Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drag_gost

#76 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by drag_gost »

Nas mozak popunjava praznine. Kqda se desi nesto sto smatramo vaznim, onda to vezemo za imena ljudi. Kao sto Kirk nikad nije rekao "Beam me up, Scotty" , vec samo "Beam me up", itd. Ljepse zvuci sa "Scotty", zar ne?

@dezurni ucenik, obzirom ko je radio film, vjerovatno je to i namjerno uradjeno tako. Vjerovatno je i iz iste "kuhinje" i krenula prica o efektu, vezano za taj film. :)

Sve je to marketing.
Alternativac1

#77 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Alternativac1 »

Pa postoji evo ovaj sa kit-ket čokoladicom. Ustvari se ne piše sa crticom, a ja sam mislio da se piše.. Ali nekako naziv je takav da bi trebala tu doć' crtica realno, a nikad nisam obraćo pažnju. Ili fkt to za Mandelu, imam osjećaj na prvu da je umro davno, mada znam da je umro 2013. Valjda zato što je bio aktivan u to doba... :D
fortaleza

#78 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by fortaleza »

pirmin wrote:
modem33 wrote:Kod mene u kuci na lusteru sa 3 sijalice .... jedna sijalica se sama ugasi a ostale 2 rade ... pa se kroz 10 minuta opet upali ...... pa opet nestane svjetla na njoj a ostale 2 rade .. pa kroz 4 minute opet proradi .... i ne bude kasnije problema slijedecih nekoliko sati i sve 3 rade sijalice na tom jednom lusteru.
kroz 2 dana ... opet ista sijalica se ugasi na 2 minuta ... pa opet proradi .... Nemam pojma u cemu je fazon.
Taj tvoj duh neki programer izgleda, evo mu i coda

Code: Select all

int led = 13;
int led2 = 12;
int led3 = 11;

// the setup routine runs once when you press reset:
void setup() {               
  // initialize the digital pin as an output.
  pinMode(led, OUTPUT);
  pinMode(led2, OUTPUT);
pinMode(led3, OUTPUT); 
}

// the loop routine runs over and over again forever:
void loop() {
  digitalWrite(led, HIGH);   // turn the LED on (HIGH is the voltage level)
  delay(100);               // wait for a second
  digitalWrite(led, LOW);    // turn the LED off by making the voltage LOW
  delay(100); 
  {digitalWrite(led2, HIGH);
delay(100);
digitalWrite(led2, LOW);
delay(100);}
{digitalWrite(led3, HIGH);
delay(100);
digitalWrite(led3, LOW);
delay(100);}// wait for a second
}
:D
Arduino, aa kolega? :D
rodjeni_95 wrote:Februar 2012-te (pocetak oluje). Ja 2. srednje, i druga smjena u skoli. Cekam bus za Mostar, oblacno vani, vidim mecava poce na vrhu Veleza i sve se vise spusta prema gradu. Dodje bus, i kad smo stigli do glavne autosbuske stanice vidim kako snijeg pocinje da veje, i to podobro. Idem prema skoli a ono sve jace pada. Da skratim, zbog busa sam uvijek isao ranije sa zadnjeg casa. Izadjem iz skole, ono pada li pada ali nista se jos nije "uhvatilo". Ima raje na stanici znam ih dosta ali iz mog mjesta samo 1 lik. Posjedamo i lagano kuci. Posto je ova linija busa bila da ide preko prigradskih naselja a ne direktno magistralom, vozac je morao da se spusti niz jedan malo strmiji nagib. Tek sam tu primjetio da se put bukvalno ne vidi od snijega (stanica prije sve cisto). Izdaje vozac nema ga, nema, kad se vraca i govori nam kako se on ne smije spustiti nego da moramo pjeske (inace je spor ko puz, 2 puta se zakucavao u ogradu dzamije, ma budala). Hajde, izadjemo mi i krenemo ko na igmanskom marsu. Pojedinim je lahko, par minuta i kuci su, a nama dvojici ima sat hoda, po tako losem vremenu + 30 minuta. Zovne jedna djevojka svog oca da dodje po nju, i pravo povedu i nas (znali smo se iz osnovne). Uglavnom, kad su stigli do svoje kuce, nama je tad bilo jos 20-ak minuta do nasih. 19:20 minutana satu, al posto je snijeg znamo da je nebo "crveno" i da se sve vidi. Noge svako malo proklizavaju po putu. Tako prolazimo pored muslimanskih mezara, i kako mi se noga oklizne ja ga onako refleksno udarim rukom po ledjima - kad ce meni lik preplaseno "bjezi je*em ti, ja mislio neko nas gadja o'tamo. Ne mogu vam opisati koliko sam se tada ismijao. :lol: :lol:
Koje razočarenje na kraju nakon dobrog uvoda. Šta je je, priča je obećavala. :D
Cherry-Cherry

