Odbrana od napada nozem

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

barby02

#26 Re: Odbrana od napada nozem

Post by barby02 »

Kad imas crni pojas sutra Dan , onda se tako i ponasas, znaci bjezi i vici ako mozes. Pomoci ti niko nece i da svi gledaju, ali ce bar biti koji svedok ( ako je na otvorenom i po danu) ako nije ne trosi glasnice. E sad savet je, vjezbaj neku psiho disciplinu da mozes u slucaju napada da toliko budes skoncentrisan i da se Priblizis osobi-ravno na noz ili predmet i da Znas da je to dobro jer ces "manje stradat" :D a savjeta Tita mi. . . :lol:
debela

#27 Re: Odbrana od napada nozem

Post by debela »

je li ja sad trebam zakljuciti da svi vi pametnjakovici na temi nosate pistolje? legalno naravno :D
Dozer

#28 Re: Odbrana od napada nozem

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol:
Vecina debela, vecina :)
barby02

#29 Re: Odbrana od napada nozem

Post by barby02 »

ja samo pistolj za busenje usiju :-)
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#30 Re: Odbrana od napada nozem

Post by Romeo 80 »

debela wrote:jah, a ovaj s nozem te satjera uz neki zid ili slicno. gdje ces onda bjezati? dok se ti oporavis od soka on vec zavrsio posao.
E zato trebaš smršati pa ćeš i trčati brže! :D
Dozer

#31 Re: Odbrana od napada nozem

Post by Dozer »

:D Od mog bi ti at rupa na uhu bila bas ohohoooo :lol:
debela

#32 Re: Odbrana od napada nozem

Post by debela »

ma hvala na pistolju, ne bih ja to i da mogu. dozer, daj vise info o tom necemu u uciteljskoj.
barby02

#33 Re: Odbrana od napada nozem

Post by barby02 »

Dozer wrote::D Od mog bi ti at rupa na uhu bila bas ohohoooo :lol:
vjerujem, zato te i ne slusam :-D
debela

#34 Re: Odbrana od napada nozem

Post by debela »

romeo ne zajebavaj :D niko ne rece kako se osloboditi iz takve situacije, kad te manijak satjera u cosak sa nozem :cry:
legendo_moja

#35 Re: Odbrana od napada nozem

Post by legendo_moja »

debela wrote:romeo ne zajebavaj :D niko ne rece kako se osloboditi iz takve situacije, kad te manijak satjera u cosak sa nozem :cry:
Upiši kurs glume :D

Ozbiljno, pričao mi jaran jedan, dijasporac iz Berlina, kako su njega i još jednog momka napali nožem, i taj drugi momak padne na pod, počne se tresti i ići mu pjena na usta, i napadači pobjegnu :D Nakon 20 sekundi lik ustane regularno, i nazovu taksi :)
Dozer

#36 Re: Odbrana od napada nozem

Post by Dozer »

Sta da ti kazem vise?
Skola samoodbrane, vodi je Svabo, bivsi Vikicev specijalac (i moj dobri sadasnji drug i bivsi kolega ;) ), namijenjena svima, a bazirana na raznoraznim tehnikama koje su primjenive na ulici. Ukljucujuci i par odbrana od raznih napada nozem, palicom, pa i pistoljem ako ti je protivnik na rukohvatu.
Radi se svasta - judo, karate, aikido, jiu-jicu + prljave kombinacije svega ovoga :)

Odes, sjednes, vidis, upoznas se, pitas i pocnes trenirati. Jos ako kazes da si o tome cuo na forumu, onda cu te ja trazit za sebe, kao sparing partnera :D :D

@Barby02
Nisam nasilnik, ne brini :). Ali drustvo nam je tako lijepo uredjeno da smo svi sigurni do bola :). A znas kako ja kzem - bolje da su njegova djeca sirocad, zena udovica i ja u zatvoru, nego obratno. :)
Last edited by Dozer on 31/01/2009 14:03, edited 1 time in total.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#37 Re: Odbrana od napada nozem

Post by Romeo 80 »

:D Fino nosi čakiju uza se i kad te neko tako prikliješti ti uzmeš čakiju i počneš rezati SEBE! :-) :run:
Pa kad lola vidi da je naišao na većeg luđaka od sebe sam će se okrenuti i razligu!!! :D
debela

#38 Re: Odbrana od napada nozem

Post by debela »

hvala dozer. najbitnije je ovo
Skola samoodbrane....namijenjena svima
:D jos mi samo reci koliko to kosta?
debela

