http://video.google.com/videoplay?docid ... 9401144790#

Gledao. Zanimljiv je, ali nisam naročito oduševljen. Earthlings, s druge strane, je sastavljen od skrivenih snimaka, nikako izolovanih slučajeva, već pravila tretiranja životnja širom svijeta i apsolutno je brutalan. Tačnije, brutalni su ljudi, kojima plaćamo da nam donesu salame, viršle, suho meso, ribe, pa i mlijeko i mliječne prerađevine...PipiDugaDevetka wrote:http://vimeo.com/11639401
Evo još jednog dokumentarca od preko sat vremena sa sličnom tematikom, a zove se ''Hrana D.O.O.'' Ima titl sa prevodom.
Najbolje da se ubijes - bez zajebancije - ja sam o tome mislio vise puta jednom pokuš'o - i shvatio da su stvari takve kakve jesu i da samnom ili bez mene svijet je takav kakav jest a mozda bude i gori...Rookie wrote:Gledao. Zanimljiv je, ali nisam naročito oduševljen. Earthlings, s druge strane, je sastavljen od skrivenih snimaka, nikako izolovanih slučajeva, već pravila tretiranja životnja širom svijeta i apsolutno je brutalan. Tačnije, brutalni su ljudi, kojima plaćamo da nam donesu salame, viršle, suho meso, ribe, pa i mlijeko i mliječne prerađevine...PipiDugaDevetka wrote:http://vimeo.com/11639401
Evo još jednog dokumentarca od preko sat vremena sa sličnom tematikom, a zove se ''Hrana D.O.O.'' Ima titl sa prevodom.
Većina nas učestvuje u ovom genocidu i ne treba okretati glavu na drugu stranu, ako imalo težite da u životu postupate pravedno. Bol koja se nanosi nevinim životinjama je nestvarna! I kakvu god religiju da štujete ili ne, razum vam mora reći da to jednostavno nije uredu! Ne da nije uredu, već nema riječi da se kaže koliko je pogrešno!
I ja sam kod rođaka bio kupovao mlijeko. Saznavši za MONSANTOV rBST hormon brzog rasta koji se spominje u drugom filmu zatražio sam od rolne da mi pokaže zdravstvene kartone krava (dvije).Rookie wrote:Desert Wind, poštujem te predatore i to, sve ima svoje. Ali način na koji mi upražnjavamo svoje "predatorstvo" kao najpametnija vrsta od svih, iako imamo super alternative, je jednostavno nestvarno gadan!
Vjerovatno iz tebe govori želja za ćevapima. Ja sam vegetarijanac već nekoliko mjeseci, ali nakon ovog filma ne znam kako da nastavim piti mlijeko, osim onog nekog koje istinski seljak sa svojom jednom kravom proizvede.![]()
A imam i tu relaciju. Čovjek muze, a nema za hljeba, jer niko neće da kupuje od njega.
Desert Wind wrote: Najbolje da se ubijes - bez zajebancije - ja sam o tome mislio vise puta jednom pokuš'o - i shvatio da su stvari takve kakve jesu i da samnom ili bez mene svijet je takav kakav jest a mozda bude i gori...
Priroda je sva u predatorima jbga sad treba pobit delfine i ajkule jer cine genocid nad ribom? Ili tigrove i lavove jer kolju antilope....
Jebi ga jarane tako je kako je...
I ja se pitam za sta nas Onaj gore drzi.... Ne'am odgovora do dana danasnjeg....
Al' da smo jedina vrsta na svijetu smece - jesmo.....
Zaboli me kako izgleda! Je li nije istina? Bolje ti je da ne govorim kako meni tvoj ovaj post izgleda. Natuknuću da ima veze sa jadnim otporom istini...dr.Gonzo wrote:Pogledat cu ovaj film cim uhvatim vremena.
