Odbrana od napada nozem
-
MutD452
#1 Odbrana od napada nozem
Pozdrav Svima! Zanima me da li u Sarajevu postoji klub u kojem se moze trenirati i uvjezbavati odbrana od napada nozem? Ili je to striktno dozvoljeno vojnim i specijalnim jedinicama? Postoje li udzbenici i tome slicno? Unaprijed hvala!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
- osa
#3 Re: Odbrana od napada nozem
kao pripadnik specijalne jedinice mup-a mogu ti preporučiti najbolju odbaranu od noža, naravno to je pištolj, s obzirom da ne znam da li ga posjeduješ ipak ti preporučujem bijeg ili taktičko povlačenje.
- Macho^2
#4 Re: Odbrana od napada nozem
Obrana od noža... Jel ti to ozbiljno???MutD452 wrote:Pozdrav Svima! Zanima me da li u Sarajevu postoji klub u kojem se moze trenirati i uvjezbavati odbrana od napada nozem? Ili je to striktno dozvoljeno vojnim i specijalnim jedinicama? Postoje li udzbenici i tome slicno? Unaprijed hvala!
- zaratustra
#5 Re: Odbrana od napada nozem
Ne bih rekao da postoji u Sarajevu, ali počeli su u Zagrebu i Beogradu (to nam je najbliže). Vještinu je razradila i izgradila izraelska vojska (IDF) i zove se Krav Maga. Kombinacija raznoraznih borilačkih vještina, ali prilagođena ulici. Definitivno najbolja vještina sa samoodbranu ili još bolje preživljavanje na ulici. Uz dobrog sparing partnera i drveni nož može se mnogo toga naučiti.
Ali, moj savjet je bježi koliko te noge nose. Vježbaj sprint i maraton istovremeno.
Ali, moj savjet je bježi koliko te noge nose. Vježbaj sprint i maraton istovremeno.
- osa
#6 Re: Odbrana od napada nozem
puno bi ti korisnije bilo uvježbati odbrane od recimo flaše, krigle, pepeljare i sl. jer su to oružja kojim se vrši većina napada, nož vrlo rijetko.
- Compact
#7 Re: Odbrana od napada nozem
Ja bez pištolja ne idem ni po novine. Isti savjet sam htio dato dotičnom kolegi, ali bez ovih iskustava iz specijalne jedinice. U trk jarane, u trkosa wrote:kao pripadnik specijalne jedinice mup-a mogu ti preporučiti najbolju odbaranu od noža, naravno to je pištolj, s obzirom da ne znam da li ga posjeduješ ipak ti preporučujem bijeg ili taktičko povlačenje.
-
power
#8 Re: Odbrana od napada nozem
kad te napadne pokusaj ga hvatat za ruku i priblizi se njegovom tijelu sto vise ... 
- shana_majka
#9 Re: Odbrana od napada nozem
kako da se odbrani ?osa wrote:puno bi ti korisnije bilo uvježbati odbrane od recimo flaše, krigle, pepeljare i sl. jer su to oružja kojim se vrši većina napada, nož vrlo rijetko.
- Compact
#10 Re: Odbrana od napada nozem
Pa pištolj, naravno, a ako nema kako kaže osa, žibje!shana_majka wrote:kako da se odbrani ?osa wrote:puno bi ti korisnije bilo uvježbati odbrane od recimo flaše, krigle, pepeljare i sl. jer su to oružja kojim se vrši većina napada, nož vrlo rijetko.
- shana_majka
#11 Re: Odbrana od napada nozem
stipu osicu da odgovori...Compact wrote:Pa pištolj, naravno, a ako nema kako kaže osa, žibje!shana_majka wrote:kako da se odbrani ?osa wrote:puno bi ti korisnije bilo uvježbati odbrane od recimo flaše, krigle, pepeljare i sl. jer su to oružja kojim se vrši većina napada, nož vrlo rijetko.
p.s. kad bi toni (nobilo ) procit'o ovaj i druge komentare (politika)... nebi mu bio u kozi....
- A-R-N-I
#12 Re: Odbrana od napada nozem
Pozivamo vas na seminar Soko Combat Systema koji ce se odrzati 28 februara i 1 marta u Sarajevu,u prostorijama fitnes cluba Sfera 2,Mula Mustafe Baseskije 48.
