Ogromna većina ljudi su zločinci!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Rookie

#1 Ogromna većina ljudi su zločinci!

Post by Rookie »

Pogledajte ovaj film, pa recite da lažem. Ako odlučite da vam nije pogodno gledati ga, propuštate ogromnu šansu da budete daleko bolji čovjek, da prestanete činiti zločine! Naravno, ukoliko već niste u manjinici koja ih ne čine.

Image

http://video.google.com/videoplay?docid ... 9401144790#
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!

Post by PipiDugaDevetka »

http://vimeo.com/11639401
Evo još jednog dokumentarca od preko sat vremena sa sličnom tematikom, a zove se ''Hrana D.O.O.'' Ima titl sa prevodom.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#3 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!

Post by Pera Trta »

Feniksovci prosipaju svoju propagandu o zaštiti životinja, stara priča.
Lafo ne nose ništa kožno. Od čega su mu cipele, valjda ih kod Kineza kupuje :D
Je li mu brat umro od prirodne ili sintetičke droge, možda je i on bio zločinac, ako je koristio derivate koke ili konoplje... :roll:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!

Pravilo je da se svi postovi/prilozi pročitaju, pa onda da se neko uključi u raspravu.

@Pero, razočarao si me.

Prvi film više govori o ekologiji i o tome kako priroda/bog zna uzvratiti udarac.
Ni u jednom trenutku u filmu nisu izrekli stav da se obustave istraživanja/pokusi nad životinjama, a u svrhu razvoja humane medicine.
Rookie

#5 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!

Post by Rookie »

PipiDugaDevetka wrote:http://vimeo.com/11639401
Evo još jednog dokumentarca od preko sat vremena sa sličnom tematikom, a zove se ''Hrana D.O.O.'' Ima titl sa prevodom.
Gledao. Zanimljiv je, ali nisam naročito oduševljen. Earthlings, s druge strane, je sastavljen od skrivenih snimaka, nikako izolovanih slučajeva, već pravila tretiranja životnja širom svijeta i apsolutno je brutalan. Tačnije, brutalni su ljudi, kojima plaćamo da nam donesu salame, viršle, suho meso, ribe, pa i mlijeko i mliječne prerađevine...

Većina nas učestvuje u ovom genocidu i ne treba okretati glavu na drugu stranu, ako imalo težite da u životu postupate pravedno. Bol koja se nanosi nevinim životinjama je nestvarna! I kakvu god religiju da štujete ili ne, razum vam mora reći da to jednostavno nije uredu! Ne da nije uredu, već nema riječi da se kaže koliko je pogrešno!
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#6 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!

Post by Priorat »

gledao film i to treba jednom mjesecno svaki put pogledati. samo da se covjek podsjeti. da takve stvari nepadaju u zaborav.
Desert Wind

#7 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!

Post by Desert Wind »

Rookie wrote:
PipiDugaDevetka wrote:http://vimeo.com/11639401
Gledao. Zanimljiv je, ali nisam naročito oduševljen. Earthlings, s druge strane, je sastavljen od skrivenih snimaka, nikako izolovanih slučajeva, već pravila tretiranja životnja širom svijeta i apsolutno je brutalan. Tačnije, brutalni su ljudi, kojima plaćamo da nam donesu salame, viršle, suho meso, ribe, pa i mlijeko i mliječne prerađevine...

Većina nas učestvuje u ovom genocidu i ne treba okretati glavu na drugu stranu, ako imalo težite da u životu postupate pravedno. Bol koja se nanosi nevinim životinjama je nestvarna! I kakvu god religiju da štujete ili ne, razum vam mora reći da to jednostavno nije uredu! Ne da nije uredu, već nema riječi da se kaže koliko je pogrešno!
Najbolje da se ubijes - bez zajebancije - ja sam o tome mislio vise puta jednom pokuš'o - i shvatio da su stvari takve kakve jesu i da samnom ili bez mene svijet je takav kakav jest a mozda bude i gori...
Priroda je sva u predatorima jbga sad treba pobit delfine i ajkule jer cine genocid nad ribom? Ili tigrove i lavove jer kolju antilope....
Jebi ga jarane tako je kako je...
I ja se pitam za sta nas Onaj gore drzi.... Ne'am odgovora do dana danasnjeg....
Al' da smo jedina vrsta na svijetu smece - jesmo.....
Rookie

#8 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!

