Okupatorske zastave na Bobovcu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
tututuuuu

#101 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by tututuuuu »

Rampage wrote:
tututuuuu wrote:
Rampage wrote:

Hrvati ili katolici, o čemu pričamo?
Pa ocito da su Hrvati, je li mi pricamo o nekakvim katolickim zastavama ili o nekim drugim? Ti katolici ako hoces, su upravo Hrvati BiH, prije svega bosanski Hrvati, sa svojim zastavama, grbovima, nosnjama... Ti ljudi se zovu izmedju ostalog i Katarina, i Tvrtko i Hrvoje itd... A ko se ovdje naziva Sulejman, Bajezit, Osman...? I onda o cemu mi ovdje govorimo? Ko su takvi ljudi da nesto osudjuju?
"Ako ja hoću..." a očito da neću, isto kao što hoćeš da mi nametneš Tursku kao neku alternativnu domovinu, a ja (vidi čuda) to neću, bez obzira koliko se ti trudio da poistovjetiš Sulejmana, Bajezita, Osmana... iz Stambola za njegovog imenjaka iz BiH:)

Meni ne treba Turska, ne treba mi ni turska zastava, ali isto tako mi ne treba ni hrvatska zastava pri sjećanju na bosansku kraljicu:)
Ne namecem ja tebi nista, i ti mozda neces. Ali veliki broj Bosnjaka se s tobom ocito ne slaze. Ja pak smatram da neko ko da djetetu ime Sulejman ili Osman (dakle ime po vladarima naroda koji su 500 godina drzali Bosnu okupiranom, i paradoksalno ih smatraju "pravim" bosnjackim imenima) nema nikakvo pravo da zastave Hrvata naziva okupatorskim.
prog321

#102 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by prog321 »

tututuuuu wrote: Ne namecem ja tebi nista, i ti mozda neces. Ali veliki broj Bosnjaka se s tobom ocito ne slaze. Ja pak smatram da neko ko da djetetu ime Sulejman ili Osman (dakle ime po vladarima naroda koji su 500 godina drzali Bosnu okupiranom, i paradoksalno ih smatraju "pravim" bosnjackim imenima) nema nikakvo pravo da zastave Hrvata naziva okupatorskim.

I to sve od austrijskih konjusara ? :-D
tututuuuu

#103 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by tututuuuu »

prog321 wrote:
tututuuuu wrote: Ne namecem ja tebi nista, i ti mozda neces. Ali veliki broj Bosnjaka se s tobom ocito ne slaze. Ja pak smatram da neko ko da djetetu ime Sulejman ili Osman (dakle ime po vladarima naroda koji su 500 godina drzali Bosnu okupiranom, i paradoksalno ih smatraju "pravim" bosnjackim imenima) nema nikakvo pravo da zastave Hrvata naziva okupatorskim.

I to sve od austrijskih konjusara ? :-D
Ja se ne zovem ni Hans, niti masem zastavom Austrije. Iz izlozenog se da jasno zakljuciti ko je ovdje ciji konjusar. Al poceo si i vrijedjati sad. A ja ionako moram ici. Ukratko, tu su Hrvati, tu ce biti i hrvatska obiljezja. Cak i na Bobovcu, bosnjackom mjestu, kralju bosnjackom, kako ti rece... :D
prog321

#104 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by prog321 »

Okupatori su imali izrazitog uticaja i na hrvatsku kao i na bosnjacku svjest.

Govoriti o Osmanlijama kao okupatorima a ne spominjati Austrougare je parodicno. :-D
tututuuuu

#105 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by tututuuuu »

prog321 wrote:Okupatori su imali izrazitog uticaja i na hrvatsku kao i na bosnjacku svjest.

