Ne namecem ja tebi nista, i ti mozda neces. Ali veliki broj Bosnjaka se s tobom ocito ne slaze. Ja pak smatram da neko ko da djetetu ime Sulejman ili Osman (dakle ime po vladarima naroda koji su 500 godina drzali Bosnu okupiranom, i paradoksalno ih smatraju "pravim" bosnjackim imenima) nema nikakvo pravo da zastave Hrvata naziva okupatorskim.Rampage wrote:"Ako ja hoću..." a očito da neću, isto kao što hoćeš da mi nametneš Tursku kao neku alternativnu domovinu, a ja (vidi čuda) to neću, bez obzira koliko se ti trudio da poistovjetiš Sulejmana, Bajezita, Osmana... iz Stambola za njegovog imenjaka iz BiH:)tututuuuu wrote:Pa ocito da su Hrvati, je li mi pricamo o nekakvim katolickim zastavama ili o nekim drugim? Ti katolici ako hoces, su upravo Hrvati BiH, prije svega bosanski Hrvati, sa svojim zastavama, grbovima, nosnjama... Ti ljudi se zovu izmedju ostalog i Katarina, i Tvrtko i Hrvoje itd... A ko se ovdje naziva Sulejman, Bajezit, Osman...? I onda o cemu mi ovdje govorimo? Ko su takvi ljudi da nesto osudjuju?Rampage wrote:
Hrvati ili katolici, o čemu pričamo?
Meni ne treba Turska, ne treba mi ni turska zastava, ali isto tako mi ne treba ni hrvatska zastava pri sjećanju na bosansku kraljicu:)
Okupatorske zastave na Bobovcu
- tututuuuu
#101 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
-
prog321
#102 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
tututuuuu wrote: Ne namecem ja tebi nista, i ti mozda neces. Ali veliki broj Bosnjaka se s tobom ocito ne slaze. Ja pak smatram da neko ko da djetetu ime Sulejman ili Osman (dakle ime po vladarima naroda koji su 500 godina drzali Bosnu okupiranom, i paradoksalno ih smatraju "pravim" bosnjackim imenima) nema nikakvo pravo da zastave Hrvata naziva okupatorskim.
I to sve od austrijskih konjusara ?
- tututuuuu
#103 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
Ja se ne zovem ni Hans, niti masem zastavom Austrije. Iz izlozenog se da jasno zakljuciti ko je ovdje ciji konjusar. Al poceo si i vrijedjati sad. A ja ionako moram ici. Ukratko, tu su Hrvati, tu ce biti i hrvatska obiljezja. Cak i na Bobovcu, bosnjackom mjestu, kralju bosnjackom, kako ti rece...prog321 wrote:tututuuuu wrote: Ne namecem ja tebi nista, i ti mozda neces. Ali veliki broj Bosnjaka se s tobom ocito ne slaze. Ja pak smatram da neko ko da djetetu ime Sulejman ili Osman (dakle ime po vladarima naroda koji su 500 godina drzali Bosnu okupiranom, i paradoksalno ih smatraju "pravim" bosnjackim imenima) nema nikakvo pravo da zastave Hrvata naziva okupatorskim.
I to sve od austrijskih konjusara ?
-
prog321
#104 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
Okupatori su imali izrazitog uticaja i na hrvatsku kao i na bosnjacku svjest.
Govoriti o Osmanlijama kao okupatorima a ne spominjati Austrougare je parodicno.
Govoriti o Osmanlijama kao okupatorima a ne spominjati Austrougare je parodicno.
- tututuuuu
#105 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
nema potrebe da spominjem AU, jer jednostavno nije relevantna za temu. jer kao sto rekoh, niko u bih ne mase zastavom Austrije itd... ovo tvoje je neuspio okusaj relativiziranja. Ja u svakom slucaju i AU smatram okupatorima, al kao sto rekoh, to nije ovdje bitno.prog321 wrote:Okupatori su imali izrazitog uticaja i na hrvatsku kao i na bosnjacku svjest.
-
prog321
#106 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
Bosnjaci nemaju nista vise zajednicko sa Turskom od onoga sto imaju Hrvati sa Austrougarskom.
