Ogromna većina ljudi su zločinci!
-
Rookie
#26 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!
Gonzo, naslov je takav jer mislim da će tako i zaintrigirati najprije, a i mislim da je u potpunosti istinit i oko njega bi se moralo zabrinuti. A uopšte nešto ni nemam volje da mnogo pričam na ovu temu i već sam rekao previše. Htio sam samo da uputim na film koji bi trebao da otvara oči. Dalje je na gledaocu kako će da se ponaša.
Ne mogu ni ja propovijedati sa visoka, jer sam bio zločinac donedavno. Možda smiješno izgleda taj naziv, jer su nam toliko mozgovi isprani slatkim pilićima što mašu na reklamama i nude se za roštilj, da smo jednostvano zaboravili da neko tamo negdje u daljini često čini grozote da bi nama spremio sendvič.
Još je to najmanji problem. U filmu su prikazani i majmuni na kojima se simuliraju povrede vozača, te im se smrskava lobanja i dovodi u stanje vegetiranja, da bi se onda pokušali liječiti i da bi se to liječenje usavršilo.
Pa onda svo maltretiranje u dresiranju životinja za cirkus, pa za rodeo... Jednostavno smo se pregadno osilili i ponašamo se kao da niko osim ljudi ne može osjetiti bol. I nije nas briga jer smo jači, pametniji, volimo ćevape...
Ne mogu ni ja propovijedati sa visoka, jer sam bio zločinac donedavno. Možda smiješno izgleda taj naziv, jer su nam toliko mozgovi isprani slatkim pilićima što mašu na reklamama i nude se za roštilj, da smo jednostvano zaboravili da neko tamo negdje u daljini često čini grozote da bi nama spremio sendvič.
Još je to najmanji problem. U filmu su prikazani i majmuni na kojima se simuliraju povrede vozača, te im se smrskava lobanja i dovodi u stanje vegetiranja, da bi se onda pokušali liječiti i da bi se to liječenje usavršilo.
Pa onda svo maltretiranje u dresiranju životinja za cirkus, pa za rodeo... Jednostavno smo se pregadno osilili i ponašamo se kao da niko osim ljudi ne može osjetiti bol. I nije nas briga jer smo jači, pametniji, volimo ćevape...
- Toffee karamela
#27 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!
E ovo me ponuka da napišem o onome što sam sinoć vidjela u dnevniku TVSA (pa ima li, by the way, ta žalosna televizija nekoga urednika s iole prihvatljivim I.Q koji bi primijetio da nije nešto u redu s prilozima koje oni negdje redovno iskopaju i onda emituju kao lafo neku zanimljivost)...Helem šta je....Sigurno su mnogi od vas viđali prethodnih godina u SA onog slatkog ponija s kojim se djeca slikaju sa šeširom, sjede na njemu ili stoje pokraj...To je takvo milo i nevino stvorenje, meni se čini da je izašao iz neke vilinske bajke...Eto sinoć znači ta spikerica najavljuje da ga je gazda i opet doveo u grad (ne spominje kako se gazda zove), ja razvukla već osmijeh na licu, kad ima šta čuti: Gazdonja u prvom planu ni pet ni šest nego konjiću osornim glasom: IGRAJ, IGRAJ...i tako više puta. Konjić se propinje ali ne uspijeva baš ni da izvede nikakvu figuru, vidi se da nije od cirkuske sorte.Rookie wrote:Još je to najmanji problem. U filmu su prikazani i majmuni na kojima se simuliraju povrede vozača, te im se smrskava lobanja i dovodi u stanje vegetiranja, da bi se onda pokušali liječiti i da bi se to liječenje usavršilo.
Meni pade mrak na oči, sjetih se koliko li je samo batina to premilo biće primilo dok nije naučilo da igra kako se "mečkaru" sviđa...dobro da mu i halku nije provuklo kroz nos...FUJJJJJJ ! Steglo me u grlu, satima me nije popuštalo. Moram potražiti mail adresu te jadovanske kantonalne TV da im napišem...PA KAKVE DEBILE VI TAMO ZAPOŠLJAVATE I KOGA UGOŠĆAVATE...OD MIROLJUBA PETROVIĆA DO ZLOSTAVLJAČA PONIJA, SVAKA VAM ČAST!
