@dezurni ucenik, obzirom ko je radio film, vjerovatno je to i namjerno uradjeno tako. Vjerovatno je i iz iste "kuhinje" i krenula prica o efektu, vezano za taj film.
Sve je to marketing.
Arduino, aa kolega?pirmin wrote:Taj tvoj duh neki programer izgleda, evo mu i codamodem33 wrote:Kod mene u kuci na lusteru sa 3 sijalice .... jedna sijalica se sama ugasi a ostale 2 rade ... pa se kroz 10 minuta opet upali ...... pa opet nestane svjetla na njoj a ostale 2 rade .. pa kroz 4 minute opet proradi .... i ne bude kasnije problema slijedecih nekoliko sati i sve 3 rade sijalice na tom jednom lusteru.
kroz 2 dana ... opet ista sijalica se ugasi na 2 minuta ... pa opet proradi .... Nemam pojma u cemu je fazon.
Code: Select all
int led = 13; int led2 = 12; int led3 = 11; // the setup routine runs once when you press reset: void setup() { // initialize the digital pin as an output. pinMode(led, OUTPUT); pinMode(led2, OUTPUT); pinMode(led3, OUTPUT); } // the loop routine runs over and over again forever: void loop() { digitalWrite(led, HIGH); // turn the LED on (HIGH is the voltage level) delay(100); // wait for a second digitalWrite(led, LOW); // turn the LED off by making the voltage LOW delay(100); {digitalWrite(led2, HIGH); delay(100); digitalWrite(led2, LOW); delay(100);} {digitalWrite(led3, HIGH); delay(100); digitalWrite(led3, LOW); delay(100);}// wait for a second }
Koje razočarenje na kraju nakon dobrog uvoda. Šta je je, priča je obećavala.rodjeni_95 wrote:Februar 2012-te (pocetak oluje). Ja 2. srednje, i druga smjena u skoli. Cekam bus za Mostar, oblacno vani, vidim mecava poce na vrhu Veleza i sve se vise spusta prema gradu. Dodje bus, i kad smo stigli do glavne autosbuske stanice vidim kako snijeg pocinje da veje, i to podobro. Idem prema skoli a ono sve jace pada. Da skratim, zbog busa sam uvijek isao ranije sa zadnjeg casa. Izadjem iz skole, ono pada li pada ali nista se jos nije "uhvatilo". Ima raje na stanici znam ih dosta ali iz mog mjesta samo 1 lik. Posjedamo i lagano kuci. Posto je ova linija busa bila da ide preko prigradskih naselja a ne direktno magistralom, vozac je morao da se spusti niz jedan malo strmiji nagib. Tek sam tu primjetio da se put bukvalno ne vidi od snijega (stanica prije sve cisto). Izdaje vozac nema ga, nema, kad se vraca i govori nam kako se on ne smije spustiti nego da moramo pjeske (inace je spor ko puz, 2 puta se zakucavao u ogradu dzamije, ma budala). Hajde, izadjemo mi i krenemo ko na igmanskom marsu. Pojedinim je lahko, par minuta i kuci su, a nama dvojici ima sat hoda, po tako losem vremenu + 30 minuta. Zovne jedna djevojka svog oca da dodje po nju, i pravo povedu i nas (znali smo se iz osnovne). Uglavnom, kad su stigli do svoje kuce, nama je tad bilo jos 20-ak minuta do nasih. 19:20 minutana satu, al posto je snijeg znamo da je nebo "crveno" i da se sve vidi. Noge svako malo proklizavaju po putu. Tako prolazimo pored muslimanskih mezara, i kako mi se noga oklizne ja ga onako refleksno udarim rukom po ledjima - kad ce meni lik preplaseno "bjezi je*em ti, ja mislio neko nas gadja o'tamo. Ne mogu vam opisati koliko sam se tada ismijao.![]()
Mnogo puta mi se desiloCherry-Cherry wrote:
Sjećam se nekih scena iz serija i filmova, a kada sam ponovo gledala, nije ih bilo ili nisu bile iste.
insomnia78 wrote:De jos jednom
[emoji1] [emoji1] [emoji1]
Bato_BataZiv_0809 wrote:Mnogo puta mi se desiloCherry-Cherry wrote:
Sjećam se nekih scena iz serija i filmova, a kada sam ponovo gledala, nije ih bilo ili nisu bile iste.![]()
P.S. Visnjice
Pa ako su ove tzv. "stedne" sijalice onda je to sasvim normalno a ako nisu onda ti Casper hoda po stanumodem33 wrote:Kod mene u kuci na lusteru sa 3 sijalice .... jedna sijalica se sama ugasi a ostale 2 rade ... pa se kroz 10 minuta opet upali ...... pa opet nestane svjetla na njoj a ostale 2 rade .. pa kroz 4 minute opet proradi .... i ne bude kasnije problema slijedecih nekoliko sati i sve 3 rade sijalice na tom jednom lusteru.