SCS Nije borilacka vjestina. To je kompleksan sistem obuke ciji je cilj za sto krace osposobiti covjeka za samoodbranu u realnim uslovima, uzimajuci u obzir njegove prirodne psihofizicke i motoricke sposobnosti.
Kome je namjenjen?
SCS je baziran na potrebi covjeka , da za sto krace vreme bude osposobljen za blisku borbu. Tehnike koje se koriste u SCS su pogodne za ljude koji se bave poslovima Obezbjedjenja, za Tijelohranitelje, Policiju, Vojsku, kao i za gradjane koji zele brzo nauciti da se bore.
http://www.sokocombatsystem.com
IGOR GRUJIC:(http://www.youtube.com/watch?v=DqZUCx9jn3Y)
-Osnivac Soko Combat Systema
-Majstor Ninjutsua
-Majstor Wing Chuna(linija William Cheung)
-Profesionalni bodyguard VIP licnosti
TEME:
-Obezbjedjenje lica i objekata
-Noz i palica-Filipino Eskrima Kali
-Samoodbrana u skucenom-ogranicenom prostoru
-Samoodbrana u kolima
-H2H
-Exercises
-. . . ...
Molimo da ovaj e-mail proslijedite osobama za koje smatrate da ce ih interesovati.HVALA
KONTAKT:061 557 377,ww.ninpoera.com
Cijena: do 15 februara 40E
Poslje 15 februara 50e
SCS Nije borilacka vjestina. To je kompleksan sistem obuke ciji je cilj za sto krace osposobiti covjeka za samoodbranu u realnim uslovima, uzimajuci u obzir njegove prirodne psihofizicke i motoricke sposobnosti.
Kome je namjenjen?
SCS je baziran na potrebi covjeka , da za sto krace vreme bude osposobljen za blisku borbu. Tehnike koje se koriste u SCS su pogodne za ljude koji se bave poslovima Obezbjedjenja, za Tijelohranitelje, Policiju, Vojsku, kao i za gradjane koji zele brzo nauciti da se bore.
http://www.sokocombatsystem.com
IGOR GRUJIC:(http://www.youtube.com/watch?v=DqZUCx9jn3Y)
-Osnivac Soko Combat Systema
-Majstor Ninjutsua
-Majstor Wing Chuna(linija William Cheung)
-Profesionalni bodyguard VIP licnosti
TEME:
-Obezbjedjenje lica i objekata
-Noz i palica-Filipino Eskrima Kali
-Samoodbrana u skucenom-ogranicenom prostoru
-Samoodbrana u kolima
-H2H
-Exercises
-. . . ...
Molimo da ovaj e-mail proslijedite osobama za koje smatrate da ce ih interesovati.HVALA
KONTAKT:061 557 377,ww.ninpoera.com
Cijena: do 15 februara 40E
Poslje 15 februara 50e
- shana_majka
#13 Re: Odbrana od napada nozem
znaci, tema samo zbog reklame....skontali smo
- Compact
#14 Re: Odbrana od napada nozem
Kao vlasnik crnog pojasa III dan, valjda imam pravo i ja nešto predložiti, a ako ti se ne sviđaju prijedlozi, mojne čitatishana_majka wrote: stipu osicu da odgovori...![]()
p.s. kad bi toni (nobilo ) procit'o ovaj i druge komentare (politika)... nebi mu bio u kozi....
- Panthera
#15 Re: Odbrana od napada nozem
pusti skole kupi sjekiru
bjeze i specijalci
pardon takticki se povlace, a ako si lose srece zapucaju po tebi
ja reklame jeftine za skole...
