Naime,vec godinama muku mucim sa oderidivanjem dioptrije
Zanima me vase iskustvo,vasa preporuka - kome se u Sarajevu, obratiti za kvalitetan oftamoloski pregled ??
Innovation wrote:Poliklinika Svjetlost
Dr. Mustafe Pintola 23 Ilidza
033 762 772
direktorica Amila Alikadic
stani, mjerili su ti dioptriju bez sirenja zjenica? ko to?cvijetak zanovijetak wrote:Hvala svima !!![]()
Ma isla sam ja kod Salihbegovica, kod Alikadicke,ulazila u manje poznate opticarske radnje i komp. odredivala dioptriju,ali kako vec rekoh - svaki put bude drugacija. Najbolje mi odgovara dioptrija koju mi je "preko stele" odredila dr.Mira (cini mi se da se tako zvala)na Studentskoj klinici.Ona je to odradila bas temeljito, sireci zjenice,i bila sam zadovoljna.Danas ne mogu da joj udem u trag, i zato trazim vasu pomoc.
Treba mi neko ko zna svoj posao,a da me ne tretira kao vrecu krompira.
Mozda ipaj odem kod Barosa
laku je tudijim k... gloginje mlatiti pa tako i alikadicka, znamo da svijetlost nije njena prcija nego je to tudji kapitalInnovation wrote:Kako tako mozete govoriti za Alikadicku. Ona je medicinski direktor jedne priznate poliklinike.Ukucajte poliklinika Svjetlost u Sarajevu pa se malo informisite. Na dijagnozu nasih specijalista na izgubljen vid na jedno oko da nema pomoci, da se moze samo privremeno zaustaviti oni su uspjeli vratiti vid 70%. Imaju odlicne aparate, cak i operacionu salu. Rade poznati oftamolozi iz Zagreba.
Innovation wrote:. Rade poznati oftamolozi iz Zagreba.
s obzirom da i sam imam problema sa odredjivanjem dioptrije, te nakon dugodgodisnjih odlazaka jednoj doktorici, promjenio sam doktoricu. sasvim slucajno sam otisao u studentsku polikliniku i dobio nevjerovatnu dioptriju, doktori su me ubjedjivali da se ne moze nista uraditi, a sada, kada mi je ona odredila dioptriju, vidim super. ne znam kako se zvala doktorica, ali kasnije sam saznao da je umrla, i mislim da je to ista doktorica o kojoj govoris. sada gore radi neka smlata........... katastrofa, ja joj kazem da nista ne vidim, a ona meni "tako ti je kompjuter izbacio"........... vratio sam se na staru diptriju.....cvijetak zanovijetak wrote:Hvala svima !!![]()
Ma isla sam ja kod Salihbegovica, kod Alikadicke,ulazila u manje poznate opticarske radnje i komp. odredivala dioptriju,ali kako vec rekoh - svaki put bude drugacija. Najbolje mi odgovara dioptrija koju mi je "preko stele" odredila dr.Mira (cini mi se da se tako zvala)na Studentskoj klinici.Ona je to odradila bas temeljito, sireci zjenice,i bila sam zadovoljna.Danas ne mogu da joj udem u trag, i zato trazim vasu pomoc.
Drago mi je da me bar neko razumijer_faruk wrote:s obzirom da i sam imam problema sa odredjivanjem dioptrije, te nakon dugodgodisnjih odlazaka jednoj doktorici, promjenio sam doktoricu. sasvim slucajno sam otisao u studentsku polikliniku i dobio nevjerovatnu dioptriju, doktori su me ubjedjivali da se ne moze nista uraditi, a sada, kada mi je ona odredila dioptriju, vidim super. ne znam kako se zvala doktorica, ali kasnije sam saznao da je umrla, i mislim da je to ista doktorica o kojoj govoris. sada gore radi neka smlata........... katastrofa, ja joj kazem da nista ne vidim, a ona meni "tako ti je kompjuter izbacio"........... vratio sam se na staru diptriju.....cvijetak zanovijetak wrote:Hvala svima !!![]()
i meni je pregled bio temeljit, ma bio sam i pola sata na pregledu, inace sociva sam nosio 10godina, sada opet nosim naocare, a po sljedecu dioptriju cu vjerovatno kod sefica......