kroz 2 dana ... opet ista sijalica se ugasi na 2 minuta ... pa opet proradi .... Nemam pojma u cemu je fazon. I vrata od jedne sobe se otvara glasno "kao da je netko naglo uhvati rukom za bravu da otvori" ... i nije ovo prvi put da se tako otvore vrata ...do sada sam prisustvovao uzivo 4 puta... tom samo otvaraju.
Zato jer se temelji na ljudskom neznanju i ne informisanostiCherry-Cherry wrote:Zašto to misliš?
stetoskop wrote:Pričao nam jedan dedo rahmetli, negdje na na nekom sijelu u susjednom selu se napio i u noćne sate sam krenuo kući. Puhao je jak vjetar, a za njim huči nešto poput duhova. On bježi ono ga u stopu prati i nakon izvjesne bježanije skonta da zvuk dolazi iz otvorene pivske flaše (klipače), koja mu je virila iz džepa.
'Tunes' nema veze sa 'cartoons'. "Looney Tunes" serijal je bio odgovor Warnera na "Silly Symphonies" serijal Walta Disneyja koji im je bio najveći konkurent, tako da i sam naziv Looney Tunes (eng., lude pjesmice) parodira Silly Symphonies (eng., luckaste simfonije). Kasnije su Warnerovci izbacili još jedan serijal na isti fazon, "Merrie Melodies" (eng. vesele melodije).dezurni_ucenik wrote:Mislio sam da je ispravno Looney Toons a u stvari je Looney Tunes. Ne kontam sto Tunes jer Toons je skracenica od cartoons.
DancingKing wrote:'Tunes' nema veze sa 'cartoons'. "Looney Tunes" serijal je bio odgovor Warnera na "Silly Symphonies" serijal Walta Disneyja koji im je bio najveći konkurent, tako da i sam naziv Looney Tunes (eng., lude pjesmice) parodira Silly Symphonies (eng., luckaste simfonije). Kasnije su Warnerovci izbacili još jedan serijal na isti fazon, "Merrie Melodies" (eng. vesele melodije).dezurni_ucenik wrote:Mislio sam da je ispravno Looney Toons a u stvari je Looney Tunes. Ne kontam sto Tunes jer Toons je skracenica od cartoons.
Pa mislili ste pogrešno, očitodezurni_ucenik wrote:DancingKing wrote:'Tunes' nema veze sa 'cartoons'. "Looney Tunes" serijal je bio odgovor Warnera na "Silly Symphonies" serijal Walta Disneyja koji im je bio najveći konkurent, tako da i sam naziv Looney Tunes (eng., lude pjesmice) parodira Silly Symphonies (eng., luckaste simfonije). Kasnije su Warnerovci izbacili još jedan serijal na isti fazon, "Merrie Melodies" (eng. vesele melodije).dezurni_ucenik wrote:Mislio sam da je ispravno Looney Toons a u stvari je Looney Tunes. Ne kontam sto Tunes jer Toons je skracenica od cartoons.
zonfa je su svi mislili (i ja) da je Looney Toons a ne Tunes.
zforumas wrote:Pa ako su ove tzv. "stedne" sijalice onda je to sasvim normalno a ako nisu onda ti Casper hoda po stanumodem33 wrote:Kod mene u kuci na lusteru sa 3 sijalice .... jedna sijalica se sama ugasi a ostale 2 rade ... pa se kroz 10 minuta opet upali ...... pa opet nestane svjetla na njoj a ostale 2 rade .. pa kroz 4 minute opet proradi .... i ne bude kasnije problema slijedecih nekoliko sati i sve 3 rade sijalice na tom jednom lusteru.
kroz 2 dana ... opet ista sijalica se ugasi na 2 minuta ... pa opet proradi .... Nemam pojma u cemu je fazon. I vrata od jedne sobe se otvara glasno "kao da je netko naglo uhvati rukom za bravu da otvori" ... i nije ovo prvi put da se tako otvore vrata ...do sada sam prisustvovao uzivo 4 puta... tom samo otvaraju.
dezurni_ucenik wrote:insomnia78 wrote:De jos jednom
[emoji1] [emoji1] [emoji1]