Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Šunj

#1 Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by Šunj »

Moderatori, postavite ovo na pocetnu stranicu:

Code: Select all

http://avaz.ba/clanak/132046/mladenci-iz-zagreba-mole-za-pomoc-prepoznajete-li-kradljivca-sa-snimka
Image
Pljačka bračnog para iz Zagreba tokom medenom mjeseca u Sarajevu
Pomozimo da se pronadje ovaj lopov i da se stvari vrate vlasnicima

Pljačka u Sarajevu
Mladenci iz Zagreba mole za pomoć: Prepoznajete li kradljivca sa snimka?

Kada je Dario Petrović iz Zagreba odlučio bračno putovanje sa suprugom provesti u Sarajevu, ni slutio nije da će se njihov najljepši moment u životu pretvoriti u pravu noćnu moru. Naime, u četvrtak, 21. augusta, nepoznati počinitelj provalio im je u automobil parkiran u Nevjestinoj ulici u Sarajevu usred dana i odnio vrijedne stvari.
Petrović u izjavi za naš portal ističe da je provalnik razbio prednje suvozačevo staklo. Potom je smireno iznio sivi kofer, dvije tamne sportske torbe, dva crna, tamnoplavi, sivi i svijetloplavi ruksak, crnu torbicu za fotoaparat i narančastu putnu hladnjak torbu. Kradljivac je odnio i HP laptop sive boje. Na njemu se nalazi naljepnica protiv krađe, na kojoj je otisnuta oznaka HRUH000505, bijele boje i sa bar kodom. Laptop je unikatan primjerak u svijetu i ukoliko se pojavi na crnom tržištu lako ga je prepoznati.
- Uzimajući u obzir koliko je stvari nosio, vrlo je vjerovatno da je provalnik napustio mjesto ‘žetve’ u nekom vozilu. Ono na što nije računao jeste da ga snima nadzorna kamera iz vozila, a kako je vrijeme bilo u 12:50 sati, snimak je dobro vidljiv i oštar - naglašava Petrović.
Nemili događaj prijavio je i Policijskoj stanici Stari Grad u Sarajevu te im je predan i snimak na korištenje.
Zagrepčanin, još šokiran neugodnim iskustvom,koje će ponijeti iz glavnog grada BiH, moli građane za pomoć.
- Mi smo putnici namjernici iz Zagreba i željeli smo da kruna našeg bračnog putovanja bude atmosfera Sarajeva i pozitivna 'sarajevska raja', koju smo na kraju i doživjeli u trenucima kada su nam dobre Sarajlije pomagale da zaboravimo zlo. Od svih navedenih stvari, najveću sentimentalnu vrijednost imaju fotografije pohranjene na memorijskoj kartici i računalu, a koje su snimljene za vrijeme medenog mjeseca. Ukoliko se nađe dobra duša koja nam može vratiti crnu Samsonite torbicu za fotoaparat s jednom memorijskom karticom, to će nam vratiti vjeru u ljude - poručuje Petrović.
crnoplavo

#2 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by crnoplavo »

osudimo svi najostrije,
na facebooku pisu kao "sta ste isli, da niste isli ne bi vam nista bilo..." a i poruke mnogo zlocestije, mislim da je to nide veze, jer ako nigdje ne ide sta ce vidjet covjek, to je nonsens?
Šunj

#3 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by Šunj »

Mora ga neko prepoznati, hajmo sarajlije!
crnoplavo

#4 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by crnoplavo »

ukljucite mozdane vijuge-dobro je sto to nisi rekao :-)
inace zasto mislis da je i on sarajlija pa bi ga ljudi morali znat?
ili ok da se i dokaze da jeste, mislim da je sad prije ikakavih dokaza smijesno i neodgovorno govoriti o tome da bi on mogao biti sarajelija ili da su sarajlije lopovi, mislim da to i nije posteno prema stanovnicima sarajeva-glavnpog grada drzvae
crnoplavo

#5 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by crnoplavo »

najvaznije je da svi od obicnih ljudi do politicara ovaj cin najostrije osude
Ripicipi

#6 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by Ripicipi »

crnoplavo wrote:ukljucite mozdane vijuge-dobro je sto to nisi rekao :-)
inace zasto mislis da je i on sarajlija pa bi ga ljudi morali znat?
ili ok da se i dokaze da jeste, mislim da je sad prije ikakavih dokaza smijesno i neodgovorno govoriti o tome da bi on mogao biti sarajelija ili da su sarajlije lopovi, mislim da to i nije posteno prema stanovnicima sarajeva-glavnpog grada drzvae
Tacno, u Sarajevu nema lopova.
crnoplavo