#39 Re: Odbrana od napada nozem

Post by debela »

Romeo 80 wrote::D Fino nosi čakiju uza se i kad te neko tako prikliješti ti uzmeš čakiju i počneš rezati SEBE! :-) :run:
Pa kad lola vidi da je naišao na većeg luđaka od sebe sam će se okrenuti i razligu!!! :D
suze su me zalile :lol: bravo, najkonkretniji savjet na temi :thumbup: :lol: :lol:
neprilagodjena

#40 Re: Odbrana od napada nozem

Post by neprilagodjena »

Dok skupis ovo sve sto ti savjetuju (pistolj,kamen,neku palicu) imaces vrecu na ledjima koju neces moci da vuces :-) pa od bjezanja nema nista.

Zar ti ne bi bilo bolje da se upises na casove za karate,kikboks itd,nego da ides samo na casove da se odbranis od noza 8-) 8-)
xfacktor

#41 Re: Odbrana od napada nozem

Post by xfacktor »

debela wrote:
Romeo 80 wrote::D Fino nosi čakiju uza se i kad te neko tako prikliješti ti uzmeš čakiju i počneš rezati SEBE! :-) :run:
suze su me zalile :lol: bravo, najkonkretniji savjet na temi :thumbup: :lol: :lol:
Vjerovali ili ne ali to i jeste dobra taktika, ali kada napadac te zeli samo prepasti. Sta ako napadac je lice koje te ganja radi osvete, sto si mu uradio nesto, ili nekoga povrijedio. Ako misli da si neko drugi.. Ti se pocnes sjeci, i on ti onda jos pomogne pri tome. A ti objasnjavaj .... kako ga samo zelis prepasti time..

A sta ovi specijalci treniraju. Ako se prijavim, hocul moci ko stiven sigal da isamaram napadaca i da mu slomim ruku u laktu, i onda taj noz da mu gurnem u "$%#"$..
debela

#42 Re: Odbrana od napada nozem

Post by debela »

neprilagodjena wrote:Dok skupis ovo sve sto ti savjetuju (pistolj,kamen,neku palicu) imaces vrecu na ledjima koju neces moci da vuces :-) pa od bjezanja nema nista.

Zar ti ne bi bilo bolje da se upises na casove za karate,kikboks itd,nego da ides samo na casove da se odbranis od noza 8-) 8-)
pa evo ovo sto dozer opisuje zvuci kao kombijacija svacega necega. ali znas sta vidim kao najveci problem. ono u glavi, kad te onaj strah preplavi i ukopa, kako se toga rijesiti :?
Dozer

#43 Re: Odbrana od napada nozem

Post by Dozer »

Fino, al stvarno, dosta zajebancije.
Debela, realno, ako si ssatjerana u cosak, a lik je s nozem, onda imas dvije-tri opcije, pa cak i kombinaciju tih opcija.
Koliko god smijesno bilo, ali jedna od opcija je upravo ova gore sega - gluma. Naravno, ako si sposobna to uraditi onda je "pjena" na usta ili "pad" u nesvijest jedna od opcija. Naravno, nisi u nesvijesti ni u jednom slucaju, ali to ce napadaca definitvno zbuniti, pa mozda i pobjegne, ali ako i ne pobjegne tada ce mu koncentracija 100% biti spustena na nulu prema tebi kao meti. Ako bude imao daljnje namjere silovanja i sl., mora ti prici, a kada ti pridje tada na red dolazi opcija 2. Uzmimo da nemas nista kod sebe u smislu oruzja ili sredstava, tada moras koristiti ono sto imas kao zena - noge, nokti i mozak.
Naravno, ako si vec "u nesvijesti", to ne znaci da ces drzati oci potpuno zatvorene, nego ces ga stalno pratiti sta radi. Kada ti pridje da provjeri u kakvom si stanju tada nastupas ti, i to na neki od sljedecih nacina:
1. udaras nogom najjace sto mozes u njegove prepone, odgurujes ga i brzo ustajes. Onda ga mozes pogoditi vrhom cipele u jednu od sljedecih tacaka: grlo, vrh brade, kraj vilice (ispod bilo kojeg uha - pritisni sama sebi to mjesto, skontaces zasto) ili jednostavno jos jednom u jaja, i bjezis.
2. ako ti je prisao, a nisi imala mogucnost tacke 1., i recimo sjeo na tebe pa su ti noge onemogucene (najcesci slucaj), tada koristis - nokte. Sve danasnje cure i zene velikom vecinom imaju fino uredjene i lijepe nokte, ali koliko god vam smijesno bilo ti nokti su itekakvo oruzje. Bitno je nasilnika pustiti da se opusti, odnosno da povjeruje da si jos uvijek u nesvijesti kako bi imala efekat iznenadjenja, a nakon toga svojim noktima ne napadas tako sto ceg ga poceti grebati, nego moras izvesti brzu i preciznu akciju koja se ogleda u zabijanju tvojih noktiju u njegove oci. Gadno, znam, i moze mu nanijeti ozbiljne povrede, pa cak i da ostane bez ociju, ali sta te briga. Ti si u saboodbrani svog zivota i sve je dozvljeno. Nakon uboda i dalje moras biti brza, odgurnuti ga sa sebe, ako je moguce primijeniti nesto iz tacke 1., ia opet - bjezanje.
3. ovaj nacin je mozda i najefikasniji - sprej sa suzavcem (mogao se nabaviti u radnjama za prodaju oruzja, ne znam moze li jos uvijek, ali se defintivno moze naruciti preko interneta). Kako se radi o necemu sto djeluje na daljinu (2-3-4m), napadac sa nozem je u startu djelimino onemogucen i tada sve zavisi od njegove spremnosti i muda da nastavi. Naravno, moze se desiti da krene na ho-ruk, pa da se i pored spreja zaleti, ali ako ga uspijes poprskati (uvijek ciljas u lice), on ce ipak biti djelimicno onepososbljen, slabije ce vidjeti, a nakon par sekundi i disati (ako si pogodila, naravno), i tada si u poprilicnoj prednosti i mozes izvesti nesto iz tacaka 1. i 2.