#79 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Cherry-Cherry »

Evo sad čitam o tome, ima dosta. Promijenjena karta svijeta, ljudska anatomija... :zoka: Ja se sjećam nekih stvari, bile su drugačije

Sjećam se nekih scena iz serija i filmova, a kada sam ponovo gledala, nije ih bilo ili nisu bile iste.
supercali

#80 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by supercali »

ovaj mandela efekt je toliko glup
Cherry-Cherry

#81 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Cherry-Cherry »

Zašto to misliš?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#82 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by _BataZiv_0809 »

Cherry-Cherry wrote:
Sjećam se nekih scena iz serija i filmova, a kada sam ponovo gledala, nije ih bilo ili nisu bile iste.
Mnogo puta mi se desilo :run:

P.S. Visnjice :kiss:
insomnia78

#83 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by insomnia78 »

De jos jednom
[emoji1] [emoji1] [emoji1]
dezurni_ucenik

#84 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by dezurni_ucenik »

insomnia78 wrote:De jos jednom
:lol:
Cherry-Cherry

#85 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Cherry-Cherry »

_BataZiv_0809 wrote:
Cherry-Cherry wrote:
Mnogo puta mi se desilo :run:

P.S. Visnjice :kiss:
Bato :kiss:
zforumas

#86 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by zforumas »

modem33 wrote:Kod mene u kuci na lusteru sa 3 sijalice .... jedna sijalica se sama ugasi a ostale 2 rade ... pa se kroz 10 minuta opet upali ...... pa opet nestane svjetla na njoj a ostale 2 rade .. pa kroz 4 minute opet proradi .... i ne bude kasnije problema slijedecih nekoliko sati i sve 3 rade sijalice na tom jednom lusteru.

kroz 2 dana ... opet ista sijalica se ugasi na 2 minuta ... pa opet proradi .... Nemam pojma u cemu je fazon. I vrata od jedne sobe se otvara glasno "kao da je netko naglo uhvati rukom za bravu da otvori" ... i nije ovo prvi put da se tako otvore vrata ... :roll: do sada sam prisustvovao uzivo 4 puta... tom samo otvaraju.

8-)
Pa ako su ove tzv. "stedne" sijalice onda je to sasvim normalno a ako nisu onda ti Casper hoda po stanu :D
rodjeni_95

#87 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by rodjeni_95 »

Evo za @fortaleza posto se razocarao na prosloj koja je obecavala :lol:

Prica nam jednom dajdzinica/ujna (njoj prenijela majka)

