecavas sebi sanse da budes opljackan
Nema to veze sa Sarajevom i Bosnom

insomnia78

#50 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by insomnia78 »

KPNCTNJAH wrote:Smekeriiiii :mrgreen:
:D

Post Reply