- statix
#28 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!
Rookie, trebas napomenuti da je covjecanstvo mnogo napredovalo u pogledu zastite zivotinja, prisjeti se evropskih kolonizatora koji su doveli na rub nestanka odredjene divlje zivotinje u Africi. Danas je drugacija situacija, mada alarmantna. Ipak zlocin, kako ga nazivas je zaustavljen.
Ispitivanja na cimpanzanam su doprinjela pronalazenju odredjenih lijekova, ali eticko pitanje je uvijek bilo prisutno, bas je sinoc bila emisija o tome. Covjek koji je radio na istrazivanjima za hepatitis b i dan danas ima na savijesti to i nema jasan odgovor, kako je bilo ispravno postupiti, suze su mu z+tekle dok je govorio. Ipak napredak je prisutan. U Spaniji cimpanze su dobile pravo na zivot i slobodu, sto je bila veilka stvar, a u Americi postoji naporedak u smislu zastite tih zivotinja od provodjenja eksperimenata.http://www.ehow.com/about_6556779_chimp ... ccine.html
Cirkuse na podrzavam.
Sto se tice uzgoja domacih zivotinja, mislim da je neophodan kako bi se prehranilo covjecanstvo, ali uslovi uzgoja trebaju biti poboljsani, kako zbog zivotinja, tako zbog zdravije ishrane.
Ispitivanja na cimpanzanam su doprinjela pronalazenju odredjenih lijekova, ali eticko pitanje je uvijek bilo prisutno, bas je sinoc bila emisija o tome. Covjek koji je radio na istrazivanjima za hepatitis b i dan danas ima na savijesti to i nema jasan odgovor, kako je bilo ispravno postupiti, suze su mu z+tekle dok je govorio. Ipak napredak je prisutan. U Spaniji cimpanze su dobile pravo na zivot i slobodu, sto je bila veilka stvar, a u Americi postoji naporedak u smislu zastite tih zivotinja od provodjenja eksperimenata.http://www.ehow.com/about_6556779_chimp ... ccine.html
Cirkuse na podrzavam.
Sto se tice uzgoja domacih zivotinja, mislim da je neophodan kako bi se prehranilo covjecanstvo, ali uslovi uzgoja trebaju biti poboljsani, kako zbog zivotinja, tako zbog zdravije ishrane.
- Gorštak
-
Rookie
#30 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!
statix, nema tu šta da se naziva. To jeste zločin. Pa u Japanu pobiše sve delfine i kitove svijeta i to krajnje brutalno(film), samo da bi neko kušao supu od tih neki peraja. Niko ne kaže da nema pomaka, ali nema ni potrebe za tolikim klanjem, makar bilo i najhumanije(klanje ne može biti humano). Zločin nije ni blizu da bude zaustavljen!
- Benny Lava
#31 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!
Nije to slucaj samo u Japanu. Masovni lov na morske pse da bi im se odrezala peraja i nakon toga ih se bacilo natrag u more da lagano a i strasno bolno ugibaju je puno rasirenija pojava nego sto se misli. U ovoj vrsti lova prednjace Indija i Indonezija. Inace, peraja morskih pasa, kitova i delfina su delicija Dalekog istoka i cijena peraja doseze sume do oko 500 dolara.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#32 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!
Pa ne reci da vegetarijanci nisu poput neke sekte! Koju količinu gluposti pročitah majko božija!
Ništa, prijavite me Sudu za ljudska prava u Strazburu jer jedem ćevape. I uživam u njima!!!
Ništa, prijavite me Sudu za ljudska prava u Strazburu jer jedem ćevape. I uživam u njima!!!
- Jack Be Nimble
#33 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!
Kao sto rekoh zakoljes sam i cista dusa!
-
Rookie
#34 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!
Pa vjerujem da je to šaljivo kod ljudi kojima ćevape guraju u usta prije nego im se i mozak razvije, pa onda im se isti razvije na taj način da ne prima nikakve nove informacije koje bi mogle uticati na promjenu stavova koje su im roditelji i okolina formirali. I tako onda ostanu do kraja života u ćevapima i peru se "šalama", dok im obroke obezbijeđuju koljači iz ugodne daljine. A prve dvije rečenice su ti za uramiti! Kažeš da je neklanje sekta, pa onda se iščudiš tuđim glupostima. Neće te niko prijaviti, samo uživaj!Romeo 80 wrote:Pa ne reci da vegetarijanci nisu poput neke sekte! Koju količinu gluposti pročitah majko božija!![]()
Ništa, prijavite me Sudu za ljudska prava u Strazburu jer jedem ćevape. I uživam u njima!!!![]()
- Romeo 80
#35 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!