Medjutim, za sve ovo treba imati finu dozu smirenosti. Zaboravite na filmove, glupiranja, hu-ha scene i slicno. Hu-ha moze izvesti samo neko ko je istreniran da to uradi, vecina vas to niste. Eto, nadam se da je ovo nekima od pomoci. Print, iscitavanje, pamcenje i eventualna vjezba sa bratom/rodjakom/ocem/momkom/muzem.
Dozer

#44 Re: Odbrana od napada nozem

Post by Dozer »

Cijena gore spomenute skole je 35 KM mjesecno.
Fair Life

#45 Re: Odbrana od napada nozem

Post by Fair Life »

"Tri puta prouciti Ajetulkjursiju, tri puta puhnuti niza se, a zene neka pripreme luga da cetnicima bacaju u oci".
Autori uputa bili su Omer Behmen i aktuelni predsjednik SDA Ilidza.

Mozda bi pomoglo i kod napada nozem ??
Da ih upitamo, ha ??
Dozer

#46 Re: Odbrana od napada nozem

Post by Dozer »

@xfactor

Hoces, jer se tamo treniraju sve poluge i potezi koje koristi i Seagal. I pod uslovom da na drugoj strani nemas lika koji je isto tako dobar u svemu tome, ukljucujuci i noz :). Tada ti se moze desiti da budes i malkice izrezan, ali da ipak pobijedis. :)
Last edited by Dozer on 31/01/2009 14:30, edited 1 time in total.
debela

#47 Re: Odbrana od napada nozem

Post by debela »

nista, idemo kolektivno u skolu onda :D
Dozer

#48 Re: Odbrana od napada nozem

Post by Dozer »

Vec je poprilicno puna, ali kada ima interesovanja lako je organizaovati dodatne sate.
neprilagodjena

#49 Re: Odbrana od napada nozem

Post by neprilagodjena »

debela wrote:
neprilagodjena wrote:Dok skupis ovo sve sto ti savjetuju (pistolj,kamen,neku palicu) imaces vrecu na ledjima koju neces moci da vuces :-) pa od bjezanja nema nista.

pa evo ovo sto dozer opisuje zvuci kao kombijacija svacega necega. ali znas sta vidim kao najveci problem. ono u glavi, kad te onaj strah preplavi i ukopa, kako se toga rijesiti :?
Ma njegov komentar (prva stranica,zadnji komentar) mi je bas bio ok,dao mu je savjet i uz to adresu.

U danasnje vrjeme samo nekog krivo pogledas i odma galama :roll: :roll:

Ma ne do bog da me neko napadne,ma grizla bi ga zubima da se odbranim.

A mene bi strah poslije toga garant uhvatio :roll: :roll: ne bi jedno vrjeme smjela izaci iz kuce.
madner

#50 Re: Odbrana od napada nozem

Post by madner »

Kalasnikov sa bajonetom > noz :D
Post Reply