http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/100408099
Danas popodne ostavio sam bicikl zavezan za saobracajni znak postavljen nekoliko metara nize od trolejbuske stanice - prve naredne poslije one na pijaci Ciglane. jos nize je raskrsnica a preko ceste cosak americke ambasade i kucica. Normalno otisao prema Kuku bez da mi je iko skrenuo paznju da tu ne smijem parkirati. Kroz 3-4 sata vrativsi se odvezao bicikl - u tom trenutku prilazi uniformisani policajac pitajuci gdje sam bio, trazeci dokumente a sve uz komentar da sam "citavu ciu digao na noge"
Legitimisao me, pitao cime se bavim, sta imam u ruksaku gdje idem dalje i slicno. Drugi policajac mi pokazuje na khm stranca preko ceste koji kako kaze ko fol prica na telefon.
Pitam koji je to radius unutar koga NAVODNO nije dozvoljeno parkirati bicikl i dobijam odgovor kako je citav park oko druge gimnazije pod njihovom kontrolom/prismotrom
Najkomicnije tek dolazi. Zavrsio sa njima i predjem ulicu prema ganicevoj otetoj-prokletoj vili kad na onom malom parkingu iznad parka na trenutak me zabljesnuse svjetla crnog golfa petice. Skrecem blizu petice u Kosevo ulicu kad policija unutra i imam sta vidjeti - na zadnjem sjedistu lola uperio fotoaparat i slika me hahahahaha.
E jada i bijede od paranoje - medju komentarima vezanim za gore spomenuti clanak o prijavi fotografa na vilsonovom su i ova dva:
"Onaj ko je isao u drugu gimnaziju , zna kakve pizdarije su pravili zastitari obliznje americke ambasade kada bi se neko od ucenika pozelio fotografirati u obliznjem parku. Jos vece sranje ce nastati kada zvanicno bude otvorena nova ambasada SAD-a koja se nalazi pored kampusa......"
"Meni se slicno desilo 2 puta. 1. OHR bio u zgradi gdje je sad Cinema City. Sjedim u Velikom parku, aparat u ruci preko, dodje stranac, nas policajac i prevodilac. Pita stranac, slikam li zgradu, ja kazem ne jer me ne interesuje, jer zivim ovdje 30 godina pa je znam bolje nego on, i da hocu, slikao bih je teleobjektivom iza coska, ne tako da me on moze vidjeti. TIp usuti, rece hvala, izvinite i odose sva trojica"
Naravoucenje za ubuduce - Vilsom ni slucajno ne nosite fotoaparate a bicikle ne parkirajne u radijusu 1 kilometar od americke ambasade jerbo bi ste mogli, kako meni rekose, mozda i do Kube na plazu bez obzira sto ne postoji znak zabrane bilo parkiranja na Kosevu bilo slikanja na Vilsu.
P.S. Epitet iz naslova topika upucen je NE onima koji su me legitimisali vec onima koji su TO TRAZILI OD NJIH kao najvjerovatnije i od ovih u civilu na Jezeru netom nakon mog ponovnog prolaska blizu ambasade.