Hehe, tebi ih nisu gurali znači?Rookie wrote:Pa vjerujem da je to šaljivo kod ljudi kojima ćevape guraju u usta prije nego im se i mozak razvije, pa onda im se isti razvije na taj način da ne prima nikakve nove informacije koje bi mogle uticati na promjenu stavova koje su im roditelji i okolina formirali. I tako onda ostanu do kraja života u ćevapima i peru se "šalama", dok im obroke obezbijeđuju koljači iz ugodne daljine. A prve dvije rečenice su ti za uramiti! Kažeš da je neklanje sekta, pa onda se iščudiš tuđim glupostima. Neće te niko prijaviti, samo uživaj!Romeo 80 wrote:Pa ne reci da vegetarijanci nisu poput neke sekte! Koju količinu gluposti pročitah majko božija!![]()
Ništa, prijavite me Sudu za ljudska prava u Strazburu jer jedem ćevape. I uživam u njima!!!![]()
I nešto si previše osjetljiv s obzirom kojim pridjevima častiš ljude koji su krivi samo za to što se ponašaju u skladu sa svojom prirodom i jedu (možeš zamisliti) meso!
Shvati bolan da je klanje sastavni dio života i prirodnih zakona. To nisam ja izmislio i ne pada mi na pamet čitav život pasti travu zato što bih time za života spasio par krava koje ionako samo doprinose efektu staklene bašte svojim vegetarijanskim prdežom!
- bez_ideje
#36 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!
Ja mislim da ovdje nije sustinski problem konzumiranje mesa...niko me ne moze ubijedit da smo iole racionalni u koristenju resusrsa koje imamo,da bi zivotinje boravile u onakvim uslovima i bilo ih "ekonomski neisplativo" dostojnstveno ubijati.
Crveno meso ne jedem,kao ni mesne preradjevine godinama.......Sinoc pogledah ovaj film ,pa mi mucno bilo i onu piletinu na tanjiru gledat...
A sto se tice sportskog lova,ovih maloumnih "delicija",medvjedje zuci ,borbi zivotinja,pa to ustavom treba pozabranjivati!
A kad se dobro zamislis,ako bi kome trebalo spomenik dici,po zaslugama-to je neka krava ili ovca
Crveno meso ne jedem,kao ni mesne preradjevine godinama.......Sinoc pogledah ovaj film ,pa mi mucno bilo i onu piletinu na tanjiru gledat...
A sto se tice sportskog lova,ovih maloumnih "delicija",medvjedje zuci ,borbi zivotinja,pa to ustavom treba pozabranjivati!
A kad se dobro zamislis,ako bi kome trebalo spomenik dici,po zaslugama-to je neka krava ili ovca
- Benny Lava
#37 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!
@ Romeo 80
Imam par pitanja za tebe, pa ako mozes da mi odgovoris na njih;
Kakva je to tacno priroda ljudi, u cemu se ogleda i koje su to glave odlike i na osnovu cega ili koga si je ustanovio?
Ko je tacno taj koji je izmislio da je klanje sastavni dio života i prirodnih zakona, i zasto je on on tvoj ultimativni uzor?
I na koncu, da li si ti spoznao ultimativnu istinu?
Kakva je to tacno priroda ljudi, u cemu se ogleda i koje su to glave odlike i na osnovu cega ili koga si je ustanovio?
Ko je tacno taj koji je izmislio da je klanje sastavni dio života i prirodnih zakona, i zasto je on on tvoj ultimativni uzor?
- Romeo 80
#38 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!