Znaci, Turci donijeli religiju i kulturu u bosnjacku sredinu.
Isto su uradili Austrougari u Hrvatskoj.
-
breuer
#107 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
Jedan je bio u Jajcu, malo ranije. Eto znam za njega zasigurnoRampage wrote:Bitno je da si ti primjetio samo riječ "Bošnjani", a nisi primjetio kako ti čovjek lijepo napisa gdje su bili Hrvati u vrijeme kraljice Katarine
- tututuuuu
#108 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
ni u RH ne masu austrijskim zastavama, niti daju djeci austijska imena, niti su austrijanci u RH donijeli religiju i RH je imala bar neki oblik drzavnosti unutar AU, BiH pod Turcima nije imala vise ni B. gluposti pises. cuj austrijanci donijeli u RH religiju.prog321 wrote:Bosnjaci nemaju nista vise zajednicko sa Turskom od onoga sto imaju Hrvati sa Austrougarskom.
-
prog321
#109 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
Religiju u Hrvatsku su donijeli Madjari, koji su dio Austrougarske.
Tako da ti dodje na isto.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#110 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
Jel se digla magla napolju ? Haj mrš napolje svi
.
-
BAK-eV
#111 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
Ljudi obratite se vlastima u Varesu, zasto dozvoljavaju strana obiljezja, cak i svecane odore vojske iz druge drzave na javnim objektima.
Hajde nek se zavijori njemacka zastava u Sudeten oblasti ili Sleziji u Poljskoj.
Bili bi uhapseni.
Hajde nek se zavijori njemacka zastava u Sudeten oblasti ili Sleziji u Poljskoj.
Bili bi uhapseni.
Last edited by BAK-eV on 25/10/2015 11:24, edited 1 time in total.
- tututuuuu
#112 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
e da, to mi je promaklo...Internet-dzedaj wrote:turci i kulturaprog321 wrote:Bosnjaci nemaju nista vise zajednicko sa Turskom od onoga sto imaju Hrvati sa Austrougarskom.
Al to je tip koji je pisao kako su Turci crkve "obnavljali" u dzamije.
- tututuuuu
#113 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
Pa obrati se ti vlastima u Sarajevu... Za turske zastave...BAK-eV wrote:Ljudi obratite se vlastima u Varesu, zasto dozvoljavaju strana obiljezja, cak i svecane odore vojske iz druge drzave na javnim objektima.
Hajde nek se zavijori njemacka zastava u Sudeten ovlasti ili Sleziji u Poljskoj.
Bili bi uhapseni.
- tututuuuu
#114 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
Madjari?prog321 wrote:Religiju u Hrvatsku su donijeli Madjari, koji su dio Austrougarske.
Last edited by tututuuuu on 25/10/2015 11:27, edited 2 times in total.
-
prog321
#115 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
Ma ovdje su neki neozbiljni klinci. Nisu bas spretni sa istorijskim faktima.
Tema zrela za kljucanje.
Tema zrela za kljucanje.
-
BAK-eV
#116 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
Samo se ti rugaj.tututuuuu wrote:Pa obrati se ti vlastima u Sarajevu... Za turske zastave...BAK-eV wrote:Ljudi obratite se vlastima u Varesu, zasto dozvoljavaju strana obiljezja, cak i svecane odore vojske iz druge drzave na javnim objektima.
Hajde nek se zavijori njemacka zastava u Sudeten ovlasti ili Sleziji u Poljskoj.
Bili bi uhapseni.Ove zastave bar koriste Hrvati, kao svoje, ko koristi turske u Sarajevu itd.? Turci?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#117 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
Ok, reci im da ih ne voliš i tačkaprog321 wrote:Ma ovdje su neki neozbiljni klinci. Nisu bas spretni sa istorijskim faktima.
Tema zrela za kljucanje.
- tututuuuu
#118 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
jah.BAK-eV wrote:Samo se ti rugaj.tututuuuu wrote:Pa obrati se ti vlastima u Sarajevu... Za turske zastave...BAK-eV wrote:Ljudi obratite se vlastima u Varesu, zasto dozvoljavaju strana obiljezja, cak i svecane odore vojske iz druge drzave na javnim objektima.