#7 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by crnoplavo »

naprotivm nema zajednice koja je imuna na krade i prevare, a i prevara je krada? u sirem smislu, zar ne?
i vazno je da se ne ide sa ishitrenim zakljuccima...
osuda cina-DA i big LIKE
ishitrenost-NE
TheMule

#8 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by TheMule »

Dobro je da ima ovaj video, skontace ga neko 100%, slika cista ko suza. U stanicu i mlati stoku pendrekom
crnoplavo

#9 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by crnoplavo »

TheMule wrote:Dobro je da ima ovaj video, skontace ga neko 100%, slika cista ko suza. U stanicu i mlati stoku pendrekom
jedino ako nije dio sireg lanca pljackaskog prstena zla, gledao sam jednom emisiju kako iz rumunije i istocne evrope dejuluju bande pljakcasa koje dijelujue na treitoriji zapadne evrope i salju novac u aticne drzave bosovima koji se bogate na nesreci unesrecenih za tlu evrope
Maystor

#10 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by Maystor »

Prepoznat je.

Naime, riječ je, tvrdi čitatelj, o Aldinu Preljević koji radi u Fast foodu "Pingvin" i stanuje na Điđikovcu.
http://avaz.ba/clanak/132046/mladenci-i ... -sa-snimka

udri stoku !!!
lajkujMe

#11 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by lajkujMe »

Koliko je lopov kriv toliko su i oni sami krivi sto su ostavili sve te vrijedne stvari u autu da se vidi, izazivali su sudbinu takvim postupkom.

Ako su odsjeli u hotelu, pansionu hostelu itd. trebali su lijepo cim su dosli stvari unijeti u sobu. A svi mi koji zivimo u Sarajevu smo dovoljno pametni da nam je auto sterizilovano od bilo kakvih predmeta ne samo vrijednih nego i ostalih da nam se ovo ne bi desilo.
Šunj

#12 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by Šunj »

crnoplavo wrote:najvaznije je da svi od obicnih ljudi do politicara ovaj cin najostrije osude
Jos vaznije je da policija uz pomoc gradjana pronadje i uhapsi lopova.

Code: Select all

http://www.nezavisne.com/novosti/hronika/U-Banjaluci-uhapsen-lopov-iz-Sarajeva-252918.html
TheMule

#13 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by TheMule »

crnoplavo wrote:
TheMule wrote:Dobro je da ima ovaj video, skontace ga neko 100%, slika cista ko suza. U stanicu i mlati stoku pendrekom
jedino ako nije dio sireg lanca pljackaskog prstena zla, gledao sam jednom emisiju kako iz rumunije i istocne evrope dejuluju bande pljakcasa koje dijelujue na treitoriji zapadne evrope i salju novac u aticne drzave bosovima koji se bogate na nesreci unesrecenih za tlu evrope
Moze biti, ali po ovoj tasnici i frizurici, mislim da je nas
Šunj

#14 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by Šunj »

Maystor wrote:Prepoznat je.

Naime, riječ je, tvrdi čitatelj, o Aldinu Preljević koji radi u Fast foodu "Pingvin" i stanuje na Điđikovcu.
http://avaz.ba/clanak/132046/mladenci-i ... -sa-snimka

udri stoku !!!
Ako je istina, brzo ce sve biti zavrseno!
lajkujMe

#15 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by lajkujMe »

https://www.facebook.com/aldin.preljevic.7

Evo ga.

Je li javljeno policiji?
P308

#16 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by P308 »

lajkujMe wrote:https://www.facebook.com/aldin.preljevic.7

Evo ga.

Je li javljeno policiji?
Nema vise od 17-18 godina...uzas
crnoplavo

#17 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by crnoplavo »

druzio sam se, barem virtualno s velikim brojem dijasporskih forumasa, forumasa u dijaspori koji kazu da balkanca po oblacenju stilu mogu prepoznat na kilometar, npr bila je tema o trenerci i dotjeranosti i to su pisali mislim nama je tesko odavde iz ove prespektive procijenit suptilne razlike odnosno ne postojanje istih, cesto se pitam da zanemarimo to sto mozda normlano ne bi prepoznali arhitekturu, ali da nas uspavaju i probude u priblizni istom okruzenju u Rumuniji mislim da velika vecina ne bi mogla procijeniti da je u Rumuniji, iako time ne zelim nista implicirat, na nama je da osudimo a na istraznim organima da provedu istragu i krivca privedu pravdi!
Danguba

#18 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by Danguba »

lajkujMe wrote:Koliko je lopov kriv toliko su i oni sami krivi sto su ostavili sve te vrijedne stvari u autu da se vidi, izazivali su sudbinu takvim postupkom.