Za autora teme: Bolje bi bilo da si temi dao manje bombastican naslov. Ovako izaziva negativnu reakciju kod velikog broja ljudi, izgleda kao vegetarijansko prese***nje koje je vecina ljudi nekad imala prilike cuti....
Prva faza.ultima_palabra wrote:
Vidim da i ovdje dominirašRookie wrote:Prva faza.ultima_palabra wrote:
Pa nemam neku namjeru da se zbližavam, niti da prodajem neku ideju ili bilo šta iz čega bih profitirao. Znači, nemam nikakvu korist, pa mi ne može koristiti ni slatkorječivost. Ja sam tu samo da pomognem ljudima koji su zalutaliladyblue18 wrote:@ rookie - malo manje agresivnosti koristi u pristupu forumasima!
Mislim da mu ni naslov teme nije baš najprikladniji, ali dobro..ladyblue18 wrote:Ljudi imaju pravo da izraze svoj stav, a mi smo tu da odlucimo da li je on (ne)primjeren.
Komentarisanja nema!
mg wrote:Tesko je raspravljati na ovu temu. Jer i sam se osjecam kao broj. Kad kazemo "treba promjeniti" jesmo li svjesni da su stvari otisle predaleko da bi ista promjenili? Zivotinje pate, ljudi pate. Koliko ima gladnih i zednih? Golih i bosih? Kljuc je u promjeni nacina zivota. Gramzivost i neosjecajnost ljudskog roda ga neminovno vodi u propast. Jer trpi planeta, trpi priroda, zivotinje i dvije trecine covjecanstva trpe.
Lako je pricati o ljudskim pravima na forumu. Ujutro odes na posao, znas da ne mozes dati otkaz, jer neces naci drugi posao, jer te cekaju racuni, jer djeca trebaju da jedu. Imas hiljdu i jedan problem. A osjecas da stvari nisu uredu. Ali isto tako znas da drugi cekaju da vodis njihove ratove.
Kod nas u BiH industrializacija nije ni blizu kao u americi, pola ljudi nema sta da jede, ali i dalje sute. A o njihovoj se glavi radi, pa kako odna ocekujete da se brinu za zivotinje?
Oni koji bi i mogli da se brinu, nece, jer predobro zive da bi ih bilo briga.
Ali konstantno propadanje citave planete, to je ono sto mi govori da nas sve ceka isto. I sve smradove na vlasti, i one bogatune...sviju.
Zar ima neko superrješenje? I taj neki stočar što hrani 15 ljudi, je tu gdje jeste jer nije dovoljno snalažljiv i bogat. Nema garancije da neće automatizirati svoju "proizvodnju"(klanje), ukoliko "uznapreduje". U svakom slučaju, i on kolje bez istinske potrebe i nije neki primjer. Tu pametuje, samo zato što se u datom momentu našao u nedovoljno naprednom procesu klanja.Priorat wrote:ovaj iz predhodnog posta, zaboravih ga gore stavit...![]()
Ne radi se uopste o ismijavanju. Dao sam ti konstruktivnu kritiku - ako hoces produktivnu raspravu ne valja u nju ulaziti sa stavom sa kojim si ti usao. Isto kao sto vjerovatno ne bi prisao prolazniku na ulici sa recenicom iz naslova. Kad bi to uradio bilo bi sasvim ocekivano da to u nekim ljudima izazove averziju. Meni je licno svejedno, svakako se slazem sa vecinom stvari koje si napisao.Zaboli me kako izgleda! Je li nije istina? Bolje ti je da ne govorim kako meni tvoj ovaj post izgleda. Natuknuću da ima veze sa jadnim otporom istini...
A ovo tvoje sortiranje "preseravanja" i otkriće vegetarijanskog kao posebne vrste je samo pokušaj ismijavanja. Sam film kaže da istina ima 3 faze: Ismijavanje, agresivno suprotstavljanje i prihvaćanje!
Želim ti što prije da dođeš do treće.