- shana_majka
#16 Re: Odbrana od napada nozem
hus sensei...Compact wrote:Kao vlasnik crnog pojasa III dan, valjda imam pravo i ja nešto predložiti, a ako ti se ne sviđaju prijedlozi, mojne čitatishana_majka wrote: stipu osicu da odgovori...![]()
- Compact
#17 Re: Odbrana od napada nozem
I dalje smatram da je "trk" vještina najefikasnijashana_majka wrote:hus sensei...Compact wrote:Kao vlasnik crnog pojasa III dan, valjda imam pravo i ja nešto predložiti, a ako ti se ne sviđaju prijedlozi, mojne čitatishana_majka wrote: stipu osicu da odgovori...![]()
- shana_majka
#18 Re: Odbrana od napada nozem
e, #ebiga sad...tamam sam mislio belaj napravit'...a ti
p.s. shala mala
p.s. shala mala
- A-R-N-I
#19 Re: Odbrana od napada nozem
shana_majka wrote:znaci, tema samo zbog reklame....skontali smo
Nije reklama, ako mislis na moj post, i ja sam to dobio mailom, pojma neman ko su likovi,,,cak nisam nikad ni cuo za njih...
A posto je onaj ko je postavio temu pitao-la, gdje da nauci odbranu od noza, nisi valjda ocekivao da ce uciti na forumu i od forumasa iza nickova
a skoro svaki klub borilackih vijestina ima temu koju obradjuju, odbrana od noza...
- Compact
#20 Re: Odbrana od napada nozem
Neki idu dalje, pa na treninzima vježbaju vještine "petak 13" i "noć vještica"!A-R-N-I wrote:shana_majka wrote:znaci, tema samo zbog reklame....skontali smo
Nije reklama, ako mislis na moj post, i ja sam to dobio mailom, pojma neman ko su likovi,,,cak nisam nikad ni cuo za njih...
A posto je onaj ko je postavio temu pitao-la, gdje da nauci odbranu od noza, nisi valjda ocekivao da ce uciti na forumu i od forumasa iza nickova![]()
, valjda je trazio-la konkretno gdje i ko...
a skoro svaki klub borilackih vijestina ima temu koju obradjuju, odbrana od noza...
- shana_majka
#21 Re: Odbrana od napada nozem
nisam ni ocekiv'o da ce neko napisati ko/gdje/kako organizuje kursA-R-N-I wrote:shana_majka wrote:znaci, tema samo zbog reklame....skontali smo
A posto je onaj ko je postavio temu pitao-la, gdje da nauci odbranu od noza, nisi valjda ocekivao da ce uciti na forumu i od forumasa iza nickova![]()
, valjda je trazio-la konkretno gdje i ko...
da ne grijeshim dushu...slucajnosti se deshavaju
- xfacktor
#22 Re: Odbrana od napada nozem
Znaci neko te napadne nozem..
Pocnes bjezati. Pri bjezanju trazis predmet.. kamen,flasa, bilo sta sto mozes baciti na protivnika. I onda ga fisnes sa tim i mirna Bosna. A ako ovaj s nozem opet krene, tj ako si fulio. Opet isto. Bjezanija ili ako je pri ruci neki predmet( cigla, komad asfalta, )improvizacija.. gadjati u torzo i to je to..
Pocnes bjezati. Pri bjezanju trazis predmet.. kamen,flasa, bilo sta sto mozes baciti na protivnika. I onda ga fisnes sa tim i mirna Bosna. A ako ovaj s nozem opet krene, tj ako si fulio. Opet isto. Bjezanija ili ako je pri ruci neki predmet( cigla, komad asfalta, )improvizacija.. gadjati u torzo i to je to..
- burekodsira
#23 Re: Odbrana od napada nozem
a sta ako je on brzi ili se umoris 
-
debela
#24 Re: Odbrana od napada nozem
jah, a ovaj s nozem te satjera uz neki zid ili slicno. gdje ces onda bjezati? dok se ti oporavis od soka on vec zavrsio posao.
- Dozer
#25 Re: Odbrana od napada nozem
U Uciteljsku skolu, ponedeljak, srijeda i petak od 19:30, kod Svabe, i naucices samoodbrane od svega i svacega. A kao bivsi pripadnik specijalne jedinice MUP-a i ako te vec neko napadne nozem, ti fino izvadis utoku i bubnes levata u koljeno. Ne u nogu, jer to je laksa rana, nego direkt u koljeno i po mogucnosti koristeci narezano zrno ili fabricki HS ili HP, pa da mu nikad vise na padne na pamet da ponovi to s nozem. Mada, vjerovatno nece ni moci vise nikad nikoga ganjati 
Last edited by Dozer on 31/01/2009 13:49, edited 1 time in total.