1.) Ne mislim na prirodu ljudi već na prirodni zakon po kojem jači opstaje. Tako ti je to u prirodi sviđalo se to nekome ili ne. I ja sam protiv mučenja životinja, sportskog lova i sličnih gadosti, ali ne smatram nikakvim problemom ako neka krava zaguli zbog ljudske ishrane.Benny Lava wrote:@ Romeo 80
2.) Vrati se na prvi odgovor. Ne mislim na ljude konkretno (u smislu da je doneseno nekim dekretom da je klanje sastavni dio života) već na zakone prirode gdje postoji jasan lanac ishrane koji savršeno funkcioniše pogotovo da nije ljudskog djelovanja u smislu narušavanja prirodne ravnoteže i resursa planete na kojoj živimo.
3.) Ne, nisam!
-
Rookie
#39 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!
Romeo, kakvim to epitetima častim?! Meni jesu gurali ćevape u usta, ali sam otvoren za nove ideje, mogu priznati grešku, a ti ipak pišeš kao da jesi spoznao ultimativnu istinu. I nije stvar u pokojoj kravi koja zaplati zbog ishrane, već u milijardama životinja na kojima se na najbrutalnije načine ljudi iživljavaju, samo zato jer nisu dovoljno inteligentne. Po tom aršinu, trebalo bi se i bar pola ovog foruma priklati
Možda su i ukusni. 
A posebno me pogodilo što ne želiš "pasti travu". Nemoj onda pasti ni paradajz, luk, krastavce, narandže, limun... Budi dosljedan, jer to je sve po tebi trava, zar ne?! A ona se samo može pasti. Ti, znači, odlučuješ da povremeno paseš travu?
I to koliko si puta čuo sličnu priču je najirelevantniji podatak u istoriji čovječanstva. Isijava šupljinom.
A posebno me pogodilo što ne želiš "pasti travu". Nemoj onda pasti ni paradajz, luk, krastavce, narandže, limun... Budi dosljedan, jer to je sve po tebi trava, zar ne?! A ona se samo može pasti. Ti, znači, odlučuješ da povremeno paseš travu?
I to koliko si puta čuo sličnu priču je najirelevantniji podatak u istoriji čovječanstva. Isijava šupljinom.
- Benny Lava
#40 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!
Hvala za odgovore.Romeo 80 wrote:
1.) Ne mislim na prirodu ljudi već na prirodni zakon po kojem jači opstaje. Tako ti je to u prirodi sviđalo se to nekome ili ne. I ja sam protiv mučenja životinja, sportskog lova i sličnih gadosti, ali ne smatram nikakvim problemom ako neka krava zaguli zbog ljudske ishrane.
2.) Vrati se na prvi odgovor. Ne mislim na ljude konkretno (u smislu da je doneseno nekim dekretom da je klanje sastavni dio života) već na zakone prirode gdje postoji jasan lanac ishrane koji savršeno funkcioniše pogotovo da nije ljudskog djelovanja u smislu narušavanja prirodne ravnoteže i resursa planete na kojoj živimo.
3.) Ne, nisam!
Nego, ja se i dalje pitam sta je to prirodni zakon, i nije li on konkretno u ovom slucaju krajnje subjektivan osjecaj?! Slazem se da jaci opstaje, narocito u zivotinjskom svijetu, ali u svijetu covjeka kao bica puno toga se promjenilo od vremena prvobitnog covjeka/krvolocnog lovca ciji je opstanak uveliko ovisio upravo o pomenutom principu u kojem opstaje onaj najjaci. Danas, covjek je znacajno napredovao na intelektualnom nivou, postao misaono bice, bice koje ima mogucnost da bira, donosi odluke, osjeca, razlikuje i kao takav zivi u svijetu u kojem najpametniji opstaje! Suvremeni covjek je sposoban stvoriti alternative, pomoci drugome, suosjecati i prije svega izdici se nad primarnim instiktima-upravo to nas cini razlicitim od zivotinja i upravo u tome je nasa najveca moc. Ostalo je sve stvar volje i htijenja a ne covjekove prirode koju "nismo" u stanju kontrolisati. Glede jasnog lanca ishrane koji savrseno funkcionise moram reci i to da osim sto uospste savrseno ne funkcionise, on nikakvim nadnaravnim cudom nije usadjen u ljudsku prirodu. Nase prehrambene navike su iskljucivo odraz podneblja u kojem zivimo, kulture u kojoj zivimo, porodice u kojoj zivimo i naposljetku nasih razmisljanja i uvjerenja. Sve se znaci svodi na nase htijenje i volju sto za rezultat ima odluku.