Kad joj je otac umro, majka joj je ostala da zivi sama. Fina zena, vjernica. Bilo je to prije rata. Kisa pljustala, nebo se kaze otvorilo. Brzo se i smrklo, ali nije jenjavala. I sta ce zena ko sama u kuci, zakljuca se i krene da spava. Negdje u pola noci cuje kako joj neko kuca na ulazna vrata. Kaze, slusa ona jel' stvarno - jeste, opet neko kuca. Na sat pogleda, ono blizu 12 (mozda i nije bas toliko jer se slabije toga sjecam od ostatka price). Jeste je kaze strah bilo, ali hajde, ustane, otkljuca, kad na vratima skroz mokri covjek i zena. Kako je ona dobra sama od sebe, pusti ih unutra da se osuse. Htjela je da poprica sa njima, medjutim slabo je to islo, tek po koju bi progovorili. Odjednom, ona je zena upita da li ima visak odjece da im da kako bi se presvukli. Ode ona do ormara, uzme neku kosulju od muza joj i neku svoju zelenu suknju i dadne im.
Kad ih je pitala hoce li caja ili nesto drugo, odbili su. Ali kako je ona uvijek bila da niko ne treba da bude gladan ili zedan (kad dodje iz Modriče uvijek nam za jelom govori "je'te djeco, "je'te" evo ima, i onda pocne nabrajati :) ) ode do kuhinje udaljene par koraka, naspe im caja, stavi nekih keksa i vrati se da ih posluzi. Gleda u pravcu gdje su sjedili - nema ih! Nista od stvari ne fali, znaci nije opljackana. Vrata zakljucana. Gleda kaze ona tako, prouči, jer to su mali boravak i kuhinja, a nije se zadrzala pola minute, (voli reci "samo sto se okrenula, njih nestalo") suknje nema - kosulja je tu. I sta ce vrati se da spava, i sutradan pravo kod hodze, isprica mu sve sta se deslio. Sad posto ja nzm koje su vjeroispovjesti clanovi na forumu, sta je on njoj rekao cu preskociti jer mozda neki nece razumijeti. Ali joj je na kraju rekao da kad umre, ta ce je suknja cekati na drugom svijetu. Zbog cega i na koji nacin, jel' dobar ili los - pojma nemam, ispricao sam ono sto sam cuo.
supercali

#88 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by supercali »

Cherry-Cherry wrote:Zašto to misliš?
Zato jer se temelji na ljudskom neznanju i ne informisanosti
Je li mendela efekt ako kazem ja bih se kladio da sam ovo nekad vidio kao sarajevo-x a ono ustvari klix
Jednostavno mendela efekt mozes uvijek postici ako zelis
Izgovori rijec sumnjam i sama ces se moci zapitati jesam li izgovorila sumnjiv ili sumljiv
Ovo oko mendele ova sto je kao skontala ovaj efekt kontala da je mendela umro 80-ih
To samo moze biti neznanje tipicno za amerikance jer su ignoranti
Yapi Yapo

#89 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Yapi Yapo »

stetoskop wrote:Pričao nam jedan dedo rahmetli, negdje na na nekom sijelu u susjednom selu se napio i u noćne sate sam krenuo kući. Puhao je jak vjetar, a za njim huči nešto poput duhova. On bježi ono ga u stopu prati i nakon izvjesne bježanije skonta da zvuk dolazi iz otvorene pivske flaše (klipače), koja mu je virila iz džepa. :D
DancingKing

#90 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by DancingKing »

dezurni_ucenik wrote:Mislio sam da je ispravno Looney Toons a u stvari je Looney Tunes. Ne kontam sto Tunes jer Toons je skracenica od cartoons.
'Tunes' nema veze sa 'cartoons'. "Looney Tunes" serijal je bio odgovor Warnera na "Silly Symphonies" serijal Walta Disneyja koji im je bio najveći konkurent, tako da i sam naziv Looney Tunes (eng., lude pjesmice) parodira Silly Symphonies (eng., luckaste simfonije). Kasnije su Warnerovci izbacili još jedan serijal na isti fazon, "Merrie Melodies" (eng. vesele melodije).

dezurni_ucenik

#91 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by dezurni_ucenik »

DancingKing wrote:
dezurni_ucenik wrote:Mislio sam da je ispravno Looney Toons a u stvari je Looney Tunes. Ne kontam sto Tunes jer Toons je skracenica od cartoons.
'Tunes' nema veze sa 'cartoons'. "Looney Tunes" serijal je bio odgovor Warnera na "Silly Symphonies" serijal Walta Disneyja koji im je bio najveći konkurent, tako da i sam naziv Looney Tunes (eng., lude pjesmice) parodira Silly Symphonies (eng., luckaste simfonije). Kasnije su Warnerovci izbacili još jedan serijal na isti fazon, "Merrie Melodies" (eng. vesele melodije).

zonfa je su svi mislili (i ja) da je Looney Toons a ne Tunes.