Bili bi uhapseni.Ove zastave bar koriste Hrvati, kao svoje, ko koristi turske u Sarajevu itd.? Turci?
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#119 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
prog321 wrote:Nemaju zastave HVO i HVa sta traziti na srednjovjekovnom gradu BOSNJACKOG kralja.
Izmisljate istoriju i paradirate gluposti.
Imaju i te kako raditi zastave Hrvata BiHa i gostiju tamo sto raditi.
Tko tebi brani uzeti bilo koju zastavu i uputiti se ....
-
emillio estevez
#120 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
tututuuuu wrote:Madjari?prog321 wrote:Religiju u Hrvatsku su donijeli Madjari, koji su dio Austrougarske.
Tako da ti dodje na isto.O Allahu dragi.
Madjari koji su stariji narod u panoniji cak i od Kelta.
Majko draga .
Da li je to kao ono da je najstarija srpska pravoslavna crkva nadjena u 5 stoljecu kod Konjica pa malo lijevo .
-
vade_mecum
#121 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
odlicna stvar kod ovakvih tema je sto ignorantni forumasi imaju priliku da nauce nesto novoemillio estevez wrote:tututuuuu wrote:Madjari?prog321 wrote:Religiju u Hrvatsku su donijeli Madjari, koji su dio Austrougarske.
Tako da ti dodje na isto.O Allahu dragi.
![]()
Madjari koji su stariji narod u panoniji cak i od Kelta.
Majko draga .
Da li je to kao ono da je najstarija srpska pravoslavna crkva nadjena u 5 stoljecu kod Konjica pa malo lijevo .
http://www.businessinsider.com/how-chri ... map-2015-7
-
prog321
#122 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
Pa Madzari su originalni vladari kontinentalne Hrvatske od 7 vijeka.
Primorje su drzali Mlecani.
Logicno je da su oni donijeli krscanstvo u Hrvatsku.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#123 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
Pogresno si me shvatio.......ovo sam postavio samo iz razloga da se vidi da tu postoje i neki hrvtaski korjeni sto u BiH nije nista novo.stari grad Visegrad wrote:@Hrasno38
Npr. svedska kraljica Silvia je rodjena u Njemackoj i tu je odrasla, ali je ona Svedska kraljica. Postala je Svesdkom kraljicom kada se udala za Svedskog kralja Carla Gustafa. Znaci ona nikako i ne moze biti Njemacka kraljica. Niti Njemcima pada na pamet da je nazivaju Njemackom kraljicom.
Wiki: Silvia Renate, född Sommerlath 23 december 1943 i Heidelberg i Baden i Tyskland, är Sveriges drottning och gift med kung Carl XVI Gustaf.
wiki: Silvia, kraljica Švedske (rođena kao Silvia Renate Sommerlath 23. decembra 1943 [1]) je supruga kralja Carla XVI Gustafa Švedskog. Rođena je u Heidelbergu, u Njemačkoj za vrijeme Drugog svjetskog rata, kao kćerka Nijemca Walthera Sommerlatha i Brazilke Alice Soares de Toledo.
@Hrasno38 podebljao si ovo: Njegova majka, Jelena Šubić, bila je po očevoj strani unuka hrvatskog bana i vladara cijele Bosne Pavla I. Šubića Bribirskoga.
Prvo Pavla I. Šubića Bribirskog nije bio vladar cijele Bosne.
A drugo po toj logici kraljica Svedske nije kraljica Svedske vec je kraljica Brazila posto je njena majka Brazilka. Vidis i sam da je ta trdnja smjesna. Tako je isto smjesno svojatati kralja Bosne Tvrtka da je Hrvatski kralj på tome sto mu je majka bila unika Pavla I. Šubića Bribirskog.
- dječak sa šibicama
#124 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
Svake godine ista tema... booooooring.
-
emillio estevez
#125 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu
prog321 wrote:Pa Madzari su originalni vladari kontinentalne Hrvatske od 7 vijeka.
hrvAti su jedino vladali u Bosni tada.
I sto upce znaci kontinentaln Hrvatska po tebi , ako se pise da je sirenje krscanstva islo iz dalmatinskih gradova ?