- lerdi
#41 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!
Evo pogledah i ja film, pa da prozborim koju.
Što se tiče životinja koje se uzgajaju za ishranu, žao mi je životinja al mora se jesti. Čovjek je po prirodi i mesožder pa samim tim i prirodno je da u svojoj ishrani ima meso. Naravno da bi volio kad bi se tim životinjama popravili uslovi u kojima žive i kada bi se po standardu koristili načini klanja koji životinjama nanose najmanje boli i patnje.
Što se tiče životinja koje se koriste kao kučni ljubimci tu vam je ko u životu. Neka životinja ima sreće pa ga zapadne porodica koja ga voli i pazi pa čitav život živi ko beg, a neka zapadne u kakvu luđačku porodicu gdje je maltretiraju i šta sve ne te ih nerjetko na kraju i odbace. Ove druge bi kažnjavao drakonski.
Što se ostalog tiče prije svega ne opravdavam sportske lovove i ostala ubijanja zbog zabave. Eksperimentisanje nad životinjama je po meni (posebno nakon ovih snimaka) monstrumski čin, ali čovjek mora biti pošten pa reći i da je imalo nekih pozitivnih rezultata. Ipak ne opravdavam. I na kraju što se tiče životinja koje se uzgajaju radi kože i krzna, mogu se složiti samo do određene granice, jer ipak u neki dijelovima svijeta ne postoje drugi načini zaštite ljudi nego krznene bunde i slično. Takođe čizme i cipele se moraju praviti od kože itd. Naravno najveći problem je što se danas u tome pretjeruje i životinje se ubijaju kako bi kakva sponzoruša nosala bundu od 20000KM i cipele od 5000KM. Dakle i to ima neku svoju pozitivnu stranu, ali naravno do određene granice i naravno uz popravak odnosa prema tim životinjama moglo bi se u neku ruku reći da je opravdano.
Što se tiče životinja koje se uzgajaju za ishranu, žao mi je životinja al mora se jesti. Čovjek je po prirodi i mesožder pa samim tim i prirodno je da u svojoj ishrani ima meso. Naravno da bi volio kad bi se tim životinjama popravili uslovi u kojima žive i kada bi se po standardu koristili načini klanja koji životinjama nanose najmanje boli i patnje.
Što se tiče životinja koje se koriste kao kučni ljubimci tu vam je ko u životu. Neka životinja ima sreće pa ga zapadne porodica koja ga voli i pazi pa čitav život živi ko beg, a neka zapadne u kakvu luđačku porodicu gdje je maltretiraju i šta sve ne te ih nerjetko na kraju i odbace. Ove druge bi kažnjavao drakonski.
Što se ostalog tiče prije svega ne opravdavam sportske lovove i ostala ubijanja zbog zabave. Eksperimentisanje nad životinjama je po meni (posebno nakon ovih snimaka) monstrumski čin, ali čovjek mora biti pošten pa reći i da je imalo nekih pozitivnih rezultata. Ipak ne opravdavam. I na kraju što se tiče životinja koje se uzgajaju radi kože i krzna, mogu se složiti samo do određene granice, jer ipak u neki dijelovima svijeta ne postoje drugi načini zaštite ljudi nego krznene bunde i slično. Takođe čizme i cipele se moraju praviti od kože itd. Naravno najveći problem je što se danas u tome pretjeruje i životinje se ubijaju kako bi kakva sponzoruša nosala bundu od 20000KM i cipele od 5000KM. Dakle i to ima neku svoju pozitivnu stranu, ali naravno do određene granice i naravno uz popravak odnosa prema tim životinjama moglo bi se u neku ruku reći da je opravdano.
- dr.Gonzo
#42 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!
Sad samo cekam da se neko pojavi i kaze da ne trebamo piti mlijeko, jer ni jedna druga zivotinja ne pije mlijeko kad odraste 
- statix
#43 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!
Ne valja loviti, ne valja uzgajati, pa sta da se radi... 
- Jack Be Nimble
#44 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!
Meni je najgore kada odem u ribu i na vodi zateknem ljude iz PETA koji mi sole pamet kako ubijam "rijecne mackice".
-
Rookie
#45 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!