:mrgreen:
Dr. Kuca

#92 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by Dr. Kuca »

Osjecam se paranormalno kad imam para normalno :D
DancingKing

#93 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by DancingKing »

dezurni_ucenik wrote:
DancingKing wrote:

zonfa je su svi mislili (i ja) da je Looney Toons a ne Tunes.

:mrgreen:
Pa mislili ste pogrešno, očito :P Loon, toon, rimuje se, pa mozak stvara veze gdje ih nema.
modem33

#94 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by modem33 »

zforumas wrote:

kroz 2 dana ... opet ista sijalica se ugasi na 2 minuta ... pa opet proradi .... Nemam pojma u cemu je fazon. I vrata od jedne sobe se otvara glasno "kao da je netko naglo uhvati rukom za bravu da otvori" ... i nije ovo prvi put da se tako otvore vrata ... :roll: do sada sam prisustvovao uzivo 4 puta... tom samo otvaraju.

8-)
Pa ako su ove tzv. "stedne" sijalice onda je to sasvim normalno a ako nisu onda ti Casper hoda po stanu :D

Osram zarulje sa zarnom niti , ili ove klasicne okrugle sijalice 8-)
zforumas

#95 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by zforumas »

Onda ti vidi s kakvim hodzom koji po mogucnosti ima kakvu skolu elektro smijera :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#96 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by _BataZiv_0809 »

dezurni_ucenik wrote:
insomnia78 wrote:De jos jednom

Ne budite toviki hejtevi :oops:

Visnjica i ja smo stari znanci, evo nam slike od prosle godine :oops:

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#98 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by _BataZiv_0809 »

Ako te to tjesi...
sumirprimus

#99 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by sumirprimus »

meni je lik pokazo na mobilnom prije par godina u tuzli snimio ufo . onaj oblik ko cigara ,svijetli sdjecam se da je svijetlio jer je vec bio kao sumrak, a on snimo i to pravo los mobitel, nije ni smart ni koji fazon, pa da kazes skino,cuje se njegov glas u pozadini.
shalla

#100 Re: Paranormalna desavanja - vase istinite price, ili one koje ste culi

Post by shalla »

Ja se nekad, ali bez zeze, prepadnem svoje intuicije ili šta je to već.

Recimo jednom, spavao kod tetke i tetka i šalje tetak mene i rodicu u prodavnicu da kupimo nešto slatko, sokova i sl i donose OGROMNU plastičnu zdjelu sa po 10 i 20 feninga i sad se mi smijemo, ko ono ko će ovo prebrojati i ja mrtav hladan govorim ma šta imaš brojati, tu ima 16,30 KM i rodica me gleda kao ono wtf i uze da broji i unutra fakat 16,30 KM al kažem vam, ne može se to fkt ni pokušati prebrojati onako okvirno obzirom koliko ima kovanica...

Ili recimo, vozio sam se nedavno sa drugom prema Vogošći i idemo autoputem, ubrza on na nekih 140 Km/h i govorim mu ja "sad kad nas spuca kamenčić i cikne ti šajba", 2-3 sekunde nakon toga se dešava upravo to i hajde normalno krivo sad njemu zbog šajbe ali me sve pogleduje i govori jarane ti si freak :mrgreen:

Mislim ono, znam da su gluposti al Bgm bilo je toga još pa se ono i ja nekad zapitam koji qrtz se dešava :mrgreen:
Post Reply