Ako su odsjeli u hotelu, pansionu hostelu itd. trebali su lijepo cim su dosli stvari unijeti u sobu. A svi mi koji zivimo u Sarajevu smo dovoljno pametni da nam je auto sterizilovano od bilo kakvih predmeta ne samo vrijednih nego i ostalih da nam se ovo ne bi desilo.
upravo ovo, prilika cini lopova...a njega malo ispeglati i poslati do zenice na hladjenje.

p.s. koliko je ovo ispravno i zakonito praviti hajku i otkrivati identitet pocinitelja. svako osiguranje ce troskove pokriti, policija neka radi svoj, sudija neka odreze i to je to. avaz k'o serlok holms
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#19 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by Entropio »

.
mali_balon

#20 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by mali_balon »

Danguba wrote:
lajkujMe wrote:Koliko je lopov kriv toliko su i oni sami krivi sto su ostavili sve te vrijedne stvari u autu da se vidi, izazivali su sudbinu takvim postupkom.

upravo ovo, prilika cini lopova...a njega malo ispeglati i poslati do zenice na hladjenje.

p.s. koliko je ovo ispravno i zakonito praviti hajku i otkrivati identitet pocinitelja. svako osiguranje ce troskove pokriti, policija neka radi svoj, sudija neka odreze i to je to. avaz k'o serlok holms

Ovo tvoje (bodirano) i od kolege ti kojeg si citirao su neke od najvecih gluposti sto sam procitao, vodeci se vasom logikom komonto mozemo opravdati silovanje djevojke sa kracom suknjom ili u minjaku, sta jel to prilika cini silovatelja.....
Zamisli ljudi ostavili svoje stvari u svom auto fakat, ja bi ih jos namlatio...

Fakat smo u kurcu
ZOCH

#21 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by ZOCH »

Ovo je prestrasno :shock:
Kako je moguce da se ovo desi u ovom gradu, u ovoj drzavi, zabezeknuto se zagledam i imam poriv da podrume ocistim.
Neko odradio auto... Strasno! Jos gore, odradise auto nasih gostiju, a ovo grad filma i merhametluka. Strasno, strasno.
Kako sad zivjeti...
Znam ja nas jebo ti nas :D
Gdje pocinje Bosna, tu prestaje logika
Malo nas je al smo govna
Teheran!
Nedime, sta nam ovo rade?
Mili grade sta ti papci rade?
(neki usnuli pogled u daljine)
Zavjera ustasko djihadska!
Nastavite niz :D
STRASNO!
insomnia78

#22 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Da su ovo uradili u bilo kojem evropskom velikom gradu pa i u svom Zagrebu prosli bi vjerovatno isto

Joj kako se po Parizu npr hapa

Jebo te, pa osnovno je pravilo gdje god se nasao da u autu ne ostavljas nista sto privlaci paznju

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
mali_balon

#23 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by mali_balon »

NI prvi ni zadnji, i meni su ga obijali, i nista ne drzim u autu. Ali mi smeta ta neka logika minimiziranja samog djela, da je bilo teze krvicno djelo u pitanju svi bi sad ostro osudjivali, posto je kradja u pitanju kao nista ozbiljno hajmo sad malo tipa sami su trazili belaja cim su ostavili stvari u svom autu...
dinooh

#24 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by dinooh »

mali_balon wrote:
Danguba wrote:

Ovo tvoje (bodirano) i od kolege ti kojeg si citirao su neke od najvecih gluposti sto sam procitao, vodeci se vasom logikom komonto mozemo opravdati silovanje djevojke sa kracom suknjom ili u minjaku, sta jel to prilika cini silovatelja.....
Zamisli ljudi ostavili svoje stvari u svom auto fakat, ja bi ih jos namlatio...

Fakat smo u kurcu
:thumbup: :thumbup:
U_kost

#25 Re: Pljačka bračnog para iz Zagreba u Sarajevu

Post by U_kost »

Aldin Dž Preljević Mrvica. To onaj pjevač :-D
Treba ga na kolac nabit, da mu više nikad ne padne na pamet u tuđi džep ruku gurnut.

Pas mater!
Post Reply