Post by Rookie »

Desert Wind, poštujem te predatore i to, sve ima svoje. Ali način na koji mi upražnjavamo svoje "predatorstvo" kao najpametnija vrsta od svih, iako imamo super alternative, je jednostavno nestvarno gadan!
Vjerovatno iz tebe govori želja za ćevapima. Ja sam vegetarijanac već nekoliko mjeseci, ali nakon ovog filma ne znam kako da nastavim piti mlijeko, osim onog nekog koje istinski seljak sa svojom jednom kravom proizvede. :)
A imam i tu relaciju. Čovjek muze, a nema za hljeba, jer niko neće da kupuje od njega.
PipiDugaDevetka

#9 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!

Rookie wrote:Desert Wind, poštujem te predatore i to, sve ima svoje. Ali način na koji mi upražnjavamo svoje "predatorstvo" kao najpametnija vrsta od svih, iako imamo super alternative, je jednostavno nestvarno gadan!
Vjerovatno iz tebe govori želja za ćevapima. Ja sam vegetarijanac već nekoliko mjeseci, ali nakon ovog filma ne znam kako da nastavim piti mlijeko, osim onog nekog koje istinski seljak sa svojom jednom kravom proizvede. :)
A imam i tu relaciju. Čovjek muze, a nema za hljeba, jer niko neće da kupuje od njega.
I ja sam kod rođaka bio kupovao mlijeko. Saznavši za MONSANTOV rBST hormon brzog rasta koji se spominje u drugom filmu zatražio sam od rolne da mi pokaže zdravstvene kartone krava (dvije).

Kontam, ako tretira krave ovim injekcijama hormonskim, znam da takve krave češće obolijvaju od mastitisa, kontam dalje, morao je zvati veterinare.

Kad, ja tamo, a ono, međutim, rođak (prvi od iste krvi-očevi nam dva brata) neće da dadne na uvid zdravstvene kartone. :shock:

Tu ja njemu fino kažem da ja više neću piti mlijeko od Curave i one druge, zvane, Marisol.

Kaže on da se njegove krave zovu Curava i Meda=Medena.
-Zar te Medena nije izmarisala, rogovima u grudi, pa je dobila ime Marisol, pitam ja njega?

Znao je da kući imam materu, njegovu strinu, teško bolesnu,...i opet neda zdravstvene kartone na uvid!

Čudan vakat i zeman došao. Sve se izokrenulo. Svima da je eura i onoga što se za eure može kupiti! Ni rodbinska veza nije kočnica za zaradu preko nečijeg zdravlja!
:-) :(
dr.Gonzo

#10 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!

Post by dr.Gonzo »

Pogledat cu ovaj film cim uhvatim vremena.

Za autora teme: Bolje bi bilo da si temi dao manje bombastican naslov. Ovako izaziva negativnu reakciju kod velikog broja ljudi, izgleda kao vegetarijansko prese***nje koje je vecina ljudi nekad imala prilike cuti....
Benny Lava

#11 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!

Post by Benny Lava »

Desert Wind wrote: Najbolje da se ubijes - bez zajebancije - ja sam o tome mislio vise puta jednom pokuš'o - i shvatio da su stvari takve kakve jesu i da samnom ili bez mene svijet je takav kakav jest a mozda bude i gori...
Priroda je sva u predatorima jbga sad treba pobit delfine i ajkule jer cine genocid nad ribom? Ili tigrove i lavove jer kolju antilope....
Jebi ga jarane tako je kako je...
I ja se pitam za sta nas Onaj gore drzi.... Ne'am odgovora do dana danasnjeg....
Al' da smo jedina vrsta na svijetu smece - jesmo.....

Hm, totalno pogresno razmisljanje! Za pocetak, promijenimo sebe pa onda mijenjajmo svijet, najvaznije promjene trebaju da se dese u nama samima, zar ne!? Pomiriti se sa svijetom znaci i prihvatiti ga, sve je stvar odabira covjeka kao individue. Da, ogranicicu se na covjeka kao indiviudu jer suvisno je pricati na globalnom nivou ako nismo one glavne promjene napravili u nama samima.

Priroda je sva u predatorima...treba pobit delfine i ajkule jer cine genocid nad ribom... kazes; a nije li covjek misaono bice, bice koje ima moc prosudbe, donosenja odluka, cinjenja izbora, koristenja alternativa u odnosu na zivotinje koje spominjes?!

Eto, u odnosu na prvobitnog covjeka-lovca danas smo evoluirali valjda, stvorili alternative, u mogucnosti smo odabati. Nista nije neophodno jer za sve ima podjednaka i dakako manje brutalna alternativa, i sve je stvar odabira, i jedino odabira.