Govoriti o Osmanlijama kao okupatorima a ne spominjati Austrougare je parodicno. :-D
nema potrebe da spominjem AU, jer jednostavno nije relevantna za temu. jer kao sto rekoh, niko u bih ne mase zastavom Austrije itd... ovo tvoje je neuspio okusaj relativiziranja. Ja u svakom slucaju i AU smatram okupatorima, al kao sto rekoh, to nije ovdje bitno.
prog321

#106 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by prog321 »

Bosnjaci nemaju nista vise zajednicko sa Turskom od onoga sto imaju Hrvati sa Austrougarskom.
Znaci, Turci donijeli religiju i kulturu u bosnjacku sredinu.
Isto su uradili Austrougari u Hrvatskoj.
breuer

#107 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by breuer »

Rampage wrote:Bitno je da si ti primjetio samo riječ "Bošnjani", a nisi primjetio kako ti čovjek lijepo napisa gdje su bili Hrvati u vrijeme kraljice Katarine :lol:
Jedan je bio u Jajcu, malo ranije. Eto znam za njega zasigurno 8-)
tututuuuu

#108 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by tututuuuu »

prog321 wrote:Bosnjaci nemaju nista vise zajednicko sa Turskom od onoga sto imaju Hrvati sa Austrougarskom.
ni u RH ne masu austrijskim zastavama, niti daju djeci austijska imena, niti su austrijanci u RH donijeli religiju i RH je imala bar neki oblik drzavnosti unutar AU, BiH pod Turcima nije imala vise ni B. gluposti pises. cuj austrijanci donijeli u RH religiju. :-) I opet, RH nije teme, vec BiH i BiH Hrvati.
prog321

#109 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by prog321 »

Religiju u Hrvatsku su donijeli Madjari, koji su dio Austrougarske.
Tako da ti dodje na isto. :-D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#110 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by Bobi »

Jel se digla magla napolju ? Haj mrš napolje svi :D.
BAK-eV

#111 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by BAK-eV »

Ljudi obratite se vlastima u Varesu, zasto dozvoljavaju strana obiljezja, cak i svecane odore vojske iz druge drzave na javnim objektima.
Hajde nek se zavijori njemacka zastava u Sudeten oblasti ili Sleziji u Poljskoj.
Bili bi uhapseni.
Last edited by BAK-eV on 25/10/2015 11:24, edited 1 time in total.
tututuuuu

#112 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by tututuuuu »

Internet-dzedaj wrote:
prog321 wrote:Bosnjaci nemaju nista vise zajednicko sa Turskom od onoga sto imaju Hrvati sa Austrougarskom.
turci i kultura :lol:
e da, to mi je promaklo... :lol: Al to ti je jo jedna primjer odredjenih bosnjaka i njihovog svrsavanja na Turke, okupatora. Pogubili posljednjeg bosanskog kralja, al oni su po ovom liku "donijeli kulturu u bosnjacku sredinu". :lol:

Al to je tip koji je pisao kako su Turci crkve "obnavljali" u dzamije. :-) :lol:
tututuuuu

#113 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by tututuuuu »

BAK-eV wrote:Ljudi obratite se vlastima u Varesu, zasto dozvoljavaju strana obiljezja, cak i svecane odore vojske iz druge drzave na javnim objektima.
Hajde nek se zavijori njemacka zastava u Sudeten ovlasti ili Sleziji u Poljskoj.
Bili bi uhapseni.
Pa obrati se ti vlastima u Sarajevu... Za turske zastave... :oops: Ove zastave bar koriste Hrvati, kao svoje, ko koristi turske u Sarajevu itd.? Turci? :oops:
tututuuuu

#114 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by tututuuuu »

prog321 wrote:Religiju u Hrvatsku su donijeli Madjari, koji su dio Austrougarske.
Madjari? :lol: O Allahu dragi. :lol:
Last edited by tututuuuu on 25/10/2015 11:27, edited 2 times in total.
prog321

#115 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by prog321 »

Ma ovdje su neki neozbiljni klinci. Nisu bas spretni sa istorijskim faktima.
Tema zrela za kljucanje. :-D
BAK-eV

#116 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by BAK-eV »

tututuuuu wrote:
BAK-eV wrote:Ljudi obratite se vlastima u Varesu, zasto dozvoljavaju strana obiljezja, cak i svecane odore vojske iz druge drzave na javnim objektima.
Hajde nek se zavijori njemacka zastava u Sudeten ovlasti ili Sleziji u Poljskoj.
Bili bi uhapseni.
Pa obrati se ti vlastima u Sarajevu... Za turske zastave... :oops: Ove zastave bar koriste Hrvati, kao svoje, ko koristi turske u Sarajevu itd.? Turci? :oops:
Samo se ti rugaj.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#117 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by Bobi »

prog321 wrote:Ma ovdje su neki neozbiljni klinci. Nisu bas spretni sa istorijskim faktima.
Tema zrela za kljucanje. :-D
Ok, reci im da ih ne voliš i tačka :D
tututuuuu

