Paranoicne siledzije opet na djelu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

A_I_

#1 Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by A_I_ »

Kao uvod u moju pricu dobro je procitati clanak o slicnoj situaciji jednog drugog gradjanina ovog grada
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/100408099

Danas popodne ostavio sam bicikl zavezan za saobracajni znak postavljen nekoliko metara nize od trolejbuske stanice - prve naredne poslije one na pijaci Ciglane. jos nize je raskrsnica a preko ceste cosak americke ambasade i kucica. Normalno otisao prema Kuku bez da mi je iko skrenuo paznju da tu ne smijem parkirati. Kroz 3-4 sata vrativsi se odvezao bicikl - u tom trenutku prilazi uniformisani policajac pitajuci gdje sam bio, trazeci dokumente a sve uz komentar da sam "citavu ciu digao na noge" :-)
Legitimisao me, pitao cime se bavim, sta imam u ruksaku gdje idem dalje i slicno. Drugi policajac mi pokazuje na khm stranca preko ceste koji kako kaze ko fol prica na telefon.
Pitam koji je to radius unutar koga NAVODNO nije dozvoljeno parkirati bicikl i dobijam odgovor kako je citav park oko druge gimnazije pod njihovom kontrolom/prismotrom :roll: i kako su mislili da je mozda eksploziv ubacen u ram bicikla.
Najkomicnije tek dolazi. Zavrsio sa njima i predjem ulicu prema ganicevoj otetoj-prokletoj vili kad na onom malom parkingu iznad parka na trenutak me zabljesnuse svjetla crnog golfa petice. Skrecem blizu petice u Kosevo ulicu kad policija unutra i imam sta vidjeti - na zadnjem sjedistu lola uperio fotoaparat i slika me hahahahaha.

E jada i bijede od paranoje - medju komentarima vezanim za gore spomenuti clanak o prijavi fotografa na vilsonovom su i ova dva:
"Onaj ko je isao u drugu gimnaziju , zna kakve pizdarije su pravili zastitari obliznje americke ambasade kada bi se neko od ucenika pozelio fotografirati u obliznjem parku. Jos vece sranje ce nastati kada zvanicno bude otvorena nova ambasada SAD-a koja se nalazi pored kampusa......"

"Meni se slicno desilo 2 puta. 1. OHR bio u zgradi gdje je sad Cinema City. Sjedim u Velikom parku, aparat u ruci preko, dodje stranac, nas policajac i prevodilac. Pita stranac, slikam li zgradu, ja kazem ne jer me ne interesuje, jer zivim ovdje 30 godina pa je znam bolje nego on, i da hocu, slikao bih je teleobjektivom iza coska, ne tako da me on moze vidjeti. TIp usuti, rece hvala, izvinite i odose sva trojica"

Naravoucenje za ubuduce - Vilsom ni slucajno ne nosite fotoaparate a bicikle ne parkirajne u radijusu 1 kilometar od americke ambasade jerbo bi ste mogli, kako meni rekose, mozda i do Kube na plazu bez obzira sto ne postoji znak zabrane bilo parkiranja na Kosevu bilo slikanja na Vilsu.

P.S. Epitet iz naslova topika upucen je NE onima koji su me legitimisali vec onima koji su TO TRAZILI OD NJIH kao najvjerovatnije i od ovih u civilu na Jezeru netom nakon mog ponovnog prolaska blizu ambasade.
Last edited by A_I_ on 17/04/2010 15:05, edited 1 time in total.
alibaba_i_30_godina

#2 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by alibaba_i_30_godina »

Imao sam i ja slicno iskustvo ... i to bas u parku pored druge gimnazije. Nisam isao u tu gimnaziju ali smo nesto hodali gradom i ni sam ne znam kako smo zavrsili u tom parkicu. I tako budalesali se mi (drustvo od 7-8 ljudi), slikali ... kad dolazi tako neki policajac (valjda iz one kucice) i hoce da nam uzme digitalac ... a tad digitalac bio pojam, ja ga donio iz dojclanda, rijetko ko da je imao u gradu jer su bili pravo skupi. :mrgreen:
Digli se mi, gdje ce mi uzeti digitalac. :mrgreen: :mrgreen:

Morali smo mu sve slike pokazati kako bi se on uvjerio da nismo uslikali ambasadu ... ma katastrofa ... :roll:

Srecom, nije mi uzeo aparat ... sad i ne znam gdje je ta kamerica, vjerovatno negdje gore na deponiji. :D

Isto tako prijatelji mi dolazili u posjetu, opet iz dojclanda, i kad su se priblizili Sarajevu poceli da snimaju kamerom i tako su prolazili pored americke ambasade i snimali - naravno nisu znali o cemu je rijec. Kad pocese da trckaraju oni policajci, stvorise se specijalci ... jao, jao ... bas sam se neki dan sjetio te snimke. :mrgreen:
mayab