Ti si ocito nacinio svoj izbor.
Rookie

#12 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!

Post by Rookie »

dr.Gonzo wrote:Pogledat cu ovaj film cim uhvatim vremena.

Za autora teme: Bolje bi bilo da si temi dao manje bombastican naslov. Ovako izaziva negativnu reakciju kod velikog broja ljudi, izgleda kao vegetarijansko prese***nje koje je vecina ljudi nekad imala prilike cuti....
Zaboli me kako izgleda! Je li nije istina? Bolje ti je da ne govorim kako meni tvoj ovaj post izgleda. Natuknuću da ima veze sa jadnim otporom istini...

A ovo tvoje sortiranje "preseravanja" i otkriće vegetarijanskog kao posebne vrste je samo pokušaj ismijavanja. Sam film kaže da istina ima 3 faze: Ismijavanje, agresivno suprotstavljanje i prihvaćanje!
Želim ti što prije da dođeš do treće.
Last edited by Rookie on 11/08/2010 21:44, edited 1 time in total.
Rookie

#14 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!

Post by Rookie »

ultima_palabra wrote::-)
Prva faza.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#15 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!

Post by ladyblue18 »

@ rookie - malo manje agresivnosti koristi u pristupu forumasima!
ultima_palabra

#16 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!

Post by ultima_palabra »

Rookie wrote:
ultima_palabra wrote::-)
Prva faza.
Vidim da i ovdje dominiraš 8-)
Rookie

#17 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!

Post by Rookie »

ladyblue18 wrote:@ rookie - malo manje agresivnosti koristi u pristupu forumasima!
Pa nemam neku namjeru da se zbližavam, niti da prodajem neku ideju ili bilo šta iz čega bih profitirao. Znači, nemam nikakvu korist, pa mi ne može koristiti ni slatkorječivost. Ja sam tu samo da pomognem ljudima koji su zalutali 8-) :)
Naročito mi se ne zbližava kad mi se neko prvim postom obrati i nazove moj istinit naslov "preseravanjem". To je izražavanje na nivou čuvara ovaca i prilično jasna uvreda. Mislim da je mnogo smislenije takve upozoriti(sankcionisati), nego mene zbog neulizivanja. Da ne pričam o "postovima" u vidu jednog smajlija! :-)

Izgleda da sam pogrešno protumačio, ovo "koristi" je bio imperativ izgleda. Kakogod, ima i zrelijih za upozoriti, a ne znam da sam prekršio ikakvo pravilo.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#18 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!

Post by ladyblue18 »

Ljudi imaju pravo da izraze svoj stav, a mi smo tu da odlucimo da li je on (ne)primjeren.
Komentarisanja nema!
:sax:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#19 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!

Post by Pera Trta »

ladyblue18 wrote:Ljudi imaju pravo da izraze svoj stav, a mi smo tu da odlucimo da li je on (ne)primjeren.
Komentarisanja nema!
:sax:
Mislim da mu ni naslov teme nije baš najprikladniji, ali dobro..
mg

#20 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!

Post by mg »

Tesko je raspravljati na ovu temu. Jer i sam se osjecam kao broj. Kad kazemo "treba promjeniti" jesmo li svjesni da su stvari otisle predaleko da bi ista promjenili? Zivotinje pate, ljudi pate. Koliko ima gladnih i zednih? Golih i bosih? Kljuc je u promjeni nacina zivota. Gramzivost i neosjecajnost ljudskog roda ga neminovno vodi u propast. Jer trpi planeta, trpi priroda, zivotinje i dvije trecine covjecanstva trpe.

Lako je pricati o ljudskim pravima na forumu. Ujutro odes na posao, znas da ne mozes dati otkaz, jer neces naci drugi posao, jer te cekaju racuni, jer djeca trebaju da jedu. Imas hiljdu i jedan problem. A osjecas da stvari nisu uredu. Ali isto tako znas da drugi cekaju da vodis njihove ratove.

Kod nas u BiH industrializacija nije ni blizu kao u americi, pola ljudi nema sta da jede, ali i dalje sute. A o njihovoj se glavi radi, pa kako odna ocekujete da se brinu za zivotinje?

Oni koji bi i mogli da se brinu, nece, jer predobro zive da bi ih bilo briga.

Ali konstantno propadanje citave planete, to je ono sto mi govori da nas sve ceka isto. I sve smradove na vlasti, i one bogatune...sviju.
Priorat

#21 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!