#118 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by tututuuuu »

BAK-eV wrote:
tututuuuu wrote:
Bili bi uhapseni.
Samo se ti rugaj.
jah. :oops:
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#119 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by emillio estevez »

prog321 wrote:Nemaju zastave HVO i HVa sta traziti na srednjovjekovnom gradu BOSNJACKOG kralja.
Izmisljate istoriju i paradirate gluposti. :-D

Imaju i te kako raditi zastave Hrvata BiHa i gostiju tamo sto raditi.
Tko tebi brani uzeti bilo koju zastavu i uputiti se ....
emillio estevez

#120 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

tututuuuu wrote:
prog321 wrote:Religiju u Hrvatsku su donijeli Madjari, koji su dio Austrougarske.

:thumbup:
Madjari koji su stariji narod u panoniji cak i od Kelta.
Majko draga .

Da li je to kao ono da je najstarija srpska pravoslavna crkva nadjena u 5 stoljecu kod Konjica pa malo lijevo .
vade_mecum

#121 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by vade_mecum »

emillio estevez wrote:
tututuuuu wrote:

Madjari koji su stariji narod u panoniji cak i od Kelta.
Majko draga .

Da li je to kao ono da je najstarija srpska pravoslavna crkva nadjena u 5 stoljecu kod Konjica pa malo lijevo .
odlicna stvar kod ovakvih tema je sto ignorantni forumasi imaju priliku da nauce nesto novo :D
http://www.businessinsider.com/how-chri ... map-2015-7
prog321

#122 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by prog321 »

Pa Madzari su originalni vladari kontinentalne Hrvatske od 7 vijeka.
Primorje su drzali Mlecani.
Logicno je da su oni donijeli krscanstvo u Hrvatsku. :-D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#123 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hrasno38 »

stari grad Visegrad wrote:@Hrasno38
Npr. svedska kraljica Silvia je rodjena u Njemackoj i tu je odrasla, ali je ona Svedska kraljica. Postala je Svesdkom kraljicom kada se udala za Svedskog kralja Carla Gustafa. Znaci ona nikako i ne moze biti Njemacka kraljica. Niti Njemcima pada na pamet da je nazivaju Njemackom kraljicom.
Wiki: Silvia Renate, född Sommerlath 23 december 1943 i Heidelberg i Baden i Tyskland, är Sveriges drottning och gift med kung Carl XVI Gustaf.
wiki: Silvia, kraljica Švedske (rođena kao Silvia Renate Sommerlath 23. decembra 1943 [1]) je supruga kralja Carla XVI Gustafa Švedskog. Rođena je u Heidelbergu, u Njemačkoj za vrijeme Drugog svjetskog rata, kao kćerka Nijemca Walthera Sommerlatha i Brazilke Alice Soares de Toledo.

@Hrasno38 podebljao si ovo: Njegova majka, Jelena Šubić, bila je po očevoj strani unuka hrvatskog bana i vladara cijele Bosne Pavla I. Šubića Bribirskoga.
Prvo Pavla I. Šubića Bribirskog nije bio vladar cijele Bosne.
A drugo po toj logici kraljica Svedske nije kraljica Svedske vec je kraljica Brazila posto je njena majka Brazilka. Vidis i sam da je ta trdnja smjesna. Tako je isto smjesno svojatati kralja Bosne Tvrtka da je Hrvatski kralj på tome sto mu je majka bila unika Pavla I. Šubića Bribirskog.
Pogresno si me shvatio.......ovo sam postavio samo iz razloga da se vidi da tu postoje i neki hrvtaski korjeni sto u BiH nije nista novo.
dječak sa šibicama

#124 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by dječak sa šibicama »

Svake godine ista tema... booooooring.
emillio estevez

#125 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

prog321 wrote:Pa Madzari su originalni vladari kontinentalne Hrvatske od 7 vijeka.
Primorje su drzali Mlecani.
Logicno je da su oni donijeli krscanstvo u Hrvatsku. :-D

hrvAti su jedino vladali u Bosni tada.
I sto upce znaci kontinentaln Hrvatska po tebi , ako se pise da je sirenje krscanstva islo iz dalmatinskih gradova ?
Post Reply