AdNaN88 wrote:respo wrote:karanana wrote:
a trosak praznog cd-a, a trosak internet prometa, a trosak truda?
moje misljenje je da su cijene pirata sasvim ok i fer.
vlastima nije u cilju da uniste pirateriju u ovom trenutku neimastine jer bi unistavanje piraterije dovelo do dodatnog osiromasenja naroda.
koliko je prazan cd dvd nevazno?
pola marke?
ako si skinuo sebi windows jeli to tebi trosak jer si i za svoje potrebe skinuo?
moje misljenje ko god zaradjuje i marku na tome je gnjida
trosak truda? ikad cuo za volonterizam? za dobronamjerne stvari za koje je neko spreman uraditi nesto?
jeli itko rekao cijena moja sto sam ti spasio zivot je tolika?
to je valjda neka humanost ili nesto sto ocigledno nestaje
znam ja nas jebo ti nas sto neko rece al izgleda ovo nas se odnosi sve vise i na sve ljude svijeta
p.s. evo recimo ja imam flat i sta mi je skinuti bilo sta ionako je to vec placeno skidao ja ili ne
ajde ne seri svega ti,pa ako si tako dobar eto przi fimove,igrice,serije... pa dijeli raji po pijaci,ulici itd.
Ti ljudi sto to rade vecinom nemaju hljeba da jedu kako treba i uvedu internet pa pokusaju ziviti od tih dvd/cd-ova sto prodaju i prezivljavaju.I nemaju svi FLAT pa da skidaju sta hoce,onaj sto ima 5G mjesecno mora ici po pijaci kupovati za 1/2KM film,igru
Ljudi koji se bave piraterijom,ne da nema hljeba da jedu,nego obrnuto,kupuju mercedese i BMW-e,kupuju stanove po Bosmalu,kupuju radna mjesta po telekomu. Piraterija nije igra,ni sitni a vise-manji posteni biznis. Piraterija je organizovani kriminal na najvisem nivou. Ljudi koji se bave piraterijom su kriminalci,ne u tipu onih koji vrse oruzane pljacke,nego mnogo,mnogo gori i puno opasniji. Ljudi koji kupuju pirate,nisu doduse kriminalci,nego sitni lopovi.Kupiti pirat je isto kao ukrasti cokoladu u granapu.
Nema pravne drzave i boljitka dokle god ne bude obracuna sa piraterijom. Tu se radi o desetinama miliona maraka,za koje je nasa drzava zakinuta. Proljetos u akciji SIPE na pijaci Mercator je u dva sata zapljenjeno 45 000 diskova,trzisne vrijednosti oko 200 000 KM za nepuna dva sata,malo puno para za nekoga ko nema hljeba da jede.