#3 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by mayab »

Jadni su Amerikanci, valjda ce im uskoro biti zavrsen njihov novi bunker, pa da se tamo fino zatvore!
Optimist

#4 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by Optimist »

Slican primjer imam i ja iz toga parka prekoputa ambasade. Nas par je tu bilo i zezalo se, slikali se mobitelom, kad u jednom trenutku ide policajac prema nama. Kaze, momci slikali ste ambasadu. Mi vamo tamo, drzi ne daj, izvucemo se nekako (rekli da smo maloljetni i da nemamo licne) :) i pusti nas, ali prije toga smo mu morali pokazati sve slike na telefonu koje smo imali.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by Truba »

jednostavno naučite gdje se ne smije slikati i to je to
odavno smo protektorat
DenisSarajevo

#6 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by DenisSarajevo »

Ma ti amerikanci se tako boje da je to za nepovjerovati. Radio sam na novoj americkoj ambasadi to su neki pretresi ovo ono a da sam htio mogao sam unijeti sta hocu. Isto tako je zabrana unosenja mobitela, ja sam ga unosio mjesec dana dok me nije nas momak sto radi u security otkrio al nije dalje govorio da ne bi ja imao problema al hocu da kazem da sam nesto htio mogao sam uraditi. Pretjeruju i stim slikanjem, fol nesto zabranjeno slikati a imas hiljadu mjesta gdje mozes otici i svaki ugao uslikati a da te oni ne primjete. Bio sam svjedok kad se jedan par slikao na trotoaru preko puta importane centra i izletise amerikanci (vidjeli na kameri da se slikaju ) i uzese im aparat da vide sta su sve slikali. Za nas je to malo preseravanje al oni nikom ne vjeruju i boje se. Evo u centru grada su napravili ambasadu haj ok nije problem da to na nesto lici nego su napravili onu zidinu oko cijelog objekta, to mi je nekako isto ruzno da barem nije onako u centru grada mislim da kvari izgled. :run:
jazzer

#7 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by jazzer »

DenisSarajevo wrote:...Evo u centru grada su napravili ambasadu haj ok nije problem da to na nesto lici nego su napravili onu zidinu oko cijelog objekta, to mi je nekako isto ruzno da barem nije onako u centru grada mislim da kvari izgled. :run:
Upravo to. Trebali su otici na Nisicku visoravan i zakopati se 10 metara u zemlju da im niko i ne vidi ambasadu a
ne praviti onakav cirkus u centru grada. Pitanje je kakve nas jos restrikcije i maltretiranja cekaju kada se presele
u novu zgradu. Mozda ce skrenuti tramvaj izmedju 2 muzeja, pored Miljacke pa ga vratiti na glavnu cestu kod Pofalica.
gurabija78

#8 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by gurabija78 »

A_I_ wrote:Kao uvod u moju pricu dobro je procitati clanak o slicnoj situaciji jednog drugog gradjanina ovog grada
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/100408099

Danas popodne ostavio sam bicikl zavezan za saobracajni znak postavljen nekoliko metara nize od trolejbuske stanice - prve naredne poslije one na pijaci Ciglane. jos nize je raskrsnica a preko ceste cosak americke ambasade i kucica. Normalno otisao prema Kuku bez da mi je iko skrenuo paznju da tu ne smijem parkirati. Kroz 3-4 sata vrativsi se odvezao bicikl - u tom trenutku prilazi uniformisani policajac pitajuci gdje sam bio, trazeci dokumente a sve uz komentar da sam "citavu ciu digao na noge" :-)
Legitimisao me, pitao cime se bavim, sta imam u ruksaku gdje idem dalje i slicno. Drugi policajac mi pokazuje na khm stranca preko ceste koji kako kaze ko fol prica na telefon.
Pitam koji je to radius unutar koga NAVODNO nije dozvoljeno parkirati bicikl i dobijam odgovor kako je citav park oko druge gimnazije pod njihovom kontrolom/prismotrom :roll: i kako su mislili da je mozda eksploziv ubacen u ram bicikla.
Najkomicnije tek dolazi. Zavrsio sa njima i predjem ulicu prema ganicevoj otetoj-prokletoj vili kad na onom malom parkingu iznad parka na trenutak me zabljesnuse svjetla crnog golfa petice. Skrecem blizu petice u Kosevo ulicu kad policija unutra i imam sta vidjeti - na zadnjem sjedistu lola uperio fotoaparat i slika me hahahahaha.