Nikako da se odlučim koji je od zadnja 3 posta besmisleniji.
- Jack Be Nimble
#46 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!
Rookie wrote:Nikako da se odlučim koji je od zadnja 3 posta besmisleniji.
- dr.Gonzo
#47 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!
Samo polako, mozda ces jednog dana skontati. Kad se opustis, i budes spreman za dijalog sa onima koji misle drugacije. Ovako zaista ne djelujes kao zanimljiv sagovornik
Da mi neko na ulici kaze da sam zlocinac jer jedem meso, poslao bih ga fino u neku stvar, iako uopste ne volim meso, ne jedem ga cesto, i sa simpatijama gledam na citavu ideju vegetarijanstva. Da sam u mogucnosti, mislim da bih stalno jeo indijsku hranu u kojoj meso uopste nije potrebno...
Da mi neko na ulici kaze da sam zlocinac jer jedem meso, poslao bih ga fino u neku stvar, iako uopste ne volim meso, ne jedem ga cesto, i sa simpatijama gledam na citavu ideju vegetarijanstva. Da sam u mogucnosti, mislim da bih stalno jeo indijsku hranu u kojoj meso uopste nije potrebno...
- Jack Be Nimble
#48 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!
dr.Gonzo wrote:Samo polako, mozda ces jednog dana skontati. Kad se opustis, i budes spreman za dijalog sa onima koji misle drugacije. Ovako zaista ne djelujes kao zanimljiv sagovornik![]()
najbolja hrana na svijetu!!!
-
Shoshana
#49 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!
Boriti se za mir je isto sto i hebati se za nevinost ...
Rookie, nacin na koji se ti obracas ljudima nije dostojan ovog filma, niti poruke koju ovaj film nosi. Cinjenica da svoju verbalnu agresivnost i siledzijstvo stavljas u funkciju zalaganja za dobru stvar te ne cini ni mrvicu manje siledzijom i agresivcem. Ne vidim kako se iko ko je toliko agresivan, bezobrazan i pun nepostovanja prema ikome ko ne dijeli njegovo misljenje moze ufurati do te mjere da od drugih trazi da ne budu agresivni i da pokazu postovanje prema nekome drugom, u ovom slucaju zivotinjama. Ucini uslugu programu za koji se zalazes i istupi iz njega.
Vise neces biti opominjan.
Rookie, nacin na koji se ti obracas ljudima nije dostojan ovog filma, niti poruke koju ovaj film nosi. Cinjenica da svoju verbalnu agresivnost i siledzijstvo stavljas u funkciju zalaganja za dobru stvar te ne cini ni mrvicu manje siledzijom i agresivcem. Ne vidim kako se iko ko je toliko agresivan, bezobrazan i pun nepostovanja prema ikome ko ne dijeli njegovo misljenje moze ufurati do te mjere da od drugih trazi da ne budu agresivni i da pokazu postovanje prema nekome drugom, u ovom slucaju zivotinjama. Ucini uslugu programu za koji se zalazes i istupi iz njega.
Vise neces biti opominjan.
-
Rookie
#50 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!
I šta nam to govori? Da mesožderi nisu zločinci? Forum je predviđen za razmjenu mišljenja, inicijative, ubijanje vremena... Bilo bi nekulturno i napadno da ti neko nepoznat na ulici priđe, samo da bi ti rekao da si zločinac(ukoliko je specifičan zločin kao ovaj). A kad ulaziš na forum, onda trebaš biti spreman da ćeš naići na nečije mišljenje, jer za to i služidr.Gonzo wrote: Da mi neko na ulici kaze da sam zlocinac jer jedem meso, poslao bih ga fino u neku stvar...
I apsolutno razumijem taj tvoj "šaljivi" stav, ali vjeruj da u tvom zadnjem postu pored nedostatka smisla, nije bilo ni humora. Eto, samo mi reci na čiji si se post nadovezao i kojom logikom si došao do zaključka da bi ti neko mogao "zabraniti" mlijeko, jer ga ni životinje ne piju kad odrastu. Je li neko rekao da životinje ne jedu meso? Jeste rečeno da nisu tako brutalne bez prijeke potrebe, a to je po tebi vrlina?
Sagovornik govori sa. Tvojim "šalama" je nemoguće biti sagovornik.