Post by Priorat »

mg wrote:Tesko je raspravljati na ovu temu. Jer i sam se osjecam kao broj. Kad kazemo "treba promjeniti" jesmo li svjesni da su stvari otisle predaleko da bi ista promjenili? Zivotinje pate, ljudi pate. Koliko ima gladnih i zednih? Golih i bosih? Kljuc je u promjeni nacina zivota. Gramzivost i neosjecajnost ljudskog roda ga neminovno vodi u propast. Jer trpi planeta, trpi priroda, zivotinje i dvije trecine covjecanstva trpe.

Lako je pricati o ljudskim pravima na forumu. Ujutro odes na posao, znas da ne mozes dati otkaz, jer neces naci drugi posao, jer te cekaju racuni, jer djeca trebaju da jedu. Imas hiljdu i jedan problem. A osjecas da stvari nisu uredu. Ali isto tako znas da drugi cekaju da vodis njihove ratove.

Kod nas u BiH industrializacija nije ni blizu kao u americi, pola ljudi nema sta da jede, ali i dalje sute. A o njihovoj se glavi radi, pa kako odna ocekujete da se brinu za zivotinje?

Oni koji bi i mogli da se brinu, nece, jer predobro zive da bi ih bilo briga.

Ali konstantno propadanje citave planete, to je ono sto mi govori da nas sve ceka isto. I sve smradove na vlasti, i one bogatune...sviju.

pogledaj ovaj fim ako vec nisi. zadnji deset min filma ti daje odgovor kako se borit protiv toga. druge nema... :thumbup:
Priorat

#22 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!

Post by Priorat »

ovaj iz predhodnog posta, zaboravih ga gore stavit... :D

Rookie

#23 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!

Post by Rookie »

Priorat wrote:ovaj iz predhodnog posta, zaboravih ga gore stavit... :D

Zar ima neko superrješenje? I taj neki stočar što hrani 15 ljudi, je tu gdje jeste jer nije dovoljno snalažljiv i bogat. Nema garancije da neće automatizirati svoju "proizvodnju"(klanje), ukoliko "uznapreduje". U svakom slučaju, i on kolje bez istinske potrebe i nije neki primjer. Tu pametuje, samo zato što se u datom momentu našao u nedovoljno naprednom procesu klanja.
dr.Gonzo

#24 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!

Post by dr.Gonzo »

Zaboli me kako izgleda! Je li nije istina? Bolje ti je da ne govorim kako meni tvoj ovaj post izgleda. Natuknuću da ima veze sa jadnim otporom istini...

A ovo tvoje sortiranje "preseravanja" i otkriće vegetarijanskog kao posebne vrste je samo pokušaj ismijavanja. Sam film kaže da istina ima 3 faze: Ismijavanje, agresivno suprotstavljanje i prihvaćanje!
Želim ti što prije da dođeš do treće.
Ne radi se uopste o ismijavanju. Dao sam ti konstruktivnu kritiku - ako hoces produktivnu raspravu ne valja u nju ulaziti sa stavom sa kojim si ti usao. Isto kao sto vjerovatno ne bi prisao prolazniku na ulici sa recenicom iz naslova. Kad bi to uradio bilo bi sasvim ocekivano da to u nekim ljudima izazove averziju. Meni je licno svejedno, svakako se slazem sa vecinom stvari koje si napisao.

Primjeti jos da nisam za tvoj post rekao da je preseravanje, vec sam ga uporedio sa necim sto jeste. Imao sam priliku pricati i sa ljudima kojima je bilo kakvo koristenje zivotinjskih proizvoda zlocin, i bili su prilicno iskljucivi u svojim stajalistima. Meni ne trebaju propovjednici, vec sagovornici.

P.S.
Vidim da si neki lako uvrjedljiv tip, tako da ti se moram izvinuti zbog nepristojnosti u izrazavanju. Do mene je!
Jack Be Nimble

#25 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!

Post by Jack Be Nimble »

To jest strasno kako se zivotinje kolju da bi ja mogao pojesti rucak. Ja sam odavno prestao kupovati mesne proizvode u prodavnicama, ne zato sto mi je zao zivotinja, nego zao mi je mog zdravlja. Ta masovna klanja naravno nisu nimalo cista. Takodjer se to odnosi i na povrce, ne znam kada sam zadnji put kupio salatu u prodavnici.

Fino odem kod seljaka, izaberem kravu koja je pasla sta zeli a ne samo kukuruz, za noge se okrene i noz preko vrata. Ispred mojih se ociju zaklalo, znam da je cisto, nema problema. Usput pokupim domaceg paradajza, salate, krompira itd i mirna dusa.
Post Reply