E jada i bijede od paranoje - medju komentarima vezanim za gore spomenuti clanak o prijavi fotografa na vilsonovom su i ova dva:
"Onaj ko je isao u drugu gimnaziju , zna kakve pizdarije su pravili zastitari obliznje americke ambasade kada bi se neko od ucenika pozelio fotografirati u obliznjem parku. Jos vece sranje ce nastati kada zvanicno bude otvorena nova ambasada SAD-a koja se nalazi pored kampusa......"

"Meni se slicno desilo 2 puta. 1. OHR bio u zgradi gdje je sad Cinema City. Sjedim u Velikom parku, aparat u ruci preko, dodje stranac, nas policajac i prevodilac. Pita stranac, slikam li zgradu, ja kazem ne jer me ne interesuje, jer zivim ovdje 30 godina pa je znam bolje nego on, i da hocu, slikao bih je teleobjektivom iza coska, ne tako da me on moze vidjeti. TIp usuti, rece hvala, izvinite i odose sva trojica"

Naravoucenje za ubuduce - Vilsom ni slucajno ne nosite fotoaparate a bicikle ne parkirajne u radijusu 1 kilometar od americke ambasade jerbo bi ste mogli, kako meni rekose, mozda i do Kube na plazu bez obzira sto ne postoji znak zabrane bilo parkiranja na Kosevu bilo slikanja na Vilsu.
ne pada mi na pamet da izbjegavam te aktivnosti, nek rade ljudi svoj posao....
A_I_

#9 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by A_I_ »

DenisSarajevo wrote:Ma ti amerikanci se tako boje da je to za nepovjerovati. Radio sam na novoj americkoj ambasadi to su neki pretresi ovo ono a da sam htio mogao sam unijeti sta hocu. Isto tako je zabrana unosenja mobitela, ja sam ga unosio mjesec dana dok me nije nas momak sto radi u security otkrio al nije dalje govorio da ne bi ja imao problema al hocu da kazem da sam nesto htio mogao sam uraditi. Pretjeruju i stim slikanjem, fol nesto zabranjeno slikati a imas hiljadu mjesta gdje mozes otici i svaki ugao uslikati a da te oni ne primjete. Bio sam svjedok kad se jedan par slikao na trotoaru preko puta importane centra i izletise amerikanci (vidjeli na kameri da se slikaju ) i uzese im aparat da vide sta su sve slikali. Za nas je to malo preseravanje al oni nikom ne vjeruju i boje se. Evo u centru grada su napravili ambasadu haj ok nije problem da to na nesto lici nego su napravili onu zidinu oko cijelog objekta, to mi je nekako isto ruzno da barem nije onako u centru grada mislim da kvari izgled. :run:
ma mentalitet siledzija kojima su isprani mozgovi pricom o naj naj naciji u istoriji citave planete. samo oni su bitni i samo njihova se pita, svi ostali iz tzv. treceg svijeta u koji i nas trpaju su niza rasa. svi ih mrze a oni jadni pitaju se sto li ih toliko mrze, sta je tim primitivcima da hoce unistiti tako svijetlu tacku u tunelu svijeta bla bla
ne vidim nikakvog opravdanog razloga a kamoli znaka da ne vezem bicikl npr u Kosevo ulici uz park oko malog parkinga i nize prema skoli. bumo vidjeli.
chuchumbamayumbe

#10 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by chuchumbamayumbe »

Ja brzinski pronadjoh nekoliko slika nove ambasade, a Google Earth da ne spominjem.
Ali ne uspjeh pronaci slike trenutne ambasade, kod Druge Gimnazije.
Cime se oni bave, u danasnjem svijetu naprednih tehnologija, zabranjuju da slikas dijete u parku kod Gimnazije, terororisu narod po Vilsonovom, a kao da onajj koji zaista zeli snimke objekata nece to uraditi tajno, bez ikakve muke, sa skrivenom kamerom, odakle god pozeli. Da ne spominjem Avazov toranj kao prelijepu tacku za posmatranje.
Nego se to malo trenira strogoca na raji, nemaju pametnijeg posla.

Image
Image
Image
Image
Alfons Kauders

#11 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by Alfons Kauders »

chuchumbamayumbe wrote:Da ne spominjem Avazov toranj kao prelijepu tacku za posmatranje.
hmmm... da... :D posmatranje.... :D

Image

(sad kad mi neko pokuca na vrata) :D
Truba

#12 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by Truba »

samo se vi zajebajite pa kad nam hakiraju forum :cry:
Alfons Kauders

#13 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by Alfons Kauders »

komi wrote:samo se vi zajebajite pa kad nam hakiraju forum :cry:
sta ga imaju hakirat, :D ionako pada sam od sebe... :D
chuchumbamayumbe

#14 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Ma niko se ne zajebaje ba...ovo sto uvazeni Alfons napisa, to je ziva istina.
Mamlazi, uzeli takvu lokaciju za ambasadu, covjek prosto ne moze da vjeruje!
A okolo samo nice neboder do nebodera, sutra neces moci pogledati kroz prozor nekog od ovih trznih centara, a da ne budes sumnjiv i da te ne privedu na informativni razgovor.
Na stranu za koliko je para kupljeno zemljiste, ali apsolutno je promasena lokacija ambasade.
Truba

#15 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by Truba »

poklanjam svoju slobodu
za sigurnost

jer od slobode nemam u ovoj zemlji koristi :D

dabogda na svakom koraku bilo američkih ambasada :mrgreen: svake savezne države po jedna

a forum je ustajao iz mrtvih svaki put :mrgreen: pa će i ako ga hakiraju :mrgreen: :sax: :bih:
chengaba

#16 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by chengaba »

chuchumbamayumbe wrote:Ma niko se ne zajebaje ba...
Vid' mu još avatara, još jedan islamski fundamentalista. :D :D
madner

#17 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by madner »

Pa dobro, pogledali su regulacioni plan i vidjeli da nista vece od 5 spratova nije dozvoljeno. Pa su kontali da su sigurno, ali nisu uracunali da je to samo orijentaciono u Balistanu.

Inace, u cemu je problem? Nisu te prebili, zadrzali predugo etc...
Drvosjeca iz Dejcica

#18 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Lijepi socijalizam, u tom sistemu si barem znao da ne smijes snimati JNA, policiju i objekte od vaznog znacaja. Na 99% takvih objekata je bio istaknut znak, obicno slika prekrizenog foto aparata. Dolaskom "demokratije" 1991. godine na nase prostore smijali smo se takvim stvarima misleci da su one proslost nekih nakaradnih i pogesnih drustveih uređenja i sistema. Dana, 2010. godine, dolazi otrjeznjenje u vidi da te svakak budala moze legitimisati, pitati zasto i koga snimas. CIA, BIA, DIA, *urac, palac, ma onaj sistem je bio mila majka u kakvim govnima danas zivimo. :x
Truba

#19 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by Truba »

socijalizam je bio lijep ali nije bilo neta niti digitalnih fotića :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
chuchumbamayumbe

#20 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

komi wrote:socijalizam je bio lijep ali nije bilo neta niti digitalnih fotića :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Onda je najbolje da nam ukinu net, pa cemo se onda valjda moci nesmetano slikati u svojoj vjeri, na svojoj zemlji?!
8-)
Alfons Kauders

#21 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by Alfons Kauders »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Lijepi socijalizam, u tom sistemu si barem znao da ne smijes snimati JNA, policiju i objekte od vaznog znacaja. Na 99% takvih objekata je bio istaknut znak, obicno slika prekrizenog foto aparata. Dolaskom "demokratije" 1991. godine na nase prostore smijali smo se takvim stvarima misleci da su one proslost nekih nakaradnih i pogesnih drustveih uređenja i sistema. Dana, 2010. godine, dolazi otrjeznjenje u vidi da te svakak budala moze legitimisati, pitati zasto i koga snimas. CIA, BIA, DIA, *urac, palac, ma onaj sistem je bio mila majka u kakvim govnima danas zivimo. :x
ma dobro, ali nelogicno je da maltretiraju tinejdzere s mobitelima i idiotima... kad se za samo 200-300 eura moze kupiti ultrazoom aparat sa stabilizacijom i 30x zumom... mozes slikat ambasadu s grbavice, hladno...
Truba

#22 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by Truba »

možeš s grbavice ali ne s vilsonovog :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :skoljka: :sax:
chuchumbamayumbe

#23 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Fakat, ima li neko da moze isceprkati sliku US ambasade, ove gore kod druge gimnazije?!
Ja pokusavah preko guglja, nista. Nije valjda da se slike na neki nacin filtriraju, a ne bi me cudilo?!
Ili ih fakat neJma?!
Alfons Kauders

#24 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by Alfons Kauders »

komi wrote:možeš s grbavice ali ne s vilsonovog :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :skoljka: :sax:
na vilsonovom me mogu uhapsit kad ostavim bike da se napijem vode :D

Image

kontaju kerovi da spijuni i teroristi fakat izgledaju ovako...
chengaba

#25 Re: Paranoicne siledzije opet na djelu

Post by chengaba »

Kad smo vec na ovoj temi, šta se nalazi u onom objektu na putu Bare - Vogošća (sa lijeve strane)?
Ograđen je dvjema ogradama visokim nekoliko metara...
Post Reply